Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 53 sonuç

Konu: Büyük Takım Olma Yolunda

sakary Ali Misafir

Default Büyük Takım Olma Yolunda

23 yaşında Almanya'dan antrenörlük lisansımı aldıktan sonra Almanya'da Amatör Ligler de yardımcı antrenörlük yapmaya başlamıştım. Bir çok takımda çalışma fırsatım olmuştu. Hem antrenörlük yapıyor hem de 2. ve 3. ligten takımlara oyuncu raporluyordum.

2 sezon sonra antrenörlük görevinden ayrıldım ve sadece oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Bu dönemde oldukça fazla maç izleme fırsatı buluyordum. Dikkat çekebilecek, potansiyeli olan oyuncuları kulüplere önermeye devam ediyordum.

26 yaşımda ise bir amatör küme takımında teknik sorumlu olarak görev yaptım. Takımda sonuçsal olarak başarısız bir dönem geçirdim ve 1 yılın sonunda görevden ayrıldım.

Yeni dönemde yeniden oyuncu gözlemleme işine kendimi vermiştim. Önceki dönemlerden tanıştığımız Halle futbol direktörü Ralph Kühne ilişkimiz artık dost seviyesine gelmişti ve artık resmi olmasa da bir Halle gözlemcisi gibi çalışmaya başlamıştım. Yine aynı şekilde Halle minik takımlarında gayri resmi olarak karşılaşmalara çıktığım olmuştu. Böyle olunca da Halle takımını yakından takip etme fırsatım olmuştu.

12-13 sezonunda Almanya 3. Ligi 3.Liga'da mücadele eden Halle takımı ligi 10. tamamlamıştı. Kulüp tarihinde ilk defa bu ligte mücadele ettiğini düşündüğümüzde kötü sayılmayacak bir sezonu geride bırakmıştı. Bu iyi sezonun ardından kötü bir haber vardı takımın teknik direktörü Sven Köhler devam etmeyeceğini yönetime bildirmişti.

Bu haberi Ralph Kühne'den duyduğumda şaşırmıştım doğrusu. Kühne yönetimin aklında herhangi bir ismin olmadığını kendisinin benim bu görevi yapıp yapamayacağını düşündüğünü söyledi. Aslında daha önce Kühne ile teknik ekipte görev alma konusunda görüşmelerimiz olmuş ancak şartlar el vermemişti. Bugün ise çok farklı bir durum önümüzdeydi. Bu durumu değerlendirdiğimizde ben görevi çok istemiş ve Kühne'de yönetim kuruluna bu teklifi sunma kararı almıştı.

Kühne yönetim kurulu ile toplantıya beni de götürme kararı aldı. Başkanla daha önce bir iki kere konuşma fırsatı yakalamıştım. Yaklaşık 2-3 saat süren bir toplantı sonucunda yönetim kurulu da bu fikri onay verdi. Bu toplantıda neler yapabileceğimizden, takımı tanıdığımdan, bu işin benim için çok iyi bir fırsat olacağından bahsederek yönetimi ikna edebilmiştik.

Akşam saatlerinde gerekli işlemler halledilerek 1 yıllık sözleşmeye imzamı attım. Artık 2013-2014 sezonu için Almanya 3. Ligi takımlarından Hallescher FC'nin teknik sorumlusuydum. 28 yaşında harika bir çalışma ortamı yakalamıştım. İyi bir stad, iyi bir taraftara sahiptik.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Başarılar dilerim ama pek mümkün olmayacak galiba Ali
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Başarılar Ali.
    TariboWest

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Başarılar hocam.Umarım hedefe en kısa sürede ulaşırız

Nesil
    2013
    Yer
    Elazığ

Başarılar.

Nesil
    2009
    Yer
    Denizli

Başarılar.

Basarilar.

sakary Ali Misafir

Quote Originally Posted by Spy.94 View Post
    Başarılar dilerim ama pek mümkün olmayacak galiba Ali
    Kartımı geri ver.

Quote Originally Posted by Moussa Sow View Post
    Başarılar Ali.
    Quote Originally Posted by LifeYourself View Post
    Başarılar hocam.Umarım hedefe en kısa sürede ulaşırız
    Quote Originally Posted by 5267 View Post
    Başarılar.
    Quote Originally Posted by MuraTBudaN View Post
    Başarılar.
    Quote Originally Posted by Ronaldinho 10 View Post
    Basarilar.
    Teşekkürler arkadaşlar, inşallah güzel bir kariyer olur.

sakary Ali Misafir

Kulübümüz Halle, Almanya 3. Liginde mücadele ediyor. 1991'de kuruldu yeni bir ekip sayılırız. Geçen sezon ilk defa Almanya 3. Liginde mücadele etti ve 10. sırada sezonu tamamladı. Finansal olarak ne zenginiz ne de bir sıkıntımız var.

