Sayfa 2 / 17 İlkİlk 123412 ... SonSon
31 ile 60 arası toplam 510 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması 2008

Nesil
    2003

Alex Frikik meselesi: Uzun sutlarin dusmesi ile Alex'in ozellikle nispeten daha uzaktan atacagi frikik gollerinde oyunda azalma goreceksiniz zaten.

Alex'in fiziksel hizi yuksek de degil. Ancak dusunme hizi yuksek oldugu icin kosma hizinin azligini da kapatabilen bir oyuncu.

Ayrica bence bu Alex konusu gercekten cok baymaya basladi. Oyun cikinca sahada gercekci hareketler yapip yapmadigina bir goz atip, ondan sonra yorum yapmaya devam ederseniz daha konusulanlar daha yararli olacaktir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Sheriff View Post

Alex frikik golü atınca yükseltelim atamayınca azaltalım senin dediğine göre..Böyle birşey söz konusu olamaz.. Alex'in frikik 18 olur.. Adamın diğer özelliklerine moraline kondisyonuna ve psikolojisine bağlı olarak atar veya atamaz..
    o zaman hakan şükürününde kafa 20 olur son iki sendeir morali ve posikolisi ve bunu gibi etkelere bağlı oraka kaleci üzerine vurduğuda olur gerçi son bosna hersek maçında gene inanılmaz bir gol atmıştır ama olsun bir kaç tane atamadıya bence 18 olmalı ama sen alexin frikiği 50 maçtır atamamasına rağmen 16 ya düşmez diyorsan hakan şüküründe kafası 19 a bile düşmez ki kafasıyla çıkardığı paslar o inanılmaz kafa golleri say say bitmez sen bana faal değil gelmiş geçmiş bütün futbolcular içinde hakan şükürün belçikaya macaristana bosna hersek e juventusa attığı gollerden atabilcek bi tane adam say ben tamam kafası 5 olsun diyeceğim

siz tuttuğunuz kulübe göre ayrım yapıyorsun amacınız oyunun gerçeğe uygun aktarılması falan değil

peuk ta demişki;
    Şunu anlamamkta ısrarcısınız. Alex koşmuyor diyorsunuz. Alex koşacak adam değil. Alex beyin olacak adamdır. Topu alıp taşıyacak, kilit pasları atacak, kilit ortaları açacak, kilit şutları çekecek adamdır. Alex'in etkinliği rakip aut çizgisi ile onun 40 metre ötesindedir. Bunu kafanıza sokmalısınız. Ve Alex enerjisini prese harcayacak adam da değildir.

alex gibi beyin görevini üstlenen bir çok futbolcu tanıyoruz avrupada aimarlar riquelmeler zidane lar hatta lincolnde dahil bu adamlar bu adamlar alexin yaptıklarını yapıp ayrıca bide koşuyorlar daha çevikler dribling falan da yapıyorlar driblingin hasını hemde 4-5 kişi arda arda çalımlayıp dikine kaleye gidiyorlar ve savunmayı delip kaleciyle karşı karşıya kalıyorlar bunun alex tarafından yapılmasına değil avrupalı savunmacılar türkiye ligi savubnaları bile izin vermiyor o kadar ağırki rakip bir dm sine alexi bağladığı zaman maç boyunca hiç bir şey yapamıyor
    alex türkiye ligi için iyi bir amc ama oyunda dünya seviyesinde yapılmış
    bir yanda yüriyerek beyin olan futbolcular varken diğer yanda koşarak beyin olanlar var o zaman yürüyerek beyin olna futbolcu koşarak beyin olanlardan farklı yapılmalı çünkü onlar kadar potansiyeli yok

alex avrupada türkiyede oynadığı gibi oynayamaz buna %100 eminim
    Fikirlerim burada

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

ne riquelme ne zidane ne de lincoln
    hiçbiri koşmuyor, hatta zidane kağnı gibi ağırdı..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

zidane mi ağırsı 35 yaşındayken ağırdı alex yaşındayken nasıldı şimdi sen diyebilirmisin alex zidane kadar riquelme kadar aimar kadar messi kadar ronaldınho kadar futbolcu diyemezsn dimi ama oyunda onlar kadar yapılmış
    Fikirlerim burada

