Originally Posted by
Deus Dominus
Ben oyun sisteminizle alakalı olduğunu düşünüyorum. Arapas sayısının artması için neler gerekir düşünürsek;
pası atacak oyuncunun pasları, yaratıcılığı ve karar alması yüksek olmalı ki efektif, doğru zamanlamalı arapas atabilsin.
pası alacak oyuncunun önsezileri, topsuz oyunu, hızlanması iyi olmalı ki rakiplerinin bir adım önünde olabilsin, doğru zamanda hareketlenebilsin.
Sadece bunlar yeter mi? yetmez...
Bu pozisyonları oluşturabilmek için oyuncuların markaj altında olmaması, yani daha rahat olması da gerekir. Rakibi tarafından yakın markaj gören, oyun alanı daraltılan bir pasör etkili pas atabilir mi? Aynı şekilde forvet oyuncusu kalabalık savunma arasında ya da hızlı bir stoperin markajı altında bu pozisyonları kolayca yakalayabilir mi?
Probleminizin kaynağı tempo, genişlik, yaratıcılık olabilir. Yavaş top çevirirseniz uygun fırsatı yakalayamazsınız. Rakibiniz dar alanda oynamaya sizi zorluyorsa aynı şekilde ara pas fırsatı bulamayabilirsiniz. Çoğu kişinin şikayetçi olduğu uzun şut mevzusunun da bundan kaynaklandığını düşünüyorum. Başka opsiyon bulamıyor ve uzaktan şansını deniyor oyuncular. Oyunu iyi takip etmek, iyi okumak, iyi hamle yapmak lazım.