1928 yılında hedeflerini belirleyen Bucalı gençlerden Süleyman Atakan, Bekir Eromat, Niyazi Gökgönül, Hasan Yalçınkaya ve Niyazi Aktaş; Karşıyaka (1912), Altay (1914), İzmirspor (1923), Altınordu (1923) ve Göztepe’den (1925) sonra 1928 yılında Bucaspor’u İzmir’in 6. spor kulübü olarak kurdular. Kulübün ilk adı, Buca İdman Yurdu'dur. Kulübün ilk başkanlığını ise dönemin Belediye Reisi Muzaffer Ersezgin üstlenmiştir.Bucaspor; o zaman Süper Lig'in bir alt kademesi olan 2.Lig'deki ilk sezonu olan 1990-91 sezonunda müthiş bir başlangıç yaparak ilk 5 haftada Altınordu, İzmirspor, Antalyaspor, Sökespor ve Göztepe'yi yenerek 5'te 5'e ulaşınca müthiş bir heyecan oluşturdu. İşte Bucaspor, kendisi ile özdeşleşen Fırtına lakabını bu galibiyetlerden sonra almıştır.
Amblemi;
Stadı;
taraftarı;
İlk senemizde süper lige çıkmak kolay olmayacak oldukça zor rakiplerimiz var ama elimizden geleni yapacağız.5 yıl boyunca buca'da okudum ve bankasya'ya çıkarken de süperlig'e çıkarken de bir alt lig'e düşerken de tribünlerdeydim ve buca için elimden geleni yapacağım.
not:kariyer hikayeleri kurallarını okudum kabul ediyorum.