Tamam kanatta oynatıldığı zaman topla içe katedip şut çekmeyi seven bir oyuncu ama her zaman aynı hareketi tekrarlamıyor.
Tamam kanatta oynatıldığı zaman topla içe katedip şut çekmeyi seven bir oyuncu ama her zaman aynı hareketi tekrarlamıyor.
Ben bu dediklerine katılmıyorum. Oynadığı mevki gereği oraya kısılıyor bence. Biraz özgürlük tanındığı zaman neler ortaya koyabileceğini Manisa maçında gösterdi. Bilmiyorum izlediniz mi ama çok iyi yerlere koşu yaptı. Özellikle pas ve yaratıcılık anlamında Alexi aratmadı. Bunları yapabildiğini gösterdi ancak baştada söylediğim gibi kanatta oynamasından dolayı yaratıcılığını pek iyi kullanamadığını düşünüyorum. Sadece içeri kat edip şut çekebilecek bi zekaya yada zihinsel özelliklere sahip dersek bence haksızlık yapmış oluruz ..
2 maçtır yoksa tamam hemen 20 CA arttıralım
Stoch hakkında düşüncelerim, direk özellik irdeleyecek kadar izlemedim ama CA'sı 130 az.Arttırılması gerek bence şu anki oyununa bakarsak Fenerbahçe'de iyi oynuyor.140 civarı yapılabilir.PA 150 de de kalabilir 155 de yapılabilir bence.
Oyunda şu anki haliyle de iyi bence.Arkadaşla ortak kariyer yapıyoruz, 5.sezonda hala rotasyonda Stoch'u kullanıyor verim de alıyor.
Haklılık payı var yalnız. Stoch kısa alanda boştaki oyunculara iyi paslar verdi ama tamamen teknik kapasitesi ve çevikliğinden ötürü. Geniş alanda derinlemesine pek kaçan oyuncuları göremedi iyice dikkat ettim. Çevikliğini kullanarak çok iyi dribbling yapıyor, inanılmaz etkili açık alanda. Baskı yediğinde kendini tekrar ettiği için geriye dönebiliyor. Dün serbest oynayınca daha fazla açık alan buldu ve bireysel katedip sıkışan oyunu açtı.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
uzun şutu bence min 16 olması lazım. çok iyi yerleri buluyor , sert gidiyor ve kaleciler genellikle kornere çelebiliyor sadece. hızının 14 e geri dönmesi taraftarıyım. hızlanma 17 ideal ama o da tekrar 16 ya indirilirse hayır demem. ama hız 13 az duruyor.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Son iki macta farkli bir Stoch izledigimi dusunmuyorum. Mevkisi farkli olabilir ama yaptiklari farkli degildi bence.
Stoch'a hakaret etmisim gibi algilamayin, boyle bir amacim veya on yargim da yok acikcasi. Christiano Ronaldo da bu tip bir oyuncu. Oyunu daha ust seviyede oynamasi da butun zihinsel ozelliklerinin cok yuksek seviyede olmasini da gerektirmiyor. Mesela Ronaldo'nun yaraticiligi 13 cunku Ronaldo yaratici oyun vizyonu genis bir oyuncu degil. Bildigini yapan ve bunu etkili bir sekilde yapan bir oyuncu ama oyun vizyonu elit seviyede degil. Bu da Ronaldo'ya onyargi ile yaklasmak mi oluyor? Stoch'dan bir oyun kurucu yaratmaya calismaya gerek yok. O iyi bir sol forvet.
Aynı maçı izlemedik sanırım. Bir kaç top attı ki bir an Alex oyunda sanmıştım. Bunlardan biri de Gökhan Gönüle attığı penaltı mı değil mi tartışmasının yaşandığı pastı .. Bütün tekniksel ve zihinsel özelliklerini 20 yapın demiyor kimse ama hakkettiği yani gerçekde yapabildiği özellikleri oyuna da yansıtılmasını istiyor .. Oyunda düz oyuncu olan Stoch'a en azından bi düzenleme yapacağınıza inancım sonsuz ..
Taktik ile alakalı o. Stoch hiçte düz bir oyuncu değil hatta iyi bir taktikle gerçek dışı performans sergiliyor. Keza Dia'da öyle bence özellikleri fazla bile neredeyse 2 sezon gol krallığına oynadı oyunumda.
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
Örnek istemişsiniz vereyim; bu sezon izlediğim kadarıyla daha çok koşan mücadele eden bu sene daha fazla geriye gelen bir Stoch var bu durumda work rate de bir artış olabilir mi.Boşluklara daha iyi kaçan kendini pas almak için daha iyi boşa çıkaran bir Stoch görüyorum yine off the ball kısmında bir artış...Artık kısa mesafede oynayan bir oyuncu değil bence her zaman , geriye gelen rakip kovalayan bir oyuncu ; stamina da bir artış yapar mı bu..Aslında genel olarak mental ve gizli özelliklerine değinecektim ancak yazarken bu yönde olduAçıkçası ben bu sene daha mantıklı şeyler yapan birini görüyorum sahada.
Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.
Adamın ne özelliği var fazla olsun hız var hızlanma var.Sakatlıktan oynayamadı bu dönem oynayamadı diye nie özellikleri düşüyor geçen sene bi Arda vardı neredeyse 1 sezon oynamamıştı bazı özellikleri artarak oyuna tekrar sunuldu,böyle bir düzenleme olursa Dia'nın düşürülmesi gibi varolan art niyetinizi iyice gün yüzüne çıkaracaksınız.
