Sayfa 1 / 4 123 ... SonSon
1 ile 30 arası toplam 111 sonuç

Konu: Şampiyonluk geldi sırada Şampiyonlar Ligi var | Olympique Lyon | 2.Sezon

Default Şampiyonluk geldi sırada Şampiyonlar Ligi var | Olympique Lyon | 2.Sezon

OLYMPIQUE LYONNAIS

TARİHÇE

Olympique Lyonnais (bazen kısaca OL veya Lyon) 1899 yılında kurulan Fransız futbol kulübüdür. 1950’den önce kulübün ismi Lyon Olympique olarak faaliyet gösteriyordu. Bu tarihten sonra Olympique Lyonnais olarak değiştirildi.

Kulüp faaliyetlerini Lyon şehrinin Gerland semtinde gerçekleştirmektedir. 1987’den beri Jean-Michel Aulas Kulübün başkanlığında ve 22 Haziran 2011’den beri Rémi Garde futbol takımının teknik direktörlüğünde görev yapmaktadır. Kulüp 1989’dan beri Ligue 1’de oynamaktadır.

Futbol takımı maçlarını Lyon’da bulunan Stade de Gerland’da oynamaktadır ve Centre Tola Vologe’da ise idmanlarını yapmaktadır. Kulübün 7 Fransa Lig Şampiyonluğu, 4 Fransa Kupası ve 1 Fransa Lig Kupası sahibidir.

Kulübün zirve yılları 2002 ve 2008 arasında gerçekleşmiştir. Bu yıllarda şu an bir rekor olan üst üste 7 Fransa ligi şampiyonluğu, 1 Fransa kupası ve 1 Fransa Lig kupası elde etmiştir.

Uluslararası arenada Olympique Lyonnais düzenli olarak Avrupa kupalarına katılmaktadır. 2008’e kadar Avrupa’nın en büyük ve en zengin kulüplerini birleştiren G-14’e de üye olan Lyon Kulübü bu topluluğun çözülmesiyle 15 kurucu üye kulüple birlikte Avrupa Kulüpler Birliği’nin de (ECA) kurucu üyesidir.

Kuruluş Tarihi : 1950

Ligue 1 Şampiyonlukları : 2002,2003,2004,2005,2006,2007,2008

Fransa Kupası : 1964,1967,1973,2008,2012

Fransa Lig Kupası : 2001

Fransa Süper Kupası : 1973,2002,2003,2004,2005,2006,2007,2012

Avrupa'da ise en büyük başarısı 2010 yılında Şampiyonlar Ligi'nde yakalanan yarı final.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kulüp 2002 yılından başlayarak 2008 yılına kadar uzanan bir fırtınayla fire vermeden 7 sene üst üste şampiyon oldu garip olan o ya 7 sene üst üste gelen bu tarihi başarıdan önce hiç şampiyonluğu yok Lyon'un.

Juninho,Benzema,Ben Arfa,Toulalan

Şimdilerde o yıldızlar topluluğu görüntüsünden uzaklar 2008'den bu yana şampiyonluk yok, Şampiyonlar Ligi gediklisi,Real Madrid belalısı olarak bilinen Lyon artık Avrupada'da pek boy gösteremiyor.

Eskisi gibi yıldızlar topluluğu kuramasak da eldeki imkanlarla bir yıldız takım oluşturmaya çalışacağız artık kendini tamamen altyapıya adayan yönetim ve takımda ki genç oyuncular.

Sempati duyduğum bu takımı eski günlerine umarım kavuşturabiliriz.

------------------

Kariyer kurallarını okudum kabul ediyorum...

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Kariyeriniz onaylanmıştır, gecikme için özür diler kariyerinizde başarılar dilerim...

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

İyi eğlenceler, başarılar

Nesil
    2013
    Yer
    İSTANBUL

Başarılar

Nesil
    2010
    Yer
    Yalvaç

Başarılar.

