Çaykur Rizespor ile geçen sene yakaladığı performansla dikkatleri üzerine çeken Sukas Lig Tv'nin sorularını yanıtladı.Melih Gümüşbıçak tarafından gerçekleşen röportajdan satır başları.
Hocam öncelikle programıza katıldığınız için teşekkürler.Çaykur Rizesporun geçen seneki beklenmedik performansında kuşkusuz etkiniz tartışılmaz.Geçen Sezonu nasıl değerlendirirsiniz ?
Öncelikle bende burada olmaktan çok mutluyum teşekkürler Melih.Takımımız için geçen sene belirlediğimiz hedef aslında çokta yüksek değildi.Öncelikli hedefimiz ligde kalmak daha sonraki yıllar itibari ile bu ligde güzel futbol oynayan yukarıları zorlayan bir Çaykur Rize yaratmaktı.Allaha şükür oyuncularım kendilerinin beklenilenleri fazlasıyla yaptılar ve ligi kimsenin tahmin edemeyeceği bir yerde bitirdik.
Gerçekten tebrikler hocam.Öngörülenden fazla başarılı olmanız sizi bu sene için baskı altında bırakıyor mu ?
Böyle bir camia ve kulüpte olmak büyük sorumluluklar getiriyor.Baskı olmasından çekinmiyorum.İyi bir takımız ve daha iyi olabileceğimizi düşünüyorum.
Peki hocam sizi tanısak biraz geçen sene Rıza Hocanın aniden görevi bırakmasıyla bir anda isminiz bomba gibi medyaya düştü genç bir antrenörsünüz ilk deneyiminizde bu kadar başarılı olduğunuzu tahmin etmiyordunuz sanırım.
Tabiki.1987 İstanbul doğumluyum.Futbolla olan ilgi ve alakam kendimde gördüğüm taktiksel birikim ve bilginin farkında olmam bunun üstüne antrenörlük seminerlerine gitmemle başladı herşey.Aslen Rizeliyim.Metin başkan ile de ailevi bir bağımız var kendisi Rize için önemli bir isim.Benim antrenörlük ile ilgili yapmış olduğum çalışmaları duyunca bana "Rıza,Yılmaz,Samet.Dönüp dolaşıp aynı teknik adamlara gitmektense genç bir antrenörle giderim" dedi ve bana bu teklifi önerdi.Şaşkınlık ve mutluluk arasında kaldım diyebilirim.
Başkan size güveniyor anlaşılan.Yeni sezon için planlarınız neler bizi nasıl bir Çaykur Rizespor bekliyor ?
Oynamak istediğimiz futbolu geçen sene herkes gördü.Hücum ile savunma arasındaki kontağı kaybetmeyen kazandığı topları dikine hızlı hucumlarla golle sonuçlandırabilecek bununla göze hoş gelen bir futbol sahaya yansıtacak bir takım yaratmak amacımız.Bunun çalışmalarına da başladık.Bazı noksan bölgelere transferlerle daha da iyi olacağız.
Transferlerden konu açılmışken herhangi bir anlaşma var mı şuana kadar veya listenizde istediğiniz bir oyuncu.
Tabiki yönetim kuruluna ve başkanımıza bir liste sundum.Geçen sezon takımlarıyla sözleşmeleri sona eren Efe Halil Özarslan,Gıray Kaçar,Cenk Tosun ve Ceyhu Gülselam ile anlaştık.Onun dışında 90% Koray Günter ile anlaşma sağlandı diyebilirim.
Ligde biliyorunuz yabancı kuralı dahada ağırlaşacak.Yabancı oyuncular konusunda anlaşmaya vardığınız isimler var mı ?
Bazı isimler var ama şimdi onları açıklamak doğru olmaz.Bir kaç kulübün onlarla ilgilendiğini duydum.Genç bir Fransız oyuncu ile görüşmelerimiz sürüyor.Onun dışında Danimarkadan bir oyuncu ile temastayız.
Hocam vakit ayırdığınız için teşekkürler son olarak Rize taraftarına söylemek istediğiniz birşey var mı ?
Bu sene bizim için zorlu geçecek ve onları desteği bizim için çok önemli.Atmaca avına odaklandı mı geri dönüşü olmaz.Bizde hedefe kitlendik emin adımlarla ilerliyoruz.Umarım hepimiz için hayırlı güzel bir sezon olur.Tekrar ben teşekkür ederim.