Sayfa 1 / 7 123 ... SonSon
1 ile 30 arası toplam 209 sonuç

Konu: Berkin Elvan Ölümsüzdür

Hybrid View

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Default Berkin Elvan Ölümsüzdür

Berkin Elvan'ı kaybettik.Bunun sorumlularını herkes biliyor,söyleyecek söz yok.

Güzellikler içinde yat kardeşim.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Sabah kalktım telefona baktım saati öğrenmek icin tekrar yayacaktım Berkin'in öldüğü mesajını gördüm daha da uyku tutmadı icime oturdu resmen.Bu cocuk ilk vurulup hastaneye kaldırıldığında bir gecmis olsun demeden " Son Dakika Berkin Elvan'ın cebinden patlayıcı maddeler cıktı diye twit atan Melih Gökçek'in oğlu Osman Gokcek icin diyebileceğim tek şey Allah gun yüzü göstermesin bunlara.Bunları başımızda tutanlar bu haberleri görünce hemen değiştiriyor olsa gerek yoksa normal bir insanın yüreği kaldırmaz bunları görüp hala bu adamlara oy vermeyi.Berkin'in annesinin dediği yetiyor "Benim oğlumu Allah almadı , Tayyip Erdoğan aldı.Basımız sagolsun.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Hesabını soracagız bu güzel çocugun katillerinden!

Nesil
    2013
    Yer
    Budapeste

Diyecek söz bu olanlari anlatacak kelimeler yok. 15 yasinda gencecik bir cocuk öldürüldü. Katilleri cezalarini öbür dünyada degil burada cekmeli. Sabahtan beri bir lokma gecmedi bogazimdan agladim aglayacagim. Biz iki kelime etsek aglayacakken katilleri cikip orada burada bagiriyor halki kendine alkislatiyor. Hepimizin basi sagolsun.

"ürkek bir serçe gibi eğme başını.
    kaldır başını ve dimdik dur.
    bu senin değil, ülkemin ayıbı.
    hırpalanmış yerlerinden öperim çocuk. " Nazim Hikmet

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Galatasaray SK ‏@GalatasaraySK 1m
    Hepimizin Acısı Oldun Berkin, Umarız Sevginin de Tohumu Olursun...

Fenerbahçe SK ‏@Fenerbahce 2h
    Mekanın Cennet Olsun Berkin Elvan..

Diğer takımlardan daha açıklama gelmedi sanırım.

berkin'in ve diğerlerinin. çok var çok. sadece bu son iki sene değil. kaç senedir çok var.
    ve bu masumların katilleri aramızda maalesef.
    ne demek istediğimi iyi anladınız.

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

''Ürkek bir serçe gibi eğme, kaldır başını ve dimdik dur! Bu senin değil, ülkemin ayıbı. Hırpalanmış yerlerinden öperim çocuk!''

#‎BERKİNELVANÖLÜMSÜZDÜR‬

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Sevmiyorum abi ben bu memleketi çok istiyorum sevmeyi ama hep engel oluyorlar. Belki kızacaksınız ama olmuyor abi hep bir nefret, hep bi kutuplaşma. Bugün okulda Berkin Elvan için oturma eylemi vardı, ben de oturdum. Sonra bitti kalktım dersime girdim. Derste arkadaşım bana dönüp diyorki abi çocuk zaten Kürt. Sadece sustum. Masum bi çocuk diye düşünmüyor ırkına bakıyor. Müslüman olmasaydı dinini sorgulayacaktı.

Dersteyken biranda pkklı olduğu söylenen kesim ve ülkücüler çatışmaya başladı. Niye oldu kimse bilmiyor. Kimi Berkin Elvan için yapılan eylemde polise küfrettiler diye ülkücüler saldırdı diyor kimi pkk sloganı attıkları için diyor. Masum bir çocuk ölüyor bizim gençler şov peşinde, gürültü peşinde. Dokuz eylül'ün sahibi olma peşinde. Hırslarınız da, nefretleriniz de batsın.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by mwaru View Post
    Sevmiyorum abi ben bu memleketi çok istiyorum sevmeyi ama hep engel oluyorlar. Belki kızacaksınız ama olmuyor abi hep bir nefret, hep bi kutuplaşma. Bugün okulda Berkin Elvan için oturma eylemi vardı, ben de oturdum. Sonra bitti kalktım dersime girdim. Derste arkadaşım bana dönüp diyorki abi çocuk zaten Kürt. Sadece sustum. Masum bi çocuk diye düşünmüyor ırkına bakıyor. Müslüman olmasaydı dinini sorgulayacaktı.

