Hepsi hakkinda teker teker dusuncelerimi belirteyim
Jevric halen baska bir takim tarafindan satin alinmadigi ve sozlesmesi tedbirli fesih edildigi icin (tedbirli fesih, oyuncunun bonservisinin halen takimin elinde oldugunu gosterir) haken Ankaraspor kardosunda ve hatta TFF'de bu oyuncunun bilgilerini fall Ankaraspor oyunculari arasinda gormek mumkun.
Ramazan Tunc'un sol bek oynama becerisi senelerdir veritabaninda olan bir ozellik. Sol bek oynama becerisi de zaten DC oynama becerisine gore ikinci seviyede. Eskiden sol bek oynamis oldugu icin sol bek oynama becerisi devam eder.
Volkan tek basina on libero oynayan bir oyuncu degil. Bazen bu mevkide oynatilmistir ancak ya MC ya da AMC oynamisligi cok daha fazladir. Ayrica Kocaeli'den Galatasaray'a gelmeden once MR oynamisligi ve Galatasarayda bir kac macta ML oynamisligi da vardir.
Aytekin senelerce DC oynadi.ANKARAGÜCÜ:
Onur Acar sadece DM
Aytekin ömründe Dc oyadımı dm mc yeşil olur dc sarı bile olmaz
Devran sağbek oynamaz DM oynar mrc de de oynar ama dr hiç oynamadı
Murat ocakta ML yok
Bebbe AML Yok boyuda 1,75 değil 1,85 ayrıca kafa özelliğini falan arttırınAncak DM ve MC ozelliklerinin son zamanlarda oynadigi pozisyonda degisiklik olmasindan dolayi biraz yuksekltilmesi gerektigine katiliyorum.
Devran Caykur Rize'deki gunlerinden beri hem on libero, orta saha gobek, hem sag kanat hem de sag bek mevkilerinde oynadi. Devran'in en buyuk ozelligi ve Super Lig'de bu kadar uzun sure tutunabilmesinin nedeni bir cok pozisyonda siritmadan oynayabilmesi.
Bebbe Kemerun'dan sol kanat oyuncusu olarak geldi ama ayrica forvet de oynadigi icin firvet oynama becerisi bizler tarafindan eklendi. Gecen sene bazi maclarda sol kanat oynamisligi da var.
Bienuk'un sol bek oynama ozelligi Polonya'dan boyle geldi. Kariyerinin bir bolumunde sol bek oynamis olabilir ve her ne kadar Turkiye'de bu pozisyonda oynamamis olsa da sadece bir kac aydir izledigimiz bir oyuncu icin bunu degistirmek dogru olmaz.ANTALYASPOR:
Bienuk: 1,94 boyunda asla sol bek oynayamaz hiçte oynamadı
Ali Bilgini: batırmışınız bide sıvamaya kalkışmışınız adam zaten doğruydu sadece AMR
Levent Kartop: 10 senelik profesyonel futbol hayatında hiç mr oynamışmı sadece mc
İlyas Kahraman: Bu hatayı senelerdir yapıyorsunuz bu adam hiç amr oynamadı sadece AMLC
Ali Bilgin 5-3-2'nin saginda oynayabildigi icin WBR, ayrica bazi maclarda sol kanatta da oynadigi icin AML ozellikleri verildi.
Ben Ilyas'i AM'nin her bolgesinde oynarken izledim.
Delgado Isvicre'den AMLC olarak geldi. Solda da oynayabilen ayrica iki ayagi da kuvvetli bir oyuncu. Sag ayakli Arda nasil sol kanatta oynarsa, Sag ayakli Delgado da solda oynayabilir. AMRLC olmasi en dogrusu diye dusunuyorum.Beşiktaş:
Mehmet Sedef: D/WBL, DMC olur
Delgado: sağ ayaklı AML asla oynamaz AMRC yapsanız gene neyse ama asıl yerı AMC ydi
Gükan Güleçi bu kadar şişirmeye hiç gerek yok kafası oldu balon
Gokhan Gulec'e ufak bir ayar, SI'in yeni belirledigi kriterlere gore, yapilacak. Ancak ligin geri kalanina gore Gokhan'in abartili oldugunu dusunmuyorum.
