Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon
31 ile 60 arası toplam 72 sonuç

Konu: Elim Kolum Bağlandı - Transfer

Default transfer sorunu

abi bu ne ya, galatasaray'ım, Bursaspor'lu bir oyuncunun peşinden koşuyorum genç, 30 milyona bile bırakmıyorlar adamı. hani ilk sene anladım sözleşmesi vardı, ikinci sene yine anladım vardı, ama artık bir sene sözleşmesi kalmış adamı 30 milyona bile vermemeleri cidden saçma. ki adam vermeyince üzülüyor falan yani, o da gelmek istiyor, ancak oyun bir türlü izin vermiyor.

yemin ediyorum normalde 30 milyona bursasporun altyapısını toplarım, üstüne 2 as takım oyuncusu getiririm, burada bir oyuncu bile alamıyorum.

Aynı durum bende de var ama şu 13.2 güncellemesinden sonra en azından satmak istemedikleri adam için 212M istemiyorlar teklifi reddettik diyorlar bununla avutuyorum kendimi bende. Teklifin reddedilmişse ve oyuncu sana gelmek istiyorsa merak etme sözleşme yenilemez sende bedavadan imza attırırsın..

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Bu konu üzerine başka bir başlıkta çok uzun tartışmalar yaşamıştım. Benim düşüncem dünyada genç bir oyuncu için 30 milyon verdiğinizde satmıyoruz diyecek takım yoktur. Bu adamlar potansiyellerine ulaştığında bile 30-40 milyon ediyorlar, neyin peşindesin arkadaş.

Eskiden biz saçma rakamlara futbolcu satardık. Şimdi oyun bize satıyor. Hadi hayırlısı bakalım ne olacak.

Quote Originally Posted by amanosa View Post
    Aynı durum bende de var ama şu 13.2 güncellemesinden sonra en azından satmak istemedikleri adam için 212M istemiyorlar teklifi reddettik diyorlar bununla avutuyorum kendimi bende. Teklifin reddedilmişse ve oyuncu sana gelmek istiyorsa merak etme sözleşme yenilemez sende bedavadan imza attırırsın..
    ooo bu olduysa tamam o zaman adamlar çözmüşler işi işte yamayla. Kanattan gol yeme olayı da çözülürse alacam oyunu takip ediyorum

Nesil
    2012
    Yer
    Samsun

E abi pat diye 212M teklif edince isterler tabi 300ü 400ü

Bende Nuri Şahin'le masadayım şuan, takımım Galatasaray. Adam 102B alıyor haftalık, vergi sonrası 49B sadece.. 90B önerebiliyorum maximum ki bu da 76B ediyor vergi sonrası ama adam 175B diyor başka bişi demiyor! Böyle temsilci mi olur ya :S

Hani vergi sistemi kontratlara etki edecekti? Yalan dolan..
    Last edited by Maegras : 21.Aralık.2012 at 15:36

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Maegras View Post
    E abi pat diye 212M teklif edince isterler tabi 300ü 400ü

Bende Nuri Şahin'le masadayım şuan, takımım Galatasaray. Adam 102B alıyor haftalık, vergi sonrası 49B sadece.. 90B önerebiliyorum maximum ki bu da 76B ediyor vergi sonrası ama adam 175B diyor başka bişi demiyor! Böyle temsilci mi olur ya :S

Hani vergi sistemi kontratlara etki edecekti? Yalan dolan..
    Kesinlikle katılıyorum, vergi sisteminin hiçbirşeye etkisi yok. Adamlar yine ligin ve takımın itibarına bakıyorlar. Boşuna eklediler vergi olayını bir halta da yaramıyor.

Nesil
    2012
    Yer
    Samsun

Al işte şimdide Serdar Aziz'le masadayım.. adam bursadan 7B alıyor ya 7B.. temsilci farkında değil sanırım Serdar Aziz'in Bursaspor'daki kazancından benden 61B istiyor utanmadan.. benim takımda en çok kazanan adam zaten 56B alıyor..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bu sezon transfer olayı gerçekten de saçma olmuş.Ben de Bayern Münih'teyim ve şu an oyuncu alamıyorum resmen.En Kötü oyuncuya 15 milyon euro değer biçiyorlar.

