Fenerbahçe oyuncularının mevki hataları, yetenekleri, oyunda göze çarpan eksiklikleri ile ilgili hataları burada belirtebilirsiniz.
Fenerbahçe oyuncularının mevki hataları, yetenekleri, oyunda göze çarpan eksiklikleri ile ilgili hataları burada belirtebilirsiniz.
Alex ve Kezman abartilmis yaani. Kezmani kafa vurusu hic 14 oluyormu? yada Alexin uzaktan sutu 19, korneri 20, frikikleri 19, ama 17 filan olabilirmis
Alex geçen sene yalış hatırlamıyorsam 3 penaltı kullandı 2 tanesini kaçırdı.Geçen sezon frikikten golde atmadı.Kornerleride o kadar iyi degil.Futbola başladıgından beri uzaktan attığı goller elle sayılacak kadar az bu özellikler çok abartı...
Bu yorumlara asla katılmıyorum 3 penaltılık istatistik mi olur hiç ayrıca geçen sen e ligde 1 uefa'da 1 penaltı kaçırdı Alex.Alex yarın bir frikik atarsa gene mi artacak.Alex'in futbol oyanamaya başladığından beri olan istatistikleri göz önüne almak lazım
Bir hata gördüM R.Carlos'un dribbling'i 11 Ankaragücü maçına bakmak yeterli ne önemli bir hata olduğunu anlamak için.İspanyol araştırmacılar heralde,büyük bir hata yapmışlar.
evet bencede Alex cok abartiLi ronaLdinhodan ustun adam sanki .. Kezman bitiriciLigini hepimiz goruyoruz..
Roberto Carlos'un dribbling özelliği 11 bu çok az ve Alex'in zıplaması 6.Alex geçen sene kafayla pek çok gol attı çok düşük olmuş Alex'in zıplaması en az 10 olmalı.
Arkadaşlar biraz sakin
Daha DEMO çıktı...Oyun çıksa galiba yer yerinden oynayacak.
Alex konusunda DEMO'da gördüğüm Alex beni de hayretler içinde bıraktı...
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Oyunda bir sorun mevcut. Bizim verdigimiz ozellikleri oyun yukseltmis durumda ve bu nedenle sadece Alex veya Kezman degil, butun oyuncular abartili gorunuyor.
Bu bizim yaptigimiz Alex. Oyundaki ile karsilastirin.
![]()
Roberto Carlos, Real Madrid'den nasil geldiyse oyle biraktik. En ufak bir degisiklik yapilmadi.
Alex'in kafa golleri cok iyi ziplayip baska birinin daha yuksegine ciktigi icin degil, bos pozisyonda kafa vurdugu icin. Bunun icin de dikkat ederseniz topsuz alan ozelligi yuksek. Yani markajdan kacabiliyor ve bos durumda kafa ile goller atabilir.
Alex yuksege cikip orta sahada hava toplarini alabilen bir oyuncu degil.
Alexin attigi bütün kafa gollerini müsayit posizyondayken atti. Kimseden daha yüksege ziplayarak degil.
Kezman'da birazcik abartali
Kezman şu sıralar formsuz olduğu için CA sı düşürülse iyi olur. R.Carlos'un Dribbling özelliği çok düşük. Alex'e gelince yaratıcılık özelliği en az 17 olmalı.
roberto carlosun driblnginin 11 olması çok normalki tam değeri verilmiş siz hiç gördünüzmü carlos 5 kişinin arasına girsin kıvrak hareketlerle sıyrılsın kalecinin yanıdan plaseyi bıraksın gören varsa söylesin
Dribling demek top sürmek falan değildir yahu topla dikine kaleye yönelebilmektir kıvrak hareketlerle defansı delip geçmektir çalım yeteneği gerekir bunun için
oyunun türkçesinde top sürme olarak geçiyor bu sefer yanlış yargılamaya başlıyorsunuz
Fikirlerim burada
Abi senin koyduğundan bahsediyorum.. Kaptanlığa yükselmiş bir oyuncunun leadership nasıl düşer.. Long shot tamam sert şut fazla atamaz ama TR'de uzaktan isabetli şut atan en iyi 2-3 adamdan biridir..Frikikler 18 olmuş geldiğinde 20ydi galiba adam 2 senede frikik atmayı unutmuş olamaz..Dribbling 14 İnter maçı izlenmedimi abi..Passing neden yükselmiyor.. Alex dünya asist kralı olmasımı gerekiyor Alex dünyada en iyi pas atan oyuncular arasında bence..Takım oyunu nasıl düşer adam oyun kurucu zaten. Çalım yok şut yok takım oyunu nasıl yok.. hadi bunların hiç biri yok bu adam nasıl bu kadar iyi oynayabiliyor..Dayanıklılık Alex 90 dakikalık bir maçı çok rahat çıkara biliyor kendi oyun tarzıyla..Flairda son derece düşük Alex için.. Sağ ayak 8 verilmişte Alex sağ ayağını hiç zorlanmadan kullanıp orta yapabiliyor ve şut çekebiliyor..İnter maçı ve Röveşatayla bir gol atmıştı sağ ayakla geçen sene yada önceki sene onlar örnek olabilir mesela.. Hadi Dunga uzakta görmüyor bari bizler görelim.. Adam buraya gelmeden önce Ronaldinhoyla kıyaslanıordu şimdi Ricardinho daha iyi diyenler var..