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by extensor View Post
    zidane mi ağırsı 35 yaşındayken ağırdı alex yaşındayken nasıldı şimdi sen diyebilirmisin alex zidane kadar riquelme kadar aimar kadar messi kadar ronaldınho kadar futbolcu diyemezsn dimi ama oyunda onlar kadar yapılmış

ne yapılmışsa onu oynarsın, seninle tartışacak değilim
    biraz gözünü aç o zaman tartışırız, zidane dediğin yerde bitti muhabbetimiz..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

vay beni tanımıyorsun sonra gene muhabbet ederiz merak etme ama önce tanıman lazım

bu arada volkan demirelin hava hakimiyeti 18 olur
    aykutu ise ömer abi 16 yapmış galiba kesinlikle katılmıyorum yan topları çok zayıf
    orkununda farkı yok ve rüştü ile hakan arıkanında öyle hakan arıkanı geçen yıldan beri 30 a yakın maçında izledim bazı toplara ceza alaından geçerken çıkmaz bazılarına penaltı noktasına kadar çıkar alamaz miili takımdaki ilk maçı olna breazilya maçında da marsilya maçında da galatasaray maçında da bu özelliğini yineledi
    zaten türk kalecilerinin genel zafidır bu ancak volkan demirel bu konuda gerçekten çok iyidir anderletch le oynanan ikinci maçta göstermiştir ve her maç bir iki pozisyonda çıkıp alır böyle topları
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Bu Alex tartışmasına son veriyorum artık, baydı yani. Oyundaki Alex jumping dışında gayet iyi...
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

iyi zaten fazla iyi ayrıca jumpingide güzel ama kafa vurma özelliğide yüksek olduğu için 13 jumping 13 te kafa versek bu sefer gider birisinin üzerinden kafa topu alır alex kimin üzerinden kafa topu almışki ama kafa özelliği 13 olmalıdır

son olarak ii bir oyuncu incelemesi bir oyuncunun iyi yönlerini abartmakla değil zayıf yönlerini etüd etmekle ortaya çıkar
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Arkadaşlar dünkü maç bir kez daha Edu hakkındaki düşünceleerimin doğru oldugunu gösterdi. Edu Dracena istediği kadar milli takıma gitsin bu oyuncu da zihinsel olarak bazı sıkıntılar var. Süper kupa maçında da aynı hatayı yaptı Beşiktaş golü buldu. Dünkü hataları zaten inanılmazdı. Konsantrasyon ve karar verme özelliklerinde düşünlmesi lazım gibime geliyor.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul, Antalya

Fenerbahçe'nin favori personellerine Pierre van Hooijonk ve Rıvan Dillmen eklenebilir.

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Yasin Cakmakin tackling özelligi düsürülmeli, dünkü macta 1 vs 1'de hep faul yapti.

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Quote Originally Posted by YusufT View Post
    Yasin Cakmakin tackling özelligi düsürülmeli, dünkü macta 1 vs 1'de hep faul yapti.
    Toplam 8 1 e 1 yaşadı ve sadece 2 tanesinde faul yapıp geri kalanında temiz olarak aldı topu.
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2007
    Yer
    Antep

ben Kezman konusunda ısrarcıyım, oyunda hala gerçeğe göre çok iyi, ciddi bir düşüş gerçekleşmeli... benim oyunumda her sezon gol krallığında zirvede...
    mümkünse pa'sı ca'dan düşük olsun... çünkü daha iyi olmayacağı kesin...

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Quote Originally Posted by CoşkuN ÖzdemiR View Post
    Deivedin mevkis AMC/ST olsa daha iyi olmazmıydı. Herkes onun ofansif oyuncu oldugunun kaanatinde.Çünkü bu bölgede daha iyi oynuyor.
    Ben de bu konuda bir iki şey söylemek istiyorum. Deivid' in driblingi kaç şu an bakmadım editörden ama iyi olmalı. Güzel top sürüyor. Mevkisine gelince AMRC, FC olmalı diye düşünüyorum. AMR 15 olabilir. Çünkü bu sezon hep AMR' de oynuyor. Sürekli içeri kaçtığı için AMC gibi gözükebilir ama sonuç olarak AMRC, FC en uygunu olacak kanaatımce.