Dersteyken biranda pkklı olduğu söylenen kesim ve ülkücüler çatışmaya başladı. Niye oldu kimse bilmiyor. Kimi Berkin Elvan için yapılan eylemde polise küfrettiler diye ülkücüler saldırdı diyor kimi pkk sloganı attıkları için diyor. Masum bir çocuk ölüyor bizim gençler şov peşinde, gürültü peşinde. Dokuz eylül'ün sahibi olma peşinde. Hırslarınız da, nefretleriniz de batsın.
    İşte bu yüzden yanlış ülkede doğduğumu düşünürüm hep. Bu ülkenin insanı değilim, yani ben öyle düşünüyorum. İnsana verilen önemin, dine, dile, ırka, mezhebe, ten rengine verilen önemden daha fazla ön planda olduğu bir ülkede yaşamak istiyorum. Çok istiyorum ülkemizin böyle olmasını ama ne yazık ki ümidim yok. İnsanlarımız bu bilinçte değil ve hiç bir zaman olamayacak. Onur uğruna yaşamak, insanları sevmek ve bu bilinçte yaşamak zor bir şey olmasa gerek ama biz yapamıyoruz. Keşke Atatürk zamanında yaşasaydım ve ölseydim şu an. Şu anda ülkemi sevmiyorum çünkü. Daha doğrusu insanlarımızı sevmiyorum "sözüm meclisten dışarı"

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

İnsan gerçekten hayret ediyor.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Arkadaşlar konu siyasi tartışmalara doğru gidiyor. Baştan uyarayım konu karşılıklı tartışmalara döndüğü An konu kilitlenecektir.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Tartışma çıkmasın,gerek yok,değmez.

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Londra- Trafalgar Meydanı berkin'i anıyor..
    "insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Keşke şu dönemde yaşasaydım dediğiniz her dönemi iyi araştırın. İnsan yine aynı insan Yaşanan yine aynı yaşanandır. Güç ve Siyasetin cehalet dalgasında hüküm sürdüğü her yerde gözyaşının yaş sınırı ötesiz.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    Keşke şu dönemde yaşasaydım dediğiniz her dönemi iyi araştırın. İnsan yine aynı insan Yaşanan yine aynı yaşanandır. Güç ve Siyasetin cehalet dalgasında hüküm sürdüğü her yerde gözyaşının yaş sınırı ötesiz.
    Cevap vereyim;

benim orada demek istediğim şuydu ki, hiç değilse Atatürk gibi bir lider ile aynı dönemde yaşardım da bir anlamı olurdu hayatın benim açımdan. Yoksa her devrin kendine has özellikleri ve getirileri var elbet biliyorum bunu.

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

...

Adım Berkin Elvan…

Adımın bundan sonra yankılanacağı yerler; sokaklar, alanlar, türküler, tribünlerdir. Siyasi hesaplar, manevralar, kulisler, popülizm değil…

Adım Berkin Elvan…

Ne sağcı, ne solcu, ne ülkücü, ne terörist, ne yobaz, ne sosyalist, ne darbeci, ne gezici, ne yandaş, ne siyasi figür, ne de bir simgeyim ben.

...

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Quote Originally Posted by footballer33 View Post
    ...

Adım Berkin Elvan…

Adımın bundan sonra yankılanacağı yerler; sokaklar, alanlar, türküler, tribünlerdir. Siyasi hesaplar, manevralar, kulisler, popülizm değil…

Adım Berkin Elvan…

Ne sağcı, ne solcu, ne ülkücü, ne terörist, ne yobaz, ne sosyalist, ne darbeci, ne gezici, ne yandaş, ne siyasi figür, ne de bir simgeyim ben.

...
    Şunu okumadınız sanırım, o halde yazının tamamını hiç okumazsınız; ama olsun, ben yine de koyayım buraya!

----------------------------------------------------

Adım Berkin Elvan…

Karnemi alıp tatile çıkalı henüz iki gün olmuştu. Bir sabah kahvaltısı arefesiydi. Bir başka deyişle, benim yaşımdaki bir çocuk için en huzurlu, en güvenli anlar olmalıydı. Soframız hazır, yalnız ekmeğimiz eksikti. Beni bu boya getiren anneciğime kıyamadım. Acele sıcacık ekmek almaya gittim. Gelirken yaramazlık yapacak, ekmeğin ucundan hafifçe koparacaktım. O ekmeği alamayacağımı bilmiyordum.

Adım Berkin Elvan…

Neden ve nasıl olduğunu anlamadığım bir biçimde ansızın yerde buldum kendimi. Acıyı en azından bedenimde hissetmiyordum. Beni görenler dehşete kapılıyordu, bense onlara her dakika mecburen kısılan gözlerle bakıyordum. En iyi arkadaşımın sesini ayırt edebiliyordum. Hastaneye gidiyorduk, anlıyordum. Götürmeyin, kafama dikiş atarlar dedim. Bu dünyaya bırakacağım son cümlenin bu olduğunu, susacağımı, gideceğimi bilmiyordum.

