Sayfa 10 / 17 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon
271 ile 300 arası toplam 510 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması 2008

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

Bosna macinda arkasina birkac adam kacirir gibi oldu ancak hiziyla yeniden posisyon alarak bosnaklara acik alan birakmadi. Ancak daha güclü bir takimin ataklarina karsi bunu ayni sekilde yapabilirmi bilmem. Zaten herhalde Terim Gökhan´in, Bosna´nin sol kanadini daha fazla kullanmasiyla, zorluklarla karsilastigi icin Sabri´yi oyuna aldi. Hamit pek iyi oynamadi bugün ve defansa da fazla yardim etmedi. Gökhan tek kaliyordu arkada.

Sonucta Gökhan´in ofansif özellikleri defansif özelliklerinde daha iyi durumda. Ama defansif özelliklerin tam hangi seviyede oldugunu bence daha göremedik. Inter macindan sonra fikirlerimiz daha net olabilir.

Nesil
    2006
    Yer
    ALSANCAK

Deza arkadaşımın yorumuna aynen aktılıyorum bene artık milli takımın vazgeçilmezleirnden olucağına innaıyorum amaSemih için aynı şeyi söyleyebilirmiyim şüpheliyim.
    Semih gol atmasada topu nasıl kavaradığını hiç hata yapmadığını 1-2 de gol pozisyonu için asist yaptığını 2 maçtada gördüm. Ancak 60. dakikada neden aldığını mera kediyorum acaaba yorgunlukmu yoksa taktikmi yoksa uyumsuzlukmu bence semih 90 dk oyunda tutuylacak bir oyuncu yorulamdığı ve taktik gereği olmadığı sürece.

Nesil
    2003

Deniz'in de dedigi gibi, Gokhan defansif hatalarini cevik oldugu icin cabucak geri donerek, hizlanmasi ve hizi ile rakibe yetiserek kapatiyor.

Bariz hata devamli yapiyor cunku cok heyecanli, topu hemen kapmak istiyor (work rate yuksek) ama alelacele topu kapmak icin pozisyonunu bos biraktiginda arkasina hemen adam sarkiveriyor.

Mesela Galatasaray'da oynayan Cihan'da bu tip cok hata yapardi ama hizli ve cevik olmadigi icin bu hatalari kapatamaz pozisyon ustune pozisyon verirdi Galatasaray. Onder hizli olmadigini bildigi icin geride kalir, rakibin ustune gelmesini bekler, Serkan Balci'da tipki Gokhan gibi pozisyonunu kaybeder, sonra hizi ila kapatmaya ugrasirdi.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Tackling 8 az gibi. Bugünkü maçta bir pozisyonda kapabileceği topu kapamadı, başka bir pozisyonda kayarak tereyağından kıl çeker gibi aldı. 10 civarı bir tackling değeri daha iyi olur.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Sheriff Misafir

Gökhan 2 milli maçtada bir çok kişinin övgüyle bahsettiği bir oyuncu oldu.. Pozisyon alma ve karar verme özellikleri düşük olmalı.. Zamanında müdahale yapamadığı zaman zor duruma düşebiliriz.. Ama yinede bir çok yerinde müdahalesine de şahit oldum, zamanlamasının çok iyi olmadığı kaçınılmaz bir gerçek..Belki ileride bu özelliğini geliştirebilir..

Gökhan'ın top kapması 10-11 civarında olmalı, 8 oldukça az. Ayrıca Gökhan'a "Gets Forward Whenever Possible" ve "Runs With Ball Down Right" eklenmeli.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

alexin off the ball ve bitiricilik özelliği 19 olabilir
    Fikirlerim burada

Alex golleri bitiriciliği ile değil, soğukkanlılığıyla atıyor, bu yüzden şimdiki bitiricilik ideal. Eğer bitiriciliği çok iyi olsa kale boşken o topu atardı. Attığı goller iyi pozisyon almasıyla, topsuz alandaki marifetiyle ve soğukkanlılığıyla oluyor.

Alex'in frikik özelliği düşürülmeli diye düşünüyorum, frikikten eskisi gibi etkili olamıyor. Bu sene de frikik golü yok henüz.

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    Alex golleri bitiriciliği ile değil, soğukkanlılığıyla atıyor, bu yüzden şimdiki bitiricilik ideal. Eğer bitiriciliği çok iyi olsa kale boşken o topu atardı. Attığı goller iyi pozisyon almasıyla, topsuz alandaki marifetiyle ve soğukkanlılığıyla oluyor.