Yasin içinde CSKA maçında oyuna girdiğinde çok soğukkanlıydı. Yerinde müdaheleler yaptı. Bence ileride çok daha da iyi olacak.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by elhadji View Post
    Ben de bu konuda bir iki şey söylemek istiyorum. Deivid' in driblingi kaç şu an bakmadım editörden ama iyi olmalı. Güzel top sürüyor. Mevkisine gelince AMRC, FC olmalı diye düşünüyorum. AMR 15 olabilir. Çünkü bu sezon hep AMR' de oynuyor. Sürekli içeri kaçtığı için AMC gibi gözükebilir ama sonuç olarak AMRC, FC en uygunu olacak kanaatımce.

Yasin içinde CSKA maçında oyuna girdiğinde çok soğukkanlıydı. Yerinde müdaheleler yaptı. Bence ileride çok daha da iyi olacak.
    katılıyorum amrc fc en uygunu olacak sanırım

gaziantep araştırmacısı arkadaşıma da katılıyorum kezman mutlaka düşürülmeli
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Kezman kesinlikle fiziksel olarak düşürülmeli. Teknik olarak bilemiyorm ama zihinsel olarak şu an resmen çökmüş durumda adam. Ben de şaşırdım bunu matematik açıklayamaz. Psikolog dahil etmek lazım ekibe diyecem Erol var. Bu durumda ne söyleyeceksiin Erol?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Colin Kâzım'ın boyu 1.81 değil 1.85
    Hava toplarında da daha etkili bunlar düzeltilebilir

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Evet kazımın boyu ıcın ben de suphelıyım. 181'den uzun gibime geliyor. Kaan kesin bir delilin var mı acaba?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

benim var kazımın boyu 1,85 gerçekten
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by elhadji View Post
    Evet kazımın boyu ıcın ben de suphelıyım. 181'den uzun gibime geliyor. Kaan kesin bir delilin var mı acaba?
    Evet abi var,
    www.fenerbahce.org/futbol

Burdan Colin Kazım'ın profiline girerek bakabilirsin

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Fakat şöyle bir şey var şefim bu adam AMR olarka oynasada beceremiyor. Bunun herkes farkında sağ açık oynadığı zaman oyundan kopuyor. Deivid var mı yok mu belli bile değil. Yani o zaman şöyle olmalı mevkisi dediğin gibi olmalı ama oyun içinde potansiyeli çok düşük olmalı 5 maçta 1 asist 1 gol ortalaması 5-6 arası gözükmeli. Bunuda kimse istiyeceğini sanmıyorum. AMR oynadıgında gerçekte böyle ve bu yüzden çok eleştiri topladı. Ama ofansif oynadıgında da gördük neler yapabileceğini.
    Sevgili Coskuncum dediklerine katılıyorum. Ama sonuç olarak AMR oynuyor onun için de AMR' yi 15 AMC' yi de 20 FC' yi de 15 yapmak en iyisi olur diye düşünüyorum. Amr' de kötü de olsa sonuç olarak orada oynuyor ya da en azından maça o mevki de başlıyor değil mi? St kesinlikle değil katılıyorum. Amc' yi zaten 15 verince St olma ihtimali kalmıyor.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by alparslank View Post
    ben Kezman konusunda ısrarcıyım, oyunda hala gerçeğe göre çok iyi, ciddi bir düşüş gerçekleşmeli... benim oyunumda her sezon gol krallığında zirvede...

PA hic bir zaman CA'dan dusuk olamaz Alparslan - bu konuda kilavuza bir goz at istersen.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

alparslank´isimli üyeden Alıntı

PA' düşük olamaz da CA'sı 140 ise PA'ya da 145 dersin olur biter.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2007
    Yer
    Antep

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    PA hic bir zaman CA'dan dusuk olamaz Alparslan - bu konuda kilavuza bir goz at istersen.
    bunu biliyorum zaten, Kezman konusunda ısrarımın bir ifadesi olarak espri yaptım...