İlk olarak kadromuza göz attığımızda çok iyi bir kadroya sahibiz diyemiyoruz. Ancak bazı kaliteli oyunculara sahibiz. Kale konusu en sıkıntılı olduğumuz mevki gibi duruyor. Diğer mevkilere baktığımızda biraz orta sahada eksikliğe sahip olsakta 11 tane iyi oyuncuya sahibiz. Sakatlıklar veya cezalılar olursa sıkıntıya düşebiliriz.

En iyi oyuncumuz olarak geçen sezon Bundesliga 2'de, öncesinde Bundesliga'da oynayan Akaki Gogia. Orjinal mevkisi sağ açık olmasına rağmen ben ondan santrafor olarak yararlanmaya çalışacağım. Takıma önderlik yapacak isimlerden biri olacak.

İşe başladığımızda ligin başlamasına sadece 25 günümüz kalmıştı. Önümüzde çok kısıtlı bir süre vardı, çünkü daha hazırlık kampı hakkında hiç bir plan yapılmamış, kadro planlaması hakkında hiç bir ilerleme kaydedilmemişti. İlk olarak hemen bir hazırlık programı yaptık. Zaman çok daraldığından kendi şehrimizde hazırlıklarımızı tamamlayacağız.

Nesil
    2010
    Yer
    Antalya

Başarılar Gogia iyi bir oyuncuymuş yaşı da iyi.

sakary Ali Misafir

Quote Originally Posted by walcott07 View Post
    Başarılar Gogia iyi bir oyuncuymuş yaşı da iyi.
    Gogia gerçekten kaliteli bir oyuncuya benziyor. Wolsfburg'dan bedavaya gelmiş. 19 yaşında Augsburg ile Bundesliga'da forma giymiş. Geçen sezon da kiralık olarak St Pauli'de oynamış.

sakary Ali Misafir

Kadroda ne gibi değişiklikler yapabileceğimize baktığımız zaman yapılacak en doğru işin oyuncu kiralamak olduğu fikrini doğru bulduk. Bu doğrultuda çalışmalara başlayarak üst liglerden getirebileceğimiz en kaliteli oyuncuları getirmeye çalıştık. Kiralık oyuncuların yanı sıra bir de genç bir kaleciyle sözleşme imzaladık.

Orta sahaya takviye yapmaya çalışacağımızı belirtmiştik ve 2 oyuncuyu bu bölgeye kiraladık. Bir de santrafor bölgesine oyuncu kiraladık.

Roussel Ngankam - Santrafor - Kiralık

Fanol Perdedaj - Ön Libero - Kiralık

Philipp Klement - Orta Saha - Kiralık

Georg Wunderlich - Kaleci - Bonservisiyle

Hazırlık maçlarını tamamladık. 4 hazırlık karşılaşmasında 3 beraberlik 1 mağlubiyet aldık. Uzaktan kötü gözüksede kazanabileceğimiz maçlar vardı. Bu sonuçlardan hiç etkilenmeyerek lige en iyi şekilde girmek istiyoruz. İlk hafta geçen sezon küme düşen Regensburg ile karşılaşacağız.

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Toprağım başarılar...

Nesil
    2010
    Yer
    Antalya

14 Yaşında çocuk 180 boy la
    Bu arada yaşım ilerledikçe (18 ) kendimden utanmaya başladım benden küçük çocuklar profesyonel takımlarda top koşturuyor

Başarılar transferlerde gençlere yönelmen iyi olmuş.

Nesil
    2007
    Yer
    Erzurum

Başarılar

Başarılar.

Nesil
    2008
    Yer
    Tarsus/Mersin

Başarılar dilerim.

Nesil
    2013
    Yer
    Konya

Başarılar dilerim.

sakary Ali Misafir

Regensburg 2 - 0 Hallescher FC | 3. Liga 1. Hafta

İlk resmi karşılaşmamızdan mağlubiyetle ayrıldık. Çok kötü oynamasakta belli bölümlerde rakibimize teslim olduk. 0-0 ken kaçırdığımız penaltı ve hemen ardından yediğimiz gol bizi zorlu deplasmanda puandan etti.

Hallescher FC 3-1 Rostock | 3. Liga 2. Hafta

Kendi sahamızda güçlü oyunumuzla 3 puanı kazandık. Çok erken, henüz 3.dakikada 0-1 geriye düştük. 5-10 dakika toparlanma sürecinden sonra kontrölü ele aldık, gol de geldikten sonrası çok rahattı. 3 puanı temiz bir oyun, temiz bir skorla kazandık.

