Pazzini ile yanyana oynar. Arkalarında Mutu olur..![]()
Pazzini ile yanyana oynar. Arkalarında Mutu olur..![]()
Haddini bilmediği için siteden uzaklaştırılmıştır.
Son turnuvası olmalı.. bu turnuvaya alınmazsa ben olsam bi daha çağırsalar da gitmem...
Giderse ne kaybedecek? Hic adami izledinizmi? Udinese bu yil Gökhan'in müthis performansiyla bir sürü puan kapti.
Italyadaki gazeteciler her hafta adami övüyör.
Giderse kesin ilk 11'de olur.
Arkadaşlar Fatih Terim'de açıkladı, yaşam koşulları nedeniyle milli takımımızı değil yaşadığı yerin milli takımı seçiyorlar dedi. Herkes bizi takip etmiyor sanıyor fakat biz teklif ediyoruz oyuncular istesede kabul etmiyorlar çünkü yaşadıkları ülkelerde sıkıntılar oluyormuş. Bazı haklardan yararlanamıyorlarmış diye açıklama yapmıştı. Yabancılarda işi biliyor valla. Bizimkilere teklif yapıyorlar milli takım için kabul etmezlerse haklarını elinden alıyorlar ve yaşamı zorlaştırıyorlar... Adamda kendini düşünüyor. Hayatı oraya göre kurulu.Bu yüzden pek kızmamalıyız...
aynen!
Sanmayin teklif etmiyoruz, ama bir örnek vereyim.
Mesela bir oyuncu adi James olsun. James Nijerya kökenli, ama bütün hayatini Ingilterede gecirmis. Sonra James'i ilk Ingiltere cagriyor milli takima. Sonra orda U15,U16,U17,U18,U19 gibi takimlarda forma giyiyor ve mesela Crystal Palaceden Arsenal'e reko ücretle transfer oluyor. Daha bu zaman Nijeryanin dikkatini cekiyor, ama James Ingiltereyi seciyor..ama yinede Nijeryalilar bundan mutlu olmuyorlar.. James tabiki hakli..James'i yetistiren ve gelistiren Ingilizler, sans taniyan Ingilizler ve herhalde forma giymek istedigi takim Ingiltere olacaktir.
Ben adama kötü demedim.Sürekli övgü aldığını da biliyorum..Buyuk takımlarda oynamak kolay değil ne yetenekli adamlar büyük takımlarda kayboldu..İyi oynayan futbolcuların ilk senelerinde hemen real madrid,milan,inter gibi takımlara gitmesini anlamıyorum..tamam iyi bir fırsat belki seneye o teklif gelmeyecek ama ne biliyim bana öyle geldi..
Higuain'i Arjantinden 18 yaşında alıp 20 yaşında niye satsınlar ki?Para dertleri de yok..En fazla kiralanır..
kalsın düzenli oynamaya devam etsin Udinese'de...
adaşı gökhan zan ile durumları aynı neredeyse bir ara güya arsenal ilgileniyordu ne kadar gercektı bılınmez ama gıtse yedek kalacaktı.. ben olsam gıtmem
Yusuf İnter'de kimler harcandı.Bunu bilmiyormuşsun gibi konuşmuşsun..Gökhan'ın yeteneklerini bişi söyleyen yok zaten.
So what?
Saike
Vieira'yida harcadilar bence. biliyorum kimleri harcadiklarini, Kily Gonzales, Van Der Meyde vs. vs.
Yuh be, naptın lan Juve..![]()
nasılsa düşürürler Juvenin puanlarını toplasın![]()
Bay kaptan yine atti.
Milan'da Inzaghi coştu, hattrick yapıyor şu an Livorno karşısında..
Livorno mağlup Parma kazanıyor işler iyice çıkmaza girdi
Parma 2-1 yenik durumda, kazanıyor nereden çıktı ?![]()
Fiorentina 1-0 geriye düştü 2-1 yaptı son dakikada yedi.Milan Livorno'yu 4-1 yendi, Inzaghi 3ledi.Liverno'nun bu ligte ne işi var anlamadım.Reggina Parma'yı 2-1 yendi.Önemli bir galibiyetti..
Juventus Lazio'yu 5-2 mağlup etti.Camoranesi 1 gol 2 asist, Chiellini, Del Piero ve Trez 1 gol attı.Ayrıca Nedved'in de güzel bir şutu direkten döndü ikinci yarı..
[SIGPIC][/SIGPIC]
Napoli Sportif Direktörü Pierpaolo Marino, Vincenzo I**uinta'yı almak istediklerini ve imzayı attıracaklarından emin olduklarını söyledi
goal.com
I**uinta geçen yaz Udinese'de oynarken Juventus'a transfer olmuş ama Trezeguet ve Alessandro Del Piero'nun arkasında bekleyerek ömrünü çürütmüştü. Bu sezon dokuz defa sahaya çıkan golcü, sekiz defa fileleri sarsarak kim olduğunu dosta düşmana gösterdi.
