tamamperpetua ben fm nin araştırmacılarının belrirlediği değerleri le gerçek futbol arenasındaki oyuncu değerlerinin birbiriyle uyuşmadığını anlatmaya çalışmıştım..gerçi haklısın geçmiş birazda geçmişte kalmıştır...bundan sonrası için konuşalım ok..
tamamperpetua ben fm nin araştırmacılarının belrirlediği değerleri le gerçek futbol arenasındaki oyuncu değerlerinin birbiriyle uyuşmadığını anlatmaya çalışmıştım..gerçi haklısın geçmiş birazda geçmişte kalmıştır...bundan sonrası için konuşalım ok..
Hangi acidan degerler uyusmuyor?
Semih'in ozelliklerindeki sorunlar neler mesela?
Semih'in sadece CA'ya bakarak:
Ustunde olan Turk forvet oyunculari:
Halil Altintop (147) - yabanci arastirmacinin takdiri. Nihat ile beraber en iyi forvet oyuncumuz gorunumunde
Ersen Martin (130) - Ozellikle fiziksel ozellikleri sayesinde bu seviyede ve mantikli bir seviyede
Gokhan Unal (140) - Hem fiziksel ozellikleri var hem de teknik. Her ne kadar zihinsel ozelliklerde sorun olsa da
Berkant Goktan (125) - yabanci arastirmacinin takdiri. Neden bu seviyede ben de bilmiyorum.
Hakan Sukur (126) - Ozellikle fiziksel ve zihinsel ozellikleri sayesinde bu seviyede.
Mehmet Cakir (130) - Ozellikle hizi, hizlanmasi ve teknik ozellikleri sayesinde bu seviyede.
Mehmet Yildiz (125) - Fiziksel ozellikleri sayesinde bu seviyede
Necati Ates (130) - Biraz fiziksel ozellikleri biraz da teknik ozellikleri sayesinde bu seviyede
Nihat Kahveci (155) - yabanci arastirmacinin takdiri. Keske milli takim icin bu seviyede oynasa
Serhat Akin (127) - yabanci arastirmacinin takdiri.
Sinan Kaloglu (125) - Fiziksel ve bazi teknik ozellikleri sayesinde bu seviyede.
Fatih Tekke (139) - yabanci arastirmacinin takdiri
Umit Karan (147) - Abartili bence 140 seviyesinde olmasi gerekli. Hem fiziksel, hem teknik hem de zihinsel ozellikler oldukca yuksek seviyede ancak en iyi yapabildigi isin bitirici vurus yapmasi olmasi gerekli.
Umut Bulut (136) - Neden bu seviyede ben de bilmiyorum. Umut 130 seviyesinde olsa bence hic de siritmazdi. Saniyorum bu Turker Tozar'in karari idi.
Semih ile CA olarak ayni seviyede olan Turk forvet oyunculari:
Okan Ozturk (120) - Biraz fizik (hiz/hizlanma haric) biraz da teknik (bitiricilik)
Hasan Kabze (120) - Biraz fizik (hiz/hizlanma) biraz da teknik.
Semih Senturk (120) - Zihinsel ve biraz da teknik.
Tayfun Turkmen (120) - Fizik cok yuksek, teknik oldukca zayif, zihinsel orta seviye.
Bir forvet oyuncusu icin en onemli ozelliklerin fiziksel ozellikler oldugunu ilk olarak kabul etmemiz gerekli. CA'yi en cok etkileyen bu fiziksel ozellikler. Yani Semih'de pek olmayan ozellikler.
Ancak Semih'in zihinsel ozellikleri daha yukari seviyede oldugu icin fiziksel ve teknik ozelliklerini kullanma konusunda listedeki bir cok oyuncudan cok daha basarili. Bu nedenle de oyunda bir cok pozisyona giren, zaman zaman cok basit goller kaciran ve zaman zaman da attigi gollerle galibiyetler getiren bir golcu konumunda. Zaten Semih'de bu degil mi?