Adım Berkin Elvan…

269 rakamını Matematik derslerinde görürüm sanıyordum ancak. Çok uzun kalmışım orada, tamı tamına ancak Matematik derslerinde görebileceğim bu rakam kadar gün. Abilerim, ablalarım hep gelmişler yanıma. Oysa ben koca bir deryaya benzeyen bu dünyada kimsenin haberdar olmadığı, süzülüp gitse kimsenin anlayamayacağı bir damlayım sanıyordum. Tek başıma bu kadar kalabalık olduğumu bilmiyordum.

Adım Berkin Elvan…

Belki de babamdan karne hediyesi olarak bir play station kapacak, yaz tatili boyunca gülüp eğlenecek, akşamları da biraz ders çalışacaktım. 269 gün komada kalmasaydım belki onlarca defa daha bakkala gidecek, onlarca sıcak ekmek daha alacaktım. Birinde olmasa bir başkasında belki, o gaz kapsüllerinin hedefi olacaktım. Ben hastane odasındayken okullar açılmış. Ben liseli olacakken oturamadığım sırama adım kazınmış. Tam 269 gün geç kağıdı almadan derste yok yazılmışım. Derslere geç, ecele erken kaldığımı bilmiyordum.

Adım Berkin Elvan…

Bu saatten sonra rengim çok önemli değil ama 269 gün öncesine kadar Beşiktaşlıydım. Şeref Bey Stadı’nın vedasında hüzünlenmiş, hüznümün yerini umut alabilsin diye babamdan yeni stadın ilk maçına birlikte gitme sözü almıştım. Siyahına, beyazına, çArşı’sına tavdım. Ekmek almaya çıktığım o gün, vurulduğum o gün, kafama dikiş atacaklar diye korktuğum o gün kırmızı zemine siyah yazıyla çArşı pankartı dalgalanıyordu ülkemde. çArşı’yla tanışmak için yeni stadı beklemeye gerek duymayacak kadar aceleciydim. Artık, aynı duyguyu hissetmek için aynı anda tribünlerde olmanın şart olmadığını biliyordum. Ancak yeni statta Beşiktaş'ıma doyasıya bakamayacağımı bilmiyordum.

Adım Berkin Elvan…

14 yıl çocukça, huzurla, özgürce, gerektiği gibi; 269 gün de bilinmezlikte yaşadım. Yaşamama izin verilmeyen günler, yaşayabildiğim günlerden daha fazla oldu. Örneğin hiç lise sıralarına oturamadım ben, üniversite sınavlarına giremedim. En iyi arkadaşımla dertleşip bir kız yüzünden içemedim hiç. Evlenemedim, baba olamadım. Sabah işe gitmek için evden karımı öperek çıkamadım. Alnımın teriyle kazanıp helal ekmek getiremedim evime lakin, eve ekmek getirmeye gittiğimde vurdular beni. Ekmeğin bu kadar acı, hayatın bu kadar ironik olabileceğini bilmiyordum.

Adım Berkin Elvan…

Faili meçhulleriyle meşhur bir ülkenin, yazık edilen ne ilk, ne de son fidanıydım. 269 gün önce değdi son kez toprağa ayağım. Uğur Mumcu’ya, Abdi İpekçi’ye, Metin Göktepe’ye, Erdal Eren’e, Denizlere yetişmeyi başaramamıştım. Bu saatten sonra ancak hikayelerini, yüreklerini dinleyebilirdim. Onların yaptıklarına yaklaşmak için zamana ihtiyacım olsa da, onlar kadar cesur olmak için bir engel yoktu önümde. Gözbebeklerimde etkisini henüz kaybetmemişti masumiyet. Daha çocuktum ben, 14 yaşındaydım. Otoritenin özgürlükten korkma yaşının 14’e düştüğünü; bir insanın yaşayamadıklarının koca bir ömürden daha fazla olabileceğini bilmiyordum.

Adım Berkin Elvan…

İsmimin bundan sonraki durağı Özel idarelere bağlı kamu kurum ve kuruluşlarının isim tabelası değil, semtlerin ara sokaklarındaki duvarlardır.

Adım Berkin Elvan…

Beni yere yıkan o kapsülü sıkan aranızdadır.

Adım Berkin Elvan…

Adım Berkin Elvan…

Ben; derslerine geç kalan, yaşanmamışlıkları ömründen fazla olan, ölen değil öldürülen, kafama dikiş atacaklar diye korkarak gittiğim hastanede sonsuz bir korkusuzluğa ulaşan, hayattaki son amacı evine ekmek götürmek olarak kalacak olan, anasının kuzusu, 14 yaşında bir çocuğum halen ve hep öyle kalacağım.