Gençler anlaşmış
Şimdiyse Napoli bu oyuncuyu renklerine bağlamak istiyor. Napoli Sportif Direktörü Marino, "Oyuncuyla ilgileniyoruz, o da bizimle ilgileniyor, Lavezzi'yle nefis bir ikili oluşturacaklarına eminim" dedi.
Gençler aralarında anlaştıysa, Napoli'ye düğün bayram düşer.
Napoli için süper transfer olur..
Juve'de fazla oynayamıyor Juve satabilir belki ...
Lavezzi ile iyi bir ikili oluştururlar...
İtalyan futbolundaki en büyük trajedilerden biri.
Andrea Fortunato, 1980'lerin sonu ve 90'ların başında İtalya'nın en çok umut vaad eden yeteneklerinden biriydi.Bu genç yetenek çok kısa ve başarılı bir kariyerin sahibi.
Kariyerine 1988 yılında Como'da sol bek olarak başladı.İlk sezon 16 maça çıkan Fortunato Como'nun Serie C'ye düşmesine engel olamadı ama gelecek sezon herkesin dikkatini üstünde toplamayı başardı.
1991 yılında transfer olduğu İtalya'nın en eski futbol kulübü Genoa onu geldiği sezon Serie B takımlarından Pisa'ya kiraladı.Mükemmel bir sezonun ardından geri döndüğü Genoa'da zamanın önemli yeteneklerinden Cristian Panucci ile beraber başarılı olan Andrea, Juventus teknik direktörü Giovanni Trapottoni'nin dikkatini çekti ve Juventus'a transfer oldu.
1980'lerin efsane bek oyuncusu Antonio Cabrini'nin 3 numaralı formasını giymeye başladı.Kısa süre sonra bitmeyen koşuları,mükemmel sol ayağı ve Vialli ile Roberto Baggio'ya yaptığı isabetli ortaları ile herkesin favorisi haline geldi.
En önemli özelliği ise saha içinde ve dışında takım oyuncusu olabilme yeteneğiydi.Kişiliği ile pek çok insanın sevgisini kazanan Fortunato eski İtalya teknik direktörü Arrigo Sacchi tarafından ''İtalya futbolunun büyük keşfi'' ilan edildi.
Juventus'lu futbolcu milli takım forması ile ilk ve tek maçına Estonya karşısında 22 eylül 1993 tarihinde çıktı.1994 Dünya Kupası için Sacchi'nin kafasında Maldini'nin önüne geçmeyi başaran Fortunato o yıl açıklanamayan bir form düşüklüğü yaşadı.
1994 dünya kupasını kaçıran oyuncunun az görülen bir hastalık çeşidine yakalandığı doktorlar tarafından açıklandı.Kemik iliği naklinden sonra herşey iyi gitmeye başladı ve Andrea, Marcelo Lippi tarafından 22 şubat 1995 tarihinde Sampdoria maçı kadrosuna dahil edildi.
Kısa süre sonra tekrar rahatsızlanan oyuncu iyileşemedi ve İtalya'nın 25 Nisan 1995 gecesi Litvanya ile oynadığı maçtan hemen sonra hayatını kaybetti.İtalya o geceki galibiyeti ona armağan etti.
Fortunato ölmeden hemen önce ''Top oynamanın bu kadar güzel olduğunu hiç tahmin etmezdim'' dedi.O sezon Lippi'nin Juventus'u 23.Şampiyonluğuna ulaştı.Bu sezon ''Fortunato'nun Şampiyonluğu'' olarak anıldı.Aynı sezon kazanılan İtalya Kupası da ona armağan edildi.
Salvatore Landolina
Bence satılmaz..sonuçta del piero ve trezeguet'in yaşları belli en fazla bir sene sonra ilk 11'e girer..
İnter başkanı Massimo Moratti, Zlatan İbrahimovic’i isteyen Barcelona’ya, yıldız golcüyü Lionel Messi ile takas edebileceklerini söyledi.
Barca’nın süper yıldızı Messi, dünyanın en iyi futbolcularından biri olarak kabul ediliyor ve övgüye ne kadar layık olduğunu geçen hafta Cristiano Ronaldo’yu Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında gölgede bırakarak kanıtladı. İnter başkanı Massimo Moratti de Messi’nin büyük bir hayranı ve en büyük hayali Arjantin’li yıldızı San Siro’ya getirmek.
Öte yandan Zlatan İbrahimovic’in de İnter’de kalıp kalmayacağı belisizliğini koruyor. Geçtiğimiz hafta basında çıkan haberlerde Real Madrid’in yıldız golcü için 70 milyon avroyu gözden çıkardığı, Barcelona’nın da gelişmeleri takip ettiği iddia edilmişti.
İbrahimovic’in takımda kalacağını ancak Messi ile takası halinde İsveçli golcüyü Barcelona’ya verebileceklerini söyleyen Moratti, "İbrahimovic kesin olarak takımda kalacak. Belki kendisi Barcelona’yı beğeniyordur. Ben de Messi’yi beğeniyorum,” diyerek takasa yeşil ışık yaktı.