1 ile 21 arası toplam 21 sonuç

Konu: Bu bankalar nası para kazanıyor?

Question Bu bankalar nası para kazanıyor?

Arkadaşlar çok merak ettiğim bir şeyi sormak istiyorum...

bankalar nasıl ve nerden para kazanıyorlar?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ilk önce bankanın kasasında bir miktar para varsa.
    insanlar bu kasadan kredi alıyolar..mesela aldıkları kredi 10bin ytl ise 3.5 bin ytl faiz koyuyor.. mesela taksitileri ödemedin diyelim faiz katlanıyor..
    + bide kredi kartları var(ülkemizdeki bankalar en fazla kredi k`larından kazanıyorLAr.) bunlarında faiz oranları cok yüksek.. yani anlican faizi koyuyorLar ve kazanıyorLar.
    baslıcaları bunlar aklıma geldikce devamını yazarım.:s

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul'un İçinde Herhan

Bu arada Üniversitelerde niye çatır çatır kart dağıttıklarını öğrendim.

Üniversite öğrencilerinin %95'i borçlarına sadık, yani kredi kartlarını ödüyorlar. O yüzden bankalar sorgusuz sualsiz her üniversiteliye kart dağıtmaya çalışıyor.

Öte yandan diğer kesimlerde %50'ye iniyor bu oran.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by tolginho

Üniversite öğrencilerinin %95'i borçlarına sadık, yani kredi kartlarını ödüyorlar. O yüzden bankalar sorgusuz sualsiz her üniversiteliye kart dağıtmaya çalışıyor.

hocam devlet buna bisey yapamazmı?

Quote Originally Posted by mustafagungor
    Arkadaşlar çok merak ettiğim bir şeyi sormak istiyorum...

bankalar nasıl ve nerden para kazanıyorlar?
    adama eşşek gibi faiz ödetiyolar ondan....bak sinirlerimi gerdi...

Nesil
    2006
    Yer
    Vancouver

Devlet yaptı yapıcagını kredi kartlarıyla alış verişi arttırmak için (bütün harcamaları kaydetmek amacıyla) artık her alış verişte hediye puan weriolar yani artık banklar değil devlet verio bu puanları ama sanırım bunun sayesinde kdv de ortadan kalkıcak! Bu arada bankalar şöyle para kazanıo Kredi Faizleri , Kredi Kartıyla alış verişlerden komisyon alınır , Kredi kartı borçlarından faiz alınır , Hacizler vs vs..

Nesil
    2001
    Yer

Quote Originally Posted by kavara
    hocam devlet buna bisey yapamazmı?
    adamın hiç bir şeyi yoksa, gecekonduda oturuyorsa nesini alacaksın?

Affedersin banka iç çamaşırını napacak adamın?

Zaten yapıldı birşeyler, artık borçlar ödenebilsin herkes yorgana göre ayak uzatsın diye bundan sonra kredi kartlarının ödenmesi gereken asgari tutarı %10'dan kademeli olarak %20 'ye çekiliyor.

Her banka uyarı için müşterilerine ulaşmaya çalışıyor sürekli olarak.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

hayat zoR. bizimkiler kredi almıstı 2 3 sene önce hala ödüyolar..

ama şimdi 2 katını alıyolar..ama yarı yarıya daha az taksit var..
    mesela 50 milyonluk 10 taksit yerine 100 milyonluk 5 taksit..anlatabildim mi..sırf bu yüzden telefonu alamıyoruz..

Ben bankaları yasal TEFECİ olarak adlandırıyorum. Yani BANKA=TEFECİ.

Ayrıca şunuda belirteyim benden size tavsiye sakın ve sakın kredi kartı almayın. Başa bela tecrübeliyim bu konuda

hayat zor bankalar biraz para ödeyebilecek herkese kredi kartı veriyorlar ama millet harcamasını nasıl yapacağını bilmezse ay sonunu hesaplamazsa kredi kartı borcunu hiç ödeyemez önemli olan kredi kartı sahibi olmak değil sabit bi limitinin olması limitinin çok fazla olmaması ve harcamalarını düzenli yapman kendim özel bi bankada çalışıyorum

Nesil
    2006

faizlerden nasıl olacak ki

kredi kartından nakit çekmezsen bişey olmaz sadece alışveriş yapıcan tek çekim veya taksitli kesinlikle nakit çemiyeceksin ou öyle bi araç olarak görmemeli.

Nesil
    2001
    Yer

Quote Originally Posted by batuhan1907
    faizlerden nasıl olacak ki
    Benim cebimde 5 lira var mesela. O parayı kullanmıyorum zaten kenarda duruyor.

Sen geliyorsun ki abi 5 lira borç ver, iki gün sonra 7 lira vereceğim sana. Sende bakıyorsun e o parayı zaten kullanmıyorum. Para durduğu yerde kazanacak diyorsun ve veriyorsun. Paran durduk yere 2 lira artıyor.

Bir de sen birikimlerini bankaya yatırıp faiz alıyorsun mesela. Ya da benim yaptığım gibi evde duracağına bankada dursun param, faturaları da oradan öderim diyorsun. E noluyor bankanın elinde nakit birikiyor. Bunları da aynı şekilde kredi olarak kullanıyor banka. Oradan da büyük kâr elde ediyorlar.

Nesil
    2006

bide adamlar zengin ondan bişey farketmiyorlar kaç kişi bankaya borcunu gününde ödüyor ki param olsa Türkiye'de ilk iş bankacılığa soyunmak olur

tabiii yaaa iii iş aslında ama bıde tutması var o işin ....

Nesil
    2006
    Yer
    Izmir

Quote Originally Posted by tolginho

walla tanıdığım her üni öğrencisininkredi kartı borcu war hatta baya bi kredi kartıda kırdık

Quote Originally Posted by kavara
    ilk önce bankanın kasasında bir miktar para varsa.
    insanlar bu kasadan kredi alıyolar..mesela aldıkları kredi 10bin ytl ise 3.5 bin ytl faiz koyuyor.. mesela taksitileri ödemedin diyelim faiz katlanıyor..
    + bide kredi kartları var(ülkemizdeki bankalar en fazla kredi k`larından kazanıyorLAr.) bunlarında faiz oranları cok yüksek.. yani anlican faizi koyuyorLar ve kazanıyorLar.
    baslıcaları bunlar aklıma geldikce devamını yazarım.:s
    katılıyorum+Annem Ve Babam Bankacı

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

bankalar konut kredisi kullandırdıklarında verdikleri paranın genelde iki katını alıyorlar.ayrıca kredi kartı olayında en sevdikleri müşteri asgari tutarı ödeyenler.bankalar para kazanmak için devlet kağıtları ile yabancı kağıtları alıp gene müşterilerine yüksek karlar ile satıyorlar.ayrıca merkez bankası ile yaptıkları alışverişlerde iyi para kazanıyorlar.bu arada kendi gruplarındaki şirketlere kredi kullandırıp parayı ticarette döndürüp iyi kazanıyorlar.

faizlerden çok kazanıyorlar

alan razı veren razıysa neden bankaları bu kadar sorun ediyorsunuz ki alırken güzelde verirken neden ötü oluyor baştan bilmiyor musun şartları kabul etmiyor musun o zaman ne kredi al nede başka bişey yap

Mesaj Yetkileri