1 ile 15 arası toplam 15 sonuç

Konu: 2 Osmanlı Askerinin Efsanesi

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Default 2 Osmanlı Askerinin Efsanesi

Yıl 1912...
    İngilizler Hindistan'ı işgal eder, Hindistan Kralı Osmanlı'dan yardım ister.
    Yıllardır savaş içinde olan Osmanlı bu yardımı karşılıksız bırakmamakla birlikte 350 kişilik bir askeri birliği gemiyle Hindistan'a gönderir.

350 kişilik birlikten 20 kadarı hastalıktan yolda şehit olur, kalan 330 Osmanlı askeri Hindistan'a çıkarlar ve İngilizlerle savaşmaya başlarlar.

Mühimmat açısından kısıtlı olan Osmanlı askerleri birkaç günlük mücadeleden sonra teknolojik donanıma sahip İngiliz askerleri karşısında yenik düşerler. 40 kadarı esir alınır, diğerleri de savaşta şehit olur.

Savaş bittikten sonra bu 40 Osmanlı esir askeri İngilizler gemilerde çalıştırmaya başlarlar. Bu gemi bir seferinde Avustralya'ya uğrar. İki Osmanlı esiri bir yolunu bulup kaçarlar.

Bir süre sonra, adı Karadeniz diyarından Menteşeoğlu Abdullah olan, baba mesleği dondurmacılığa başlar. Karahisar diyarından Tarakçıoğlu Mehmet de Kasaplık yapar.

1918 yılında Avustralya Çanakkale'ye asker çıkarır ve bizim iki Osmanlı askeri olayı duyarlar. Hemen buluşup durum değerlendirmesi yaparlar.

Biz Osmanlı askeriyiz ve Avustralya'da yaşıyoruz. Avusturalya devleti Osmanlı'ya savaş açmış ve bizim ülkemizi işgale gitmiş. Bundan dolayı biz de Avustralya devletine savaş açalım derler.

Alırlar kağıdı kalemi ve yazarlar:

Sayın Avustralya Başkanı Eksalans hazretleri;
    Biz iki Osmanlı askeri, ülkenizde bulunuyoruz. Duyduk ki devletimiz Osmanlı'ya Avustralya devleti olarak savaş açmış ve Çanakkale'ye asker göndermişsiniz. Bundan dolayı iki Osmanlı askeri olarak biz de Avustralya devletine savaş açmış bulunmaktayız.

Bu bir Osmanlı fermanıdır. Ekselansların bilgilerine duyurulur.

Karahisar diyarından Tarakçıoğlu Mehmet,
    Karadeniz diyarından Menteşeoğlu Abdullah

İki Osmanlı askeri, Sidney'in 250 km. uzağında Karlıdağlar denilen bölgede önce virajlarda tren raylarını sökerek 3 treni devirirler. Üçüncü tren kazasında askeri muhimmat bularak silahlanırlar. Aynı bölgede 8 karakol basarlar ve karakollardaki askerlerin tamamını vururlar.

Ne olduğunu bir türlü çözemeyen Avustralya devletinin sonunda iki Osmanlı askerinin yazmış olduğu mektup akıllarına gelir ve mektubun atıldığı bölgeye 250 kadar asker gönderirler.

İki Osmanlı askeri aranmaya başlanır. Bir kaç gün sonunda sıcak çatışma olur ve Osmanlı askerleri bu Karlıdağlar da şehit edilir.

İki askerin mezarı şu an da Sidney'e 250 km. uzakta Karlı Dağlar'da ve mezarlarında fotoğraf çekmek yasak. Avustralyalılar iki Osmanlı askeriyle
    savaştık demek zorlarına gittiği için bu askerlere Hindistan asıllı diyorlar.

Oysa Hindistan'da ne Karahisar diyarı, ne de Karadeniz diyarı diye bir bölge yok. Bu bilgi Hindistan Büyükelçiliği'nin açıklamasından çıkarılmıştır.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    Bilgisayar

Gözlerim doldu en sonunu okurken.Çok sağolasın..

Nesil
    2006
    Yer
    # 5-5

vay bee helal olsun gerçekten, ruhları şad olsun

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

vay be işte bizim yıkılmamızı engelleyen güç buydu
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    Göçebe

duygulandım bi an
    Hani, kurşun sıksan geçmez geceden,
    Anlatamam, nasıl ıssız, nasıl karanlık... Ve zehir - zıkkım cıgaram.

vay bee nasıl insanlarmış...

vay beee işte budur çok güzel paylaşım için saol

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

bir türk dünyaya bedeldir.bu da açık örnek

Nesil
    2006
    Yer
    Sivas

ben başka bir şeklini okumuştum ama pek fazla fark yok. şu an türkiye de kaç kişi bunu yapmaya cesaret edebilir

gercektende duygulandim,ne kadar yüreklilermis,2 osmanli askeri koskoca avustralya ile tek baslarina savasmislar,ve karsiliklarini almislar.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

atalarımızla ne kadar övünsek azdır bunları duydukça duygulanıyorum

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by arda_ultraslan View Post
    gercektende duygulandim,ne kadar yüreklilermis,2 osmanli askeri koskoca avusturya ile tek baslarina savasmislar,ve karsiliklarini almislar.
    avustralya

Nesil
    2005
    Yer
    34

cesaret budur işte herkesde aynı düşünce ben önemli değilim vatanın yararına ne yaparsam yapayım kardır. bide şimdiki halimize bakın vatanın zararına ne yaparsam kardır diyen milyonlar aramızda yaşıyor

helal olsun iki şehidimizede.. nur içinde yatsınlar ruhları şad olsun.. askerlerden biri bizim Afyonkarahisarlı'mıymış demek.. Tüm şehitlerimizi anıyoruzz. görsün artık Türk halkı vatan bilincine sahip iki gencin bile nelere göğüs gerebildiğini... Vakit birleşme vaktidir..

ruhları şad olsun

Mesaj Yetkileri