Bunların hepsi tabiki benim görüşüm ve doğruluğunu savunduğum görüşlerim
1. Alex geldiginde cok cok cok abartili idi. Geldiginden beri arastirma sistemi degisti. Frikikleri 18+ olan oyuncularla karsilastirmani tavsiye ederim.
2. Alex'i demek ki Fenerbahce'yi arastiran arkadasimiz iyi bir lider olarak gormuyor. Acikcasi ben de bu konuda katiliyorum. Bir oyuncu kaptan diye ille de liderlik ozelligi yuksek olmak zorunda degil.
3. Alex 90 dakika mac cikartabiliyor ama pek fazla mucadele etmeden, ileriye geriye fazla gidip gelmeden. Alex'in dayanikliligi daha yuksek yaparsan, oyunda Alex'e pres yapma gorevi verebilir ve Alex'in yorulmadigini gorebilirsin. Ama Alex'e hic bir defansif gorev vermezsen Alex 90 dakikayi bu dusuk dayaniklilik ile rahatlikla cikartir.
4. Alex sag ayagini daha cok kisa paslar vermek icin kullaniyor. Sag ayagi ile ceza sahasi icinden bitirici vuruslar yapabiliyor ama bu demek degildir ki sag ayagini da cok iyi kullaniyor veya hep kullaniyor.
5. Diger ozellikler 14 ve ustu. Yani Turkiye ortalamasinin en azindan 2-3 puan ustunde. Ingiltere, Ispanya gibi liglerde ise ortalama seviye veya ustunde (Ingiltere Premier Lig'de ortalama bir oyuncunun iyi ozellikleri yaklasik 14-15 seviyesindedir, yildizlar 16-17 seviyesine cikar)
6. Son olarak da bu hali ile Alex zaten bir Diego'dan pek farkli bir oyuncu degil. Daha yuksegini beklemek de zaten yanlis olacaktir. 15 ve ustu ozelliklerin dunya capinda iyi oyuncularin ozellikleri oldugunu unutmaman lazim.
Heh abi işte bende onu demeye çalışıyorum Alex'in bazı özellikleri dünya klasında bir futbolcuda olması gereken özellikler..
Şu anda eleştiri yaparken kıyaslama yapmam söz konusu değil bu nedenle sağlıklı eleştiriler olmuyor.. Oyun çıksın kıyaslayarak daha sağlıklı görebiliriz..Yani şimdi Diego'nun dribling Alex'ten daha yüksek olmamalı..Yada Ronaldinho'nun long shot u daha yüksek olmamalı.. Birde bu adamı biraz güçlü yapmak gerekir çünkü bir röportajdan hatırlıyorum; "Alex çok zayıf ve hantal durabilir ancak topu ondan almak istediğinizde gücünü gösteriyor" demişti bir savunmaya yönelik oyuncu ismini tam olarak hatırlamıyorum..
sheriff sağ ayak konusunda sana katılıyorum bir adam sağ ayağıya orta yapabiliyorsa sağ ayağını yeteri kadar kullanabiliyordur eğer arda turan her iki ayağını kullanabiliyor ümit karan her iki ayağını kullanabiliyor hakan şükür her iki ayağını kullanabiliyorsa oda kullanabilir bakın bu adamların hepsi için mesela alex için sol ayak oldukça güçlü sağ ayak güçlü yapılmalı arda ümit ve hakan da bu şekil olmalı
demişsinki Alex çok zayıf ve hantal durabilir ancak topu ondan almak istediğinizde gücünü gösteriyor" demişti bir savunmaya yönelik oyuncu ismini tam olarak hatırlamıyorum.. buna da katılıyorum aynı özelikle fazlasıyla aurelioda da vardır bu tpou saklamak vucudunu kullanmak ile ilgili bir yetenektir zannediyorum güçte ziyada denge unsuru daha önemlidir bu özellik sergende hagi de de vardı buna top saklama denir güç başka bişey
diergonun diriblingi kadar alextede var demene gülüp geçiyorum...
