Sayfa 11 / 17 İlkİlk ... 910111213 ... SonSon
301 ile 330 arası toplam 510 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması 2008

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Bence Gökhan'ın hücumda yaptığı işlerin kalitesi biraz da top tekniğinde gizli. O yüzden teknik özelliği 14 olarak bence ideal.

Uzun taçlarda gayet başarılı olduğunu düşünüyorum Gökhan Gönül'ün. Tehlike yaratabilecek kadar iyi bu konuda. Yani geçtiğimiz Norveç maçında Riise'nin yerine Gökhan Gönül atıyor taçları diye farzedelim, benzer tehlikeler yine doğardı.

Bence Gökhan Gönül çok iyi hızlanan bir futbolcu, en önemli özelliği bu. 18 gayet ideal.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Decisions senin 4 mesaj üstte dediğin gibi 10 civarında olabilir 14 biraz fazla gibi.

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

Quote Originally Posted by peluk View Post
    Bu da benim Gökhan Gönül'üm:

Workrate 16-17 ve Teamwork 13-14 olabilir abi. Bir de Aggression 14-15 falan olabilir bence. Gökhan bence hep ileride pres yapiyor ve topu en kisa zamanda kapmak itiyor. Bundan dolayi saldirganlik özelligi yüksek olmasi lazim.
    Bunun disinda bence dogru olmus.

Default Alex

Ben birkaç yorum öncesindeki, hatta önceki forum sayfalarındaki alex abartı değerlendirmeleri hakkında birşeyler yazmak istedim.

Evet alex belki bu kadar hızlı değil, duran toplar 19 olmayabilir veya kısaca yapılan her eleştiri doğru olabilir. Ama birde şöyle bir durum var; biz oyunu olabildiğince gerçekçi oynamaya çalışıyoruz. Bunun için bazen futbolcuların verilerinin değerleri gerçekteki görünenden fazla olması gerekir. Mesela alexin hızları gerçekte 12-11 civarında olsun (ki bence 15-16'dır.), top sürmesi denilen gibi 15-16 olsun, dayanıklılığı dengeyi zıplamayı falanda düşürün (çünkü forumun birçok yerinde bunlar fazla gelmiş oyunculara). Şimdi bu alex i TSL'de gol kralı yapın bakalım? Frikiklerden bu kadar asisti olan bir futbolcunun duran toplarını da düşürün sırf frikikten golü yok diye. Şimdi bu adamı birde TSL'de asist kralı yapın bakalım?.

Demek istediğim şu, sezon sonu futbolcu performansında Alex 20 gol 20 asist görüyorsanız alexin verilerini sorgulamayın, alex abartı demeyin, çünkü bu adam bir sezonda bunu yapıyor gerçekte de.

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Strength bence 7-8 olabilir. Accelerationda 17.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Deza View Post
    Workrate 16-17 ve Teamwork 13-14 olabilir abi. Bir de Aggression 14-15 falan olabilir bence. Gökhan bence hep ileride pres yapiyor ve topu en kisa zamanda kapmak itiyor. Bundan dolayi saldirganlik özelligi yüksek olmasi lazim.
    Bunun disinda bence dogru olmus.
    Teamwork özelliği bence üst düzey değil Gökhan'da. Bazen oyun kurulma aşamasında iken pas yapıp takım halinde hücum etmek gerekirken çalıma girebiliyor.

Agression konusunda haklısın.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bence Gökhan Gönül'ü bu kadar hızlı yapmak yerine teknik özelliklerine daha yüksek puanlar verilmeli. 18 acc. puanı onu bir Roberto Carlos kimliğine büründürecek ki Carlos ile kıyaslandığınında acc. konusunda 18'i haketmediğini düşünüyorum. Gökhan'ın ağır bir oyuncu olmadığına ben de inanıyorum ama şahsen 16 acc ve 16 pace idealdir.

