2 sorum olacaktı.
1. Şu an 2014/2015 sezonundayım. 2012'den beri oyuncularımla ayda bir kez genel konuşma yapıyorum. Bugüne dek konuşmalar sonucunda en fazla 3-4 oyuncu olumsuz bir tavır sergilerdi ve onlarla bireysel olarak konuşup "aslansın kaplansın" modunda gaz vererek tavırlarını değiştirmiş olurdum. Oysa son 2-3 konuşmamda, hangi seçenekleri seçersem seçeyim takımın yarısından fazlası huzursuzluklarını belirtiyor ve bu da tüm dengeleri değiştiriyor. Bu ani değişim neden kaynaklanıyor olabilir, nasıl düzeltebilirim?
2. Takımdaki oyuncularımın gördüğü kartların haddi hesabı yok, her maç mutlaka en az bir tane kart görüyorum. Hatta bu durum öyle bir hal aldı ki, oyuncuların bir kısmı takımdaki disiplinsizlikten isyan eder hale geldi (Gerçi kart görme sıklığı ile disiplinsizlik aynı şey mi emin değilim). Gördüğüm kartları minimuma indirmek için takımın pres anlayışını "Daha mesafeli" olarak ayarladım ama bu sefer de ister istemez rakipten top kapamama gibi durumlar olabiliyor. Daha az kart görmek için yapabileceğim uygulamalar nelerdir?