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

Başarılar (:

22. Default

Başarılar , uzun soluklu ve zevkli bir kariyer geçer inşallah

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

en kisa surede "kendi renklerine" donmen dilegiyle basarilar (:

Nesil
    2008
    Yer
    Tarsus/Mersin

Vay be Hansa Rostock 3. ligdeymiş. Cm03-04 te save bozulmasa Almanya şampiyonu oluyordum. Anılarım canlandı

sakary Ali Misafir

Quote Originally Posted by belmurka View Post
    Başarılar , uzun soluklu ve zevkli bir kariyer geçer inşallah
    Teşekkürler, amacımız o yönde bakalım neler olacak
    Quote Originally Posted by TeNaciOUS MidFieLdeR View Post
    en kisa surede "kendi renklerine" donmen dilegiyle basarilar (:
    Sakaryaspor aşkımız duruyor, gün gelecek "kendi renklerimi" çalıştırmak için uygun zaman gelecek
    Quote Originally Posted by pusathan01 View Post
    Vay be Hansa Rostock 3. ligdeymiş. Cm03-04 te save bozulmasa Almanya şampiyonu oluyordum. Anılarım canlandı
    Rostock'ta aslında oynamak için çok iyi bir takım. Ekonomisi çok iyi durumda değil ama iyi denilebilecek bir alt yapıya sahip.

sakary Ali Misafir

Dortmund II 3 - 1 Hallescher FC | 3. Liga 3. Hafta

Julian Schieber'i Durduramadık!

Dortmund II deplasmanında 3 gollü bir mağlubiyet almıştık. Dortmund'da kadroda düşünülmeyen Schieber II. takımla sahaya çıkınca tek başına maçı kazandırdı. Schieber'in yanında yine A takımdan Jonas Hoffmann'da sahadaydı.

Hallescher FC 3 - 3 Elversberg | 3. Liga 4. Hafta

Elversberg'i Elimizden Kaçırdık!

Kendi sahamızdaki ilk puan kaybını Elversberg karşılaşmasıyla yaşadık. 2 kere geriye düşmemize rağmen öne geçmeyi başardık. Ancak bitime 4 dakika kala yediğimiz gol ile 2 puandan olduk. Rakibimizden daha iyiydik. Kalecimizin zayıf performansı bizi galibiyetten eden en önemli faktördü.

Stutgart II 1 - 1 Hallescher FC | 3. Liga 5. Hafta

Deplasmandan İlk Puanlar!

Deplasmandaki ilk puanlarımızı Stutgart II'den aldık. Tunay Torun'un golüne cevabı vermeyi başardık. Oyun olarak daha üstün olduğumuzu düşünüyorum. Hele ki 90+3'teki çok net bir pozisyonu harcadık. Galibiyeti almak içten bile değildi.

Hallescher FC 2 - 0 Darmstadt 98| 3. Liga 6. Hafta

3 Hafta Aranın Ardından Galibiyet!

Kendi sahamızda rahat bir şekilde 3 puanı alarak rahat bir nefes alıyoruz. Olası bir puan kaybı bizi zor duruma düşürebilirdi. Üstün olduğumuz bir günde golleri de bularak galibiyete uzanan taraf olduk.

Neden İstediğimiz Skorları Alamadık?

Ağustos ayında oynadığımız 4 karşılaşmada 1 galibiyet 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldık. Oynadığımız tüm karşılaşmalarda rakibimiz bize üstünlük kurdu diyemeyiz. Etkisiz kalmamızın sebeplerinden biri hücum oyuncularımızın vasat performans göstermesi.

4-1-2-1-2 sistemiyle mücadele ettik, edeceğiz. Bu yüzden takımdaki en önemli isimlerden biri AMC mevkisinde oynayan oyuncumuz olacak. Bu bölgede takımın iyi isimlerinden Toni Lindenhahn'ı kullanıyoruz.

Lindenhahn'ın performansının takım üzerinde şimdiye kadar ne kadar etkili olduğunu bu istatistikten görebiliriz. Toplam 6 karşılaşmada 2 asist 1 gol atmış. Bu yaptığı tüm istatistikler kazandığımı 2 maçtan. Kazandığımız karşılaşmalarda ortalama 8.0 ile oynuyor. Kazanamadığımız 4 karşılaşmada ortalaması ise yaklaşık 6.3. Son karşılaşmadan önce kendisiyle özel görüşmüş ve kıpırdanması gerektiğini söylemiştim. Olumlu tepki verdi ve 1 gol 1 asistlik performans ile galibiyeti getiren oyuncu oldu.