İlhan'ın Gökhan profili gayet başarılı yalnız şu noktaya katılmıyorum. Bu kadar hızlı yapılmış ve 11 dribbling puanı alan bir oyuncu Cem Baki tarzı hızıyla adam geçen bir oyuncu gibi duruyor. Aksine Gökhan Gönül rakiplerini hızıyla değil dribbling tekniğiyle geçiyor. Yani bir adamı geçerken ondan sonra karşısına çıkacak adamı da hesaba katması, ona göre topu ayağından açması, bileklerinin kıvraklığı bunlar hep dribbling yeteneğiyle alakalı. Zaten adam da doğuştan gelen bir dribbling yeteneği var, bunu görmek zor değil. Bunda muhtemelen geçmişte sağ açık olarak oynamasının da büyük etkisi var.

O yüzden dribbling ve balance puanları daha yüksek olmalı, hızdan biraz kesilmeli.
    dribbling 15
    acceleration 16
    balance 14
    pace 16 gibi. ayrıca crossing özelliği de biraz daha yüksek olmalı, bakarak ve isabetli ortalar yapıyor. 14-15'i hakediyor.
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Gökhan'ın isabetli ortalar yapabildiği hususunda senle aynı fikirde değilim. Orta açarak topu istediği yere yollama hususunda vasat.

Dribbling asla 15 olamaz bence. Adamı geçerken karşısına çıkacak adamı hesaba katması dirbbling ile alakalı bir husus değil. Bileklerinin kıvraklığı hususunda da senle aynı görüşte değilim. Şu Gökhan Gönül maksimum 12 dribbling alır bence.

Doğuştan gelen dribbling yeteneği yok onun Benim kuzenim ilköğretim okulunu Gökhan ile aynı okulda okumuş, o zamanlar da pire gibi hızı en büyük artısıymış.

Gökhan'ın acceleration'ını neden 18 yaptığım konusuna gelince; Gökhan hızından öte çok iyi hızlanan bir futbolcu. Geniş alanda adam geçerken dikkat ettiyseniz hep hızlanma özelliğini kullanıyor.

Balance özelliği hususunda da hem fikir değiliz. Gökhan'ın fiziği dolayısıyla denge özelliği o kadar iyi değil.

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

Quote Originally Posted by koray_capello View Post
    Bence Gökhan Gönül'ü bu kadar hızlı yapmak yerine teknik özelliklerine daha yüksek puanlar verilmeli. 18 acc. puanı onu bir Roberto Carlos kimliğine büründürecek ki Carlos ile kıyaslandığınında acc. konusunda 18'i haketmediğini düşünüyorum. Gökhan'ın ağır bir oyuncu olmadığına ben de inanıyorum ama şahsen 16 acc ve 16 pace idealdir.

İlhan'ın Gökhan profili gayet başarılı yalnız şu noktaya katılmıyorum. Bu kadar hızlı yapılmış ve 11 dribbling puanı alan bir oyuncu Cem Baki tarzı hızıyla adam geçen bir oyuncu gibi duruyor. Aksine Gökhan Gönül rakiplerini hızıyla değil dribbling tekniğiyle geçiyor. Yani bir adamı geçerken ondan sonra karşısına çıkacak adamı da hesaba katması, ona göre topu ayağından açması, bileklerinin kıvraklığı bunlar hep dribbling yeteneğiyle alakalı. Zaten adam da doğuştan gelen bir dribbling yeteneği var, bunu görmek zor değil. Bunda muhtemelen geçmişte sağ açık olarak oynamasının da büyük etkisi var.

O yüzden dribbling ve balance puanları daha yüksek olmalı, hızdan biraz kesilmeli.
    dribbling 15
    acceleration 16
    balance 14
    pace 16 gibi. ayrıca crossing özelliği de biraz daha yüksek olmalı, bakarak ve isabetli ortalar yapıyor. 14-15'i hakediyor.

Hizlanmasi Gökhan´in en önemli özelligi bence. En hizli kostugu zaman cok hizli sayilmaz Gökhan, ama hizlanmasi iyi oldugu icin rakiplerini ilk metrelerde geciyor. Accereletion 17, Pace 15 dogru olur bence.