(parantez içinde sorayım, PA'nın sınırı sadece oyuncular için mi 200?... genie scout'da personel arattırdım ve PA'sı 200'ün üzerinde elemanlar çıktı...)

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by alparslank View Post
    bunu biliyorum zaten, Kezman konusunda ısrarımın bir ifadesi olarak espri yaptım...

(parantez içinde sorayım, PA'nın sınırı sadece oyuncular için mi 200?... genie scout'da personel arattırdım ve PA'sı 200'ün üzerinde elemanlar çıktı...)
    Bu kullandigin programin hatasidir, PA 200'den fazla olamaz..

bazen oluyor özellikle real madrid ve barcelona nın scout ve physio larının pa ları bazen 200 ü geçiyor

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Geçen gün bir spor programını seyrettim. Adamlarda aynı fikirde, deivid forvet oyuncu değil diyorlar,kanat oyuncusuda değil. tam bir amc.
    hehe coşkun kardeşim bu adam amc mi dediler programda

şaka şaka katılıyorum sana verdiğin bilgilerde tam bir kanıt niteliğinde ancak deivid ne kadar verimsiz oynarsa oynasın ısrarla amr oynatıldı haftalarca ve şimdide fenerbahçe taktik değiştirdi 4-3-2-1 e benzeyen acayip bir sistem oldu ben zaten 2 yıldır ziconun sistemlerini pek anlayamadım ama bu sefer böyle olacak galiba

alex le ikisi amc de oynuyor arkalarında da wederson deniz ve aurelıio var yani vederson mlc gibi oynuyor

ben olsam vedersonun mc sine de 12 falan veririm çünkü vermek zorunda kalıyorsun teknik direktör ısrarla o bölgede oynatıyor çünkü bence deividin amr 17 amc 20 fc 20 olmalı bu adam amr oynayamıyor diye 15 ten az verirsek iyi olmaz bu sefer bir sürü oyuncuya aynı uygulamayı yapmak zorunda kalırız başta serdar kurtuluş serkan balcı vs olmak üzere
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    ❶❻

Deivid zaten kanat oyuncusu olamaz, maçlarda dikkat edin hep ortaya kaçıyor halbuki oynadığı mevkii sağ açık olarak gözüküyor. Deivid tam bir Forvet arkası oyuncusudur.

Nesil
    2006
    Yer
    ALSANCAK

Ben deivid'i jardele benzetiyorum bulduğu kolay pozisonu gole çevirmekten başka bişey yapmaz pozisyon yaratmaz golleri değerlendirir bence sadece FC

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by tenten1985 View Post
    Ben deivid'i jardele benzetiyorum bulduğu kolay pozisonu gole çevirmekten başka bişey yapmaz pozisyon yaratmaz golleri değerlendirir bence sadece FC
    dostum yanlış anlama ama nasıl benzettin anlayamadım biri çeviklik hız hızlanma 7-8 biri 12-13 biri kafa 18-19 biri 13-14 biri bitiricilik 18-19 biri 13-14 biri geriden top alıp taşıyor diğeri penaltı noktasında bekliyor
    biri striker yani topa gelişine vuruşlar çıkarıyor top stop etmiyor
    diğeri topu kontrol etmeden şut atamıyor
    biri kaleciyle karşı karşıya pozisyonlarda affetmiyor diğeri hiç atamadığı için sağ açığa forvet arkasına çekiliyor biri yeri geldiğinde pivot santrafor oluyor top indiriyor diğeri ceza sahasına girmeye korkuyor birinin off the ball 16-17 diğerinin 11-12 birinin güç 15-16 diğerinin 8-9 birinin dayanıklılık 13 diğerinin 8-9 yani ben hiç bir özelliğini benzetemedim

genede saygılar
    Fikirlerim burada

Sayfa 2 / 17 İlkİlk 123412 ... SonSon

Mesaj Yetkileri