Bunlar konusunda Coskun Bursa'dan sorumlu kisi olarak cevaplari yazmis.Bursa:
İsmail Güldüren DLC
Egemen Korkmaz sol ayaklı
Ömer Erdoğan sağ ayaklı
sumulıkoskı DC oynamadı oynamıycakta
Zafer Demiray AMR
Kratochvil seneler once Turkiye'ye transfer oldugunda DLRC idi ve boyle kaldi. Gecmisinde demek ki sag veya sol bek oynamisligi var ki bu pozisyonlara bizlerden once izleyen kisiler deger vermis. Yine bunu tamamen yok etmek dogru olmaz.Denizli:
Bülent ertuğrul DR-DM
Kratochvıl: Siz bunu ne zaman sağ bekte yada sol bekte oynarken gördünüz sadece DC
TOMAS ABRAHAM KADAR SACMA MEVKİLİ ADAM GÖRMEDİM SADECE DM ADAM
Serhat Gülpınar: Sadece DM dc si yok
İbrahim ege Sağ kanatta oynuyor
Abraham'a DM ekledik diye hatirliyordum ancak eklememisiz. ML ve MR oynayabilmesi tamamen Cek Cumhuriyeti arastirmacilarinin degerlendirmesi ve bunlari kaldirmak dogru olmaz.
Serhat'in Gecmiste DC oynamisligi var ki veritabaninda mevcut. Ergun Penbe artik sol kanat oynamiyor diye sol kanat oynama becerisinin tamamen yok edilmesi mi gerekir? Veya Serkan Balci Fenerbahce'de orta saha veya sag kanat oynamiyor diye Genclerbirligi takiminda bu pozisyonlarda oynamisligi bir kalemde silinmeli mi?
Erhan'a nerede baksam defans oyuncusu olarak gosteriyor. Genclerbirligi'ni yakindan taniyan arkadas'in bu konuda bir daha dusunmesini rica ederim.Gençlerbirliği:
Erhan güven eski yeri doğruydu zaten
Draman AMRL
Mehmet Nas DM-MRC
Tuna: Sadece DC
Draman Gana'dan transfer edildiginde D/WBR olarak gelmisti. Gencler'de daha fazla ileriye donuk olarak oynamasi yansitildi ancak Gana'dan gelen pozisyon'lari silinmedi.
Mehmet Nas zaten DM/MRC
Tuna konusunda Genclerbiriligi'ni arastiran arkadasimizin bir daha goz atmasini rica ederim.
Mehmet Polat gecen sene tamamen DL ve ML oynadi. MC oynamisligi daha gencliginden kalma.Gaziantep:
Mehmet Polat: yıllardır yapılan bir hata dl ml mc oynamışlığı hiç yok adamın futbolu bırakacak hala öğrenemediniz en fazla galatasaraydayken 1-2 mac dmc çıktı asıl yeri sadece dc
KiritaDC-DM mr oynamaz
Zurita:AMR
Barış Durmaz DR amr değil
Tamer Tuna: D-WBR
Özgür Yıldırım: DM AMC değil
Kirita'nin MR oynama becerisi Romanya'dan gelme.
Zurita'nin pozisyonlari Arjantin'den geldigi halde. Ayrica daha cok sag kanat degil de sag ic oynadigini izledim bu sene ben.
Tamer Tuna'ya biraz D oynama becerisi eklemek gerekli ancak daha cok 3-5-2'nin sag kanadi bir oyuncu kendisi.
Ozgur'un MC olarak yansitilmasinin daha dogru olacagini dusunuyorum.
Ergun konusunda yukarida da deginmistim. Bir oyuncunun belli bir pozisyonda oynama bilgisi zaman asimina ugramaz. Bir oyuncunun belli bir pozisyonda artik oynayamamasi ozelliklerinin bir takimda belli bir pozisyonda oynamaya uygun olmamasindan kaynaklanir. Hagi'nin yoklugunda Ergun bir cok macta sol kanat veya ofansif orta saha olarak gorev almistir ve Hagi'nin yerinde takimi yoneten oyuncu olmustur. Bu becerilerini fiziksel olarak artik zayifladigi icin sozkonusu pozisyonlarda gosterememesi, o pozisyonlari oynamayi bilmedigi anlamina gelmez.GALATASARAY:
Okan ve ayhanın mevkileri için sizi kutluyorum
ancak tek hata ergünün aml amc oynaması kadar komik birşey olamaz en fazla galatasarayın 100. yılında conceiçao ile birlikte çift dmc oynadılar dl wbl olurdu
Umit Aydin'in SW oynamisligi da var ancak DM'nin esas pozisyonu, SW'nin de acik gorunmeyen yedek pozisyonu olmasi gerekli bence.Kayserispor:
Ümit Aydın: Sadece DM
Kamberde sadece DM
Fatih Ceylanın sol bek oynamışlığıda var
Kamber'in DC oynadigi maclar da oluyor ve bu mevkide oynayabiliyor, bu nedenle tamamen DC oynama becerisini silmek yanlis olur.
Fatih Ceylan sol tarafta hemen hemen her mevkide oynayabilen bir oyuncu olmasi lazim. Fatih Ceylan'in DL becerisi 10 olarak verilmis. Yani bu pozisyonda oynayabilir.