Konu Stoch o yüzden Dia'ya girmeseydiniz o konuda yazsaydınız daha güzel olurdu.Stoch'u oyunda 3-4 sene içinde worldwide yapmıştım çok etkili oynuyor gerçekten,potansiyeli arttırılmalı,ca'da ufak düzenlemeler yapılmalı birden abartmaya gerek,yıllar geçtikçe bu performans devam ederse CR7 tarzı profile yavaş yavaş gelecektir oyun stili çok benziyor çünkü o yüzden onunla kıyasladım onun gibi profili olacak demiyorum onun tarzı diyorum.
Sadece Arda konusunda yorum yapmak istiyorum. Arda Rijkaardlı dönemin başında CA'sı 154'tü galiba. Sonra sakatlık, performans falan derken 152 oldu. Geçen sene de 150'ye düştü. Genel olarak özellikleri düşmüş demek ki. Ayrıca sakat olmasından çok oyuncunun performansına göre özellikler veriliyor. Eğer bir özelliği arttıysa o özelliğinde daha iyi olduğu düşünüldüğü içindir. Arda çok sakattı ama oynadığı zaman belli bir performansın üzerinde oynuyordu. Bakınız Milli maçlar. Takım tamamen Arda'nın ayağında bakıyordu.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Bana kalırsa da yaratıcılığı suan iyi. Stoch un yaptıgı seyler genellikle aynı. Soldan gelip sut çekmek en çok yaptıgı şey bana kalırsa. Hatta söyle diyim ben macları kalabalık ortamda izliyorum. Millet top stoch a geldiginde hemen 'vur vur' diye bağırıyoryaratacilik değilde tekniği iyi
![]()
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Tepki gösterilen özellik aslında decisions. Kime nasıl pas atacağını, nerede nasl vuracağını belirleyen bir özellik decisions. 8 olmasından dolayı oyunda düz bir Stoch izliyor olabilirsiniz. Bence 11 olabilir o özellik
Cimbizi yanima almamisim.
Duz oyuncu taniminin ne oldugunu anlayamadim. Duz oyuncu bence teknik kapasitesi kisitli oldugu icin yapabilecekleri de kisitli olan bir oyuncudur. Stoch'un boyle bir oyuncu oldugunu dusunmuyorum, zaten verilmis ozellikleri de boyle olmadigini gosteriyor.
Zihinsel ozellikler konusunda da hangi zihinsel ozelliklerin tatmin etmedigini tam olarak cozemedim. Neden tatmin etmedigini de okuyamadim. Siz birseyler yazarsaniz okuyanlar degerlendirebilir. Ben yukarida kendi dusuncemi yazdim. Bu dusunceye katilmama hakkina pek tabii sahipsiniz ama neden katilmadiginizi anlatarak iletisim kurmaniz daha dogru bence.
Kesinlikle bir artış bekliyorum ben.
İkinci olan, ilk kaybedendir.
Ayrton Senna da Silva
Herkes bunu söylüyorda, kimse hangi özelliğin yükselmesi gerektiğini bilmiyor. Şuana kadar anladığım kadarıyla bahsettiğiniz özellik decisions, yani kararlar. Son maçlarda doğru hamleler yapması, iyi pas alışveriş yapması ve Alex'e benzer özelliklerini göstermesinin nedeni decisions. Tekniğini ve pas yeteneğini ne kadar doğru kullandığını gösteriyor bu özellik
Öncelikle yanlış anlaşılmak veya ortamı germek istemiyorum .. Düşüncelerine katılmıyorum çünkü kafandaki Stoch profili ile sahada izlediğim Stoch profili aynı değil .. Geçen maç gördüğümden yola çıkarak sadece soldan girer adam geçer veya şut atar tarzından çok, sorumluluk alan, ara pas atan,şut çeken,arkadaşlarına pozisyon hazırlayan ve hücümda liderlik eden bir kimliği ile karşımıza çıkmış olması .. Yani bu adam bunları yapabiliyor .. Asıl söylemek istediğim noktada bu zaten. Bunları yapabilen bir adamın zihinsel anlamda oyuna neden bu kadar düz olarak yansıtılması ..
Teknik ozellikler daha cok oyuncunun ne yapabildigini gosterir. Zhinsel ozellikler ise hangi siklikla yapabildigini. Bir mac uzerinden zihinsel ozelliklerin bastan asagiya yenilenmesini hic mantikli bulmuyorum. Bununla beraber hala Stoch'un merkezde oynamasi ile kanatta oynamasinda pek fark gormedigimi hatirlatmak istiyorum. Merkezde oynadiginda da surekli sola kacip ceza sahasi kosesinden kaleye paralel gidip sut denemelerini yapti. Yani kisacasi zihinsel ozellikleri, Stoch'u bir hucum lideri, bir oyun kurucu gibi olacak sekilde degistirmek icin, o mevkide kendisini en azindan 10-15 mac izlemek ve oyun kuruculuk yaptigini izlemek lazim bence.
Long Shots : 13--> 16-17
bana kalırsa 16 az 17 en iyisi.
Açıkçası Stoch'tan bu kadarını ben bile beklemiyordum.(her zaman savunurum) Zaten yetenekli bir oyuncuydu Stoch, artık yeteneklerini sahaya yansıtabiliyor. Özelliklerinde büyük bir artış bekliyorum.