1 ile 20 arası toplam 20 sonuç

Konu: Asist Bugu

Nesil
    2012
    Yer
    Samsun

Default Asist Bugu

Daha önce başka bir topicte kısaca bahsetmiştim ama artık çok can sıkmaya başladı...

Soldan orta açıyor oyuncum, A forveti şut çekiyor kaleciden dönen topu B forveti gol yapıyor.
    Asisti ortayı açmış olan kanat oyuncusuna veriyor.

Bu nasıl bir iştir ben anlamadım 2-3 maçta bir oluyor. İlgilenen olursa resimleri upload edebilirim.

Asist A oyuncusuna yazılması lazım evet.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Bence o golde asist olmaması lazım. Kaleciden dönen top asist olur mu, saçmalığa bak.

Nesil
    2012
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by himone View Post
    Bence o golde asist olmaması lazım. Kaleciden dönen top asist olur mu, saçmalığa bak.
    O eski serilerde de vardı, asist olarak kabul ediyordu ama burda asisti tamamen alakası orta açana veriyor. Sürekli oluyor bu can sıkmaya başladı.

Yanlış bir olay var ama can sıkıcak kadar önemli değil bence.

Nesil
    2012
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by Ravenholm View Post
    Yanlış bir olay var ama can sıkıcak kadar önemli değil bence.
    3 patchdir düzelmedi, farkında değiller sanırım. Can sıkıyor derken oyunu kapattıracak bir şey değil tabii ki ama keşke adam gibi verse asistleri

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

asist bilinçli atılan ve atılan kişinin birebir adam geçme yeteneğini kullanmadan gole çevirdiği pastır. ona bakarsanız misal olarak messi, defansta aldığı pası 10 kişiyi çalımlayıp gol yaptığında fm'de yine asist sayılır. önce buna çözüm lazım.

orta sahada verilen tek pasla uzaktan atılan gollerin pasları da aynı şekilde asist sayılıyor fm'de. gerçekte de böyle mi, bilen varsa söylesin?

Nesil
    2012
    Yer
    Samsun

Hiç değilse bir önceki pası verene versin asisti :P

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by BleedingMoon View Post
    asist bilinçli atılan ve atılan kişinin birebir adam geçme yeteneğini kullanmadan gole çevirdiği pastır. ona bakarsanız misal olarak messi, defansta aldığı pası 10 kişiyi çalımlayıp gol yaptığında fm'de yine asist sayılır. önce buna çözüm lazım.

orta sahada verilen tek pasla uzaktan atılan gollerin pasları da aynı şekilde asist sayılıyor fm'de. gerçekte de böyle mi, bilen varsa söylesin?
    Gerçekte sadece gollük pas asist sayılır. Adama pas vermişsin, 3-4 kişiyi çalımlayıp gol atmış asist olmaz veya pası alır 30 metreden çakar asist olmaz veya vurursun birisine çarpar adamın önünde kalır asist olmaz. Asist olması için topu aldığı gibi gol atması lazım ve mesafenin en fazla ceza sahası etrafı olması lazım. Asistin mantığı golün, pası verenin çabası sayesinde atıldığıdır, tamamen gol atanın becerileri sayesinde atılan golde asist olmaz. Ben bazı maçlarda asistleri takip ederim ama genelde bakmam kim vermiş diye. Fakat bu konunun iletilmesi mecburiyet omuş artık.

Bu konuda PES çok iyi işliyor mesela, siz adama pas verin rakibin topuğuna bile çarpıp gelse asist olmuyor. Çünkü rakip olmasa senin futbolcuna gelmeyecek o top yani sen aslında gollük pas vermemişsin.

Nesil
    2012
    Yer
    Wien/Vienna

Evet Dün oyunda farkina vardim,su SI bi iside Dogru yapsa sasarim

hatırlarsan özer antalya'ya ortasahadan gol atmıştı. emre pas vermişti o da kaleye vurup golü atmıştı. emre'ye 1 asist yazıldı. yani gol öncesinde verilen pas asist kabul edilir isterse kendi ceza sahasından atsın.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

bence tüm paslar öyle asist olmamalı. pas, nitelikli pas olmalı asist olması için. alelade bir yan pastan gelen uzun şut golündeki pasın asist olması asist kavramının mantığına ters. emre'nin pasını hatırlamıyorum şimdi.

bence tüm paslar öyle asist olmamalı. pas, nitelikli pas olmalı asist olması için. alelade bir yan pastan gelen uzun şut golündeki pasın asist olması asist kavramının mantığına ters. emre'nin pasını hatırlamıyorum şimdi.

asist gol pasıdır. nasıl olduğuna bakmaz. bir oyuncuya pası verdiysen ve o oyuncu iserse kendi ceza sahasında olsun gol atarsa pası veren oyuncu asist yapmış sayılır. nasılki ibrahimoviçin orta sahadan attığı rövaşata 2 sayılmadıysa bu asistin de o kadar estetik olmasına gerek yoktur.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

estetikle alakası yok. gol yaratması lazım asistin. gole neden olması lazım.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Tunguska1907 View Post
    hatırlarsan özer antalya'ya ortasahadan gol atmıştı. emre pas vermişti o da kaleye vurup golü atmıştı. emre'ye 1 asist yazıldı. yani gol öncesinde verilen pas asist kabul edilir isterse kendi ceza sahasından atsın.
    Eğer gerçek hayatta öyleyse o da yanlış. Adamın 50 metreden atmasına nasıl bir katkın olabilirki. zaten kelimenin asıl anlamı yardım, adam kaldırıp 50 metreden atmış ben ne yardım etmişim...

estetikle alakası yok. gol yaratması lazım asistin. gole neden olması lazım.
    şöyle düşün; emre o pası özer'e değil de alex'e ya da geriye oynasaydı özer o golü atamayacaktı.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

alakası yok anlatmak istediğimle. şu entry'yi okuyabilirsin; düşüncelerimi yansıtmış:

http://beta.eksisozluk.com/asist-kav...kmasi--3376355

alakası yok anlatmak istediğimle. şu entry'yi okuyabilirsin; düşüncelerimi yansıtmış:

http://beta.eksisozluk.com/asist-kavraminin-bokunun-cikmasi--3376355
    söylemek istediğin mantıklı fakat kurallar oluşturulurken düz mantık kullanılır. yani asist mi değil mi diye incelemek zahmetlidir. karambolde boş kaleye gol atmak gibi bu durum. yani dünyanın en kolay en zahmetsiz golü fakat rövaşata ile aynı sayılıyor. tabi maestroların asistleri her zaman insanın ufkunu açmıştır fakat bu konuda yapılabilecek bir şey yok maalesef.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Benim oyunda da bir kere golü atan asist, asist yapan gol değeri kazandı mesela Dudu diye dir kanat oyuncum var orta açtı Doumbia vurdu gol Doumbia ya yazılması gerek Dudu'ya yazıldı ilginc

çok enteresan. Gerçek futbolda da kaleciden veya direkten donup tamamlayarak gol olursa asist yazılıyor ilk şutu atana. Bunu bilmeyen çok adam varmış burada

Örnek Melo, Braga maçında asist yapmış gözüküyor.

Mesaj Yetkileri