Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 58 sonuç

Konu: Kırmızı Kara Burası ANKARA | Gençlerbirliği SK

Default Kırmızı Kara Burası ANKARA | Gençlerbirliği SK

[YOUTUBE="uUnzzU9H9cc"]Kırmızı Kara Burası ANKARA[/YOUTUBE]
    Gençlerbirliği Spor Kulübü 14 Mart 1923'te Ankara'da kurulan, Cumhuriyet ile aynı yıl kurulması nedeniyle Cumhuriyet Takımı olarak da anılan, forma renkleri kırmızı-siyah olan spor kulübüdür.

Kuruluş

Ankara'nın ilk takımlarından birisi ise Ankara Sultanisi (diğer adıyla Ankara Erkek Lisesi) takımıdır. Futbola meraklı olan Münif Kemal (Ak)'in teşvikleriyle Ankara Sultanisi beden eğitimi hocası Ekrem Bey'in yönetiminde iddialı bir futbol takımı oluşturulmuştur. Ancak, Ekrem Bey'in bazı yetenekli oyuncuları takıma almaması Gençlerbirliği kulübünün kuruluşuna önayak olmuştur.
    Takıma alınmayan öğrencilerin ayrı bir kulüp kurma girişimi, 14 Mart 1923'te "Gençlerbirliği Spor Külübü" adı tescil ettirilerek tamamlanmıştır.
    Kulüp kurulur kurulmaz Sultani takımı maça çağrılır. Yapılan maçı Gençlerbirliği 3-0 kazanınca iki kulübün birleşmesi eğilimi oluşur. Bir rivayete göre, Gençlerbirliği'ni kuran öğrenciler kırmızı-siyah Ankara gelinciklerinden bir buket yaparak hocalarının gönlünü almaya gidecekler, kulübün rengi gelinciklerin kırmızı-siyahı ile pekişecektir.
    1923/1924 sezonunda Ankara Sultanisi liglerden çekilmiş, artık sadece Gençlerbirliği kalmıştır. Ancak Sultani ile kulüp arasındaki gerilim bir süre daha devam edecektir.
    Gençlerbirliği ilk kongresini 1925 Mart ayında gerçekleştirir. Bu kongreden bir süre sonra, Gençlerbirliği'ne dahil olan Sultani öğrencileri Ankara Sultanisi eski müdürü Münif Kemal'i ziyaret ederek gönlünü alırlar ve kulübün başkanlığını teklif ederler. Münif Kemal Bey bu öneriyi kabul eder ve 9 yıl boyunca sürecek başkanlığının başlaması ile birlikte Sultani ile kulüp arasındaki gerginlik sona erer.

Logodaki güneş, Ankara'nın simgelerinden Hitit Güneşi'ni temsil etmektedir. Ay ise Türk bayrağında bulunan hilali temsil etmektedir.

Ulusal Başarılar

Ankara Ligi:

Şampiyonluk : 1929-30, 1930-31, 1932-33, 1934-35

Milli Lig:

Şampiyonluk : 1941, 1946

Türkiye Kupası:

Şampiyonluk : 1987, 2001
    Finalist : 2003, 2004, 2008

Avrupa Kupaları

Gençlerbirliği, 1987 yılında Türkiye Kupası'nı kazanarak Kupa Galipleri Kupası'nda oynamaya hak kazandı. Bu kupada Sovyetler Birliği'nin Dinamo Minsk takımına deplasmanda 2-0, evinde 2-1 yenilerek ilk turda elendi.

1994-1995 sezonunda, Türkiye 1. Ligi'ni 5. sırada bitirerek İnter-Toto Kupası'nda ülkemizi temsil etmiştir. Mücadele ettiği 11. grupta 2 galibiyet ve 2 mağlubiyetle 3. sırada yer alarak elenmiştir.
    2001-2002 sezonunda katıldığı UEFA Kupası'nın ilk turunda İsveç'in Halmstad takımıyla eşleşen Gençlerbirliği ilk maçta Ankara'da 1-1 berabere kaldığı rakibine deplasmanda 1-0 yenildi ve kupaya erken veda etti.

