Harika bir rehber bir çok şey öğrendim oyun bu sene süpper![]()
Harika bir rehber bir çok şey öğrendim oyun bu sene süpper![]()
turksportal...
galatasaray oynayan arkadaslar 3 taktigide yollayabilirler mi bnm sipariş ettiğim cd geldi sonunda ama taktik ve antrenman konusunda bayagı sıkıntı yasıyorum taktik sayfasında da bişi yok yardımlarınızı bekliyorum rehber gerçekten ögretici ama yinede yardım lazım.
Çok güzel bilgiler teşekkürler
Bir sorum olacak:
Diyelim ki sonraki maçıma 5 gün var.
İlk gün Defensive Pos.
2. gün Attacking Mov.
3. gün Def. Set Pieces
4. gün Att. Set Pieces
5. gün Team Blend
çalıştırdığımızı varsayalım. Bu şekilde komple bir maç hazırlığı yapmış olur muyuz ?
Bence son maçtaki durumunu dikkate alıp tüm hafta onu uygulamalasını. Gol sıkıntısı çekiyorsan atak antrenmanı, çok gol yiyorsan defans antrenmanı, rakip üzerinde yeterince baskı kuramıyorsan takım uyumunu seçip hafta hafta bu şekilde değerlendirmelisin diye düşünüyorum.
Ben, antremandan yüzde 10 seviyesinden çalacak şekilde (Very low), sürekli atak varyasyonları çalıştırıyorum artık. Hiç bakmıyorum bile... Herkesi yeniyorum..![]()
Sentugo.
Evet Deus Dominus iyi açıklamış.. Match Preperation kısmında belli seviyeler var.. Bunlarda senin normalde yapmış olduğun antremanın belli bir kısmını yiyor..
Very Low: Antrenmanından yüzde 10 keser
Low: Antrenmanından yüzde 20 keser
Normal : Antrenmanından yüzde 30 keser
High : Antrenmanından yüzde 40 keser
Very High : Antrenmanından yüzde 50 keser
Eğer iyi bir antrenmanın olduğunu düşünüyorsan bile, eğer Match Preperation kısmında Very High'ı tercih edersen, o antrenmanın yarısından faydalanabiliyorsun.. Bu da senin oyuncularının gelişiminde büyük engel oluyor.. Very High seçeneğinin yararı ise, uygulamak istediğin oyunu takımın daha çabuk öğreniyor ve maçlarda beklediğinden daha iyi performanslar sergileyebiliyorsun..
Benim tercihim, oyunun başında Match Preperation, kısmında perpetua nın söylediği gibi, üç ayrı taktik için, very high'da Attacking çalıştırmak.. Sezonun ortasına gelindiği zaman, Normal seviyeye çekmek ve sezon sonunda Very low'da bırakıp bir daha bakmamaktırBu dediklerimi kendim uyguladım ve zararını görmedim.. Hatta genç oyuncuların gelişmi için yararlı oldu..
Match Preperation kısmını yardımcı antrenöre de bırakabilmek mümkün.. Bunun için yardımcı antrenörün "Tactical Knowledge" ı 15 ve yukarısı olmaldır.. (Man management, Motivating de etkileyebilir) Ben bu kısmı tercih etmem.. Her zaman güven olmaz...
Bugün kendimi tutamıyorum, sürekli birşeyler anlatıyorum...
Sentugo.
Benimde bir sorum olcak. Mesala ben bugün maçımı yaptım maç bittikten sonra hemen preperatina girip anteamanı başlatmammı gerek yoksa devama bastığımda maça 1-2 gün kala rakibin istatistikleri maç toplantısı ve preparation çıkıyor. bunlar çıktığındamı yapsam. siz nasıl yapıyorsunuz.
NOT: Ben bide maç hazırlığını yardımcıma bırakmışım iyimi yapmışım yoksa kötümü
Yeni bir taktige alismak icin 1 hafta yeterli olmaz. Kullanacaginizi ongordugunuz taktikleri onceden calisarak daha uzun sureli planlama yapmaniz gerekli.