Crossing olarak en fazla 12 olur bence. Simdiye kadar cok da iyi ve isabetli orta yaptigini görmedik. Daha cok isabetli yerden paslariyla ortaya ceviriyor toplari. Passing 13 olabilir.

Dribblinge bir ölcüde katiliyorum. Top sürmesi iyi Gökhan´in. Ancak 15 fazla olur. Önceden de yazdigim gibi hizlanmasiyla geciyor rakiplerini. 15 Gökhan´in hizlanmadan rakip oyuncuyu gecebilme yetenegini verir diye düsünüyorum. Ve böyle bir özellige sahip degil, örne Ronaldinho gibi. Calimlarla adam eksiltmesi.
    Dribbling bence 13.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

balance Gökhan Gönül rakiplerini birer birer geçerken dengesini korumasını sağlıyor ki bence bu konuda gayet başarılı. Ayrıca bu adamın fiziğine bakıp da aldanmamak lazım. İlk gördüğümde bu bebe kim demiştim, dar omuzlar zayıf bir çocuk. Kim bekler ondan bu ka dar uzun taçar atmasını. Bilmiyorum, yanılıyor olabilirim, sonuçta Fenerbahçe'yi o kadar çok takip ettiğimi söyleyemem. Onu daha fazla izleyenler hakkında en doğrusunu yapacaklardır umarım.
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Sheriff Misafir

Arkadaşlar, Yusuf, Tümer, Ceyhun, hatta Alex gibi oyuncuların dribling 15-16 larda gezerken Gökhan 15 olamaz.. Ben Gökhan Ünal'ın bile 15 olmasına karşıyım..

Gökhan'ın defansif zaafiyetlerini dün yenilen gollerde yeterince gördük zaten..Hücumda da hız 15 hızlanma 17 bencede doğru olur dribling en fazla 13 olabilir..

Top kapma 11 pozisyon alma 6-7 olabilir..

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

Quote Originally Posted by koray_capello View Post
    balance Gökhan Gönül rakiplerini birer birer geçerken dengesini korumasını sağlıyor ki bence bu konuda gayet başarılı. Ayrıca bu adamın fiziğine bakıp da aldanmamak lazım. İlk gördüğümde bu bebe kim demiştim, dar omuzlar zayıf bir çocuk. Kim bekler ondan bu ka dar uzun taçar atmasını. Bilmiyorum, yanılıyor olabilirim, sonuçta Fenerbahçe'yi o kadar çok takip ettiğimi söyleyemem. Onu daha fazla izleyenler hakkında en doğrusunu yapacaklardır umarım.
    Fizik olarak kötü degil zaten Gökhan. Orta düzeyde. Ama cok da fizigiyle oynayarak basarili olabilecek bir oyuncu degil. Fiziksel özellikleri, hiz ve hizlanma, disinda orta düzeyde bence. 10-13 civarinda. Jumping daha düsüklerinden olabilir.

Default gökhan gönül

Gökhan Gönül'e edit için bence erken. Kimse hiç bir konuda hemfikir değil. Gökhan akşam iyiydi ama önündeki deivid geriye yardım getirmeyince yoruldu. Stamina sı mı düşük diyeceğiz, milli maç lig avrupa derken 1 ayda 6 maç yapan adama.

Bence gökhan gönül tartışması en erken sezon sonu yapılmalıdır. Daha adam topu topu 10-15 maç anca oynadı. Sene sonu gerçek istatistiklere göre editlenmeli bence... Şuanda da SI nin gözlemcilerine güvenmeliyiz.. Daha önce olduğu gibi.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Quote Originally Posted by Murat Özdemir View Post
    Acc - 18 / 17
    Pace - 16 / 15
    Long Throw - 16 / 13
    Techniq - 14 / 12

Sadece bu 4 tane değere katılmıyorum Gökhan'daki.

Gerisi gayet uygun gibi.
    Long Throw bence 17 bile olu 13 az.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by TiMeSeS View Post
    Evet alex belki bu kadar hızlı değil, duran toplar 19 olmayabilir veya kısaca yapılan her eleştiri doğru olabilir. Ama birde şöyle bir durum var; biz oyunu olabildiğince gerçekçi oynamaya çalışıyoruz. Bunun için bazen futbolcuların verilerinin değerleri gerçekteki görünenden fazla olması gerekir.

