Bence Gökhan Gönül'ü bu kadar hızlı yapmak yerine teknik özelliklerine daha yüksek puanlar verilmeli. 18 acc. puanı onu bir Roberto Carlos kimliğine büründürecek ki Carlos ile kıyaslandığınında acc. konusunda 18'i haketmediğini düşünüyorum. Gökhan'ın ağır bir oyuncu olmadığına ben de inanıyorum ama şahsen 16 acc ve 16 pace idealdir.
İlhan'ın Gökhan profili gayet başarılı yalnız şu noktaya katılmıyorum. Bu kadar hızlı yapılmış ve 11 dribbling puanı alan bir oyuncu Cem Baki tarzı hızıyla adam geçen bir oyuncu gibi duruyor. Aksine Gökhan Gönül rakiplerini hızıyla değil dribbling tekniğiyle geçiyor. Yani bir adamı geçerken ondan sonra karşısına çıkacak adamı da hesaba katması, ona göre topu ayağından açması, bileklerinin kıvraklığı bunlar hep dribbling yeteneğiyle alakalı. Zaten adam da doğuştan gelen bir dribbling yeteneği var, bunu görmek zor değil. Bunda muhtemelen geçmişte sağ açık olarak oynamasının da büyük etkisi var.
O yüzden dribbling ve balance puanları daha yüksek olmalı, hızdan biraz kesilmeli.
dribbling 15
acceleration 16
balance 14
pace 16 gibi. ayrıca crossing özelliği de biraz daha yüksek olmalı, bakarak ve isabetli ortalar yapıyor. 14-15'i hakediyor.
alemde tekiz, hepinize yeteriz..