Alex'in frikik özelliği düşürülmeli diye düşünüyorum, frikikten eskisi gibi etkili olamıyor. Bu sene de frikik golü yok henüz.
    Bitiricilik son vuruşlardaki kalitesidir.. Ve Alex çoğunlukla kaleyi bulan bitirici vuruşlar yapıyor.. Bir pozisyonla yargılayamazsın veya birkaç pozisyonla.. Ben sana oyunda bitiriciliği 20 olan adamın geçek hayatta kaçırdığı bir sürü gol gösteririm..

Frikiğe gelince, frikikleri hala isabetli bir şekilde köşelere gidiyor..

Frikikleri hala isabetli köşeye gidiyor da ondan mı golü yok? Bence frikikleri çok etkisiz, ben son iki yılda kalecinin son anda çıkardığı veya direkten dönen bir frikiğini görmedim Alex'in...

Bitiriciliği yüksek olmamalı bana kalırsa. Şu anki değeri iyi. Alex soğukkanlılığı ile atıyor golleri, bitiricilikle çok fazla alakası yok bence. Tekniği zaten yüksek bir futbolcu, bu özelliği soğukkanlılığıyla da birleşince, sakin bir şekilde düzgün vuruşlar yapıyor ve golü buluyor, bakınız Anderlecht 2. maçındaki golü...

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    Frikikleri hala isabetli köşeye gidiyor da ondan mı golü yok? Bence frikikleri çok etkisiz, ben son iki yılda kalecinin son anda çıkardığı veya direkten dönen bir frikiğini görmedim Alex'in...

Bitiriciliği yüksek olmamalı bana kalırsa. Şu anki değeri iyi. Alex soğukkanlılığı ile atıyor golleri, bitiricilikle çok fazla alakası yok bence. Tekniği zaten yüksek bir futbolcu, bu özelliği soğukkanlılığıyla da birleşince, sakin bir şekilde düzgün vuruşlar yapıyor ve golü buluyor, bakınız Anderlecht 2. maçındaki golü...
    Bana Alex'in dağlara taşlara giden bir frikiğinide gösteremezsin.. Çoğu kaleyi bulur kaleci genelde sağ köşeden çıkarır..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Gol olmamasının nedeni Alex'in frikikleri kötüleştiğinden değil kalecilerin Alex'in frikiklerini çözmesinden dolayıdır diyorum ve Sheriff'e katılıyorum

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

CSKA ve PSV maçlarında ki frikikler girse kaleciler kurtarmıştı yükseltielcek miydi.Alex'in frikiklerini biliyoruz sonuçta.

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

@perpetua

"yaptigin" gökhanin Ca'si ve Pa'si kac?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by YusufT View Post
    @perpetua

"yaptigin" gökhanin Ca'si ve Pa'si kac?
    Ne fark eder ki? Onemli olan ozelliklerinin mantikli seviyede olmasi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

beyler hayatımda gördüğüm en iyi off the ball yeteneği avrupa ve türkiyede ki futbolcular dahil alex te var bir bakışta hafızamda onlarcası yer alıyor hepsi ceza sahası içinden sanki topun nereye düşüceğini biliyor geçen hafta ankaraspor maçı 3. gol top kaleciden sekiyor alex tamamlıyor 4. gol top direkten dönüyor alexin önüne geliyor aşırtma kaçırdığı gol kaleci pas hatası yapıyor alexin önüne geliyor cska maçı 1. gol savunma hata yapıyor top alexin kafasına geliyor geçen yılki galatasaray maçı uğur boral soldan orta kesiyor alex boş kaleye topu bırakıyor

alexin 3 yıldır tehlikeli bir vuruş bile çıkaramadığı frikiği 19 olacağına off the ball ı 20 olsun

ve off the ball ı size şu şekilde anlatayım son 7-8 yılını özenle takip ettiğim türkiye süper liginde ilk defa geçen yıl bir orta saha oyuncusu gol kralı oldu ceza sahası dışından bir golü yok frikik veya çift vuruştan bir tane golü yok penaltıdan yanlızca 2 golü var ve ceza sahası içinden tamı tamına 18 golü var