Nesil
    2012
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by Kaan Souza View Post
    Bu sezon transfer olayı gerçekten de saçma olmuş.Ben de Bayern Münih'teyim ve şu an oyuncu alamıyorum resmen.En Kötü oyuncuya 15 milyon euro değer biçiyorlar.
    Kardeşim sen B.Münih'tesin TSL oynayanlar napsın? Ben takımla anlaşsam oyuncuyla anlaşamıyorum, 3 kişilik para istiyor adamlar. Kulubünde 45B ve üstü alan adamlara teklif yapmaya korkuyorum, oyundan soğudum ya resmen, FM12'de 3-4 sene Akhisar'ı çalıştırmıştım o zaman daha çok zevk alıyordum vallahi. Al Hürriyet'i al Uğur Uçar'ı oynasın..

Durum aynen bu..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Kardeşim sen B.Münih'tesin TSL oynayanlar napsın? Ben takımla anlaşsam oyuncuyla anlaşamıyorum, 3 kişilik para istiyor adamlar. Kulubünde 45B ve üstü alan adamlara teklif yapmaya korkuyorum, oyundan soğudum ya resmen, FM12'de 3-4 sene Akhisar'ı çalıştırmıştım o zaman daha çok zevk alıyordum vallahi. Al Hürriyet'i al Uğur Uçar'ı oynasın..

Durum aynen bu..
    Ben Galatasaray ile devam ederken istifa etmiştim bu yüzden.Alper Potuk'a 10 milyon euro istiyorlardı.Maaşlar da saçmaydı.

Nesil
    2012
    Yer
    Samsun

Transfer Listesindeki oyuncuları da sürekli takip ediyorum, almak daha kolay diye ama kendi isteğiyle listeye konulan oyuncuları da almak çok zor, istenilen fiyatı arttırıyorlar teklif gönderdikçe..

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Bunların hepsi Abramovic yüzünden oldu. Bu adam futbolu bu hale getirdi .

Nesil
    2012
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by himone View Post
    Oscar 25 Milyon Sterlin, Marco Veratti 11 Milyon Euro. Ve bana hala 80 milyon Euro ile ilgili gerçekçi bir örnek vermedin. Benim söylediğim herşeyi destekler şeyler söylüyorsun. Ben diyorumki potansiyelini elde etmiş futbolcu bile 50 milyonu geçmiyor 18 yaşındaki futbolcuya belki potansiyelini yakalar diye kimse o paraları vermez hatta 20 milyon bile verilmez ve sana bir sürü de örnek veriyorum. Potansiyelini yakalamamış futbolculara maksimum verilen para istisna olarak 40 milyondur. Pastore 45 milyon, Lucas Moura aynı şekilde.

Sen ben hiçbir futbolcuya o kadar para vermedim diyorsun gayet normal olması gereken de budur. Takım futbolcuyu o an satmak istemiyor diyorsun benim dediğim de zaten biz futbolcuyu satmıyoruz diye birşey yok dünyada. Cristiano Ronaldo bile satıldı, Zidane bile satıldı. Figo zamanında en büyük rakibe satıldı. Adamın takımı için şu an hiçbir önemi yok ki. Herif daha 18 yaşında şampiyonluk mu getirecek, takıma Avrupa kupası mı kazandıracak. Sırf potansiyeli var diye satmamak mümkün değil, olamaz da. Eğer oyuncu potansiyelini yakalamışsa ve iyi bir takımda veya hedefi olan takımda olsa satmıyoruz lafı biryere kadar anlaşılabilir, ama genç futbolcular için geçerli değil bu. O parayı verdikten sonra zaten salakmıyım genç adam alıyım, giderim dünya yıldızı herifleri alırım.

Şimdi bir Rus takımı gelse FB genç oyuncuları Salih ve Recep için adam başı 80 değil 50 değil 30 değil 20 versin FB gözü kapalı satar. Bu adamlar FB geleceği için çok önemli olmasına rağmen satılır. Fabregas zamanında Barcelona altyapısındaydı ve o zaman da potansiyeli çok yüksekti aynı şekilde Pique, bu adamlar ne kadar paralara satıldı. 10 milyon bile zor verilmiştir. Barcelona o zaman da her kupaya talipti şimdi de her kupaya talip. Başarılı veya değildi o ayrı tartışılır.

Neyse artık ben sana ne desem sen farklı cümlelerle gelip 18 yaşındaki adama istenen 80 milyon Euroyu savunacaksın. Ben pes ediyorum artık cevap yetiştirmekten yoruldum.
    Şu yorumunun altına imzamı atarım dostum .

