İrfan Anık Eskişehirde (oyun gereği ) 1976 da dünyaya gözlerini açtı. Liseyi başarıyla bitiren İrfan Peterborugh ' a okumaya gitti. Üniversitede en iyi arkadaşı ve peterborugh united hayranı Darragh MacAnthony ile çok yakın arkadaşlar.
Yıllar sonra Darragh MacAnthony İrfan'ı arar ve İrfan'a Babam Peterborugh United'i satın alıp hisselerini kendisi üstüne yatırdığını söyledi ve sevinçten çığlıklar atıyordu.
Bir kaç gün sonra beni tekrar arayıp teknik direktör Darren Ferguson'un oyunculara göstermesi gereken ilgiyi göstermediği ve taraftarları huzursuz ettiği için onu kovduğunu söyledi.
Beni taraftarlara anlattığını söyledi MacAnthony, ben şaşırmıştım konunun benimle ne ilgisi olabilr diye düşünüyordum ki MacAnthony konuşmaya daldı ve seni kulübüme teknik direktör olarak kulübüme atıyorum ve itiraz istemiyorum yarın saat 9.35 de ******* uçağında 1.sınıf yolculuğun keyfini çıkar
Seni taraftarlara anlattım ve şöyle dedim;
Bana güvenmeniz gerekiyor İrfan benim arkadaşım ve ilk deneyimini burada yaşıyacak ama bu sizi korkutmasın onun çok büyük bir futbol zihni, var finansal yönde beyni çok iyi çalışıyor genç oyuncularla oynamayı seviyor ve böyle bir zamanda ondan iyisini bulamazdım.
Serüven başlıyor...