Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
31 ile 36 arası toplam 36 sonuç

Konu: Ayak Kası Geliştirmek İçin Ne Yapmak Lazım

Nesil
    2006
    Yer
    Göçebe

karın kası için mekikte omuzları ileriye atarken ayaklar sabit yerde durur. bunun değişik bir versiyonuda vardır istersen onu yap daha faydalıdır. omuzları öne doğru attığında sol ayağın yerde düz ve sabit bi konumda kalsın, sağ ayağı kendine doğru çek ve vücut havadayken sağ diz kapağını sağ omuzuna değdir. 25-30 defa sağ yap daha sonra 25-30 defa sol yap faydasını qöreceksin şüphen olmasın. bacak kasına qelirsek evde kendin yapabilceğin şekli ellerine ağırlık alıp eğilip kalkman olacaktır. zaten iki üç eğilip kalkmadan sonra yakmalar kendisini hissettirecektir qeliştiqini anlıyacaksın yani. onun dışında ayak parmaklarının altından kalın bir lastik qeçirip elinle o lastiği kendine doğru çekerken ayaklarınlada ileri doğru itmelisin, bu harekette ayak bileğini qüçlendirmeye yarar..
    Hani, kurşun sıksan geçmez geceden,
    Anlatamam, nasıl ıssız, nasıl karanlık... Ve zehir - zıkkım cıgaram.

bende yeni konu açmadan yazayım cevap gelmezse açarım

yav benimde kollarım çok zayıf dumble falan denedim bir şey elde edemedim bir de boş zamanlarım çok karışık yani ritmik bir şeyler pek yapamıyorum ne yapıp edip kolları geliştirmem lazım diğer taraftara göre çok komik kalıyor

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Zekirdek View Post
    Ayak kası geliştirmek için ne yapmak lazım. Bildiğiniz sağlıklı ve evde yapabilecek hareketler var mı? Sert şut vurmak amacıyla düşünüyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Ayrıca karın kası hareketlerinide belirtirmisiniz. Mekikten farklı olması lazım.
    Kardeşim bi hayli zaman geçmiş ama olsun belki başka biri yararlanır..

bunu günde bunu 25x3 set olarak yapa bilirsin bayağı faydasını görürsün.

Nesil
    2006
    Yer
    Göçebe

kolların üst kısımları ve qöğüs için şınav çekmelisin bol bol. ayrıca asılı kalabileceğin bi yer varsa kollar için barfiks en verimli harekettir.
    Hani, kurşun sıksan geçmez geceden,
    Anlatamam, nasıl ıssız, nasıl karanlık... Ve zehir - zıkkım cıgaram.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

@World Hollow o1 Hocam üst bacak kaslarını geliştirmek içinde bu tarz bi şey var mı ?
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by Redrum View Post
    Bir de Disco, acaba konuda paylaşabileceğiniz hareketler, videolar vb. var mı acaba?
    Hem benim elimde (zaman bulamadığım için düzenleyip yayınlayamıyorum) hem de internet üzeri araştırıldığında bir çok sözel, görsel ve video kaynakları bulunabilir.

Tabi ben elimdeki kaynakları paylaşma konusuna pek sıcak bakmadığımdan düzenleme işine girmedim. Neden sıcak bakmıyorum onuda belirteyim. Serinlemek istiyorum diyen birisine en kaba olarak bir karton alıp yelpaze olarak kullanmasını söyleyebilirsiniz. Bu önerinin kişi üzerinde fiziksel, bilişsel, duyuşsal ve sosyal yönden olumsuz bir etkisi olmaz. Ancak spor öyle değildir.

Örnek olarak omuz sıkıştırmak isteyen birisine çeşitli hareketler söyleyebilirim. Peki bu kişinin omuz bölgesi sıkıştırmak için uygun duruma gelmiş mi? Bunun cevabını bilmeden yapılacak her önerinin zarar oranını bilemeyiz. Bacak geliştirmek isteyen birisine bir çok hareket verilebilir. Eğer o kişi gelişim açısından kritik bir dönemdeyse ve verilen antrenman onun gelişim süreci için uygun değilse bacağı geliştirirken boyun kısa kalmasına neden olabilirsiniz. İş boyun kısa kalmasıyla bitmiyor. Bunun kişide yaratacağı ruhsal ve sosyal etkilerde cabasıdır.

O yüzden anatomik ve fizyolojik yapıyı bilmeden, yaş faktörünü göz önüne almadan, beslenme durumu, dinlenme durumu nedir bilmeden "al kardeş bu hareketi yap tamamdır" demekle olmaz.

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

Mesaj Yetkileri