Oyuncularin fiziksel ozelliklerine, mac motoru fazla onem verdigi icin zayif olan fiziksel ozellikleri yuksek yapmak, ileride mac motoru gittikce gelistikce bu sefer arastirmanin degistirilmesini gerektirir.

Ayrica sunu da goz onunde tutmak lazim ki, ozellikle yazin arastirma yapilirken yeni mac motorunun oyuncu ozelliklerini nasil karsilayacagi bilinmemektedir. Bu nedenle de sizin dediginizin yapilmasi icin bilinmeyen bir mac motoru uzerine varsayimlarla oyuncu ozellikleri belirlemek gerekir.

Oyunun hatalarina gore, arastirmayi bilerek yanlis yapmak, Alex'e 15/16 hiz vererek sadece Alex fazla gol atsin veya asist yapsin diye ayni zamanda Alex'in rakip defansi driplinglerle ipe dizmesini gormek yanlis olur.

Amac tabii ki oyuncularin sahada gercekci oynamasini, gercekci istatistiklere sahip olmasini saglamak olmalidir. Ancak buna sozkonusu oyuncuyu abartarak degil, takimin taktigini, diger oyuncularini ve ligin diger takimlarini da gercekci bir sekilde yaparak ulasilmasi gerekir.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by TiMeSeS View Post
    Gökhan Gönül'e edit için bence erken. Kimse hiç bir konuda hemfikir değil. Gökhan akşam iyiydi ama önündeki deivid geriye yardım getirmeyince yoruldu. Stamina sı mı düşük diyeceğiz, milli maç lig avrupa derken 1 ayda 6 maç yapan adama.

Bence gökhan gönül tartışması en erken sezon sonu yapılmalıdır. Daha adam topu topu 10-15 maç anca oynadı. Sene sonu gerçek istatistiklere göre editlenmeli bence... Şuanda da SI nin gözlemcilerine güvenmeliyiz.. Daha önce olduğu gibi.

gökhan bir maç iyi birmaç kötü diye değerlendirme yapmanın yanlış olduğu hususu doğru daha fazla zamana ihtiyaç olduğuda doğru..

ama şuan için gökhan konusu sıcak bir konu ve bunun üzerine değerlendirilme yapılması, tartışmaların yükselmeside doğal,

sonuçta bu yıl yedek kalması beklenen bir oyuncu feberin sol bekine yerleşirse oradanda milli takıma yükselirse tartışma konusu olması çok doğal..

gökhanın iyi bir çıkış yaptığı gerçek ama bunu FM araştırmacılarımız nasıl algılayacak bunu hep birlikte göreceğiz.

oyuncuda var olan çıkışı görmeleri ve ona hak ettiği değeri vermeleri ne kadar doğru ise geçen yıllarda serkan balcıda olduğu gibi gerçek değerinin üzerine çıkarılmasıda hata olacaktır.

örneğin pelukun yaptığı değerlendirme hiçte frena değil yalnız uzun taç lar konusunda değerleri biraz daha artırılmalı gerçektende bazen korner noktasına yakın bölgeden öyle taçlar atıyorki sanarsınız takım korner kullanıyor..
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Oyuncularin fiziksel ozelliklerine, mac motoru fazla onem verdigi icin zayif olan fiziksel ozellikleri yuksek yapmak, ileride mac motoru gittikce gelistikce bu sefer arastirmanin degistirilmesini gerektirir.

Ayrica sunu da goz onunde tutmak lazim ki, ozellikle yazin arastirma yapilirken yeni mac motorunun oyuncu ozelliklerini nasil karsilayacagi bilinmemektedir. Bu nedenle de sizin dediginizin yapilmasi icin bilinmeyen bir mac motoru uzerine varsayimlarla oyuncu ozellikleri belirlemek gerekir.