ronaldinho nun uzun şutu kadar alex tede var lafını abartı buluyorum ben olsam ronaldınhoya 16 alexe 13 veririm alexin frikiği 16 yı geçmez korner kullanması 18 olur ilk temas 19 olur tekniği 19 olur bitiriciliği 15 olur off the ball 17 olur bunlar yüksel tutulması gereken özelliklerdir
Fikirlerim burada
Ömer abi Alex demoda güzel öle kalsın![]()
Alex'in top tekniği asla 17 olmaz. 20 vermezsen için acır yahu
Jumping de 11-12 civarında olmalı, verilen değer abartı derecede düşük.
Ayrıca dribbling özelliği de yüksek olmalıydı.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Arkadaşlar deivid özellikleri hiç değişmemişmi bana mı öyle geliyor.
aynen aLex demodaki gibi kaLsınoynamadım ama profiLini gördüm demodaki
Adam Türkiye Liginde oynuyor diye,reeLde var oLan yetenekLeri düşürüLecek mi ? Türkiye LigLerinin Üstünde diye..?
O özellikleri ne gerçekte var nede türkiye ligi üstünde bir oyuncu
birde reel yerine gerçek desen daha iyi olmazmı yabancılaştırmadığınız başka sözcük kaldımı
Fikirlerim burada
Güzel kardeşim bak Alex Brezilya'da oynarken Ronaldinho2yla kıyaslanıyordu.. Hatta benzer bir cümleyi sizin kendi eski yöneticilerinizden Fatih Altaylı sarf etmiştir..Ama Alex Türkiye'ye gelince nedense adamı aşşağıladıkça aşşağıladınız..Eğer istersen yine msnden seninle Alex'ide sahaba kadar tartışırız.. Alex iyi oyuncudur.. Alex Dünya klasında bir oyuncudur..Bunu sadece Türkiyedeki değil Brezilyadaki ve milli takımdaki oyunlarını izleyerek anladım..Tamam adam pres yapmıyor olabilir veya herhangi bir savunma yönü olmayabilir ama ofansif anlamda Alex üst düzeyde bir silahtır..Bu gün Ronaldinho'ya bakarsanız onunda savunma yönü olmadığını ve hücumda iyi olduğunu ama çok hareketli görünmesine karşın markaja alındığında hiçbir varlık gösteremediğini görürsünüz..
alex türkiye ligi dışındaki bir avrupa liginde oynayamaz mesela parmada oyanayamadı bu kadar ağır hareket eden bir adamı kimse oynatmaz diğer bütün brezilyalılar;
lincoln diego ronaldınho elano vs o tip oyuncuların alexten bir farkı var çevikler hızlılar daha iyi hızlanabiliyorlar daha dayanıklılar alex bu fizik gücüyle sadece türkiye liginde sadece küçük maçlarda oynar inter ilkti alex için
milli takımda lincolnün değilde alexin oynaması ise tamamen alexin uzun yıllar brazilya liginde oynamasından kaynaklanıyor brezilya taraftarında ve hocalarında brezilya ligine karşı bir ayrıcalık uygulanıyor mesela son dünya kupasında solda roberto carlosu aldılar yedeğini barcelonada sürekli oyanayan silvinho yu değil milanda rotasyon oyuncusu olan serginho yu değil gil diye bir adam almışlar bu tip şeyleri çok yapıyorlar alexte bunlardan biriydi yoksa lincolnün alexten daha komple bir futbolcu olduğunu görememek fanatiklikten başka birşey değildir
Fikirlerim burada
kardeş sözLerinde bir reeL kısmında haKLısın
aLex için ben sana şuan aKLıma geLenLeri sayayım
bir samsn maçı söyLerim ki attıgı goL diLLere destan..
iki G.birLiği macı var ki ikisnde de Fener 89 a mağLup girerKen maç bittiğinde aLex macLarı getirmiştir.Üstün yetenekLeri sayesinde takip ediosan Ligi biLiosundur.iki sezon önceydi iki macda
Bir Sparta Prag maçı,Bir Psv maçı Bir İnter maçı,neLer yaptgını otur bi izLe
gecenin bu saatinde daha akLıma geLen maç yok ama emin oLki bu örnekLerden çok var.
