1 ile 30 arası toplam 93 sonuç

Konu: FM 19 | Taktik Yardımlaşma Konusu

Hybrid View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Adana Demirspor View Post
    Yeni taktik sisteminde Tiki-Taka ve Topa Hükmetmek arasındaki fark tam olarak nelerdir acaba ? Birde bu Catenaccio neyin nesidir ?
    Topa Hukmetmek cogunlukla kontrollu oyun olarak tabir edilen oyunu topa sahip olarak kontrol edip rakibin acik vermesini bekleyerek oynanan oyun tarzi.

Tiki-Taka bunun ustune ileride pres ekliyor.

Catenaccio 1940'larda Isvicre'de bir Avusturyali antrenor (Karl Rappan) tarafindan icat edilen, daha sonra Helenio Herrera Inter'in basindayken meshur ettigi, adam adama sert savunmaya dayali ve hizli hucum kovalayan bir oyun sistemi. Turkcede Katenaçyo olarak bilinir.

Nesil
    2006
    Yer
    Ýzmir

umarım kanatsız taktiklerle başarılı oluyoruzdur. Kesinlikle 3 forvetli gibi bir sistemi söylemiyorum

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Topa Hukmetmek cogunlukla kontrollu oyun olarak tabir edilen oyunu topa sahip olarak kontrol edip rakibin acik vermesini bekleyerek oynanan oyun tarzi.

Tiki-Taka bunun ustune ileride pres ekliyor.

Catenaccio 1940'larda Isvicre'de bir Avusturyali antrenor (Karl Rappan) tarafindan icat edilen, daha sonra Helenio Herrera Inter'in basindayken meshur ettigi, adam adama sert savunmaya dayali ve hizli hucum kovalayan bir oyun sistemi. Turkcede Katenaçyo olarak bilinir.
    hocam merhaba bir sorum olacak bazı sistemlerde oyun kurucu ortasaha sağ iç te bazı sistemlerde ise sol içte yer alıyor bunun sebebi bekin yada kanat oyuncusunun hucüm görevi alması mı cevap evetse hangisi hucüm görevinde ? @perpatua

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by sosyalista View Post
    Hocam sen malta liginde bir takım seçmiştin bir ara kariyer hikayelerinde paylaşmıştın çok güzeldi o kariyer ya şimdi sen mesaj yazınca hatırladım
    Malta Liginden Şampiyonlar Ligine gitmek güzeldi ancak ligde çok üst seviye takım oluncakariyerin keyfi kaçtı

Quote Originally Posted by CanrY View Post
    kralın dönüşü diyebiliriz o zaman
    Yeni parlak gençler var

Quote Originally Posted by mutmanb View Post
    hocam merhaba bir sorum olacak bazı sistemlerde oyun kurucu ortasaha sağ iç te bazı sistemlerde ise sol içte yer alıyor bunun sebebi bekin yada kanat oyuncusunun hucüm görevi alması mı cevap evetse hangisi hucüm görevinde ? @perpatua
    FM 2019 da beklerin hücuma çizgiden genişlik kazandırarak katılması oyun sistemini müthiş fark ettiriyor. Özllikle kadro kaliteniz ligin üstündeyse acayip boğuyor rakibi takım. Oyun kurucunuzun olduğu taraftaki kanat oyuncunuz destek görevli olursa pas oyununda , hücum görevli olursa kontra oyunda çok iş görür...
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Quote Originally Posted by nannar View Post
    Malta Liginden Şampiyonlar Ligine gitmek güzeldi ancak ligde çok üst seviye takım oluncakariyerin keyfi kaçtı

Yeni parlak gençler var

FM 2019 da beklerin hücuma çizgiden genişlik kazandırarak katılması oyun sistemini müthiş fark ettiriyor. Özllikle kadro kaliteniz ligin üstündeyse acayip boğuyor rakibi takım. Oyun kurucunuzun olduğu taraftaki kanat oyuncunuz destek görevli olursa pas oyununda , hücum görevli olursa kontra oyunda çok iş görür...
    hocam bu bahsettiğiniz iç forvet içindemi geçerli ?