Oyunun hatalarina gore, arastirmayi bilerek yanlis yapmak, Alex'e 15/16 hiz vererek sadece Alex fazla gol atsin veya asist yapsin diye ayni zamanda Alex'in rakip defansi driplinglerle ipe dizmesini gormek yanlis olur.

Amac tabii ki oyuncularin sahada gercekci oynamasini, gercekci istatistiklere sahip olmasini saglamak olmalidir. Ancak buna sozkonusu oyuncuyu abartarak degil, takimin taktigini, diger oyuncularini ve ligin diger takimlarini da gercekci bir sekilde yaparak ulasilmasi gerekir.

Fziksel değerlerin oyundaki ağırlığı gerçekten çok yüksek bir bakıyorsunuz teknik özellikleri zayıf bir oyuncunun fizik değerleri iyi ise olağan üstü iyi oyunlar oynamasına sebep oluyor...

ama oyuncu değerlendirilmesinde fizksel özellikler dikkate alınırken gözden kaçmaması gerekn bir konuda oyuncunun oynadığı mevkii ve bu bölgede oynamanın hangi fiziksel özellikler gerektirdiğidir.

şimdi DMC mevkiinde oynamak için üstün fiziksel özelliklere ihtiyaç olduğu bir gerçek, bu bölgede oynayarak ün yapmış oyunculara bir bakın..deniz barış,aourelio,makalele, mascerano,gago...hepside çok koşan çok hareketli ve dayanıklı oyuncular ama zaten bu bölgede oynamanın şartı bu böylede olması gerek...

ama oyun kurucu pas dağıtıcı yani MC AMC tabir edilen bölgelerde oynayan oyunculara genel olarak bir bakalım. alex,riqelme,bu bölgede oynayıpta aourelio yada deniz kadar koşan kaç oyuncu var..zaten alex gibi teknik olup aurelio kadar koşan adam olsaydı..herhalde türkiye liginde olmazdı bu adam..

Sheriff Misafir

Alex'in oyunda sürekli top kaptırmasını engellemek lazım bir şekilde..

Aslında aynı şeyleri söylüyoruz. Oyunun daha gerçekçi olmasını... Ancak bu dediğinizin, sizin de belirttiğiniz gibi ileride maç motoru geliştiğinde değiştirlmesini daha doğru görüyorum. Mevcut maç motoru değilde, gelişmiş bir motorla alexin hızlarını daha yavaş yapabilirler, ancak şuanda kullandığımız maç motoru ortada ve istatistiklerde ortada. Bu istatistiklere ulaşmıyorsa, verilerin doğruları göstermesi benim için pek anlamlı değil.

Gökhan Gönül'ün hızlanması kesinlikle 18 olmamalı. Daniel Alves gibi bir oyuncunun bile hızlanması 17 iken, Gökhan'ın bu seviyenin üstünde olması yanlış olur diye düşünüyorum. Gökhan için 16 hızlanma, 15 hız uygun diye düşünüyorum.

Gökhan'ın uzun taç özelliği konusunda İlhan abi ile hemfikirim. Uzun taç özelliği yüksek olmalı, etkili uzun taçlar kullanıyor.

Gökhan'ın dribbling özelliğinin daha yüksek olması gerekiyor. Tayfun Korkut, Can Arat ve Serdar Kurtuluş'un dribbling özellikleri 11 seviyesinde oyunda. Bence Gökhan 11'den daha fazlasını hakediyor.

Gökhan'ın crossing özelliği de epey düşük verilmiş, bence daha yüksek verilmeli. İsabetli ortalar açıyor, bakarak orta açıyor, rastgele ortalamıyor topu. Yıllardır hep ortaları eleştirilen Ümit Özat'ın crossing özelliği 12 seviyesinde, ayrıca Celaleddin'in crossing'i de aynı seviyede. Bence Gökhan daha fazlasını hakediyor 12'den, 14 seviyesinde olmalı diye düşünüyorum. Gökhan'ın ligde bir asisti de mevcut yaptığı güzel bir ortadan.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Gökhan Gönül Daniel Alves'ten daha iyi hızlanıyor. Emin olabilirsin. Gökhan Gönül'ün dribbling özelliği Serdar Kurtuluş'tan çok da iyi değil. Ama Gökhan için 16 hız verip Serdar'ın hızını 12 yapıyoruz. Aradaki fark bu. Can Arat hakkında araştırmacımızın yazması daha iyi olur.