Başarılar dilerim
    ''Dürüstlük pahalı bir mülktür. Ucuz insanlarda bulunmaz.'' Hz Ömer (ra)
    Ağ ve Sistem Uzmanlığı
    Gerede Rehberi
    Kişisel Web Sitem

Başarılar.

Nesil
    2010
    Yer
    Tokat

Başarılar

Nesil
    2012
    Yer
    ADANA

Başarılar dilerim
    ADANA DEMİRSPOR

Nesil
    2009
    Yer
    Denizli

Başarılar.

Fransada tuttuğum takımdır. Benim anlamadığım bu adamların bi araptan daha fazla parası olması lazımdı o kadar topçu sattınız. Naptı bunlar o parayı da lyonumuzu batırdılar.

Başarılar. Eski günlere döndür takımı.

Başarılar, efsane geri dönsün artık parisa monacoya bırakmıyalm ortalığı

Yorumlarınız için sağolun arkadaşlar umarım başarılı olabiliriz.

---------------------------------------------------------------------------------

Yavaş yavaş işin teknik,taktik kısmına gelirsek malesef taktik kısımında pek iyi olduğumu söyleyemem ama gözüme takılan,herkesin beğendiği bir taktik vardı onu deneyecektim oynadığım kariyerimde,burada denemek nasip olucak.

Her antrenörün bir taktiği olur ona göre oyuncu seçimi yapar bu taktikde bana forvet imkanı sunmuyor o yüzden oyuncu seçimleri ona göre olacak Gomis ve bir oyuncuyu daha elden çıkarıp "SO" mevkiine hakkını verecek bir oyuncu alacağım..

Önümüzde 5-6 hazırlık maçı var takımı iyice hazır hale getirip Şampiyonlar Ligi'ne hazır olmak istiyoruz benim için en önemlisi Ş.L tabii ki.

Ligde hedeflerimize gelince kesinlikle ilk sezon hedefimiz Ş.L potasına girmek bunun içinde ilk 3 sırada yer almam gerekiyor.Önemli olmasının nedeni PSG ve Monaco gibi para babalarıyla mücadele edebilmem için takımı diri tutmamız lazım bunun içinde en büyük kaynak Şampiyonlar Ligi

BU ÇOCUK OLUR DEDİĞİMİZ OYUNCULAR !!

Rachid Ghezzal : Kiraya göndereceğim 1 sene bu çocuk her türlü 1.takımda yer alır.Yedek olabilir,As olabilir onu zaman gösterir.

Alexandre Lacazette : Zaten bu çocuk olmuş diyebilirsiniz ama daha yolu var bence şu an as takımda yer alsada kendini geliştirmeli Lyon simgesi olabilir ileride.

Samuel Umtiti : Bu çocuğu hiçbir yere bırakmam Lyon efsanesi olacak şimdiden söylüyorum.Savunmasının sigortası,gerekirse ileride çıkar,yardımda eder,golde atar herşey Umtiti'de...

Yassine Benzia : Gelelim en büyük beklentim olan oyuncuya gelir gelmez taktik için "SO" antremanlarına , pozisyonlarında vasat olan "OOS" mevkiisine çalıştırmaya başladım şu an yeterli değil ama en büyük potansiyel onda.Benzia ismini not edelim efsane olabilir.

HAZIRLIK MAÇLARI

Matias Fernandez Lyon'da - 3 M £

Kendisi tam OOS mevkisi için aradığım bir oyuncu fiyatıda uygundu bizde kaçırmadık.

GELENLER-GİDENLER

Gomis'i maddi sıkıntıdan dolayı sattık hem de forvet bulundarmayacağım takımda.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Şampiyonlar Ligi 3.Tur Ön Eleme Rakibimiz : Zulte Waregem

Zulte kolay geçeriz.

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Başarılar öncelikle. Gomis'i biraz daha yüksek bir fiyata satabilirdin bence, onun haricinde Matias transferi yerinde olmuş taktiğine uygun bir oyuncu.

