1 ile 19 arası toplam 19 sonuç

Konu: Tanrıya İnanmayan Adam

omer-faruk-14 Misafir

Default Tanrıya İnanmayan Adam

Amerika’daki Kuzey Kaliforniya Üniversitesi’nde, hayatını insanları Tanrı inancından vazgeçirmeye adayan bi felsefe profesörü varmış. Bu herif bütün bi dönem boyunca öğrencilerine Tanrı’nın olmadığını kanıtlamaya çalışırmış. Her sömestr sonunda da, “Eğer aranızda hala Tanrı’ya inanan varsa hemen ayağa kalksın” diyerek bitirirmiş dersini. 20 yıl boyunca onun tersi düşünen pek çok öğrenci olmasına rağmen kimse ayağa kalkmaya cesaret edememiş. Çünkü hoca sözlerini bitirdikten sonra cebinden bir yumurta çıkarıp, “Afferin! Zaten eğer Tanrı gerçekten olsaydı işte bu yumurtanın kırılmasını önlerdi” diyerek yumurtayı yere doğru bırakırmış. Sonra da yumurtanın kırılmasını zevkle seyreder, kahkahalar atarmış. (pis adam) Ve maalesef, pek çok öğrenci bu gösteriden etkilenir, Tanrı’nın varlığı konusunda şüpheye düşermiş.
    Ancaaak, 20 yılın sonunda “mümin” bir öğrenci, profesörün nasıl bi kişiliğe sahip olduğunu duymuş olmasına rağmen felsefe dersi zorunlu olduğundan bu sınıfın öğrencisi olmuş. Hocanın garip mantığından korktuğu için de üç ay boyunca bütün herşeyi itiraz etmeden dinlemek zorunda kalmış. Derken son gün gelip çatmış. Adet olduğu üz’re hoca son gösterisini yaparak dönemi bitirecekmiş. Fakat, “Aranızda hala Tanrı’nın varlığına inanan varsa şu an ayağa kalsın” dediği anda sınıftaki 300 öğrenciden biri olan koyu hıristiyan genç ayağa kalkmış, “Yanlış yapıyosunuz sayın hocam. Ben bütün kalbimle Tanrı’nın varlığına inanıyorum” demiş. Zaten bu, hocanın da yıllardır beklediği anmış. Yumurta testi çok daha keyifli olacakmış böylelikle. Hemen cebinden yumurtayı çıkarmış, “İyi o zaman, hadi Tanrın bu yumurtayı kırılmaktan kurtarsın da görelim bakalım” diyerek yumurtayı yere doğru bırakmış.

Sınıftaki herkes nefesini tutmuş. Herşey ağır çekim gibiymiş. Yumurta yere doğru düşmüş düşmüş düşmüş ve yere çarpıp zıplamış, or’dan bi daha gerisin geri aynı hızla yere çarpmış ama KIRILMAMIŞ! Bunu gören felsefe profesörü ne yapacağını bilemeden, sararmış suratını öğrencilerden gizlemeye çalışıp sınıftan koşarak kaçmış. Kalan öğrenciler, “koyu katolik” gencin önderliğinde o gün ve o gece, sabaha kadar ilahiler söylemiş sınıfta.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Acaba bu olaydan sonra tanrıya inanmışmıdır ?

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

hmm. güzelmiş

Nesil
    2005
    Yer
    34

ya kusura bakmada biraz nasreddin hoca fıkrası gibi geldi bana tabii mucizedir de internette gördüğümüz hiç bir şeyi kesin kaynak olarak alamayız...paylaşım için saol

Nesil
    2007
    Yer
    Foruma katıldığınız yer

Biraz fıkra gibi olmuş gerçekten.Yinede sağol..

Allah'ın varlığını yumurta testine bağlamak pek mantıklı gelmiyor..

Allah'a inanmaları yumurtanın kırılıp kırılmamasına kalmışsa vay hallerine

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Evren'deki düzen herşeyi kanıtlıyor. Paylaşımın için sağol.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul- Samsun- Isparta

O yumurta demek ki sadece inanmasına vesile olmuş.Ama akıllı olan insan bunu çok kolay anlayabilir.Hz. İbrahim'e Tanrıyı Nemrut olarak tanıtmışlar ancak o bizi yaratanın varlığını aklı ile anlamış...

Quote Originally Posted by ibo View Post
    Allah'a inanmaları yumurtanın kırılıp kırılmamasına kalmışsa vay hallerine
    cocuk onlar abisi paylasim icin sagol

Nesil
    2006

paylaşım için sağol güzel yazıymış..

Yahu ne Adamlar var... Tabiki Allah var... Bizde Tüm kalbimizle inanıyoruz... Ztn nefes alıyoruz bu kimiN saysesinde tabiki Yüce YaradanıN bir mucizesi...

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul-izmir

olay bariz şehir efsanesi bu bir...ikincisi de yumurtaya dayanarak tanrıya inanan inanmasın daha iyi zaten...böyle zübük olaylardan esin kaynağı yaratılacağına azıcık kitap okunsa inanan da sebep bulur inanmayan da...

ayrıca akıllı olan anlar falan yanlış bü düşünce inanmayanlar aptal mı ki?

konu dini içerikli.ve tartışmaya gidiyor.kapatılmasını talep ediyorum.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

sanal ortamlarda görülen her şeye de inanmamak gerekiyor bazı durumlarda...

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Kapatılıp kapatılmaması önemli değil bence.

Ayrıca Tanrı'ya inanç yumurtaya bağlı değil. O sadece Tanrı'ya inananları veya inanmayanları haklı çıkaracak bir simge. Profesör yumurtayı yere bıraktığında Tanrı çocuğu haklı çıkarmak ve Tanrı'nın var olduğunu kanıtlamak için bu mucizeyi yaratıyor.

Bu hikaye gerçek değildir büyük ihtimalle.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Evet Cumhur katılıyorum bu sadece bi hikaye. Gerçek deil diye düşünyorum. Kısa bir hristiyan hikayesi. Öte yandan buna benzer adamlar her yerde var. İnanmıyosan kendine ama başkalrına da dayatmaları çok zor durumdabırakabiliyor insanları.. Allah kolaylık versin..

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Önemli olan Hristiyan hikayesi olması değil. İsa da Allah'ın peygamberiydi. Bu hikaye İslam'a da uyarlanabilir. Bu arada adın neydi?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Adım Raşit. Evet farketmez, ben bilgi verme amaçlı söyledim. Sonuçta şu an bile islam la diğerlerinin ortak noktaları var. Başta Allah inancı. Ama bu bir hikaye, gerçek olabilir de, olmayabilir de. Ama ben ne yazık ki internet ortamındaki şeylere önyargılı davranıyorum, davranma gereği hissediyroum..

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

..................

Çok derin bir din dersi verdim yahu! Son din sınavından 96 almıştım.

Hiçbir yönetici uyarmadan yapıyorum bunu: burada din konuşulmayacağı için yazdıklarımı siliyorum.

Mesaj Yetkileri