1 ile 8 arası toplam 8 sonuç

Konu: Çevreci pil üreten Türk öğrenci dünya 4.’sü oldu

Thumbs up Çevreci pil üreten Türk öğrenci dünya 4.’sü oldu

Çevreci pil üreten Türk öğrenci dünya 4.’sü oldu

ABD’de yapılan 47 ülkeden bin 485 kişinin katıldığı uluslararası The Intel International Science and Engineering Fair (INTEL ISAF FAIR) bilim yarışmasında, Türk öğrenci Ayşe Zehra Karakoç dünya dördüncüsü oldu.

İzmir Özel Fatih Koleji Fen Lisesi birinci sınıf öğrencisi Karakoç, “Yarışmada yaşı en küçük olan bendim. Yarışmaya katılanlar arasında üniversite öğrencileri ve mühendislerin sayısı fazlaydı. Sunumumu İngilizce yaptım. Ülkemi iyi temsil edip dereceye girdiğim için çok mutluyum.” dedi. Yarışmaya katıldığı proje ile ilgili bilgi veren Karakoç, Türkiye’nin dünya bor rezervlerinin yüzde 65’ine sahip olduğunu belirterek, “Hazırladığım proje ile Türkiye’deki bor madeni için yeni kullanım alanları açmak istedim.” diye konuştu.

Projesinde, bor minerallerinden çevreye zararsız, pek çok alanda kullanılabilecek, jel elektrolit yapmayı amaçladığını ifade eden Karakoç şöyle konuştu: “Bor minerallerinden yapılan jel elektrolit tekrar tekrar kullanılabilir ve bu sayede ülkemiz ekonomik kazanç sağlar. Bor mineralinden yapılan jel elektrolit sayesinde çevreci pil ürettim.” Bor minerallerinden yapılan jel elektrolitin zehirli madde içermediğini vurgulayan Karakoç, projesinin çevreci olduğunu da kaydetti. Ayşe’nin annesi İrem Karakoç, Ayşe’nin 2,5 yaşındayken okumayı öğrendiğine dikkati çekerek, ilkokula ikinci sınıftan başladığını söyledi. Ayşe’nin bir yıl önce bu konuda çalışmaya karar verdiğini belirten Fatih Koleji Proje Koordinatörü Ümit Karacan, “Ayşe aynı projeyle 14. INEPO Ulusal Çevre Olimpiyatı’nda da Türkiye birincisi olmuştu.” dedi.

İzmir, A.A

helal işte türk genci

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

helal derim ülkemle gurur duyuyorum

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

helal olsun

47 ülkeden bin 485 bu kadar rakip arasında 4. lük çok iyi

Nesil
    2006

Türk gencinin hele bu gencin kız olması gurur verici. Türk kadınının dünya'da ki başarılı olabileceğini gösterdi. 15 yaşında böyle bir proje yapıp çoğu mühendisleri geride bırakması gerçekten çok güzel bir başarı. Tebrikler.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Türk milleti zekidir. Tebrikler.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006

helal valla alkışlıyorum onları

Mesaj Yetkileri