Bir diğer etkende golcülerimiz konusunda istikrarı yakalayamamış olmamız. Furuholm 3 gol 3 asistlik performansı ile öne çıkmış olsa da genelde dengesiz bir görüntü çizdi. Çok şey beklediğimiz Gogia santrafor bölgesinde etkili değil. Şu ana kadar istediğimiz istikrarı yakalayamadık.

Puan Durumu & Fikstür

Pek iyi başlamasakta iyi bir yerde bulunuyoruz diyebilirim. Önümüde 6'da 6 yapan lider Leipzig ile iç saha maçımız var. Yukarıda bahsettiğimiz üzere ufak tefek problemler var. Eğer bu problemleri en iyi şekilde çözersek daha fazla maç kazanmaya başlayabilir ve üst sıralar için iddaalı bir takım olabiliriz.

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Üstat toparlar bu takım. Güvenim sonsuz sana. Leipzig maçı zor olacak ama bu sezonu başarıyla kapatma ihtimalin var.

sakary Ali Misafir

Hallescher FC 2 - 3 RP Leipzig | 3. Liga 7. Hafta

Lider 7'de 7 Yaptı!

Lig lideri kendi sahamızda bizi mağlup etmeyi başardı. Bizden daha üstdündüleer. Öne geçmeyi başardık ama kötü bir mağlubiyet aldık.

Hallescher FC 2 - 1 Münster | 3. Liga 8. Hafta

10 Dakikada Gelen Galibiyet!

Karşılaşmanın 1. dakikada geriye düştük. 80 dakika sahada hiç bir varlık gösteremedik. Son 10 dakikaya girerken bulduğumuz gol bizi oyuna döndürdü ve galibiyet golünü de atabildik.

Burghausen 2 - 2 Hallescher FC | 3. Liga 9. Hafta

Yine Sonradan Açıldık!

Maç başında gol yeme alışkanlığımızı yine sürdürdük. Bu sefer son yarım saatte 2 gol geriden 1 puanı kurtardık.

Kiel 5 - 0 Hallescher FC | 3. Liga 10. Hafta

Dağıldık!

3-4 haftadır öyle yada böyle bir şeyler elde edebildiğimiz karşılaşmalar sonrası Kiel deplasmanında baştan sona döküldük. Fark yedik. Sonuna kadar hakettik.

Hallescher FC 0 - 1 Heidenheim | 3. Liga 11. Hafta

Bunu Haketmedik!

Heidenheim karşısında iyi bir futbol oynamamıza rağmen fırsatları harcayarak son dakika golüyle mağlup olduk. Yediğimiz golün 30 saniye öncesinde yüz yılın en net pozisyonunu kaçırdık. Dönen topu kalemizde gördük.

Puan Durumu

Son oynadığımız 5 karşılaşmadan sadece 1 galibiyet alabildik. Savunma anlamında ciddi hatalar yapıyoruz. Oynadığımız neredeyse her maçta ilk 5 dakikada kalemizde gol gördük. Son Kiel maçının ardından tabiri caizse kalecimizi kapı dışarı attık. Bundan sonra 2. takımla yola devam edecek ve devre arasında yolları ayıracağız.

Kendi sahamızda daha derli toplu gözüksekte puanları toplayamadık. Kadro olarak istiktarı bir türlü yakalayabilmiş değiliz. Elimizden geldiğinde yola devam etmeye çalışacağız. Sorunları çözmek için her türlü yola başvuracağız.

sakary Ali Misafir

Halle Yaralı!

Ligte ilk yarının sonuna geldik. Son 10 karşılaşmada 3 galibiyet 1 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldık. Tam anlamıyla büyük bir hayal kırıklığı oldu sezonun ilk yarısı. Son karşılaşma hariç tüm karşılaşmalarda garip sorunlarla uğraştık. Son maç öncesi basit ama önemli bir değişikliğe imza attık. Açıkçası bu değişiklikliğin tüm sorunları çözeceğine inanıyorum. Dolayısıyla sezonun ikinci yarısı umudumuz bir hayli fazla.

Kötü gidişatı durdurmak için sezon içersinde çok yol denedik. Teknik ekipte ciddi değişikliklere gittik. Takımdan bir çok oyuncunun ipini çektik. Şimdi önümüzde 25 günlük bir ara var. Bu ara boyunca önemli bir kaç transfer yapmak istiyoruz. Bundan da önemlisi elimizdeki 2-3 oyuncuyu göndermeye çalışacağız.

Ek olarak kariyere bir 10 günlük ara vereceğiz.

Nesil
    2012
    Yer
    İzmir

Takım çok kötü dibe vurmuş .

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri