1 ile 11 arası toplam 11 sonuç

Konu: İki buzdağı Yeni Zelanda'ya çok yaklaştı

Nesil
    2006

Default İki buzdağı Yeni Zelanda'ya çok yaklaştı

Güney Kutbu'ndaki iki buzdağının Yeni Zelanda kıyılarına çok yaklaştığı bildirildi.

Ulusal Su ve Atmosfer Araştırmaları Enstitüsü'nden (NIWA) yapılan açıklamada, buzdağlarının Yeni Zelanda'nın güneydoğusundaki Otago bölgesinin yaklaşık 100 kilometre açıklarına geldikleri, bunun 75 yıldır gözlemlenen en yakın mesafe olduğu vurgulandı.

Buzdağlarından birinin yaklaşık 500 metre boyunda, 50 metre genişliğinde ve 60 metre yüksekliğinde olduğu, diğerininse 300 metre boyunda olduğu belirtildi.

Buzdağlarını görmek için bölgeye helikopterle bilim adamları ve turistler geliyor. Güney Kutbu'nun en uzak bölgesi olan Ron platosundan 13 bin 500 kilometre kateden buzdağlarının boyu 167 kilometre, genişliği 32 kilometre olan dev bir buzdağının ikiye ayrılması ile 6 yıl önce "yolculuklarına" başladıkları ifade edildi.

Yetkililer, buzdağlarının kıyıya daha fazla yaklaşmamaları gerektiğini belirtiyorlar.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

sonumuz geliyor galiba...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by nekop View Post
    sonumuz geliyor galiba...
    abi yeni zelanda nere Türkiye nere ama Allah orada olanlara yardım etsin

Quote Originally Posted by Maksic View Post
    abi yeni zelanda nere Türkiye nere ama Allah orada olanlara yardım etsin
    hah hah ha dostum süper bir yorum. ama tıpkı "kelebek etkisi" gibi, bir yerde bir kelebek kanat çırpsa başka bir yerde fırtınalar kopabilir. dünyada her şey birbirini etkiliyor maalesef. kutuplarda ortalama sıcaklık yarım derece artsa dünya genelinde hemen hemen her kıtada sahil kentleri sular altında kalacakmış. ekonomi de bile öyle, bush un burnu kanasa dünya ekonomisi sallanıyor...

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

zaten 1 derece ısınıyor dünya bide 3-4 derece ısınması bekleniyor o olursa felaket olucak
    bide 10 ila 20 yıl arasında 38 paralel'e kadar tamamen buz ile kaplancakmış dünya yani suriye'den-ırak'tan ucuza arazi kapamak lazım

dünya 3-4 derece isinacak ve 38 derece paralele kadar buz ilemi kaplanacak kendinle celisiyorsun arkadasim lütfen .. küresel isinmanin sonucu buzla olmayacak her yeri sel basacak .. kutuplardaki buzul denizleri isinip cözülecek ve okyanuslar tasacak .. kiyamette böyle degil mi zaten ?

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Toze View Post
    dünya 3-4 derece isinacak ve 38 derece paralele kadar buz ilemi kaplanacak kendinle celisiyorsun arkadasim lütfen .. küresel isinmanin sonucu buzla olmayacak her yeri sel basacak .. kutuplardaki buzul denizleri isinip cözülecek ve okyanuslar tasacak .. kiyamette böyle degil mi zaten ?
    ben iki ayrı olması beklenen şeyi söledim yani ikisi ayrı ayrı bana yani önce dünya'nın 3-4 ısınıcağı söyleniyor bunun sonucu buzullar eriyecek ancak belkide ondan sonra ani bir soğuma gerçekleşecek yani bunlar ayrı teoriler

Efendim küresel ısınma ve soğuma zaten peşpeşe olur. Küresel ısınmanın sonucu mutlaka buzul devir olur. Ne alakası var derseniz eriyen buzullar "Gulf Stream" sıcak su akıntısını engeller ve sürekli devir-dayim yapan sıcak su akıntısı durur. Bu yüzden küresel ısınması sonucu olarak önce buzullar erir, daha sonra ise çok daha fazla su donarak buzul devri başlatır. Daha önce dünya tarihinde 3 kere olduğu söyleniyor. Saygılar....

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

ben bi tanesini duymuştum buzul devri'nin açıklama için saol

Rica ederim. Bu forumlar sayesinde hepimiz hergün bir şeyler öğreniyoruz.

onlarda bizim gibi yapsınlar abi yaa. atalarımız nası ergenekondan cıkmak için dagı yakıp erittilerse bunlarda öyle yapsınlar zaten onların ataları da biz sayılırız. eritsinler buz dağını ortalıkta kuraklık son yıllarda başgöstermeye basladı

Mesaj Yetkileri