Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon
31 ile 60 arası toplam 90 sonuç

Konu: [TSL] Kayserispor Araştırması 2008

Topuz Kayserispor'da, Tuncay M'brough'da oynuyor, dikkatinizi çekerim, arada bariz bir lig farkı var. Şu an şu daha iyi, bu daha iyi demek yanlış olur, hele hele Topuz daha iyi oynuyor demek çok yanlış olur. İkisi de kaliteli futbolcu ve bence ikisi de her yönden mevkiilerinin en iyi oyuncuları Türkiye'de.

PA açısından bir şey diyemeyeceğimde Mehmet Topuz şu anda en iyi Türk oyuncu bence Galatasaray ve Fb savunmlarını delik deşik etti iki maçtada 2 takımında üst düzey defans oyuncuları ve ön liberoları perişan oldu bu oyuncu karşısında Tuncay çok formda olduğu zaman bile böyle bir yırtıcılığı direk kaleye inmesi yoktu Topuz kanattan değil direk göbekten deldiği için savunmayı çok daha etkili oluyor

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Topuz'un Tuncay'dan daha teknik ve akıllı olduğu kesin, ama kararlılık, çalışma oranı gibi özelliklerde Tuncay çok çok iyi.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Topuz'un PA'sı epey yüksek olmalı, CA'sı da iyi durumda olmalı. Tuncay'dan artı özellikleri bence tekniği, uzun şutu, orta açması, top sürmesi ve top kapması diye düşünüyorum.

Bir de Topuz'un mevkii hatalı gibi geldi bana, M RC verilmiş ama Topuz'a D/WB R, AM RC verilmeli diye düşünüyorum. D/WB R 15, AM R 20, AMC 15 olabilir.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    Topuz'un PA'sı epey yüksek olmalı, CA'sı da iyi durumda olmalı. Tuncay'dan artı özellikleri bence tekniği, uzun şutu, orta açması, top sürmesi ve top kapması diye düşünüyorum.

Bir de Topuz'un mevkii hatalı gibi geldi bana, M RC verilmiş ama Topuz'a D/WB R, AM RC verilmeli diye düşünüyorum. D/WB R 15, AM R 20, AMC 15 olabilir.
    Mehmet Topuz bu sezon ML-AML oynuyor. Bu da dikkate alınmalı.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Bence direk AM C oynuyor bu sene Topuz

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Öyle başlayabilir ama sürekli ML ve AML' ye geçiyor bunu ilk olarak Bana Halil söylemişti hatta beraber İBB - Kayseri maçına gittik ve oarada da oyunda kaldığı sürede ML oynadı.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Mehmet Topuz bu zamana kadar ;

DR-WBR-MR-AMR-AMC-MC-DM-ML-AML buradaki her mevkii de oynar gördüm.

Hepsine belli başlı değerler verilebilir.

DR-15,WBR-17,MR-18,AMR-17,AMC-17,MC-12-DM-8,ML-15,AML-12

gibi olabilir...

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

türkiye liginde mehmet topuz gibi orta sahanın neredeyse her bölümünde oynayabilen oyuncu sayısı çok azdır..geleceği çok parlak..hareket halindeki toplara uzaktan vuruşu çok harika.ama eduyu haksız yere oyundan attırmak için çabalaması çok yanlıştı ayıp etti..

Topuz çok yönlü bir futbolcu ama bence şu değerler verilmeli:

D/WB R : 15
    AM R : 20
    AM C : 15
    AM L : 12

Ön libero ve orta sahanın ortasında o kadar iyi değil, solda da çok fazla etkili olamıyor bence, en çok sağ açıkta etkili.

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    Topuz çok yönlü bir futbolcu ama bence şu değerler verilmeli:

D/WB R : 15
    AM R : 20
    AM C : 15
    AM L : 12

Ön libero ve orta sahanın ortasında o kadar iyi değil, solda da çok fazla etkili olamıyor bence, en çok sağ açıkta etkili.
    topuzu bana sorun siz bu değerler çok doğru böyle olmalı ama amlde 15 olabilir
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    ayrıca topuz şuan türkiyede yabancılarda dahil mevkisinin en iyi oyuncusudur buraya yazıyorum bu çocuk çok büyük kulüplere gidecek hele bi euro08de oynasın o zaman görünsiz topuzu

Sadece mevkinin değil, Türkiye'de en iyi oynayan adam şu anda Topuz bence..

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Topuz' u canlı izlemek sadece 35 dakika nasip oldu ama tadı damağımda kaldı. Çok beğendim zihinsel olarak yetiştirirse kendini avrupada da rahat oynar.