Adım Berkin Elvan…

Katilimi unutmayın. Lakin katlimi de siyaset denen illete bulaştırmayın. İktidar devirmek için kullanmayın beni, darbe için argüman hale getirmeyin. Hiçbir ideolojinin katlimden faydalanmasına fırsat vermeyin. Vermeyin ki başka Berkinler de siyasi hesaplara kurban gitmesin. Benim tek derdim ekmek almaktı, bunu böyle bilin ve böyle anlatın.

Evinize götürdüğünüz her ekmekte beni hatırlayın.

Adım Berkin Elvan…
    Annemi ekmeksiz bırakmayın.

Adım Berkin Elvan…
    Beni unutmayın.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Bugün ölen suriyeli çocuk, kimse sende bir rant görmediği için insanlar seni umursamadı...

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Bugün ölen kara kaşlı çocuk ise yalanın, talanın, çalanın ayyuka çıktığı şu günlerde suçsuz yere devlet eliyle katledildiği için hayata veda etti. Çocuk; Suriye'de de, Filistin'de de, Türkiye'de de çocuk. Ölen, insan. Bir can. Berkin'in ardından Suriyeli çocuk demek de rant hesabından farksızdır. Ölümleri yarıştırmak vicdanınıza kalmış.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Yahu benim insanım ölüyor kimsenin sesi cıkmıyorken banane Mısır'dan Suriye'den.Kendileri düssün onun tasasına bizim ülkemizde Kurtulus Savasında veya diger savaslarda kaç tane Arap , Afrika ülkesi bize üzüldü yardım etti tam tersine Filistinliler Arabistanlılar arkamızdan iş cevirdi.O aglayıp durdugunuz Filistin'in bayragı Osmanlı'ya karşı isyan cıkaran Arap isyancılarının logosu bunu biliyormusunuz ? Mısır icin aglayan basbakan şu ölen cocuklara aglamayı bırak bir tanesinin ismini agzına almadı be asıl reklamcılık sizin yaptıgınız dibinizde insanlar ölürken takmıssınız kafayı Afrika'ya!

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by attirson View Post
    Yahu benim insanım ölüyor kimsenin sesi cıkmıyorken banane Mısır'dan Suriye'den.Kendileri düssün onun tasasına bizim ülkemizde Kurtulus Savasında veya diger savaslarda kaç tane Arap , Afrika ülkesi bize üzüldü yardım etti tam tersine Filistinliler Arabistanlılar arkamızdan iş cevirdi.O aglayıp durdugunuz Filistin'in bayragı Osmanlı'ya karşı isyan cıkaran Arap isyancılarının logosu bunu biliyormusunuz ? Mısır icin aglayan basbakan şu ölen cocuklara aglamayı bırak bir tanesinin ismini agzına almadı be asıl reklamcılık sizin yaptıgınız dibinizde insanlar ölürken takmıssınız kafayı Afrika'ya!
    Araplar kadar bizi arkadan bıçaklayan yoktur. İngilizlere kurtuluş savaşında destek vermeleri bile yeter.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

İnsan gerçekten hayret ediyor !
    Screw you guys, I'm goin' home

sakary Ali Misafir

@_yoLcu_

Hocam buradaki çoğu kişi neyin ne olduğunu biliyor. İşlerine gelmediği için böyle. Fazla uzatmaya gerek yok.

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Bu ülkede ne zaman takım tutar gibi parti tutulmaz o zaman vicdan ön plana cıkar.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Berkin Elvan'ı kaybettik.Bunun sorumluları herkes ,söyleyecek söz yok.

Güzellikler içinde yat kardeşim.
    Alıntı yaptığım cümlenden bir kelimeyi sildim böyle daha doğru oldu iyi akşamlar.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Mekanı cennet olsun.Polisler kadar orada olay çıkaranlar da suçlu.
    Nam-ı diğer [Rec]ep

İmkansıza ulaşmanın tek yolu, onun mümkün olduğuna inanmaktır.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Allah ailesine sabir, bizim milletimize de biraz akil versin. Bu kadar gazla calisan, kin nefret dolu, birbiriyle uğraşmaktan dünyaya acilamayan bir imparatorluk varisi millet yoktur herhalde.

kimse yanlış anlamasında,
    bu çocuk 200 küsür gündür yoğun bakımda yattı.dün sorsam adını bilmeyen insanlar bugün kalkmışlar ağıt yakıp adına şiirler yazıyorlar berkin'in..İbrahim Tatlıses kafasından Keleşle vurulmasına rağmen hayata döndürüldü.Sanal Alemde ve Sosyal medyada bu kadar yaygara koparan insanlar 200 küsür gündür icraat yapsalardı çocuk belki de ölmeyecekti..

Allah rahmet eylesin mekanı Cennet olsun.
    Cahilliğinin kurbanı oldu.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Universal View Post

Evde, ekmek arası sapanmı yapcaklardı acaba?

Sayfa 1 / 7 123 ... SonSon

Mesaj Yetkileri