1 ile 30 arası toplam 510 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması 2008

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

burak,

ben gerçek futbolda (oyunda değil) tekniğin içerisinde adam geçmenin iyi çalım atmanın var olduğunu söylüyorum..

zaten tam bu konuyu yazıyordum senin msjını gördüm..

yalınz gördüğün üzere perpertua nın (ömerin) yaptığı bize kısa kısa tek cümleyle FM deki tanımlamaların açıklanması ama daha detaya girilirse FM de tekniğin sadece top ayakteyken oyuncunun rahatlığıyla sınırlı olmadığını görebiliriz. Dikkat edersen dostum zaten topun ayaktayken rahatlığı aslında topu kullanabilme yeteneğini belirten bir cümle .yani top ayağınızda rahat iseniz çalım atarkende pas verirkende rahatlığınızı ve yeteneğinizi ifade eder.

teknik demek sadece rahatlık değildir.aynı zamanda hüner de demektir. Top ayağınızda çok rahatsınız..ee. tamamda topu iyi kullanamıyorsan rahatlık bişey ifade etmez ki.sevgili arkadaşım..

bu arada eğer msjımı ağır bulmuşsan özür çünkü futbol gibi niyayetinde bir oyun için tartışıpta kimseyi kırmak istemem ayrıca sen fikirlerine ve yazılarına değer verdiğim bir arkadaşsın..

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post
    burak,

ben gerçek futbolda (oyunda değil) tekniğin içerisinde adam geçmenin iyi çalım atmanın var olduğunu söylüyorum..

zaten tam bu konuyu yazıyordum senin msjını gördüm..

yalınz gördüğün üzere perpertua nın (ömerin) yaptığı bize kısa kısa tek cümleyle FM deki tanımlamaların açıklanması ama daha detaya girilirse FM de tekniğin sadece top ayakteyken oyuncunun rahatlığıyla sınırlı olmadığını görebiliriz. Dikkat edersen dostum zaten topun ayaktayken rahatlığı aslında topu kullanabilme yeteneğini belirten bir cümle .yani top ayağınızda rahat iseniz çalım atarkende pas verirkende rahatlığınızı ve yeteneğinizi ifade eder.

teknik demek sadece rahatlık değildir.aynı zamanda hüner de demektir. Top ayağınızda çok rahatsınız..ee. tamamda topu iyi kullanamıyorsan rahatlık bişey ifade etmez ki.sevgili arkadaşım..

bu arada eğer msjımı ağır bulmuşsan özür çünkü futbol gibi niyayetinde bir oyun için tartışıpta kimseyi kırmak istemem ayrıca sen fikirlerine ve yazılarına değer verdiğim bir arkadaşsın..
    Düşüncelerin için sağol..

Ben sadece bilgilerimi aktarmaya çalışıyorum.. Ve gerekli gördüğüm şeylerin oyuna aktarılması için çabalıyorum.. Aslında bu oyunda topu ayağına aldığında önceden ne yapacağını tasarlamak ve buna bağlı olarak top ayağındayken rahat olur. Yani zaten bir anlama senin dediğine geliyor daha doğrusu senin dediklerini hızlı düşünüp uygulaması anlamına.. Yani tekniği yüksek driblingi düşük olabilir yani bu okadar anormal karşılanmamalı..

Rica ederim futbol konuşuyoruz arada olur böyle şeyler ama burayı bir kapışma ortamına çevirmeyelim yeter..

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

Teknik ve calim atma yetenegi degisik seylerdir. Calim atma ve oyuncu gecme özelligi oyuda Dribling olarak geciyor. Teknik ise bir oyuncunu topu nasil ayaginda kullandigi, topa nasil hakim oldugu, topu nasil kontrol ettigi gibi seyler. Uzun yüksek bir pasi ayakla yere indirip kontrol etmek teknikdir, topu ayakla kontrol ederek sürmek teknikdir, bir hamlede topu ayakla karsilayip ayni anda dönmek teknidir. Örnek olarak Tuncay adam eksiltebiliyor ve gecebiliyor ama topu karsilama kabiliyeti, topu kontrol altinda sürme kabiliyeti kötü. Hep ayagindan aciyor.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Tabi bide, yazmayi unnutum, dribling iyi yapabilmek icin tabi ki tekniginiz iyi durumda olmasi gerek. Topa iyi sekilde hakim olamasaniz, driblingleriniz de kontrollü yapamazsiniz. Dünyadaki cok iyi dribling yapan ocuncularin teknikleri zaten mükemmel. Ronaldinho, Cristiano Ronaldo gibi.

Mesaj Yetkileri