1 ile 14 arası toplam 14 sonuç

Konu: Düşüşe geçen takıma ne yapmalı

Nesil
    2006
    Yer
    Adana

Default Düşüşe geçen takıma ne yapmalı

Arkadaşlar Adanasporla kariyer yapıyorum ligde liderim ancak şöyle bir sorunum var.Sezonun ilk devresinde süperdik.17 maçta 14 galibiyet 2 beraberlik 1 de yenilgi almıştık.Arayıda epey açmıştık.Ancak ikinci devre kabus gibi döndük.O ivmemizi kaybettik ve ard arda puan kayıpları almaya başladık.şuan 29. haftadayım ancak son oynadığımız 5 maçta 2 yenilgi 2 de beraberlik aldık.Yani ligin en kötü takımına bile diş geçiremiyoruz.Taktik değişikliği yapıyorum olmuyor.Zaten kadromuz kısıtlı rotasyona da gidemiyorum.Oyuncularım moral bozukluğundan mı kaynaklanıyor nedir sürekli kırmızı kart görmeye başladılar.Dİğer takımlarla olan aradaki fark iyice kapandı ve ilk devre bitiminde garanti gözüyle baktığım şampiyonluk zora girdi.Takım konuşmalarında ateşleyici konuşmalar yapıyorum,oyuncuları övüyorum moralleri düzelsin diye,takım konuşması yapıyorum ancak sahaya çıkınca yine hüsran oluyor.Bu ivmeyi nasıl kırabilirim.

Nesil
    2006

En kesin çözüm taktik değişikliği eğer aynı taktik ağırlıklı çıkıyorsan rakiplerin seni çözmesi daha rahat olabilir. Bazı mevkilerde yeni oyuncular deneyip maç kazanmaya bak, antreman programında ufak tefek değişikliklere git, iki maç kazan moraller tekrar düzelir.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Takımla konuşma diye bir şey var. O da baya etkili olabiliyor.
    Sentugo.

Nesil
    2006
    Yer
    Adana

EVet agresif bir takım konuşması olayı toparladı.Ligin son sırasındaki Ankaragücünü rahat geçtik moral bulduk.Şampiyonluk yarışı yaptığımız Denizliyide 2-0 dan 3-2 yenerek büyük bir avantaj elde ettik ve artık şampiyon olacağımız günü bekliyoruz.4 hafta kaldı.İlk 2 direk çıkacak ve 3. ile aramda 11 puan fark var.2 puan bizi süper lige çıkarır.

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Aynısını bende de oluyor. Odak noktası, takım konuşması, ağır rotasyon ( kötü oynayan oyuncuları forma şansı vermeyip hırslandırmak ) çözüm olabiliyor. Ama kesin çözüm taktik değişikliği ya da yeni transfer
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Moral çok önemli, oyuncular kötü bir mağlubiyetten sonra kollektif galibiyet eksikliği yüzünden mutsuz der toparla toparlayabilirsen adam hayata küsüyor : ) Kadro biraz genişse komple bir değişim ancak durumu kurtarıyor (sistem, oyuncu, oyun anlayışı) aksi halde hiç umulmadık bir futbol saha yansıyor.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Çek kenarı golcüleri vur ağızlarına 2 3 bak nasıl adam oluyorlar.. :P

Taktiğini güncellemeyi deneyebilirsin.

Nesil
    2007

Bende de oluyor. Lige son 10 hafta 15 puan farkla giriyorum. Ne oluyorsa takıma üst üste puan kayıpları falan derken zar zor şampiyon oluyorum. İlginç olmuş gerçekten.

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Moral, moral, moral. Ben kariyerde çektim bu olaydan. Moral düştüyse takım konuşmaları, birebir konuşmalar yapmak gerek. Moral durumu çok kötü olan as oyuncunu oynatmak yerine saçmasapan bir yedek bile oynatılabilir.

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Açıkası tek bir taktik ile devam etmekten kaynaklanıyor sanırım. Çoğu kişide bunu yapıyor. Sadece takım uyumu yaparak aynı taktikile devam edince rakip taktiği çözüyor ve başarı gelmiyor.
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Sabır, sakinliğini koru, maç gidiyor düşüncesiyle abartılı değişiklikler yapma derim ben. Maç başında ve ortasında agresif konuşmalar oyuncuları ekstra motive edebilir ama maç sonu mümkün mertebe kaçın sert iletişimden. İyi bir gözlemcin varsa rakip hakkındaki düşüncelerine kulak ver. Maç hazırlığı konusunda güven ona. Maç oynanırken rakip takımın oyuncularının kondisyon ve moral durumunu da takip etmeni tavsiye ederim. Kondisyonu çok düşen, morali bozulan, isteksiz-agresif-güvensiz oynayan rakip oyuncuların üzerine oyna Her fırsatı değerlendiricen usta, baktın rakibin beklerinden biri aksıyor, kart görmüş, yorulmuş, psikolojisi kaymış vs. Yüklen üstüne!

Kesinlikle hafta arası takımı toplayıp konuşma yapmak.Ne zaman yapsam o hafta çok zorlu maçımız bile olsa bi şekilde kazanıyoruz.

Nesil
    2006

Eger riski seviyorsanız performansı düşen isimlere seni rezerve takıma yollayacağım deyin. Ama oyuncunuzu tamamen kaybedebilirsiniz.

sezonun sonlarına yaklasırken zaman zaman yogun mac temposundan futbolcuların verimleri oldukca duşebiliyor . Ben bu gibi durumlarda zaman zaman 2 gunluk antreman dinlendirmeleri kullanarak oldukca verim alabiliyorum bir iki galibiyetle moraller yukselıyor ve gerisi geliyor. Burada kritik nokta zamanlama .yanlıs zamanda dınlenme periyodları koyunca işler daha kotuye gidebiliyor

Mesaj Yetkileri