Ligimizin durumu ortada Fenerbahçe ile Galatasaray ligi persellemişler , Futboldan anlamayan yöneticiler Futbolumuzu yönetir olmuş,her yıl milyonlarca Euro'lar harcanarak yıldız oyuncu diye futbol hayatının son günlerini ülkemizde tatil yapmak için getirilen oyunculara harcanır olmuş,Anadolu takımlarının ligde varlığı hiçe sayılmış tüm Medya organlarıda Türkiye ligi ve Türk Futbolunun Fenerbahçe,Galatasaray'dan ibaret olduğunu desteklercesine yayınlar yapar olmuş,genç yetneklerimiz milli takıma girebilmek için Fenerbahçe,Galatasaray yada Beşiktaş,Trabzonspor'da oynama şartı aranır olmuş (aralarında çok az istisna olarak milli takıma seçilenler var tabi),Yurdum yetenekli gençleri alt yapılarda harcanır olmuş,gurbette yetişen gençlerimiz yeteneklerini ülkelerinde sergilemek yerine sömürgeci ülkeler tarafından akılları çelinerek çaresizce yabancı klüp hatta yabancı milli takımların formalarını terletir olmuş...

Bir Futbol sever olarak artık bu tabuları yıkmak gerektiğini düşündüm,benim gibi düşünenler için takip etmesi zevkli olacak bir kariyer olacağından eminim,bu kariyer hikayesinde hiç bir zaman dev takımları çalıştırmıyacağız , her zaman kurtarıcısını arıyan takımlara umut olmaya çalışacağız.

Ne demiş Ali Ece Abimiz ; Futbol, bir oyunun çok daha ötesi; FM ise oyun içinde oyun olarak oyunun daha da ötesindeki sonsuz düşler vahasıdır...

En güzel futbol rüyalarını zihninizden çıkarıp kuruyup yeniden giyilmesi için internetin ayışığı misali sonsuzluğuna asmaya hazırmısınız ? Hazırsanız başlıyoruz.

2012-2013

Ve beraber çalışabileceğim , çalışma prensibime uygun İlhan Cavcav'ın Başkanlığını yaptığı Başkent Takımı Gençlerbirliği ile Football Manager Kariyerime başlama kararı aldım.

