1 ile 30 arası toplam 379 sonuç

Konu: [TSL]Galatasaray Araştırması 2007

Hybrid View

PCLioN Misafir

Bir gözlemimi daha sizlerle paylaşmak isterim. Ben başka bir süper lig takımını yöneterek Galatasaray'ı gözlemlediğimde Galatasaray'ın saçmasapan transferler yaptığını gözlemledim. 20 milyon transfer bütçesi olduğu zaman bile 100bin dolara sıradan bir hot prospect adamı alıp yabancı kontenjanını dolduruyor, asla iyi yerli oyunculara talip olmuyor. Altan Aksoy vs. gibi 30 yaş üstü sıradan oyunculara yöneliyor. Bunun üstüne genç oyuncularını çok ucuz bedeller karşılığı gönderebilmesi de var. Örneğin Cem Sultan'ı Fenerbahçe alıyor bende hep 300-400 bin dolar karşılığı. Bunun gerçekte mümkün olabileceğini sanmıyorum. Üstelik Galatasaray yönetimi defalarca deklare etti, hiçbir genç oyuncu asla bonservisiyle verilmeyecek diye...

Peki bunun sebebi nedir, neden parası olduğu halde iyi oyunculara yönelmiyor Galatasaray? Bunun bir ayarla ilgisi var sanırım, umarım ilgilenilir çünkü bir süre sonra Galatasaray Kayserispor'dan bile güçsüz hale geliyor...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by PCLioN© View Post
    Bir gözlemimi daha sizlerle paylaşmak isterim. Ben başka bir süper lig takımını yöneterek Galatasaray'ı gözlemlediğimde Galatasaray'ın saçmasapan transferler yaptığını gözlemledim. 20 milyon transfer bütçesi olduğu zaman bile 100bin dolara sıradan bir hot prospect adamı alıp yabancı kontenjanını dolduruyor, asla iyi yerli oyunculara talip olmuyor. Altan Aksoy vs. gibi 30 yaş üstü sıradan oyunculara yöneliyor. Bunun üstüne genç oyuncularını çok ucuz bedeller karşılığı gönderebilmesi de var. Örneğin Cem Sultan'ı Fenerbahçe alıyor bende hep 300-400 bin dolar karşılığı. Bunun gerçekte mümkün olabileceğini sanmıyorum. Üstelik Galatasaray yönetimi defalarca deklare etti, hiçbir genç oyuncu asla bonservisiyle verilmeyecek diye...

Peki bunun sebebi nedir, neden parası olduğu halde iyi oyunculara yönelmiyor Galatasaray? Bunun bir ayarla ilgisi var sanırım, umarım ilgilenilir çünkü bir süre sonra Galatasaray Kayserispor'dan bile güçsüz hale geliyor...
    Cok dogru ve benim de gozlemlemis oldugum bir nokta. Bunu sadece Galatasaray degil hemen hemen butun Turk takimlari yapiyor. Oyunda takimlari yoneten yapay zeka yabanci kontenjaninin oneminin farkinda degil ve bu nedenle hazir/olmus oyuncu yerine, genelde gelecekte iyi olacak oyuncu transfer etmeye ugrasiyor.

Bu bir miktar Turk takimlarinin baskanlarinda, interference (teknik direktorun isine karisma) ve ambition (hirs) ozelliklerini yuksek tutarak ortadan kaldirilacaktir. Hirsli ve basariyi hemen isteyen baskanlar, transferlerde takimlarin daha cok yildiz veya takimi bir ust sinifa cikartacak transferleri tercih ettirecektir. Ancak esas olmasi gereken butun kuluplerin yabanci sinirinin onemini fark etmesi ve olabildigince yuksek CA'li oyunculara yonelmesi. Turk oyuncularda ise durum tam tersine. Turk oyuncular icin gelecek vaad eden oyuncular genelde daha fazla alinmali.

Bunu SI'a ilettik ve hatta veritabaninda yapilan degisikliklerde bir miktar duzenleme yaptik ancak ne kadar isler ve SI ne derecede oyunu bu konuda gelistirir bilemiyorum.

Genc oyunculara gelince, diger buyuk kuluplere gitmelerini bizim engellememiz mumkun. Ancak baska kuluplere bonservis ile gitmemeleri icin herhangi bir girisim su anda yapilmadi. Bunu da aklimda tutacagim. (Gerci Harun Karadas yollandi ama onun nedenleri farkliydi)

Mesaj Yetkileri