Quote Originally Posted by davidvilla View Post
    ooo bu olduysa tamam o zaman adamlar çözmüşler işi işte yamayla. Kanattan gol yeme olayı da çözülürse alacam oyunu takip ediyorum
    İşte bi de o sorunumuz var güncelleme geldi sevindim birazda olsa bazı şeyler çözüldü diye bizim Aydın Yılmaz Messi oldu çıktı takas önericem galiba Barca'ya Messi için bizim Aydın'la

Ayrıca diğer arkadaşların da dediği gibi vergi sisteminin bi etkisini göremedim ben oyunda. Maaş olayı yine saçma Tevez 33 yaşında dedim alayım 800B maaş istedi Hani dünya starı gelsin hesabına... Nasıl menajeri varsa oyuncunun 33 yaşındaki adama 1.5 Messi maaşı çekiyor

Nesil
    2012
    Yer
    Wien/Vienna

Kendi istegiyle Transfer listesine konulan onuru Almak istedim 7m€ istiyordu trabzon verdim 7m€ bu sefer adamlar 18m€ istiyor oyunu Kapattim sinirimden,Adam mutsuz Mac oynamadi resmen sezon bitti oldu..

13.2 Güncellemesinden sonra ki durum nedir beyler, hala yüksek fiyat çekmeye devam ediyorlar mı? Deneyenler bilgi verebilir mi?

Quote Originally Posted by SteveScarlett View Post
    13.2 Güncellemesinden sonra ki durum nedir beyler, hala yüksek fiyat çekmeye devam ediyorlar mı? Deneyenler bilgi verebilir mi?
    İlk mesajımda yazdığım sorun ortadan kalktı. En azından 212M yerine teklifi reddediyorlar. 16 yaşındaki 5 yıldız potansiyeli olan OM altyapısından birisine teklif yollamıştım 15M pazarlık moduna girdiler 54M TL istediler belki biraz sürdürseydim teklifi daha ucuza da alabilirdim ama uğraşmadım. Mantıklı şeyler çıkmaya başladı oyunda...

İlk mesajımda yazdığım sorun ortadan kalktı. En azından 212M yerine teklifi reddediyorlar. 16 yaşındaki 5 yıldız potansiyeli olan OM altyapısından birisine teklif yollamıştım 15M pazarlık moduna girdiler 54M TL istediler belki biraz sürdürseydim teklifi daha ucuza da alabilirdim ama uğraşmadım. Mantıklı şeyler çıkmaya başladı oyunda...

Yine de rakamlar uçuk değil mi? 16 yaşında ki ve potansiyeline kavuşmamış bir oyuncu için 54 MN TL yani 25 MN € biraz fazla geldi bana.

Yine de rakamlar uçuk değil mi? 16 yaşında ki ve potansiyeline kavuşmamış bir oyuncu için 54 MN TL yani 25 MN € biraz fazla geldi bana.
    İnan önceki durumu yaşadığım için bu gözüme batmıyor benim Pofilini de paylaşayım ama bence normal bi teklif bide Lyon altyapısıymış k.bakma yanlış hatırlamışım.

Nesil
    2012
    Yer
    Wien/Vienna

Hocam Bende arkadasa katiliyorum 25m€ cok Fazla geldi bana

Nesil
    2012
    Yer
    Samsun

Sinirden çatlayacağım şimdi ya.. 2 gündür transfer sezonundayım kime el atsam kuruyor arkadaş.. havalarda uçan transfer ücretleri, satılık listesindeki oyuncuyu satmayan klüpler, salak saçma teklifler isteyen 15-16 yaşındaki bebeler, milyonlar isteyen "10gol sonrası 600B" anlaşmasında direten trip atıp giden temsilciler.. Bu ne biçim bir iştir yahu

Sinirden çatlayacağım şimdi ya.. 2 gündür transfer sezonundayım kime el atsam kuruyor arkadaş.. havalarda uçan transfer ücretleri, satılık listesindeki oyuncuyu satmayan klüpler, salak saçma teklifler isteyen 15-16 yaşındaki bebeler, milyonlar isteyen "10gol sonrası 600B" anlaşmasında direten trip atıp giden temsilciler.. Bu ne biçim bir iştir yahu
    Keşke şu yorumunun altında bazı sosyal paylaşım sitelerinde ki gibi ''Like'' (Beğen) butonu olsaydı. : )

Nesil
    2012
    Yer
    Samsun

Keşke şu yorumunun altında bazı sosyal paylaşım sitelerinde ki gibi ''Like'' (Beğen) butonu olsaydı. : )
    Keşke şunları düzeltseler, bizde patch notlarının altına "like" atsak...

