Yine yağmurlu ve sisli bir sabahtı. Almanya’nın sisli ve dumanlı dağlarının manzarası eşliğinde yataktan kalktım. O gün içimdeki ses nedense bana bu havanın çok kötü şeylere sebep olacağını söylüyordu. Ancak yine de içimdeki küçük umutla doğrulup yüzümü yıkamaya gittim. Aynada sanki 1.84 lük eski stoper Thomas Schneider değil de küçük bir çocuk duruyordu. Taraftarın baskısından, Almanya’nın soğuk ve sisli havasından bıkmış olan bu çocuk kaçıp kurtulmak istiyordu. Tüm bu karışık duygularla birlikte salona doğru giderken, sevgilimin koltuğa oturup ağladığını gördüm. Hemen yanına gittim ve nedenini sormak için ona sarıldım. On dakika hiç konuşmadan birbirimize sarıldık. Sonra konuşmaya başladı.
Katerina – Çok sıkıldım artık Thomas. Hem bu ülkeden, hem bu insanlardan. Kötü sonuçlar alman senin suçun değil ama hem sana çok yükleniyorlar hem de ailemi özledim. Onlar Ukrayna’da otururken ben burada mutsuz bir hayat sürmek istemiyorum.
Thomas – Açıkçası hiç de haksız sayılmazsın. Ruhsuz adamların kötü oynamasını kimse bana bağlayamaz. Ben de ayrılmak istiyorum ama nereye gidebiliriz ki? Sıfırdan başlamak çok riskli değil mi?
Katerina – Ukrayna olması zorunlu değil ama tercihimdir. Sen yine de Arthur ile konuş. Belki o sana yardımcı olabilir.
Thomas – Tamam bugün ilk işim Arthur ile konuşup bu işi halletmek olacak.
Katerina – Çok teşekkürler hayatım.
Thomas – Merhaba Arthur, nasılsın kardeşim?
Arthur – Çok teşekkürler abi, seni sormalı..
Thomas – Bildiğin gibi aldığımız sonuçlar çok kötü. Taraftar iyice kızgın olmaya başladı.
Arthur – Haklısın abi ama yapacak bir şey yok. Ibisevic ve Harnik’in sakat olmaları çok kötü
etkiledi takımı.
Thomas – Ve üstüne üstlük sevgilim de şikayetçi. Ülkesini özlemiş ve Ukrayna’ya dönmek istiyor.
Arthur – Aman abi bana Ukrayna’da takım var mı deme.
Thomas – Aslında ben de onu diyecektim, hiç mi yok be kardeşim?
Arthur – Olmasına var ama Ukrayna zordur ya kontenjan falan, bir kere dil sorunu var sen Alman’sın.
Thomas – İngilizce ortak değil mi be usta, idare ederiz.
Arthur – Tamam abi ben kulüp başkanı ile konuşayım, sen de bu arada Stuttgart’a istifanı ver ki sorun çıkmasın.
Thomas – Tamam kardeşim çok teşekkür ederim.
Arthur – Ne demek abi benden haber bekle.
Stuttgart teknik direktörü Thomas Schneider, görevinden istifa ettiğini açıkladı.
Arthur – Abi sana bomba haberlerim var.
Thomas – Hemen söyle kardeşim.
Arthur – Dnipro takımı senle çalışmak istediğini bildirdi. Sevgilinin ailesine de yakın abi, böylece Ukrayna’ya taşınmış olursunuz.
Thomas – Harika bir haber bu. Peki sen ne yapacaksın dostum?
Arthur – Ben burada kalırım abi, ama ne zaman bir şey istersen bir telefonuna bakar.
Thomas – Senin gibi arkadaşı hiçbir yerde bulamam. Yine görüşelim aralarda kardeşim, tekrar çok teşekkürler.
Arthur – Ne demek abi, sana orada başarılar.
Dnipro Dnipropetrovsk
Tarihimiz
Dnipro Dnipropetrovsk Ukraynalı futbol kulübü. 1925 yılında kurulmuş olan kulüp maçlarını 31.000 kişilik Dnipro Stadyumu'nda oynamaktadır. Mavi-beyazlı ekip 2 kere Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği şampiyonu olmayı başarmıştır.
Taraftarımız ve Stadımız
Başkanımız - Andriy Stetsenko
Thomas Schneider Kimdir?
24 Kasım 1972'de Almanya'da doğmuş olan Thomas Schneider, futbol kariyerine stoper olarak başlamıştır. TSV Hösingen'de 4 yıl top koşturan Thomas, daha sonra Stuttgart'a transfer olmuştur. 8 yıl boyunca burada genç olarak oynayan Thomas 1991-2003 arası A takımda oynamıştır. 2003'te Hannover'e transfer olan Thomas 2005'te futbolu bırakmıştır. Daha sonra 2007-2010 tarihleri arasında Dingolfing'de teknik direktörlük yapan Thomas, 2011-2013 arasında Stuttgart gençleri çalıştırmıştır. Şu anda Stuttgart A takımı teknik direktörüdür.