Gençlerbirliği, Avrupa'daki en büyük başarısını 2003-2004 sezonunda yakaladı. UEFA Kupası'nın ilk turunda İngiltere'nin Blackburn Rovers takımını evinde 3-1 yenen Gençlerbirliği, rövanş maçında rakibiyle 1-1 berabere kalarak 2. tura geçti. 2. turda Portekiz'in Sporting Lizbon takımıyla eşleşen Gençlerbirliği, evindeki ilk maçı 1-1 berabere bitirdi. Ancak, deplasmandaki rövanşı 3-0 kazanmayı başararak 3. tura çıktı. 3. turda İtalya'nın Parma takımını deplasmanda 1-0, Ankara'da 3-0 yenerek 4. tura çıktı. 4. turda İspanya'nın Valencia takımıyla eşleşti. Ankara'daki ilk maç 1-0 kazanıldı, İspanya'daki rövanş maçının normal süresi 1-0 sona erdi. Uzatma dakikalarında yediği gole karşılık veremeyen Gençlerbirliği, 2-0'lık yenilgiyle kupaya bu turda veda etti.
    Gençlerbirliği'nin bu turdaki rakibi Valencia UEFA kupasını kazanma başarısı gösterdi. Gençlerbirliği ise, 2004 senesinde UEFA Kupası'nı kazanan Valencia'yı yenebilen tek takım oldu.

Gençlerbirliği, 2004-2005 sezonunda UEFA Kupası'nın 2. ön eleme turunda Hırvatistan'ın Rijeka takımıyla eşleşti. Evindeki maçı 1-0 kazanan Gençlerbirliği, rövanş maçını 2-1 kaybetmesine rağmen ilk tura çıkmayı başardı. İlk turda Yunanistan'ın Egaleo takımına deplasmanda 1-0 kaybettiği maçın rövanşında 1-1 berabere kalarak elendi.

Kuralları okudum ve kabul ediyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Başarılar dilerim.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2013
    Yer
    İSTANBUL

Başarılar dilerim.

Nesil
    2013
    Yer
    Elazığ

Başarılar dilerim.

Nesil
    2013
    Yer
    İstanbul

Başarılar

Nesil
    2013
    Yer
    sinop

başarılar senin kariyerlerin takip edilir

Başarılar. Uzun bir kariyer olması dileklerimle...

Çok sevdiğim bir takım. Umarım iyi yerlere gelirsiniz.

Nesil
    2013
    Yer
    Samsun

Başarılar Gençlerbiği iyi seçim

Nesil
    2012
    Yer
    Kastamonu

Başarılar hocam. senin başka bi Gençlerbirliği vardı sanki ? takip etmiştim tam hatırlamıyorum neyse kolay gelsin.

başarılar dilerim

Basarilar

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

başarılar üstadım

Herkese teker teker teşekkür ediyorum.Oyunu açtım ve bu sene kullanmayı umduğumuz 2 taktiğimizi paylaşacaktım ama ss alma sorunu yaşadım yine O yüzden paylaşım için hazırlık kampının bitmesini bekleyeceğiz.

Nesil
    2010
    Yer
    Eskişehir

Başarılar.Eski kariyerini ben de hatırladım sanırım Chramosta vardı

Quote Originally Posted by wladcas View Post
    Başarılar.Eski kariyerini ben de hatırladım sanırım Chramosta vardı

Reyiz bekliyor zaten beni En kısa sürede gel al beni diye kapımda köle

Nesil
    2013
    Yer
    Samsun

Bencede alman lazım profili gayet iyi

Transferler

Gelenler

Fatih Turan

Genç sağ bek 67.000 € gibi çok cüzi bir miktara kulübümüze kazandırılmıştır.Uzun yıllar formamızı terleteceğini düşünüyorum.

Fredrik Haugen

Cüzi bir bonservis ücretiyle takıma katılan bir başka oyuncumuz genç Norveçli için 20.000€ bonservis bedeli ödendi.Orta sahada görev aldıkça yüzümüzü kara çıkartmayacağını düşünüyorum.

Mustafa Pektemek

Başarılı santrafor yuvaya geri döndü.1 yıl boyunca kiralık olarak formamızı terletecek olan oyuncu için Beşiktaş'a aylık 70.000€ verirken bonservisinin ise %40'ı kulübümüz tarafından ödenecektir.Bu süre zarfında 2.2M € luk satış opsiyonuna sahibiz.