Celallettin sence Gökhan'dan daha mı kötü orta açıyor? Ne kadar takip ettin?

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    Gökhan Gönül'ün hızlanması kesinlikle 18 olmamalı. Daniel Alves gibi bir oyuncunun bile hızlanması 17 iken, Gökhan'ın bu seviyenin üstünde olması yanlış olur diye düşünüyorum. Gökhan için 16 hızlanma, 15 hız uygun diye düşünüyorum.

Gökhan'ın uzun taç özelliği konusunda İlhan abi ile hemfikirim. Uzun taç özelliği yüksek olmalı, etkili uzun taçlar kullanıyor.

Gökhan'ın dribbling özelliğinin daha yüksek olması gerekiyor. Tayfun Korkut, Can Arat ve Serdar Kurtuluş'un dribbling özellikleri 11 seviyesinde oyunda. Bence Gökhan 11'den daha fazlasını hakediyor.

Gökhan'ın crossing özelliği de epey düşük verilmiş, bence daha yüksek verilmeli. İsabetli ortalar açıyor, bakarak orta açıyor, rastgele ortalamıyor topu. Yıllardır hep ortaları eleştirilen Ümit Özat'ın crossing özelliği 12 seviyesinde, ayrıca Celaleddin'in crossing'i de aynı seviyede. Bence Gökhan daha fazlasını hakediyor 12'den, 14 seviyesinde olmalı diye düşünüyorum. Gökhan'ın ligde bir asisti de mevcut yaptığı güzel bir ortadan.

Quote Originally Posted by peluk View Post
    Gökhan Gönül Daniel Alves'ten daha iyi hızlanıyor. Emin olabilirsin. Gökhan Gönül'ün dribbling özelliği Serdar Kurtuluş'tan çok da iyi değil. Ama Gökhan için 16 hız verip Serdar'ın hızını 12 yapıyoruz. Aradaki fark bu. Can Arat hakkında araştırmacımızın yazması daha iyi olur.

Celallettin sence Gökhan'dan daha mı kötü orta açıyor? Ne kadar takip ettin?
    Gökhan Gönül'ün Daniel Alves ve Maicon'dan daha iyi hızlandığı fikrine kesinlikle karşıyım. Gökhan bence Serdar'dan daha iyi bir dribbling özelliğine sahip. Serdar ile Gökhan'ı top sürme becerisi olarak kıyaslayacaksak, kesinlikle Gökhan biraz daha üstündür.

Celaleddin Koçak'ı Altay'dan beri takip ediyorum, kendisini çıplak gözle de izlemiş biri olarak bu yorumu yapıyorum. Gökhan'dan daha kötü orta açtığını düşünüyorum, bence G.Gönül daha iyi orta açıyor, esasında bu konuda Trabzonsporlu bir arkadaşın da fikrini almak lazım.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Alex'in oyunda sürekli top kaptırmasını engellemek lazım bir şekilde..
    Onu taktiginle engelleyeceksin. Bosta olan adam bulamazsa, yakin markaj yapan rakip oyuncu fizik gucu ile Alex'den topu kapacaktir.

Sheriff Misafir

Onu taktiginle engelleyeceksin. Bosta olan adam bulamazsa, yakin markaj yapan rakip oyuncu fizik gucu ile Alex'den topu kapacaktir.
    Ama markaj yapan rakip takım oyuncusu Alex'ten güçlüyse ki büyük bir olasılık bu ben taktiğime ne yaparsam yapayım Alex topu kaptıracaktır.. Ama gerçek hayatta görüyoruzki Alex kendinden fizik olarak çok üstün oyunculara bile topu kaptırmıyor..

Birde Serkan Balcı bir röportajında "Alex çok hantal ve zayıf bir oyuncu gibi görünüyor dışarıdan bakınca ama öyle değil kalçasını veya ayağını koyunca alamıyorsunuz topu" demişti.. Buda demek oluyorki dışarıdan bakınca gördüğümüzden daha güçlü Alex..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

bence bu konuda çok yanlış düşünüyorsun alexin lincolnün delgadonun ceyhunun top kaptırma sayılarını bulabilirmisin

serkan balcının dediği doğru alex ile aurelio kalçasını çok iyi kullanıyor ve top saklama becerileri o yüzden çok yüksek en kötü rakip fizik olarak ondan çok güçlüyse rakibine faul yaptırmayı da iyi biliyorlar denge ve gücünüün yüksek olduğunu düşünüyorum
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Ama markaj yapan rakip takım oyuncusu Alex'ten güçlüyse ki büyük bir olasılık bu ben taktiğime ne yaparsam yapayım Alex topu kaptıracaktır.. Ama gerçek hayatta görüyoruzki Alex kendinden fizik olarak çok üstün oyunculara bile topu kaptırmıyor..

Birde Serkan Balcı bir röportajında "Alex çok hantal ve zayıf bir oyuncu gibi görünüyor dışarıdan bakınca ama öyle değil kalçasını veya ayağını koyunca alamıyorsunuz topu" demişti.. Buda demek oluyorki dışarıdan bakınca gördüğümüzden daha güçlü Alex..
    Daha once de dedigimiz gibi, Alex'in top saklayabilmesinin anahtari tekniginde yatiyor. Topa hakim oldugu icin hep vucudunu top ile rakibin arasina yerlestirmeyi beceriyor ve topu ayagindan kapmak icin rakip faul yapmak zorunda kaliyor. Veya Alex rakibin faul yapmasina izin vermeden topu ayagindan cikartiyor.

Zaten Alex'in topla dripling yapma gibi bir niyeti de yok. Topu almak icin markajdan bir kac saniyeligine kaciyor, topu aliyor ve hemen takim arkadasina tekrar atiyor. Eger rakip Alex'in topu almasini engelleyebiliyorsa Alex etkisiz kaliyor. Yani onsezileri kuvvetli bir oyuncunun Alex'e yakin oynamasini saglarsaniz, Alex'i sahadan silmek mumkun.

Oyunda Alex'i forvetin arkasinda degil de, orta sahada daha cok topla oynayabilecegi alanlarda oynatirsaniz, yani bir bakima geriden oyun kuran bir oyuncu gibi kullanirsaniz cok etkili olur. Zaten ozellikle Fenerbahce'nin kontra atak oynadigi maclarda Alex bu nedenle cok asist de yapiyor, gol de atiyor. Hep merak ederim ve istatistigini cikartmak istedim ancak zamanim olmadi, acaba Alex'in simdiye kadar attigi gollerin ve yaptigi asistlerin kaci duran top, kaci kontra atak sonucu (veya mac Fenerbahce'nin lehine bir farkli devam ederken) ve kaci mac berabere devam ederken gelmis simdiye kadar.

Beraberligi bozan golu atanin Alex oldugu veya asistini Alex'in yaptigi maclar da cok var ancak esas istatistikleri ust seviyeye cikartan rakibin Fenerbahce'ye saldirmak zorunda oldugunu hissettigi anlar oldugunu dusunuyorum. Yani Fenerbahce'nin rakibi az adamla yakaladigi veya defansi dengesiz yakaladigi anlar oldugunu dusunuyorum. Kabataslak Alex 70 gol atmis, 190 asist yapmis yerine bu tip detayli istatistikler daha yararli olacaktir.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by extensor View Post
    bence bu konuda çok yanlış düşünüyorsun alexin lincolnün delgadonun ceyhunun top kaptırma sayılarını bulabilirmisin

serkan balcının dediği doğru alex ile aurelio kalçasını çok iyi kullanıyor ve top saklama becerileri o yüzden çok yüksek en kötü rakip fizik olarak ondan çok güçlüyse rakibine faul yaptırmayı da iyi biliyorlar denge ve gücünüün yüksek olduğunu düşünüyorum
    Alex'in dengesi zayif demek istemedim zaten. Ama 18 seviyesine itiraz ettim.

