1 ile 11 arası toplam 11 sonuç

Konu: Afrika'ya Yardım

Threaded View

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Default Afrika'ya Yardım

Son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika'da 90 günde 29 bin çocuğun öldüğü bildiriliyor.

Afrika’da son 60 yılın en büyük kuraklığı yaşanıyor. Somali’de her gün yüzlerce kişi açlıktan ölüyor. Amerikalı yardım görevlilerine göre, Somali’de son 3 ay içinde açlıktan ölen 5 yaşından küçük çocuk sayısı 29 bine ulaştı.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, 3 buçuk milyonu Somali’nin güneyinde olmak üzere, 12 milyon kişi açlığın pençesinde. Somali’de yüzbinlerce kişi, mülteci kamplarının bulunduğu başkent Mogadişu’ya ulaşmaya çalışıyor. İnsanlar, Mogadişu’ya ulaşmak için aç ve susuz günlerce yürümek zorunda kalıyor. Mogadişu’daki kamp kliniklerinin de, ölmek üzere olan çocuklarla dolu olduğu bildiriliyor.

Birleşmiş Milletler, Afrika’ya geniş çaplı yardım kampanyası yürütüyor. Ölenlerin sayısı onbinlerle ifade edilirken, ilk sayı Amerikalı yardım görevlilerinden geldi. Amerikalı yetkililer, 3 ay içinde açlıktan 5 yaşından küçük 29 bin çocuğun öldüğünü duyurdu.

Uluslararası Kızılhaç Örgütü de, Somali’de 5 yaş altı her 5 çocuktan birinin, açlık yüzünden doktorların acil müdahalesine ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Kenya ve Etiyopya’da kurulan mülteci kamplarına da her gün binlerce Somalili ulaşıyor. Kamplarda yiyecek sıkıntısı çekiliyor. Yetkililer, Somali’de açlığın yıl sonuna kadar süreceğini tahmin ediyor.
    Bu konuyla ilgili SMS yardım kampanyaları bulunuyor. 5 Lira kaybetmek sanırım bizi etkilemez. Yardım edecek durumda olanlar kampanyaları takip edip gönderebilirler.
    Last edited by DisCo : 06.Ağustos.2011 at 02:37

Mesaj Yetkileri