Rasmus Thelander

22 yaşındaki Danimarkalı 250.000 € bonservis karşılığında Aalborg'dan satın alınmıştır.Stoper eksikliğimizi en iyi şekilde gidereceğinden şüphem yok.

Selim Ay

Genç stoper 400.000€ gibi bir ücret karşılığında Konyaspor'dan satın alınmıştır.

Victor Brasil

Genç kaleci 2 seneliğine Coritiba'dan kiralanmıştır.Ramazan ile kıyasıya bir rekabete gireceklerdir.

Nesil
    2012
    Yer
    Kastamonu

Transferler gayet iyi.

Nesil
    2013
    Yer
    İstanbul

Transferler güzel

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

Thelander lygbnyden öğrencim iskandinav pazarı aklımda olmaya aklımda da yerli statüsü büyük darbe indiriyor eksik bölge olursa az çok yine futbolcu çevrem var bi alo yeter Transferlerde gayet verimli

Başarılar,umarım başkentten bir şampiyon çıkar.

Herkese teşekkür ediyorum.Acil olarak evden dışarı çıkmam gerektiği için yarım kalmıştı birazdan takımdan ayrılan oyuncularla devam edelim.

Transferler

Gidenler

Ante Kulusic

Gönderdiğimiz oyuncular içinde bonservis bedeli aldığımız tek oyuncumuz Kulusic oldu.Kendisi 1.3M € bedelle Dinamo Zagreb'e transfer olmuştur.

Bunun yanında Ermin Zec ve Jean-Jacques Gosso'nun sözleşmeleri feshedildi.Ferhat Kaplan ise sezon sonuna kadar Tavşanlı Linyitspor'a kiralandı.

Ben taktik ekranının fikstür ekranının görüntüsünü alamıyorum kafayı yiyeceğim şimdi.Var mıdır bana yardım edebilecek birileri??

Resimleri istediğim gibi kesip biçemeyeceğim ama en azından paylaşabileceğim bir yöntem buldum.Alt+F9 ile alamadığım görüntülerde böyle idare edeceğiz artık yapabileceğim bir şey yok.
    Last edited by Dennis Bergkamp : 10.Kasım.2013 at 02:11

Hazırlık Kampı

Takımın taktiğe ve birbirine alışması daha kolay olsun diye güçsüz takımlarla çok sayıda maç yaptık.15-0 lık Beypazarı Gençlik maçı ve 2-1 lik Osasuna karşılaşmaları iyi yönde olduğumuza dair ipucuları verdi bize.Karşıyaka maçında ise Recep muhteşem bir maç çıkartınca sahadan galibiyetle ayrılamadık.

Artık tüm hazırlıklarımızı tamamladık ve ligin ilk haftasındaki Trabzonspor maçına hazırız.

Hazır yöntemi öğrenmişken sezon içinde kullanmayı düşündüğümüz iki taktiğimizi de paylaşalım.

Ana Taktik

Çoğu maçta başlamayı düşündüğüm formasyon bu şekilde.Sıkıntılara göre geliştirmeler elbet olacaktır sezon boyunca ama aklımdaki taktik ana hatlarıyla böyle.

İkinci Taktik

Bu taktiğimizi ise zayıf rakiplerle karşılaştığımızda yada maç içinde gol bulmamız gereken zamanlarda kullanacağız.

Spor Toto Süper Lig 1. Hafta

Gençlerbirliği 0-1 Trabzonspor

Takım tam olarak istediğim gibi oynadı.Topu rakibe verdik,hızlı kontralarla pozisyon aradık ceza sahamız ve çevresine sokmadık ama bir korner sonucu hakemin verdiği fiyasko bir penaltı kararıyla sahadan mağlup ayrıldık.

Spor Toto Süper Lig 2. Hafta

Gaziantepspor 2-1 Gençlerbirliği

İlk yarıyı 1-0 önde kapattığımız karşılaşmada son saniyede yediğimiz golle mağlup olduk.Ozan Has'ın attığı beraberlik golü ise görülmeye değerdi.

[YOUTUBE="MFlWUyP0TDg"]Ozan Has[/YOUTUBE]

Nesil
    2012
    Yer
    Kastamonu

Fena başlamamışız.

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri