Quote Originally Posted by extensor View Post
bazi oyuncularin yedek pozisyonunun gorunmesi goz zevkimizi bozmaktadir. bunun sadece bizim icin degil bircok arkadasimizin da ufak bir sitemidir.
Örneğin; Ergunun 5 senedır dmc den ilerde bir bölgede oynamaması o mevkisini köreltir sen inanıyormusun ergunun aml amc yesıl oynayabileceğine bazı futbolcuların genc yasta condısyonlarıyla beraber farklı mevkilerde oynamaları dogru ancak bu mevkilerin zamanla değiştirilmesi gerekiyor örneğin kratochvil türkiyeye geleli 4 sene oluyor ilk senesinde zaman zaman sadece sağbek oynadı ee artık bunun düzeltilmesi gerekmezmi yani marifet bir futbolcunun bir motor arabası yerde oynatılmasımı? yani adamlar türk gibi nereye koysan oynuyor sizden ricamız bir öteki sürümde futbolcuların yedek pozisyonlarını yeşil değil de turuncu veya sarı nitelikli yapmanızdır hatta ben bir diğer arkadaşımla size bu konuda yardımcı olabileceğimizi düşünüyorum futbolcuların boylarıyla biraz daha yakından ilgilenmenizi temenni eder, çalışmalarınızın devamını dilerim teşekkür ederiz.
Simdi Ergun konusunda kesinlikle katilmiyorum. Ergun AML veya AMC oynamayi unutmaz. Ozelliklerinin dusmesi nedeniyle o pozisyonda oynadigi zaman verimli olmaz. Ornegin Ergun sol kanatta oynatilsa nerede duracagini, ne zaman ne yapmasi gerektigini bilir. Ancak artik hizli olmadigi icin adam gecmesi zordur, eskisi kadar dayanikli olmadigi icin sol kanatta bir ileri bir geri kosup duramaz. Bu da seyirciye kotu performans gosterdigini dusundurur ama bu kotu performans'in nedeni Ergun'un o pozisyonda oynamayi bilmemesinden degil, o pozisyonda oynayan bir oyuncu icin gerekli ozelliklere artik sahip olmamasindan kaynaklanir.

Senin istedigin ile benim soyledigim arasindaki fark felsefi bir farktir. Ben kesinlikle bir oyuncunun gecmiste oynadigi pozisyonlarin tamamen silinmesine karsiyim. Bunun nedeni de bir pozisyonda uzun bir sure oynayan bir oyuncu, o pozisyonun puf noktalarini ogrenir ve kolay kolay o becerisini kaybetmez.

Cihan senelerce 3 sene DR oynadi. Ama Cihan orta sahada oynadigi zaman siritiyormu? Orta sahada oynama becerisini kaybetmismi?

Appiah iki sezondur hemen hemen her mac sag kanat oynuyor. Bu Appiah'in sag kanat oyuncusu oldugunu mu gosterir?

Baki Mercimek hemen hemen her mac DL oynuyor. Bu Baki'yi sadece DL mi yapar?

Umit Ozat son 3 senedir belki 2-3 macta DC oynadi. Bu durumda DC oynama ozelliginin tamamen kalkmasi mi gerekir?

Lig A ile ilgili yazdiklarina eminim Lig A ile ozellikle ilgilenecek arkadasimiz goz atar ve ilgilenir. Ozellikle Lig A'yi takip ediyorsaniz biraz daha kapsamli ve asagidaki link'de okuyabileceginiz format'a gore bazi derlemeler yapabilirseniz memnun oluruz.

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=31609

Ayrica Lig A ve Lig B ile ilgili 7.0.2'ye yansimis herhangi bir calisma yapilmadi. Bu hatalar yeni arastirma ekibinin kuruldugu 7.0.2 yamasi oncesinden kalan hatalar. Zamanla yapilacak calismalarla bu hatalari ortadan kaldirmak istiyoruz.