Alex e iyi FutboLcu değİL diyorsan heLeki iyi hucumcu değiL diyorsan sadece hazımsızLık çektğini gösterir.Biraz direnci ve pres yeteneği oLsa Avrupanın en iyiLeri arasında yerini aLır.
Türkiye'de aşırı derecede markaj aLtında oLsada yinede goLLeri asistleriyle takımını her zaman sırtLamıştır.
alex türkiye'ye geLmiş En iyi Ofansif OyuncuLardan birisidr.
BreziLya miLLi takım kaptanLıgını yapmışda bir adam.Boş adamı aday kadroya biLe aLmazLar hatta ne yetenkLi adamLar giremiyorken BreziLya kadrosuna Alex'in Kaptanlık yapması onun kaLitesini gösterir.
Hazım meseLesi bence senin ki..
hazim meselesi falan değil laf sokmaya ne gerek var şimdi tamam ben galatasaraylıyım ama asla taraftarlık ruhum beni öyle düşünmeye zorlamaz alex bu ligde 20 gol attı bir orta saha oyuncusunun ligde gol kralı olduğunu ilk defa görüyorum bu inanılmaz bişey hücum özelliklerine %100 katılıyorum hatta ben olsam off the ball özelliğini teknik özelliğini top konmtrol özelliğini 20 yaparım
ama bazı arkadaşlar bilgisiz oldukları için (bu sitede yazılanları okumadan önce bende öyleydi)
bilgisiz derken bişeyler biliyorlar ama ama bunu yorumlayamıyorlar mesela oyuncu özellikleri ne anlama geliyor bunları tam bilmek çok önemlidir
mesela ben dayanıklılığı görünce hiç enerjiyi 90 dk ya yayabilmek ve mücadele gücünü yüksek tutmak olarak düşünmemiştim daynıklılığı güç gibi bişey zannederdim hanı yıkılmamk ayakta kalmak falan sanardım keza kafa özelliğini sadece santraforlar için sanardım derdim crauch un kafa 14 olurmu falan halbumki olurmuş kafa sadece topla buluştuğu anda vurma yeteneğiymiş
bunları zamanla öğrendim çok şey biliyordum futbol hakkında buligi snelerdir takıp eden bir adamımdır ama oyun hakkında da bişeyler bilmek gerekiyor mesela bazı arkadaşlarda diyorki dribling yüksek olmalı alexi hayır dribling 15 i geçmez neden geçmez biliyormusun dribling çeviklik işidir ve dikine kaleye yönelmektir girersin kalabalığın içine kıvark hareketlerle sıyrılırsın falan ronaldınho messi crıstıano ronaldo falan yapıyor ya şte ondan ama bunu türkçeye çevirirken top sürme olarak çevirmişler şimdi top sürme deyince ne demek top sürme diye düşünüyorsun topu süratli sürüp hızlı kontra ya çıkma anlamınada gelebilir öyle değilmi
mesela o zaman dersin ki tuncay top sürme 19 arda 10 halbuki nedir arda dribling 17-18 tuncay 12-13 falan
arkadaşlar ilk sayfada da demiş roberto carlosun top sürme 11 olurmu diye olur tabi daha az bile olur dribling kıvrak bilekler ve kıvrak beller ister roberto carlos çok hızlıdır ama yeteri kadar kıvrak değildir genelde fişek gibi gider bunu arkadaşlar yorumlayamıyor anladınmı onun için alexin dribling te 13-14 ü geçmemeli bak ben bitiriciliğine 16 ilk temasına 20 veririm kimisi sanarki ilk temas ayağını uzatıp müdahale etmek falandır hani nobre falan yaparya rakipten önce müdahale eder topa kafasını sokar falan bende öyle sanmıştım meğer top kontrolüymüş benim ilk temasıma göre alex ilk temas 5 olurdu top kontrolü ise 20 bile olabilir
şimdi diyorsunuz ki alexin brezilyadayken uzaktan bir sürü golü vardı
ewet hakan şükürde 5 sene önce 90 dakika pres yapıyordu bu adama motormu takmışlar hiç yorulmuyormu diyordum hani o uefa kupası maçlarını hatırlarsınız 90 dk a presler çapraz koşular vs dayanıklılığı 20 idi adamın şimdi öylemi hayır 10 a kadar düştü bence işte alexinde bir çok özelliği bu şekilde düştü son üç senedir mesela frikki son 50 maçtır falan atmamıyor buda demekki 2 yıldır frikik golü yok ilk geldiğinde 19 olan frikiğinin 16 ya düşmesini gerektiren bir istatisliktir