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

hocam bu bahsettiğiniz iç forvet içindemi geçerli ?
    Kanat forvetler için de geçerli. Hem oyun kurucunuzu hem de kanat forvetinizi hücum rollü kullanırsanız pas oyununda sıkıntı yaşama ihtimaliniz yükselir. Barcelona gibi oynamak istiyorsanız MC'deki oyun kurucunuz ve bekleriniz hücum rollü olabilir. Stoperler dışındakiler destek rollü...

Quote Originally Posted by nannar View Post
    Kanat forvetler için de geçerli. Hem oyun kurucunuzu hem de kanat forvetinizi hücum rollü kullanırsanız pas oyununda sıkıntı yaşama ihtimaliniz yükselir. Barcelona gibi oynamak istiyorsanız MC'deki oyun kurucunuz ve bekleriniz hücum rollü olabilir. Stoperler dışındakiler destek rollü...
    hocam oyun rakip sahaya nasıl yıkılır birde soldan saldırmak için oyuncu rolleri nelerdir birde sağ kanadın ve sol bekin orta yapmasını istiyorum sol kanadında olcay şahan ve babel gibi içeri girmesini bunları birleştirip oyuncu rolleri yazar mısınız ?

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

hocam oyun rakip sahaya nasıl yıkılır birde soldan saldırmak için oyuncu rolleri nelerdir birde sağ kanadın ve sol bekin orta yapmasını istiyorum sol kanadında olcay şahan ve babel gibi içeri girmesini bunları birleştirip oyuncu rolleri yazar mısınız ?
    Öncelikle oyun rakip sahaya rakipten daha kaliteli ayakların varsa yıkılır Yani birinci öncelik oyuncu kaliten.
    Bu var ise "top sendeyken" takım talimatlarında
    hücum genişliği normal,
    oyun kurma şeklinde sağ ve sol bekler ileri çıksın,defanstan kısa pasla çık ve göbekten oyna seçeneklerini açık,
    üçüncü bölgede rakip ceza alanına paslaşarak gir,
    pas şekli 1 tık kısa , tempo 1 tık yavaş
    Daha az top sür

seçenekleriyle topun sende kalmasını sağlayabilirsin. Fakat oyuncu kalitesi önemli.

diğer sorun içinse, sol kanatı kullan,sol bek ileri çıksın takım komutları. sol bek iki yönlü bek hücum, sol kanat hedef kanat destek ve mc deki oyun kurucunu da sol mc de kullanırsan oyun o tarafa yıkılır. sahanın solunda yer alan oyuncularını "geniş alanda oyna" , sahanın sağındakilere ise "dar alanda oyna" komutu ver. sağ kanat oyuncuna normal kanat hücum,beki modern bek destek. bunları bir dene bakalım. ben birazdan bir lig maçında deneyeyim soldan hücumu

Genellikle 4-2-3-1 dizilimini tercih eden biriyim. takım talimatlarında rakip ceza sahasına paslaşarak gir komutunu kullanmama rağmen (kaleyi görünce vur seçeneği otomatikman pasifleşiyor) her maç en az 20 şutum oluyor. Rakip takım ise en fazla 6-7 şut çekip beni yeniyor. Gerçek hayatta baskın oynayan takımlar, koskoca sezon boyunca bu tarz kaza olarak adlandırılabilecek puan kayıplarını en fazla bir kaç maç yaşıyor. Ama ben FMde her maç baskın oynayıp küme düşme hattında takılıyorum. Büyük takım / küçük takım farketmedi. Hangi takımda denesem aynı sonuç. Artık oyunu bırakma noktasına geldim.
    Zaten 2 senedir optimizasyon sorunuyla ilgili kasmalar da canımı sıkıyordu. Fifaları, NFSleri kaldıran PCnin FMde kasması saçmalık.

Not: FMyi CM yıllarından beri oynarım.

Mesaj Yetkileri