gelelim bitiriciliğe son anderlecht maçı ve geçen yılki az alkmarr maçındaki iki benzer golde topu kalecinin kapattığı köşeden sert plaseyle içeri sokuyor bu tam bir bitiricilik meziyetidir geçen senenin ilk maçı erciyes maçında kaleciyle karşı karşıya topu kalecinin beklemediği ters köşeye bırakıyor aynı maçta ümit özatın sağ dış ortasını gögüsüyle kontrol edip köşeye yuvarlıyor bunlar bitiriciliğe ders vuruşlardır
    ha bitiriciliği 20 olsun demem çünkü 1-2 tane kaçırdığınıda hatırlıyorum mesela geçen yılki beşiktaş maçında kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu yandan dışarı bırakıvermişti

hadi beyler tartışalım neden frikik 19 neden korner 20 neden off the ball değil
    Fikirlerim burada

extensor'a katılıyorum. 2 senedir Alex'in frikik golü yok, onu bırakın, tehlikeli bir frikiği bile yok, ama o özelliği 19. Off the ball özelliğinin yüksek olması gerekir gerçekten Alex'in, CSKA maçındaki golü olsun, bu hafta Ankaraspor'a attıkları olsun, hepsinde topsuz alandaki başarısını gösterdi. Bu yüzden off the ball 19 olsun frikik olacağına...

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Extensor senin bahsettiğin özelliğin antipaticion olması lazım eğer yanılmıyorsam...Yani off the ball değil..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

off the ball oluyor dostum hücumda pozisyon alabilme yeteneği

bu özelliği alexten daha iyi bilen bir tane daha futbolcu tanımadım alexi gollerine bir bakın çoğu ribound tır önüne düşer vurur yada hareketlenir ankara maçı ilk goldeki gibi geçen yılki ankara maçı topukla attığı gol gibi

adam nereye gideceğini bildiği için 60 yıllık türkiye 1. liginde orta saha futbolcusu olmasına karşın ceza sahası dışından gol atmadan gol kralı oldu
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Freekick bence 14 yada 15 olmasi daha uygun olur. Off to ball'da 18-20 olsun.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Default işte olması gereken alex

corner 17
    crossing17
    dribling16
    finishing19
    first tauch 18
    heading14
    long shot 12
    long throws: random
    marking: random bunlar ca ya göre de 7-8 den fazla olmamak şartıyla verilebilir
    passing 19
    penalties:16
    free kick:15
    tackling7
    technique18
    agression 8
    anticipation16
    bravery 8
    composure 18
    concentration: 14
    decisios 18
    determinations 8
    flair 17
    infruence 16
    off the ball 20
    positioning random
    teamwork 18
    creativy 18
    work rate 9
    acceleration 10
    agility 12
    balance 18
    jumping 7
    natural fitness 11

adaptability17
    ambition12
    controversy 13
    loyalty 13
    pressure 16
    profesyonalizm 17
    sportsmanship 18
    temparament 13
    versality 12
    consistency 18
    dirtiness 8
    important matches 7
    injury proneness 6

bu özellikler kaç ca ya eş değer bilmiyorum buyurun değerlendirelim
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

Verilen ozelliklere gore Alex'in CA 167 olmasi gerekli....

Quote Originally Posted by extensor View Post
    concentration: 14
    Alex her zaman icin oyun icinde zaman zaman var olan, zaman zaman da yok olan bir oyuncu olarak nitelendirilmistir. Konsantrasyon'un 14 olmasi bence cok yuksek.

balance 18
    sportsmanship 18
    Alex'e bu ozellikleri vererek, hic bir sekilde yere dusmeyen bir oyuncu oldugu oyuna yansitilir. Hem dengesi yuksektir ve yere kolay kolay devrilmez, hem de sportmendir kendisini yere atmaz. Alex'i bu iki konuda da cok yanlis degerlendirdigini dusunuyorum.

Diger onemli ozelliklerden 7 tanesinin 18 seviyesi ustunde oldugunu da eklemek lazim.

Alex'in iyi oldugu yonler abartilmis, zayif oldugu yonler ise yeterince belirginlestirilmemis.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

167 ca fazla olmuş ben editöre giremediğim için bu ayarı yapamıyorum işte ama bakın corner crossing passing free kick ten 1 konsantrasyonundan 2 puan kısılırsa ve senin belirttiğin kötü özellikler belirginleştirilmemiş iddası üzerine hız ve hızlanma yı 2 puan aşağı çekersek ca yı 155 civarına çekilebilir ama ben balance ve sportmenlik konusunda sana katılmıyorum katılmamamın sebebi ise aurelio ve alex in inanılmaz top saklama becerisi ve fizik olarak kendinden çok üstün oyunculara o topu kaptırmamasıdır
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    buyrun sayfalarca gökhan gönülü övdünüz bir sürü spor yazarı fatih terimi eleştirdi dediki ibrahim kaş iyiki sakatlandı eger türkiye mağlüpken değilde galipken girseydi gökhan acaba maç sonu aynı şeyler söylenirmiydi fatih hoca rise ve gamst pedersenin önüne onu koymaması gerektiğini biliyordu adamı iki maç izledim dedimki savunması kötü markaj bilgisi zayıf arkaya adam kaçırıyor işte o 160 ca lı zico da öyle bilgili ki inter deplasmanında fc deividi mr amr de oynatıyor mr gibi bir oyuncu olan gökhan gönülü dr oynatıyor
    ???????????????