Su anda yanilmiyorsam 14 ve mantikli bir seviyede.

Ayrica Lincoln ve Ceyhun'un rakip kaleye dikine driplinglerle giderken cok top kaybetmesi kadar normal bir sey olamaz. Alex daha cok ayagina gelen topu hemen takim arkadasina aktararak oyunu yayiyor. Ayaginda fazla top tutmadigi icin de cok top kaptirmiyor..

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Gökhan gönül' ün driblingi iyi aldımı direk gidiyor bunu görmemek biraz ilginç. Serdar Kurtuluş, güçlü fiziğiyle bilinene bir oyuncu onun dribling özelliği ile Gökhan arasında fark tabi ki var. Gökhan aldımı gidiyor.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ayrica Lincoln ve Ceyhun'un rakip kaleye dikine driplinglerle giderken cok top kaybetmesi kadar normal bir sey olamaz. Alex daha cok ayagina gelen topu hemen takim arkadasina aktararak oyunu yayiyor. Ayaginda fazla top tutmadigi icin de cok top kaptirmiyor..
    muazzam bir yorumdu yazılarını okurken çok zevk alıyorum dediğine ek olarak bir kaç şey diyeceğim lincoln ve ceyhunun yanı sıra delgadoda dikine top sürüyorda genede alexi oyunda çok top kaptırmayan bir oyuncu olarak görmek istiyorum çünkü gerçektede öyle görüyorum bunun içinde güç denge ve sportmenlik yüksek olmalı diye düşünüyorum ki ben daha hiç ufak bir müdahaleden kaçan kendini bırakan veya topu bırakan bir alex görmedim ama lincolnde çok gördüm aralarında cesaret farkının yanı sıra güç ve denge farkıda olmalı
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by extensor View Post
    muazzam bir yorumdu yazılarını okurken çok zevk alıyorum dediğine ek olarak bir kaç şey diyeceğim lincoln ve ceyhunun yanı sıra delgadoda dikine top sürüyorda genede alexi oyunda çok top kaptırmayan bir oyuncu olarak görmek istiyorum çünkü gerçektede öyle görüyorum bunun içinde güç denge ve sportmenlik yüksek olmalı diye düşünüyorum ki ben daha hiç ufak bir müdahaleden kaçan kendini bırakan veya topu bırakan bir alex görmedim ama lincolnde çok gördüm aralarında cesaret farkının yanı sıra güç ve denge farkıda olmalı
    Ayni sonuca, Alex'in dictates tempo PPM'sini kaldirarak da varabilirsiniz. Dictates tempo, oyuncularin oyunu yavaslatarak ve ayaginda top ile bekleyerek oynamasini saglayan bir ozellik. Lincoln icin bence dogru olan ancak Alex icin mac motorunda fazla ayaginda top tutmasina neden olan bir ozellik.

Nesil
    2006

Carlos'un frikikleri abartılmış. Kaleyi gören her yerdeki frikikleri gol olarak atıyor. Benim açımdan belki güzel ama bu bana göre düşürülmesi gerekir.

Tümer Metin'i de ilk kez bu kadar iyi görüyorum. Çok iyi koşuyor ve gol ortalamasıda yüksek.

Gürhan Gürsoy ise çok hızlı bir oyuncu. İlk kez bu kadar hızlı bir oyuncu ile karşı karşıyayım. Bu yaşta böyle mücadele eden bir oyuncu beş sezon sonra FM'de ne olur merak ediyorum. Gittikçe gelişiyor. Gerçektede böyle mi acep.

Lugano ile Edu ise çok az sarı kart görüyor. Gerçeğe uygun olmamış ne kadar sarı kartlık oyuncular olduğu belli.

Gökhan Gönül ise eksik özelikli bir oyuncu. Oyunda hızlı ve çevik değil. Oyuncu geçmeside yok.

Sayfa 11 / 17 İlkİlk ... 910111213 ... SonSon

Mesaj Yetkileri