Bu siniflandirmalar SI'in arastirmacilara dagittigi arastirma kriterlerinin bir parcasi. CA'yi ozelliklerin agirlikli ortalamasi olarak dusunursek, 1. derecede onemli ozellikler CA'yi belirlerken 2. derecede onemli ozelliklerden daha fazla onem tasiyor. Mesela 1. derece onemli ozellikler'in agirligi 5 puan ise, 2. derece ozelliklerin agirligi 4 puan, 3. derece onemli ozelliklerin agirligi 3 puan vs. vs.
Zaten pas ve yaraticilik bir MC oyuncusunda daha onemli ozelliklerin yoklugunda birinci derecede onem tesgil ediyor. Su sekilde de olaya bakmak mumkun ki bir orta saha oyuncusunun pas verme ve yaraticilik ozellikleri, bir kanat oyuncusunun hizi ve hizlanmasi kadar onemli degil. Bu nedenle de MC'nin birinci derece ozellikleri bos birakilmis durumda.pekalada orta sahanın ortasında oyun kurucu olacak bir MC için yaratıcılık ve pas verme birincil derecede önem arzetmeli "şahsi fikrim" zaten o oyuncuyu oyunu kursun ve iyi pas atsın diye oynatıyorum. bir anlamda oyun kurucumun yaratıcı olması ve iyi pas vermesi zaten oyun takımdaki varlık nedeni
Bitirici vurusu yapmak icin once hiz ve hizlanma kullanilarak pozisyona girebilmek gerekli. Sonucta yavas ancak iyi bir bitirici oyuncu her zaman bir baska oyuncunun kendisine servis yapmasini beklemek zorunda. Ancak hizli oyuncularin defans oyuncularini ne kadar zor durumda birakabilecegini ve kendisi gol atamasa bile gol pozisyonu yaratabilecegini hep gozlemleyebiliyoruz. Mesela ligimizde oynayan Balili cok iyi bir bitirici vurusa sahip olan bir oyuncu degil ancak basarisinin nedeni hizli olmasi ve kendi takiminin kaptigi toplari Balili'nin kosu yoluna atarak bir cok pozisyona girebilmesi. Yine bir Henry cok iyi bir bitirici olmadan hizi ve ozellikle hareketliligi sayesinde dunyanin en iyi forvet oyuncusu konumuna gelmistir.futbolun günden güne fiziksel güce dahaçok kayması gözle görülür bir gerçek, bunun FM yede etkilemesi çok normal, ama bununda bir sınırı var.yani bir forvet için hızlanma birinci derecede bitiricilik ikinci derece budaçok tartışılır...
Henry'nin hizini elinden alirsaniz, sadece ortalamanin ustunde bir oyuncu konumuna gelecektir ve takim arkadaslarinin onu pozisyona sokmasina muhtac kalacaktir.. Ancak bitiriciligini elinden alirsaniz forvet hattindaki etkili oyununu devam ettirecek ve yine bir cok pozisyona girecektir. Kendi atamasa bile takim arkadaslarina pozisyon yaratacaktir.
Bu oyuncular zaten kendi kendilerine gelisiyor. Oyunun esasinda cok sig oldugu bir yon bu oyuncu gelisimi. Oyuncularin gelisiminde sizin katkiniz gercekten cok az ve belki de en buyuk etki yaratabilecek sey genc oyuncunuzun takiminizdaki iyi bir profesyonel'den ders almasi ve bu sayede zihniyetinin gelismesi, daha uzun sure formunun zirvesinde kalabilmesi.zaten bu potansiyeli öneceden editörden bakıp ondan sonra ben bunu yıldız yaptım demek te çok haz verici değil,Ben cem sultanı yıldız yaptım.bak segio ageureo yıldız oldu..
Kesinlikle. Oyuncularinizin zaaflarini kapatacak bir taktik olusturmak, kadro seklini oyun stilinize gore ayarlamak da bir cok basari getirecektir. Bu nedenle de genc oyuncu secerken, oyuncunun zaaflarinin takimin taktigine uygun olanindan secilmesi gerektigini vurgulamaya calismistim. Oyunun esas zevki de zaten bence bu tip kadrolari, taktiksel sistemleri kurarak ortaya cikiyor.asıl mesele bence çok pa sı şusu busu yüksek olması değil, belli bir yetenekte bile olsalar oyuncuları bir araya getirip onlardan tam bir takım yapabilmek....![]()

Alıntılı Yanıtla