Böyle yapay zeka mı olur be?!

4,5M €'luk oyuncuya 30M € isteyen yapay zeka, geçen sene 30 lig maçında 6gol atıp 7 asist yapan ortalaması 7.23 olan oyuncuya peşin 625B, 48ay ile de 4.6M€ öneriyor. Adamın bonservisi 6,5M € ve satılık listesinde de değil. Bizi transfer yapmaya çalışırken kırvandıran oyun bizden oyun almak isterken de dalga geçiyor resmen..
    Last edited by Maegras : 22.Aralık.2012 at 21:22

Kontrat tekliflerinde hiç kilitleri kullanmıyorsunuz galiba? Volkan Şen'i Bandırmaspor'a aldım az önce, aylık 90 bin TL'den kapıyı açtı temsilcisi, kavga dövüş 42 bin'e bağladık Öyle ilk teklifte masadan kalkacak olsak hiç transfer yapamayız.

Nesil
    2012
    Yer
    Samsun

Tabii ki kullanıyorum/z, kaçıncı sezonda aldın Bandırma'ya? 42B verebildiğine göre bilmem kaçıncı sezondasın Ben takımında 10B alan oyuncunun bana gelmek icin 60-70B istemesinden bahsediyorum, versem veririm zaten ama saçma yani..

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Lille gecen yil Hazard'i satmak istemiyordu.

Bir yil boyunca piyasasini olctuler ve sonunda en yuksek parayi veren takima da verdiler.

Adamlar cunku enayi degil. Hazard'i takimda tutarak ikinci sezon ust uste Sampiyonlar Ligi'ne girme hakkini kazandilar.

Sirf Hazard'in gecen sezon takimda tutulmasi sayesinde bu sezon 20 milyon Euro civarinda para kazandilar.

Bu sezon Lille ligde kacinci sirada? Sampiyonlar Ligi'ne girme sansi hemen hemen yok.

Gecen sezon Hazard'i satsalar, bu sezon kazanacaklari 20 milyon Euro da ucuyor gidiyor.

Yani Hazard'i gecen sezon takimda tutarak bu sezon hem 40 milyon Euro bonservis aldilar, hem de 20 milyon Euro sampiyonlar ligi gelirini aliyorlar.

Onlara gelecek 1 yil icinde 60 milyon euro gelir kazanmalarini saglayacak adami gidip gecen sezon 25 milyon Euro'ya satacaklardi, degil mi?

http://www.espnstar.com/football/oth...ard-price-tag/
    http://www.totalfootballmadness.com/...t-eden-hazard/

Gecen sezon Ingiliz kuluplerinden 50 milyon Euro civarinda bonservis isteyen Lille'in baskani herhalde gizli Fenerbahce taraftari.

Fabregas'a gelince. Bir yil ben Barcelona'ya gitmek istiyorum diye soylendi. Arsenal satmiyorum da satmiyorum dedi. Sonunda artik futbolcu ben ille de gidecegim diye tutturunca dogal bir rakama satmak zorunda kaldilar.

Takim 80 milyon Euro istiyor cunku satmak istemiyor. Istemiyor da istemiyor. Biraz inatci. Ama ayni zamanda da biraz sakaci bu FM'in baskanlari. Satmak istemiyoruz ama 80 milyon euro verirsen dusunuruz diyor.

Benim oyunumda bir suru 16-17-18 yasinda futbolcu aldim. Hemen hemen hepsi 4-5 yildiz potansiyel(Liverpool icin). Hic bir tanesine 3-4 milyon Euro'dan fazla para odemedim.

Birisi bu fiyati cekiyorsa, su anda satmak istemiyordur. Bunu kabullenmek gerek.

Ama ille de o adami alacagim diyorsaniz ya bekleyeceksiniz, ya da parayi bayilacaksiniz.

Gercekten ornek vermenin de bir faydasi yok cunku zaten gercekte de transferin olmayacagi (yani bizim gercekte gozlemlemeyecegimiz) bir fiyat istiyor takimlar, satmak istemedikleri oyuncuyu satmaya ikna olmak icin.