- 25 yaşında Gençlerbirliği Teknik Drektörü oldunuz bu kadar genç yaşta böylesine köklü bir takımda Teknik Drektör olmanız hakkında ne düşünüyorsunuz duygularınızı alabilirmiyiz
- 25 yaşında olmama rağmen beni buraya layık gören Gençlerbirliği yöneticilerine başta Türk Futboluna yıllardır hizmet etmiş İlhan Cavcav Başkanımıza Teşekkür ediyorum , Beni buraya getirerek Türk Gençlerine güvenini birkez daha göstermiş bulunmaktadır. Kendisi Türk Futbolu için yaptıkları ile örnek teşkil edecek bir isim. Benim için böylesine guzide bir klüple çalışmak onur verici bir durum ,bana güvenenlerin ve bana bu fırsatı tanıyanların yüzünü kara çıkartmamak için elimden geldiğince tüm bilgi ve birikimimi , enerjimi bu klübü daha iyi yerlere getirmek için harcıyacağımdan emin olabilirsiniz.
- Gençlerbirliği başkanı İlhan Cavcav için ne düşünüyorsunuz kendisi özellikle transfer konusunda eli sıkı olan bir isim ?
- Kendisinin özellikle genç oyunculara yatırım yapması , klübü borçsuz yönetmesi , oyunculardan elde ettiği gelirlerle klübün kalkınmasını sağlaması gibi yönetim şeklini taktir ediyorum beraber çalışabileceğim,prensiplerime ve çalışma şeklime uygun bir isim İlhan Cavcav , o yüzden yaptıkları teklifi seve seve kabul ettim.
- Yaşınızın sizden büyük oyuncularda sorun yaşatacağını düşünüyor musunuz ?
-Mevcut kadromuzdaki isimlerin hepsi profosyonel kişiler , bu yüzden bu konuya takılacaklarını zanletmiyorum profosyonelliğin gerektirdiği şeyleri benden daha iyi biliyor olmalılar , bana yardımcı olacaklarından kuşkum yok
- Futbola karşı çok ilgilisiniz ülkemizdeki gençlerin futbolun bu kadar çok sevmesinin,ilgi duymasının nedeni ne olabilir?
- Varoşlarda yetiştiğim için olabilir mahallemizde ne oynayabileceğimiz tenis kortu vardı,nede tenis raketine verecek paramız , Football Manager oyunununda etkisi var tabi
- Football Manager oyunları ile ne zaman tanıştınız?
- CM99-00 oyunu ile tanışma fırsatı buldum futbolda izlediğim oyuncuları tuttuğum takımı oyun içinde kontrol edebilmek , isteyipte yapamadığınız şeyleri yapabilmek çok eğlenceli oluyor .
-Peki biraz saha içine dönelim bazı Teknik Drektörler oyuncularla arasına mesafe koymayı daha çok diğer personellerin bu konularla ilgilenmesini tercih ederken bazılarıda birebir ilgilenmeyi tercih eder sizin bu konuda yaklaşımınız ne olacak?
-Mevcut kadromuzdaki oyuncularımızla birebir ilgileneceğim tabiki , herkez yaptığı işten keyif almalı ve burada ilk işim aile ortamı kurmak olacak oyuncularımla birebir görüşerek kendilerinin gelişmesine ve sorunlarını halletmelerine elimden geldiğince yadımcı olmaya çalışacağım
- Maçlardaki taktiksel yaklaşımınız ne olacak?
- Duruma göre değişir bu. Futbolun içerisinde bir sürü dinamik ve değişken etken bulunmakta...Tek bir anlayışa bağlı kalmak biraz sorumsuzluk olur.Ama kendi ekolümü kendi oyun anlayışımı takıma endekslemeye çalışacağım
- Kendi ekolünüzden bahsettiniz bunu biraz açabilirmisiniz?
- Hollandanın Total Futbol felsfesi,İtalyanların sistema dizilişi ve günümüz Barcelonanın oynadığı Tiki Taka Futbol anlayışlarının harmanlandığı bir ekol , belkide bu sayede ülkemizin kendine özgü Futbol ekolünü yaratabiliriz
- Peki Gençlerbirliğinde hedefiniz nedir ?
- Öncelikle hedefimiz başkanımızın da şikayetçi olduğu ligimizdeki adetsiz rekabeti ortadan kaldırmak , Fenerbahçe,Galatasaray 15-20 M £ vererek kadrolarını güçlendiriyorlar oyuncularına yıllık 5-6 M £'lar vererek yıldız oyuncu transferleri yapabiliyorlar , Lig Tv yayın hakları adaletsiz olarak dağıtılıyor pastanın büyük bir kısmı büyük klüplere veriliyor,Ulusal Tv yayınlarında hiç bir anadolu takımlarından söz edilmiyor,Anadolu takımlarının maçını yöneten hakemlerin hataları görmezlikten geliniyor, böyle bir ligde Gençlerbirliği gibi ufak anadolu klüplerinin başarı sağlaması gerçekten çok zor o yüzden biz uzun vadede bir hedef belirledik kendimize önce ülkemizde il il,ilçe ilçe,mahalle mahalle gezerek genç yetenekli arkadaşları kadromuza kazandırmaya çalışacağız,Yurt dışındaki yetenekli gurbetçi gençlerimizi takıma kazandırmaya çalışacağız sağlam antrönörlerle oyuncularımızın gelişimini hızlandıracağız,gelişmiş modern alt yapı merkezleri inşaa edeceğiz ilk işimiz bu olcak Gençlerbirliğini futbolcu fabrikasına dönüştürme projemizi gerçekleştirdikten sonra dışa bağımlı olmadan kendi kaynaklarıyla kalkınan kurumsallaşmış bir klüp ortaya çıkaracağız bunları yaptığımız taktirde başarı kendiliğinden gelecektir
- Sağlam antrönörlerden bahsettiniz şu anki mevcut teknik ekip hakkında ne düşünüyorsunuz ?
- Kaliteli oyuncu yetiştirmek için kaliteli eğitmenlere ihtiyacınız vardır , bu yüzden personel kadromuzda seçici olacağım mevcut teknik kadromuzda değişiklik yapmamız muhtemel
- Transfer borsasında neler yapmayı planlıyorsunuz ? Transfer politikanız nedir ?
- Önümüzde uzun bir süreç var mevcut kadromuzda bir çok yetenekli isim mevcut her oyuncu kendini gösterme fırsatı yakalıycak hazırlık kampı sonunda gerek görülürse takıma transfer yapabiliriz , transferlerimizi ince eleyip sık dokuyarak takıma katkı sağlıyacağını düşündüğümüz oyuncularla anlaşacağız finansal yapımız belli klübün ekonomik durumuna göre hareket etmeye çalışacağız