23 yaşında Almanya'dan antrenörlük lisansımı aldıktan sonra Almanya'da Amatör Ligler de yardımcı antrenörlük yapmaya başlamıştım. Bir çok takımda çalışma fırsatım olmuştu. Hem antrenörlük yapıyor hem de 2. ve 3. ligten takımlara oyuncu raporluyordum.
2 sezon sonra antrenörlük görevinden ayrıldım ve sadece oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Bu dönemde oldukça fazla maç izleme fırsatı buluyordum. Dikkat çekebilecek, potansiyeli olan oyuncuları kulüplere önermeye devam ediyordum.
26 yaşımda ise bir amatör küme takımında teknik sorumlu olarak görev yaptım. Takımda sonuçsal olarak başarısız bir dönem geçirdim ve 1 yılın sonunda görevden ayrıldım.
Yeni dönemde yeniden oyuncu gözlemleme işine kendimi vermiştim. Önceki dönemlerden tanıştığımız
Halle futbol direktörü
Ralph Kühne ilişkimiz artık dost seviyesine gelmişti ve artık resmi olmasa da bir Halle gözlemcisi gibi çalışmaya başlamıştım. Yine aynı şekilde Halle minik takımlarında gayri resmi olarak karşılaşmalara çıktığım olmuştu. Böyle olunca da Halle takımını yakından takip etme fırsatım olmuştu.
12-13 sezonunda Almanya 3. Ligi 3.Liga'da mücadele eden Halle takımı ligi 10. tamamlamıştı. Kulüp tarihinde ilk defa bu ligte mücadele ettiğini düşündüğümüzde kötü sayılmayacak bir sezonu geride bırakmıştı. Bu iyi sezonun ardından kötü bir haber vardı takımın teknik direktörü Sven Köhler devam etmeyeceğini yönetime bildirmişti.
Bu haberi Ralph Kühne'den duyduğumda şaşırmıştım doğrusu. Kühne yönetimin aklında herhangi bir ismin olmadığını kendisinin benim bu görevi yapıp yapamayacağını düşündüğünü söyledi. Aslında daha önce Kühne ile teknik ekipte görev alma konusunda görüşmelerimiz olmuş ancak şartlar el vermemişti. Bugün ise çok farklı bir durum önümüzdeydi. Bu durumu değerlendirdiğimizde ben görevi çok istemiş ve Kühne'de yönetim kuruluna bu teklifi sunma kararı almıştı.
Kühne yönetim kurulu ile toplantıya beni de götürme kararı aldı. Başkanla daha önce bir iki kere konuşma fırsatı yakalamıştım. Yaklaşık 2-3 saat süren bir toplantı sonucunda yönetim kurulu da bu fikri onay verdi. Bu toplantıda neler yapabileceğimizden, takımı tanıdığımdan, bu işin benim için çok iyi bir fırsat olacağından bahsederek yönetimi ikna edebilmiştik.
Akşam saatlerinde gerekli işlemler halledilerek 1 yıllık sözleşmeye imzamı attım. Artık 2013-2014 sezonu için
Almanya 3. Ligi takımlarından Hallescher FC'nin teknik sorumlusuydum. 28 yaşında harika bir çalışma ortamı yakalamıştım. İyi bir stad, iyi bir taraftara sahiptik.