Sheriff Misafir

Gökhan Ünal'ın dribling 15 olmaz.. Olursa Yusuf'un 19 - 20 olması lazım.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

katılıyorum 12-13-14 değerleri saygı gösterilebilir 15 abartı olur
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Quote Originally Posted by elhadji View Post
    Topuz' u canlı izlemek sadece 35 dakika nasip oldu ama tadı damağımda kaldı. Çok beğendim zihinsel olarak yetiştirirse kendini avrupada da rahat oynar.
    bana göre daha o en kötü ıoynadığı maçlardan biriydi abi

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Gökhan Ünal'ın dribling 15 olmaz.. Olursa Yusuf'un 19 - 20 olması lazım.
    Kim 15 verilsin dedi?

Veya 15 verilmis mi oyunda?

Editor'den bakilinca Gokhan'in driplinginin 13 oldugu rahatlikla goruluyor.

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Kim 15 verilsin dedi?

Veya 15 verilmis mi oyunda?

Editor'den bakilinca Gokhan'in driplinginin 13 oldugu rahatlikla goruluyor.
    Valla abi editörde kaç görünüyor bilmiyorum ama oynadığım oyunda Gökhan'ın dribling 15 görünüyor.. Şu an kendi pcmde değilim ama kendi pcme geçince ss koyarım..

Nesil
    2003

Valla abi editörde kaç görünüyor bilmiyorum ama oynadığım oyunda Gökhan'ın dribling 15 görünüyor.. Şu an kendi pcmde değilim ama kendi pcme geçince ss koyarım..
    Yamasiz oynuyorsan 15 gorunebilir, oyunun hatasi..

Yamali oynuyorsan ama oyunda bir kac sezon gecmisse, Gokhan degil 15, 16 seviyesine kadar bile cikabiliyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Bence Gökhan Ünal' ın 13 driblingi gerçekçi bir değer. Gökhan herşeye belli oranlarda sahip olan bir forvet. Hava topu indiriyor, dribling yapıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ewt burak kısaca şunu diyebilirz gökhanda her meziyet var ama sivrildiği bir özellik yok
    Fikirlerim burada

Sheriff Misafir

Ss de görüldüğü gibi henüz sezonun ortasındayım neredeyse.. Versiyon 8.0.1, Gökhan'ın dribling 15, ayrıca bu özelliklere göre Gökhan oldukça abartılı görünüyor..
    [img=http://img206.imageshack.us/img206/2383/adszbj5.th.jpg]
    Bu hücum özelliklerinin bir arada bulunduğu bir oyuncu daha mevcut oyunda oda Zlatan İbrahimovic..
    [img=http://img144.imageshack.us/img144/5389/adsz2yo5.th.jpg]

Nesil
    2003

Ss de görüldüğü gibi henüz sezonun ortasındayım neredeyse.. Versiyon 8.0.1, Gökhan'ın dribling 15, ayrıca bu özelliklere göre Gökhan oldukça abartılı görünüyor..
    [img=http://img206.imageshack.us/img206/2383/adszbj5.th.jpg]
    Bu hücum özelliklerinin bir arada bulunduğu bir oyuncu daha mevcut oyunda oda Zlatan İbrahimovic..
    [img=http://img144.imageshack.us/img144/5389/adsz2yo5.th.jpg]

Tabii tek fark bu ozelliklerin hemen hemen hepsinin Gokhan'da 15 olmasi, Ibrahimovic'de ise 18 olmasi...

Ibrahimovic'in ayrica cok yuksek seviyede olan ceviklik, denge ve guc gibi ozelliklerinin olmasi da cabasi.

Gokhan:
    Uzun Sut: 13
    Hiz: 14
    Topsuz Alan: 14
    Sicrama: 14
    Bitiricilik: 15
    Top Surme: 13
    Kafa: 14
    Soguk Kanlilik: 12

Ibrahimovic:
    Uzun Sut: 14
    Hiz: 16
    Topsuz Alan: 18
    Sicrama: 14
    Bitiricilik: 15
    Top Surme: 18
    Kafa: 13
    Soguk Kanlilik: 12

Ayrica Editor'den bakilinca, Gokhan Unal'in seviyesinde ve Gokhan Unal'dan daha yuksek ozelliklere sahip olan 42 oyuncu var.

Ayrica unutmamak gerekir ki, Gokhan'in ozellikleri oyun ilerledikce yukseliyorsa, dunyadaki diger oyuncularin da ozellikleri benzer sekilde yukselmistir.

Sheriff Misafir

Ben aslında burda bi kıyaslama yapmak istememiştim.. Sadece Gökhan Ünal'ın benim oyunumdaki o özelliklerinin abartılı olduğunu, Avrupada bir çok oyuncudan daha güçlü ve daha makul bir oyuncu olduğunu göstermek istedim..

Yani oyunda hem hava hakimiyeti olan hem hızlı olan hemde iyi çalım atan ayrıcada topsuz alan, soğuk kanlılık, bitiricilik gibi iyi bir forvet oyuncusunda olması gereken özellikler bir arada olan bir forvet bulmak imkansıza yakınken Gökhan Ünal bu iki forvet oyuncusundan biri olarak görünüyor koyduğum ss de.. Hatta Gökhaninho fln diyebiliriz artık.. Gökhan'ın bu seviyeye erişmesi engellenmeli çünkü erişemez..

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

gökhan bence çok yerinde olmuş birşey dışında hemen gitmek istiyor oyunda

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Kocaelispordan bu sezon alınan Koray Çölgeçene değinmek istiyorum gerçekten çok kaliteli bir oyuncu çıktı stilini aynı alpaya benzetiyorum her bakımdan inşallah onu gibi olur ilk zamanlar sağ beke alışamamıştı ksde ama şimdi o sorunuda düzetti sağbekteki pozisyonu 16- 17 olabilir

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Ben aslında burda bi kıyaslama yapmak istememiştim.. Sadece Gökhan Ünal'ın benim oyunumdaki o özelliklerinin abartılı olduğunu, Avrupada bir çok oyuncudan daha güçlü ve daha makul bir oyuncu olduğunu göstermek istedim..

Yani oyunda hem hava hakimiyeti olan hem hızlı olan hemde iyi çalım atan ayrıcada topsuz alan, soğuk kanlılık, bitiricilik gibi iyi bir forvet oyuncusunda olması gereken özellikler bir arada olan bir forvet bulmak imkansıza yakınken Gökhan Ünal bu iki forvet oyuncusundan biri olarak görünüyor koyduğum ss de.. Hatta Gökhaninho fln diyebiliriz artık.. Gökhan'ın bu seviyeye erişmesi engellenmeli çünkü erişemez..
    Editörde girilmiş olan Gökhan Ünal değerleri son derece makul ve gerçekçidir. Oyun açılınca kendiliğinden değerleri yükseliyor. Yüksleince de pek hoş olmuyor ama bizim ona çare bulmamız imkansız. Oyunun bence bug' ı.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Topuz Tuncay'dan bırakın PA'yı CA olarak bile daha iyi.
    İngiltere'ye gitmesi bir şey ifade etmez, aldığı takım Boro, küme düşmeme mücadelesi veriyor.Orada sivrilmesi doğal ama Bolton,Tottenham gibi takımlarda yedek bile olamaz! Hala iddialıyım, 2 sene içinde geri dönecek Türkiye'ye..

Topuz olmuş bir oyuncu artık, Anadolu'dan bulunan takımlar arasında Avrupa düzeyinde Türkiye'deki tek Türkiye doğumlu yerli oyuncumuz.

(Burası artık kanaat, araştırma dışı) Gökhan büyük takım topçusu değil, 3 büyüklerde şansı olmaz kaybolabilir; saçmaladığı, böyle de kaçırılmaz denildiği anlar oldu, baskıyı kaldıramıyor görünen o ki.İyi yönleri olabilir, hatta yerli çoğu forvetten çok daha iyi ama görünen o ki bir sınıra takıldı ve yeteneklerini geliştiremiyor.

Mehmet Topuz'da flair var, Cristiano Ronaldo değil belki ama hırsı,hızı,stili,ekstra vuruş ve top tekniği ile özel bir oyuncu.Nihat'tan beri böylesini görmedim..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Mehmet Topzun yeteneğine kimse birşey diyemez zaten ben mehmet topuza bu sezon manchester cityden teklif geldiğini biliyorum mehmet topuz şuanda abartısız türkiyenin en iyi ilk 3 orta sha oyuncusundan birisidirayrıca topuzun mevkisi amrlc olarak düzeltilmeli

amr:20
    amc:17
    aml:14 olabilir tabi mrc dede bu oranlarda

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Quote Originally Posted by dnz009 View Post
    Mehmet Topzun yeteneğine kimse birşey diyemez zaten ben mehmet topuza bu sezon manchester cityden teklif geldiğini biliyorum mehmet topuz şuanda abartısız türkiyenin en iyi ilk 3 orta sha oyuncusundan birisidirayrıca topuzun mevkisi amrlc olarak düzeltilmeli

amr:20
    amc:17
    aml:14 olabilir tabi mrc dede bu oranlarda
    Kesinlikle katılıyorum. Daha önce de yazmıştım, Topuz' un mevkisi AMRLC olmalı. Türkiye' nin en iyi Türk oyuncularından biri Mehmet Topuz.

Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon

Mesaj Yetkileri