Ozel mac hazirligi antrenmanlarinda hafta icinde degisiklik yapmanizin bir yarari yok. Oyun henuz o kadar gelismis degil. Maca girmeden once bile degisikligi yapsaniz, bir sonraki mac icin degisikliginiz etki eder. Mactan 1 gun once veya 5 gun once baslamanizin da bir yarari yok. Bunu mactan bir gun once yapilan taktik antrenmani gibi dusunebilirsiniz.
antreman seviyesini düşük tutuyor anladığım kadarıyla, match preperation'u very high'ta tutuyor. Training bölümünde antreman ağırlığını belirleyebiliyorsun.
Rehber çok faydalı oldu bilmiyordum böyle bir özellik olduğunu bizi aydınlattığınız için çok çok teşekkür ederim.
Fakat bir sorum var.
Ben kendime 3 tane taktik belirledim.
4-2-2-2, 4-3-2-1, 4-1-2-2-1
Bu üç taktik içinde "Special Focus Areas"ı ayrı ayrımı belirliyoruz, yoksa bu üç taktik içinde "Special Focus Areas" aynı olmak zorundamı?
Sonuçta ben 4-2-2-2 de atak futbol oynarken "Attacking Movement"i seçmek,
4-1-2-2-1 taktiğinde "Defensive Positioning"i seçmek istiyorum.
Special Focus Areas sadece sonraki maç için takımın ekstra çalışmasını istediğiniz organizasyonları belirler.Yani hangi taktiği seçerseniz seçin o an neyi seçtiyseniz takım bir sonraki maç için seçtiğinizi şeye çalışıcaktır.Her taktiğe farklı yapmak gibi bir durum yoktur.Yani bu şöyle bir şey, gerçek hayattada bazen takımların antrenmanda bazı maçlardan önce özellikle belli bir konuda çalıştığından(Şut-Atak varyasyonları-Kademe anlayışı-Duran top vs vs.) bahsedilir.Buda onun gibi bir şey.Yanlışım varsa Ömer abi düzelticektir.
Tourner dans le vide, tourner dans le vide..
Et je m’envole, vole, vole, vole, vole...
3 taktikten ikisinde 4-3-2-1 taktiğini, diğerinde 4-4-2 klasik taktiğini sezon başından itibaren uyguladım ve sezon boyunca Team Blend seçeneği işaretliydi. İki kere 12, 14 maçlık gol yememezlik serisi yakaladım İnter ile. Bütün kupaları aldım. Artık bu maç hazırlığının öneminden mi yoksa tam tersi hiç önemli olmadığından mı kaynaklanıyor bilemiyorum.
Benim bir sorum olacak Ömer abi. Peki diyelim 2 sene hep aynı kadro ile maça çıkıyoruz ve hiç transfer yapmadık ve oyuncu göndermedik. Yani kadromuz aynı. Bu durumda 1. sene bu maç hazırlığında hep tek taktik üzerinde çalıştırsak ve takım buna iyice alıştıktan sonra bu maç hazırlığını hiç yapmasak 2. sene de aynı performansı gösterecekler mi, yoksa unutuyorlar mı?
En akıllıca olanı bu sanırım.
Hafta hafta takımın eksik yönlerini görüp ona göre takımı çalıştırıyorsun ve ortalama yarım sezonda takım 2 3 taktiğe alışabilir.