Nazikce satmiyoruz deseler belki daha dogru olur ama herkesin bir fiyatinin da olmasi lazim.

Bu adamin fiyati da demek ki 80 milyon Euro..
    Öncelikle neden hala daha oyundaki transfer politikalarında istenilen abartı rakamların oyunun bir bug'ı olarak değilde olması gerektiği bir doğal durum gibi görüp üstüne birde gerçek hayattan örneklendirme yapılıyor anlamadım. Biri resimlerle paylaşmış adama 183 milyon TL verio BJK 218 milyonTL istio. Eğer ezeli rekabet transfere yansıdığından deseniz burda başkan var oda mı devreye girmiyo bu kadar paraya bu oyuncu alınmaz die. Tartıştığınız konu oyundaki transfer bedelleri ise bu tam bir SAÇMALIK düzenlenmesi gerekir.

Gerçek hayata gelince artık futbolda hiç bir takım yıldızlaşmış futbolcusunu ekonomik durumu iyi olan takımların transfer isteğini 'Nede olsa zengin kulüp istediğimi koparırım olmazsa satılmaz bu da işime gelir bende kalır' mantığı ile tutamıyor. HAzard örneklendirilmiş. Hazard transferinin sürecini iyi bilmek gerekir: City-United ve Chelsea 3 de Lille takımına benzer transfer bedeli sundu, Lille de oyuncusunun menejerinin 3 kulüple de görüşmesine izin verdi. Bu sefer takımlar menejeri aracılığı ile Hazard'a teklif götürdü. Hazard ise cevabını İngiltere - Belçika maçından hemen sonra açıklayacağını söyledi ve Chelsea'yi seçtiğini nedeni ile birlikte açıkladı. Çünkü banko 11 de yer bulma şartımı bir tek chelsea kabvul etti dedi. YANİ para pul kulüp menfaati fln değil oyuncunun maça çıkma garantisi etken olmadı.ztn Hazard gibi bir kaç devin devrede olduğu oyuncu tipi de yok fazla artık. Mesela Modric 2 sene direndi Rednapp satmamak için Modric te tıpkı Fabregas gibi mızıkladı baktı Totenham bende kalsa faydası olmıcak çünkü oyuncu mutsuz ve formunu etileyecek satmak zorunda kaldı yani OYUNDAKİ gibi yokuş YAPAMADI. ztn eğer o mantıktan yürürsek meireles ,krasic çok saf topçular olmalı sen kalk liginin şampiyon olmuş/ŞL şampiyonu olmuş kulubünü ve ŞL oynama şansını bırak FB ye gel ayrıca bu mantıkta JUve/Chelsea de ahmak başarılarında rol oynayan topçuları nominal transfer bedelleriyle satmasıyla. Oyun mantığıyla bakıldığında her birinin transferlerinin 50-70 milyon arası
    gerçekleşmesi lazım.

Oyunun transfer mantığı cm 00-01 serisi gibi olmuş. Hatırlayın o seriyi Martins boşta başlıo ama büyük kulüpte oynamak için sözleşme kabul etmiodu. Yada Costanzo vardı kaleci river plate satmamak için direndikçe direniodu ewt 10 sene önce bu böyleydi ama şimdi artık öyle değil. ve hal böyleyken SIGAMES neyin peşinde anlamdım...

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Yüksek bedel isteyerek satmıyorum demekte problem yok.

Sorun istenen yüksek bedellerin mantık dışı olması.

Bugün dünyada 8-10 oyuncu dışında satılmayacak oyuncu yoktur. Onlar için astronomik bedeller stenebilir ya da hayır denebilir. Diğerleri için seviyelerine, takımlarına ve yaşlarına göre bir bedelleri var.

Bugün Anadolu takımlarında satmıyorum demenin bedeli 10 Milyon Euro. Hadi taş çatlasın, astronomik olsun 15 Milyon Euro. Oyun ise 40-50 Milyon Euro istiyor. Avrupa mali krizin eşiğinde. Kulüpler Financial Fair Play yüzünden problem yaşamanın eşiğindeler. Hal böyle olunca pazar 1990lardaki gibi astronomik bedellerin ödenebileceği bir seviyede değil. Bonservislerin ortalamalarının düşmesi nedeni ile bu bedelleri hiçbir kulüp kaldıramaz Katar destekli 1-2 kulüp hariç.