merak ediyorum ziconun futbolculuk ca sını verdik oyunda
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by extensor View Post
    ama ben balance ve sportmenlik konusunda sana katılmıyorum katılmamamın sebebi ise aurelio ve alex in inanılmaz top saklama becerisi ve fizik olarak kendinden çok üstün oyunculara o topu kaptırmamasıdır
    Alex teknigi sayesinde topu sakliyor. Ustune fiziki bir abanma oldugu takdirde ya dengesini kaybedip dusuyor, ya da kendisini birakiyor. Bunun kararini vermek Fenerbahce arastirmacisina ait. Ancak ikisinin de bu seviyede olmasi imkansiz cunku hem denge hem de sportmenlik yuksek olursa Alex hic yere dusmez.

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

Gökhan´in adam gecme özelligi hakkinda. Bunu sadece hizlanmasiyla yapabildigini düsünüyorum. Bunu bu aksam da gördük. Topu önüne alinca ve hizlaninca önündeki oyuncusunu topu saga/sola cekerek kolayca gecebiliyor. Ama topla durarak yerinda kalinca adam eksiltme özelligi yok, mesela Ronaldinho gibi. Hizlanma ve hiz degerinin 17 civarinda oldugunu düsünüyorum.

Önceden de yazildigi gibi bu özelliklerini kullanarak arkasina kacirdigi cogu oyuncuya önemli posisyon vermeden yakalayabiliyor. Ama tabi bu aksamki rakip daha zorlu oldugu icin bazi zorluklarla karsilasti bu posisyonlarda.
    Gökhan´in önde pres yapmak istediginden arkasina adamlar kaciriyor. Bunu Gökhan´in saldirganligina ve calisma oraninin yüksek olduguna bagliyorum.
    Bu 2 özellik de 15-16 civarinda olabilir.

Bunlarin disinda uzun tac atislarini iyi yapiyor. Bide hava toplarina zamanlama hatasi yapiyor. Bu aksamki macta kac kere yanlis cikti havaya ve topu arkasina kacirdigi bile oldu.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Alex teknigi sayesinde topu sakliyor. Ustune fiziki bir abanma oldugu takdirde ya dengesini kaybedip dusuyor, ya da kendisini birakiyor. Bunun kararini vermek Fenerbahce arastirmacisina ait. Ancak ikisinin de bu seviyede olmasi imkansiz cunku hem denge hem de sportmenlik yuksek olursa Alex hic yere dusmez.
    Kesinlikle katılıyorum. Alex' in fiziki özellikleri zayıf. Gücü, dengesi ve dayanıklılığı. Fazla koşmuyor bu yüzden diri duruyor. Bir Stankovic' in yarısı kadar koşsa ne olur acaba. Alex' in konsantrasyonu da düşük. Büyük maçların adamı değil. İyi bir lider olduğunu da düşünmüyorum.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

eewet haklısınız bu özellikler düşebilir ama ben alexin ayağındaki topu gücü ile alan adamların faul yapmadan topu alabildiklerini görmedim aureiloda aynen öyle tabi tekniklerinin yüksek olmasından da kaynaklanıyor
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Bunlarin disinda uzun tac atislarini iyi yapiyor. Bide hava toplarina zamanlama hatasi yapiyor. Bu aksamki macta kac kere yanlis cikti havaya ve topu arkasina kacirdigi bile oldu.
    Bu ve değişik pozisyonlarda verdiği yanlış kararlar sebebi ile decisions özelliği 8-10 civarı verilebilir.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Bu da benim Gökhan Gönül'üm:

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Acc - 18 / 17
    Pace - 16 / 15
    Long Throw - 16 / 13
    Techniq - 14 / 12

Sadece bu 4 tane değere katılmıyorum Gökhan'daki.

Gerisi gayet uygun gibi.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Sayfa 10 / 17 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon

Mesaj Yetkileri