Soruma cevap buldum teşekkür ederim cevap veren herkese ve bu bilgiler sayesinde kariyerime baştan başlıcam![]()
defensive positioning müthiş iyi işliyor benim adımazaten ofansif bir taktiğim var, üzerine match preperation'da bu seçeği kullanıyorum. Süper Lig'e yeni çıkmış kadrosu vasat bir takımı, 2 mağlubiyette tutmama yetti 20 maçta.
gerçekten çok faydalı.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
arkadaşlar,
şu taktik olayını bir türlü çözememiştim,
bilgiler için teşekkürler
2017 sezonuna gireceğim , bu bölümde hiç bir şey yapmadım şu ana kadar ama hiç de taktik değiştirmedim , alex olduğu zaman 4-4-1-1 idi , alex yaşlanınca 4-4-2 oynadım ve 5 yıldır aynı taktik , bir tek deplasmanda barça için 4-2(dm)-1(mc)-2(aml-r)-1 şeklinde oynattım ve 2-1 kaybetttim , 4-1 kazanmıştım ilk maçı .
şimdi benim bu bölüm boş olduğu için sıkıntı yaşar mıyım ? gerçi yaşamadım şu ana kadar ama etkisi olur mu acaba.
antremanlarda match pre. bölümü %30 yazdığında merak ediyordum acaba maç oynadığım için mi antreamnın bu kısmı kesliliyor diyemeğerse buna kesiliyormuş. şimdi biraz daha anladım da . taktiklerde bir bug var zannedersem. hiç incelemedim 11.3.1 i bekliyorm artık. şu anki kariyerimde anorthosis e yenildiğim için 2 haftadır açmıyorum
artık 11.3.1 gelince yeni kariyer açarım ve daha dikkatli okurum burayı. şu anda biraz daha bir şeyler kaptım. kafamda yine bir soru var
tüm bölümler %100 olunca bu ayarı none yapsak ya da çok az moduna getirsek sıkıntı yaşar mıyız. hiç taktik değiştirmeyen birisiyim. her maç aynıdır. none olsa sorun olur mu ?
arkadaşlar ben tam anlamadım
şimdi ben bi taktik geliştirdim. maç hazırlığı kısmına sadece bunu koydum.
aynı taktiği üç kere koymak mı daha iyi yoksa bi kere koyup diğer 2 alanı boş bırakmak mı?
Paylşm için tşrkrl. Bunu deneyeceğim
perpetua size bir sorum olacak. Mac icinde radikal kararlar vermek perf düşürür demişsiniz, merakımdan soruyorum herhangi bir artniyet yokÖyle maçlar oluyor ki oyun sizin yarısahanızda dönüyor ve bu maçlar BJK- Karabük gibi maçlar bile olabiliyor, BJK defans yapiyor,yeniliyor vs. Geçmiş serilerde 2008,2009 falan 4-5 maç pepeşe aynı taktik ile cıkmayin diye dökümanlar hatirliyordum takımlar taktiğinizi çözer, taktik işe yaramaz diye.Sanırım bu seride yani 2011'de taktik değişikliklerini aniden keskin bir çizgi çizerek değilde yedire yedire yapmak lazım. Bu da biraz zaman istiyor ligin ortasında denemek riskten başka birşey değil.Sorum şu; 1-)3 tane taktik kayıt ettirip bu takımlar her üç taktiğe de mi calısıyor yoksa ben bu maçta 2. taktiği kullanıcam ona göre calistir mi diyoruz ? 2-) Hali hazırda bir taktiğim var ama daha o güne kadar hiç bir maça çıkmamışım fırından yeni çıkmış bir taktik yani
O taktiği match preparationa atıp aradan 2-3 hafta geçtikten sonra kullansam standart taktiğim ile aynı performansı alabilir miyim ?
Delgado #10
Perpetuadan önce şunu söylemek isterim.Match Prepation sisteminin oyuna iyi yansıtılamadığını düşünüyorum.Hatta düşünmüyorum bizzat denedim taktik deiştirdim sezon ortası ve bi sıkıntı çekmedim.Detaylara girmiyorum.Umarım 2012'den itibaren daha etkin olur.Bu sorunuzun cevabı değil elbette fakat ben bir dip not olarak eklemek istedim.Kolay gelsin.