Bouazzizi bittigi takima gore ya libero ya da defansif orta saha oynayan bir oyuncu. DC biraz daha yukseltilebilir ancak.Erciyes:
Bouazizi: Asıl mevkisini yapmamışsınız adamın DC yapında dmc sini ben hiç görmedim
Serge Die: Sadece mc
Timuçin: Sadece AML sol ayaklı
Djalovıç le Cenkin mevkilerini değiştirin
Güven Kocabal: DMC
Emre Toraman: DMC
Serge Die Fransa'dan AMLC olarak geldi ancak en kuvvetli oldugu mevki zaten MC. Yapay zeka da ilk olarak MC oynatiyor ama zorda kaldigi zaman ML veya AML oynatabiliyor.
Timucin zaman zaman gittigi takima ve calistigi teknik direktore gore AMC de oynayan bir oyuncu. Hatta gecen sezon sonunda bir cok macta AMC olarak oynadigini hatirliyorum.
Cenk'in forvet arkasinda serbest oyuncu olarak oynadigini ben pek hatirlamiyorum (Forward, santrafor olan ancak serbest oynayabilen oyunculara verilen mevkidir). Djalovic'in pozisyonu ise halen Turkiye'ye geldigi gibi.
Batista konusunda cok dusundum acaba WBR'yi azaltsak ve en azindan gorunmesini engellesek mi diye. Batista'nin WBR becerisi Ukrayna'dan kalma ve orada seyredemedigimiz icin oldugu gibi kaldi ama WBR'yi 14'e dusurup Batista'nin oyunda DM olarak gorunmesi taraftariyim.Konya:
Tayfun türkmen için gönülden tebrik ediyorum ayakta alkışlayasım geldi bravo
Batista sadece DM
Erkan Sekman DR-DM cihan haspolatlı gibi
Kalabane, Fransa'dan geldigi halde birakldi. Oyuncuyu setretmeden degisiklik yapmak istemedik. Ayrica DC disinda pozisyonlarda oynayabiliyorsa bunlari kaldirmak dogru olmaz.Manisa:
Kalabane: Sadece DC
Şener Askaroğlu: DM-MRC
Sener son iki sezonda DR'den AML'ye kadar hemen hemen her pozisyonda oynadi. Esas mevkii AMC ama bazi maclarda DL olarak gorduk, bazi maclarda AMR, bazi maclarda WBR. Karar vermesi cok zor bu nedenle. Bir miktar daha DM eklenebilir.
Colosimo'nin Avusturalya'da libero oynamisligi var. Bu da oyunda yansimis durumda. Pozisyonlari dogru esasinda.Sivas:
Colosimo: sadece DM
Gürol Azer: hersene aynı şey bu adam solaksa ben adam değilim bu adam sağ ayaklı
Gurol'un sol ayak sorunu duzeltilmemis. Bir sonraki surumde ozellikle dikkat edilir.
Victoria gecmis senelerde Rize'de zaman zaman ML ve AML'de oynadi. Zaten Daha ilk Galatasaray'a geldiginde Kolombiya'dan AMLC olarak gelmisti. Bu nedenle de DL ozelligi on plana cikartildi ama AMLC oynama becerisi tamamen yok edilmedi.Rize:
Victoria: sadece dl bu kadar abartmayın işi
Serhat: drc dm
Ufukhan'in demek ki bazen DC oynamisligi var ki bu ozellik var. Sonucta ornegin Ugur Ucar alt yapida hep DC oynadi ama Super Lig'e ciktiktan sonra hep DR oynadi. Bu demek degildir ki Ugur'un DC oynama becerisi birdenbire yok oldu. Ufukhan icin de ayni sey gecerli.Trabzon:
Ufukhan stoper oynamaz sadece dr
Mustafa keçeli stoper hiç oynamadı sadece dl-wbl
Stepanov: SADECE SAĞ AYAKLI
Mustafa Keceli tekrar gozden gecirilebilir, pek bilmiyorum.
Stepanov Sirbistan'dan sol ayakli gelmis. Buna Trabzon arastirmacimizin dikkat edip gerekiyorsa gelecek surumde degistirmesi gerekli.
Yapici elestiriler icin tesekkurler...o kadar ugrasmistim bunlari yazmak icin konu gumburtuye gitmesin buradan tartisalim arkadaslar
Bir kac gun icinde bu mesajlari arastirma bolumu altinda acilan konuya tasiyacagim, konusmalar oradan da devam edebilir.

Ancak DM ve MC ozelliklerinin son zamanlarda oynadigi pozisyonda degisiklik olmasindan dolayi biraz yuksekltilmesi gerektigine katiliyorum.
Alıntılı Yanıtla
L20 WBL15 C Sİ YOK ORTADA OYNAMAZ