Oyundan beklentiler gerçekçi olması. Yıldız bir oyuncu için satmıyorum demenin bedeli dünyanın en iyi oyuncuları olan Messi ve Ronaldo'nun (60-70 Milyon Euro) bonservislerinin katı olmamalı. Bazen saçma sapan bedeller istenmiş screenshotlar konuyor. 100 Milyon TL, 200 Milyon TL gibi bedeller çok mantıksız. Bu kriz ortamında Türkiye'de asla ve asla kulüpler 20-30 Milyon Euro gibi bedellere hayır diyemezler. Ancak buna 3 büyükler hayır diyebilir ve rekabet sözkonusu olabilir. O da Avrupa olunca değişir, hayır denemez.

Bonservis ve transfer bedelleri konusunda mantık doğru ama işleyiş yanlış kanımca.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2003

İnan önceki durumu yaşadığım için bu gözüme batmıyor benim Pofilini de paylaşayım ama bence normal bi teklif bide Lyon altyapısıymış k.bakma yanlış hatırlamışım.

Bu adamin CA'si oldukca yuksektir. Tek ayakli degilse, buyuk ihtimalle 140 civari CA vardir.

16 yasinda ve 140 civarinda CA'li oyuncunun fiyati yuksek olmayacak da kimin olacak?

Tabii ki kullanıyorum/z, kaçıncı sezonda aldın Bandırma'ya? 42B verebildiğine göre bilmem kaçıncı sezondasın Ben takımında 10B alan oyuncunun bana gelmek icin 60-70B istemesinden bahsediyorum, versem veririm zaten ama saçma yani..
    4. sezonum, Süper Lig'de 2. sezonumun ortası. En yüksek maaş kaleci Ertuğrul Taşkıran, Hasan Türk ve Zeki Korkmaz'da 52 bin TL aylık. Aylık takımın toplam maaş gideri 750 bin TL, ligde bir galibiyet karşılığı kazandığımız ödül 825 bin TL

Aynı durumun bende farkındayım, benzer durumlarla bende karşılaşıyorum tabii ki mesela Sezer Özmen Ç.Rize'den 8-10 bin gibi bir para kazanırken temsilcisinin yüksek beklentileri yüzünden 45-50 bin TL'ye ikna edemedim, kontratını yeniledi 37,5 bin'e. Muhammed Demirci aylık bin lira kazanamıyorken Sivasspor'da, benim 30 bin liralık maaş teklifime yanaşmadı temsilcisi. Saçma mı, evet saçma ama Bandırmaspor'un popülaritesi de Sivasspor kadar değil ya da tesisleri genç bir oyuncunun gelişimi için iç açıcı değil.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by heartbreaker007 View Post
    Öncelikle neden hala daha oyundaki transfer politikalarında istenilen abartı rakamların oyunun bir bug'ı olarak değilde olması gerektiği bir doğal durum gibi görüp üstüne birde gerçek hayattan örneklendirme yapılıyor anlamadım. Biri resimlerle paylaşmış adama 183 milyon TL verio BJK 218 milyonTL istio. Eğer ezeli rekabet transfere yansıdığından deseniz burda başkan var oda mı devreye girmiyo bu kadar paraya bu oyuncu alınmaz die. Tartıştığınız konu oyundaki transfer bedelleri ise bu tam bir SAÇMALIK düzenlenmesi gerekir.
    Bir takimin gercekten satmak istemedigi oyuncunun fiyatinin ne oldugu konusunda gercek hayattan ornek vermek pek de mumkun degil. Yanlis mi?

Gerçek hayata gelince artık futbolda hiç bir takım yıldızlaşmış futbolcusunu ekonomik durumu iyi olan takımların transfer isteğini 'Nede olsa zengin kulüp istediğimi koparırım olmazsa satılmaz bu da işime gelir bende kalır' mantığı ile tutamıyor. HAzard örneklendirilmiş. Hazard transferinin sürecini iyi bilmek gerekir: City-United ve Chelsea 3 de Lille takımına benzer transfer bedeli sundu, Lille de oyuncusunun menejerinin 3 kulüple de görüşmesine izin verdi. Bu sefer takımlar menejeri aracılığı ile Hazard'a teklif götürdü. Hazard ise cevabını İngiltere - Belçika maçından hemen sonra açıklayacağını söyledi ve Chelsea'yi seçtiğini nedeni ile birlikte açıkladı. Çünkü banko 11 de yer bulma şartımı bir tek chelsea kabvul etti dedi. YANİ para pul kulüp menfaati fln değil oyuncunun maça çıkma garantisi etken olmadı.ztn Hazard gibi bir kaç devin devrede olduğu oyuncu tipi de yok fazla artık.
    Ben de biraz takip ediyorum transfer piyasasini. Malum FM arastirmasi.

