Tam tersine dar alanda kısa paslaşma olur.Dar alanda oyna talimatını yerdiğinde oyuncular birbirine daha yakın oynamaya başlar ve top ayağında olan oyuncu kısa pas yapacak daha çok arkadaşını etrafında bulur.
Hocam kendimce sebeplerini sayacağım fakat bunları doğrusu bu olarak algılamak yerine fikir alış-verişi olarak algılaman daha doğru olur.Benimki sadece ben böyle bir durumla karşılaşsaydım buna sebep olarak neleri görürdüm tarzı bir yazı.
1-Oyun anlayışın savunma ise defans oyuncularının ilk görevi topu tehlikeli bölgeden çabucak uzaklaştırmak olur.Her ne kadar kısa pas talimatı vermiş olsan bile bu oyuncular riske girmeden topu uzaklaştırmayı düşüneceklerdir.
2-Defans oyuncularının soğukkanlılık ve karar verme özelliği düşükse eğer sakin kalıp doğru pası çıkaracakları yerde topu gelişigüzel ileriye vuracaklardır.
3-Her ne kadar kısa pas talimatıyla oynasan da bu sadece oyuncuların random olan pas seviyesini bir kaç kademe düşürüyor.Mesela eskiden barlı sistemde bir oyuncunun random olarak ayarlanmış pas ayarı 16 ise bu talimatla o pas ayarı 13'e düşüyor.Bu demek oluyor ki hala uzun pas atmaya devam edecektir bu oyuncu.Oyun anlayışın savunma olduğu için defans oyuncularının pas barı bir hayli yüksek seviyede.Kısa pas talimatı bile bu seviyeyi kısa pas yapmaları için gereken yere indiremiyor.Ya anlayışını değiştireceksin yada oyuncu talimatlarından oyuncuya kısa pas talimatını vererek bu seviyeyi biraz daha düşüreceksin.
Ben eğer böyle bir sorunla karşılaşmış olsaydım değiştireceğim ve bakacağım şeyler bunlar olurdu.