Nesil
    2014
    Yer
    İstanbul

Başarılar taktiğin ilginç inşallah işe yarar

Nesil
    2008
    Yer
    Tarsus/Mersin

Başarılar dilerim. Gençlerin iyi imiş. Zulte kolay rahat geçersin.

Quote Originally Posted by balot50 View Post
    Zulte kolay geçeriz.
    Kolay lokma

Quote Originally Posted by dAleksic View Post
    Başarılar öncelikle. Gomis'i biraz daha yüksek bir fiyata satabilirdin bence, onun haricinde Matias transferi yerinde olmuş taktiğine uygun bir oyuncu.
    7.5 önerdim ama tek Monaco teklif yaptı pazarlıksız 4.5 bende kabul etmek durumunda kaldım

Quote Originally Posted by ibo1919 View Post
    Başarılar taktiğin ilginç inşallah işe yarar
    Ben güveniyorum bu taktiğe en azından 2-3 sezon götürür

Quote Originally Posted by pusathan01 View Post
    Başarılar dilerim. Gençlerin iyi imiş. Zulte kolay rahat geçersin.
    Sağol takımın felsefesi gençler şu an zaten başka şansım yok

ŞAMPİYONLAR LİGİ 3.ÖN ELEME TURU MAÇLARI

İlk turu alnımızın akıyla geçtik kolay bir tur oldu Lacazette ve Benzia'nın performansı yüzümüzü güldürdü gençlerin oynadığı akıcı oyunda aynen öyle.Tabii yaşlı kurt Malbranque es geçmemek gerek o bir "True Professional"

Şampiyonlar Ligi anahtarı için son engel.Play-off turu rakibimiz ; Real Sociedad

LİGUE 1 BAŞLIYOR

1.HAFTA

Lige güzel başladık ama maça girerken çok eksik vardı geçen seneden kalan cezalı oyuncular bolluktaydı o yüzden eksik ve yedeksiz bir kadroyla çıktım çok iyi oynamasakda sağlam giriş yaparak maçı kazandık.

Nesil
    2014
    Yer
    İstanbul

Ligdeki maç çok iyi olmasa da skoru almışız bize yeter Sociedad'a dikkat et derim kanatları çok etkili ve evlerinde çok tehlikeli oyunuyorlar duran topları da en etkili biçimde kullanıyorlar

10 KİŞİLİK ZAFER !!!

Öyle 60-70.dakikada bir kırmızı değil daha 4.dakikada kilit oyunculardan Gourcuff atılınca bitti bu iş demiştim bile ama gençler direndi,savaştı,kazandı bu maçtan sonra turu geçemezsek ayıp olur,yazık olur...

Nesil
    2010
    Yer
    Yalvaç

Sociedad'a deplasmanda 1 gol atarsak biter o iş

Öncelikle Başarılar.Sociedad'a karşı 10 kişi alınan zafer çok güzel.Lyon'un PSG ve Monaco liderliğini bitirmesini bekliyoruz

ANOETA'DA TEK KURŞUN !!!!! LYON ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE

Maç öncesi 5.00 oran vermeler,Sociedad taraftarlarının rahat galibiyet bekleme tavırları,tükenen biletler,zorlu ispanyol deplasmanı karşılarında ise genç ve yürekli Lyon !

Tek bir tehlikeli hücum bile yaptırmadık bol keseden boş atak yaptılar bizim tek hücumumuz yetti Lyon bu oyunu bozarım dedi ve 32,000 Sociedad'lı sustu !

VE KURA ÇEKİMLERİ BİTTİ !

2.HAFTA

3.HAFTA

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar..

Ligde 3de3,Avrupa'da gol yemeden devam ediyoruz takımda gençler çok olgun mücadele gösteriyor özellikle Lacazette ve takım kaptanı Gonalons büyük oynuyorlar.

Ligde hedef ilk 3 - Avrupa'da kuralar beklediğimden çok iyi çıktı o yüzden en azından 1.Tur istiyorum.Kasayı biraz doldurmak lazım

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Ne zor ya grup

Sayfa 1 / 4 123 ... SonSon

Mesaj Yetkileri