korner ilk geldiği sene ne kadar etkiliydi hatırlarmısınız şimdi biraz da kafa vurma yeteneği olan oyuncularında gitmesinden dolayı kornerden gol attıramıyor 20 idi 18 düşmesi gerekir
uzaktan şutunu ben ceza sahası yayının dışından bir tek golünü görmedim herkez top tekniğii görerek diyor ki 16 olsun falan ee o zaman haginin kaç olsun 30 falan mı
13 e düşmesi gerekir
Bu oranlamaları tutturursak adaletli olmuş oluruz yoksa ben sana hakan şükürün atılmayacak binbir kafa golünü sayarım maceristana ceza sahası dışından falan atmıştı eskiden ne goller atıyordu 20 idi kafa topu şimdi 18 e düşmeli çünkü artık arada kaleciyede nişanlıyor
hatırlarmısın belçika maçını ne goldü ama yerden 63 cm yükseğe sıçarmıştı ve bu adam 192 fizik kurallarına aykırı bir sıçrayış kalecinin elinin üzerinde kafagolleri vardı sakarya kalecisi recebe atmıştı bu şekil 3*4 golü vardır eskiden jumping i 20 idi şimdi veremiyoruz neden artık eskisi kadar sıçrayamıyor ben alex i kötülemek amacında değilim fenerbahçede en beğendiğim oyuncular arasında dır ama iyi oyuncu diye adaletsiz dagıtım yapmak yanlış olur
Fikirlerim burada
Alex'in son 3 yıldaki istatistiklerine bakın. Attığı goller, yaptığı asistlere. Gazetelerin istatistiksel puan yarışmalarında hep lider olmuştur. Yani haticeyi değil, neticeyi göstermiştir.
Şunu anlamamkta ısrarcısınız. Alex koşmuyor diyorsunuz. Alex koşacak adam değil. Alex beyin olacak adamdır. Topu alıp taşıyacak, kilit pasları atacak, kilit ortaları açacak, kilit şutları çekecek adamdır. Alex'in etkinliği rakip aut çizgisi ile onun 40 metre ötesindedir. Bunu kafanıza sokmalısınız. Ve Alex enerjisini prese harcayacak adam da değildir.
Alex için düşüncelerim:
Son üç yıldakı maçların geneline baktığımızda bu adamın tam bir frikik ustası olduğu görülüyor. Frikik, korner, orta yapma özellikler 19+ olur. Pas atma özelliği de üst düzey. Pas'ı da 18+ olur. Oyunu kurarken sahanın tamamına bakabilen, vizyonu geniş oyuncu Alex. O yüzden yaratıcılık özelliği de 17+ olur.
Dribbling özelliği için de 15+ verilmesi gerekir çünkü rahat adam geçebiliyor. Hızı ve hızlanması 12 olabilir ancak.
CA'sına gelince, Fenerbahçe'nin bir numaralı starının CA'sı neyse odur ve CA'sını hakeden bir futbolcu.
Alex ile Lincoln kıyaslaması yapmayalım, tamamen farklı oyuncular.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Brezilya'da o kadar adam varken neden Alex'i almışlar birde bu soru var.. birdefa dribling kıvrak hareket fln değil adam geçme yeteneğidir.. Senin dediğin o özel hareketler için olan özellik flair dir..
Ayrıca Parma'da oynayabilecek kapasitedeydi.. Ama oynatmadılar ve kendileri kaybettiler..Zaten bunu kaptanlık yaptığı 10 numarasını giydiği Brezilya milli takımındaki istatistikleriylede göstermiştir.. Alex'i hangi avrupa takımına koyarsan koy Alex oynar..Ağır değil adam düşünüp oynuyor.. hızlı hareket edebildiğini bazı maçlarda göstermiştir..
Elano ve Daniel Carvalho Brezilya'da değil Avrupada oynarken milli takıma alındılar.. Lincoln Shalke'de oynarken alınmadı..
Alex frikik golü atınca yükseltelim atamayınca azaltalım senin dediğine göre..Böyle birşey söz konusu olamaz.. Alex'in frikik 18 olur.. Adamın diğer özelliklerine moraline kondisyonuna ve psikolojisine bağlı olarak atar veya atamaz..