Originally Posted by
coskun1907
Arkadaşlarım
Herkesin düşüncesini okudum. Yarı yarıya evet vururum, ya da vurmam demişşiniz. Ortada bir durum var ki, onu kimler görebildi kestiremiyorum. İnsanoğlu yargıları ve kişiliğini her zaman ön plana çıkarmalıdır . Bakıyorum sizler olgunluğunuzu göstermek yerine, benliğinizde ki değişmeyen yaşam biçimini ortaya çıkarmışsınız.
Her türlü konuda, her sorunda, her öfkede insanları yerden yere vururken, her destekte, mutlukta ve sevinçte durum birden tersine dönüyor. İnsanları hayvanlardan ayıran tek özellik aklını kullanabilmesidir. Bizler ise öfkemizin esiri olmuş, kırarım, dökerim, keserim vs. durumları gözler önüne seriyoruz. Yaşam biçimimiz ne olursa olsun. İster sinir hastası olalım isterse uysal bir insan. Yapılacak tek şey var ki , pişman olacağınız şeylerde kendinizi firenleyin. Zamanın akıp gitmesi ile, attığınız bir tokat, söylediğiniz kırıcı bir söz, insanları küçük duruma düşürdüğünüz her an. Hafızalarınızdan silinmicek duruma gelmişse, o sizin ayıbınızı gösteriyor demektir.
Benim düşüncelerime gelincede, ben insanoğlunum. Eğer hayatta yapılan her türlü adeletsizliğin sonunda, insanlar birbirinin peşinde koşsalar idi, şu anda çoğumuz ya hapiste olurduk, ya da kara toprak ta. Bunları dedim çünkü insan oğlu elinin dengesini hiç bilmiyor. O anlık öfke ile, her türlü gelişi olmayan nedenlere yol açabiliyor. Erkek orada bayana tokat atıyor, herkes büyükk bir azla izliyor bunu. Kazandığı tek şey ise erkeklik egosunu tahmin ettiğini düşünmesidir. Bu öyleyse biz düşüncelirimizin gölgesinde ki 2. adam olmaya mahkum olmuşuzdur.