Fiyat arttirma/kulupleri birbirine carpistirma zaten transferin gerceklestigi yaz olmadi. Bir onceki yaz, yani 2011/12 sezonunun yazinda basladi.

O donemde Hazard'in ismi daha cok Arsenal ve Tottenham icin geciyordu ama onlarin cepleri yeterince derin degildi.

Mesela Modric 2 sene direndi Rednapp satmamak için Modric te tıpkı Fabregas gibi mızıkladı baktı Totenham bende kalsa faydası olmıcak çünkü oyuncu mutsuz ve formunu etileyecek satmak zorunda kaldı yani OYUNDAKİ gibi yokuş YAPAMADI.
    Tamam da oyunda oyuncular hakkinda aciklama yaparak mutsuz etmek ve transfer olmalarini saglamak mumkun. Hatta transfer olmalarini saglamanin en gecerli yolu.

ztn eğer o mantıktan yürürsek meireles ,krasic çok saf topçular olmalı sen kalk liginin şampiyon olmuş/ŞL şampiyonu olmuş kulubünü ve ŞL oynama şansını bırak FB ye gel ayrıca bu mantıkta JUve/Chelsea de ahmak başarılarında rol oynayan topçuları nominal transfer bedelleriyle satmasıyla. Oyun mantığıyla bakıldığında her birinin transferlerinin 50-70 milyon arası
    gerçekleşmesi lazım.
    Meireles ve Krasic transfer listesine konulmus ve kuluplerinin dusunmedigi oyunculardi. Ikisi de takimda yedek duruma dusmus ve 20'li yaslarin sonuna geldikleri icin yedek beklemek istemeyen oyunculardi. Genc ve takimlarin kadroda tutmak istedigi oyunculardan mi bahsediyoruz, yoksa kariyerinin son donemine yaklasmis ve takimlarinda yedek kalmis oyunculardan mi bahsediyoruz?

Oyunun transfer mantığı cm 00-01 serisi gibi olmuş. Hatırlayın o seriyi Martins boşta başlıo ama büyük kulüpte oynamak için sözleşme kabul etmiodu. Yada Costanzo vardı kaleci river plate satmamak için direndikçe direniodu ewt 10 sene önce bu böyleydi ama şimdi artık öyle değil. ve hal böyleyken SIGAMES neyin peşinde anlamdım...
    Pesinde oldugu sey, Atletico Madrid'in Delnan Polat'a faks yollayarak Arda'yi transfer etmesini engellemek.

Onceden belki bir ilgi olacak, bir sure takip edilecek, oyuncunun takimindan ayrilmasi icin uygun ortam hazirlanacak ve sonunda transfer makul bir fiyata ve oyuncunun da ayrilmak istemesiyle gerceklesecek.

Oyunda bazi baskanlar var ki basarili olmaya odakli ve kaliteli oyuncusunu kesinlikle ucuza satmiyor. Bazi baskanlar da var ki buna bir alis-veris olarak bakip ona gore oyunculara fiyat belirliyor.

Bazi oyuncular var ki takimlarina cok sadik. Kolay kolay takimindan ayrilmaya ikna edemiyorsun. Bazi oyuncular da var ki parayi daha fazla on planda tutuyor ve buyuk takim ilgi gosterdiginde hemen kazan kaldiriyor.

Mesela herkes Serdar Aziz'in fiyatini ve almanin zorlugunu elestiriyor. Sadakat degeri oldukca yuksek. Ayrica koyu taraftari oldugu takimda oynuyor. Ayrica Bursa baskani da oldukca yuksek hedeflere sahip bir baskan olarak ayarlanmis.

Belki bu verilmis degerler tartisilabilir, degistirilebilir.

Ama ben sahsen bu gibi ucuk durumlarin olmasindan cok da memnunum cunku gercekten hic bir sekilde kolay kolay takimindan ayrilmayacak oyunculari yansitmak artik mumkun.

Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon

Mesaj Yetkileri