Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 36 sonuç

Konu: Zamanda yolculuk gerçek oluyor!

Nesil
    2006
    Yer
    Bandırma-10.5

Exclamation Zamanda yolculuk gerçek oluyor!

9 milyar dolarlık bu deney tarihe geçecek..
    08.02.2008 19:44
    İnsanoğlunun en büyük düşlerinden biri olan zamanda yolculuk 3 ay içinde gerçek olabilir

Rus bilim adamları İsviçre’de yapılacak ve evrenin oluşumunu inceleyecek olan 9 milyar dolarlık deneyin bir zaman tüneline yol açacağını iddia etti

Canlı kopyalama, ısmarlama organlar, aya seyahat derken, iki Rus matematikçi, dün bilim gündemine damgasını vuracak bir açıklama yaptı ve “Mayıs ayında gelecekten gelen misafirler için hazırlanın” dedi. İşin aslı ise, fizik biliminin gizemli ayrıntılarında gizli. İsviçre’nin Cenevre kentindeki Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi (CERN), mayıs ayında bugüne kadar yapılmış en büyük fizik deneyini gerçekleştirecek. 4 milyar dolara malolan Büyük Hadron Çarpıştırıcısı (Large Hadron Collider, LHG) ilk kez denenecek. Bu deneyde, atomlar birbirlerine ışık hızına yakın bir hızla çarpışıtırılacak. Ortaya evrenin varolmasına neden olan “Büyük Patlama”nın ilk saniyelerinin küçük bir örneği çıkması bekleniyor. Böylece evrenin kökeniyle ilgili bilgi elde edilecek.

Bilim kurgu değil

Buraya kadar her şey ku****m yani parçacık fiziğinin alanı olarak gözüküyor. Ancak Moskova Steklov Matematik Enstitüsü’nden iki matematikçi Irinia Arefava ve Igor Volovich’e göre bu deney sırasında ortaya çıkan yüksek enerji, zamanda bir kırılma yaratacak. Atom düzeyinde bile olsa bir zaman tüneli oluşacak. Dünyanın sayılı matematikçilerinden Volovich’in bu iddiası bilim dünyasında “rüya ya da bilim kurgu” olarak değil ciddiyetle karşılandı. İddiayı dünyanın sayılı bilim dergilerinden İngiliz NewScientist, kapağına taşıdı.

Tarihe geçecek deney

LHC’deki çarpışmada 7 teraelektronvolt (TeV) miktarında enerji açığa çıkaracak. 1 TeV, bir sivrisineğin uçarken çevresine yaydığı kinetik enerjiye eşit. Ancak bu enerjinin, sivrisineğin 1 trilyonda biri küçüklükte bir alanda ortaya çıktığı düşünüldüğünde, enerjinin büyüklüğü ortaya çıkıyor. Ünlü Alman fizikçi Einstein’in teorisine göre uzay en, boy, yükseklik ve zaman olarak 4 boyuttan oluşuyor. Ve zaman uzayı bir örtü gibi çevreliyor. Yüksek bir enerji, uzayda bozulmaya neden olarak, zamanda bir “tünel” yaratabiliyor.

Bu zaman tüneliyle teoride, geçmişe yolculuk mümkün. Volovich’e göre yüzyıllar veya bin yıl sonra, torunlarımız tarih kitaplarında, CERN’deki deneyi okuyacak. Deneyin ne zaman, kaçta ve nerede yapıldığı hakkında bilgi sahibi olacaklar. Ve o zamanki teknolojiyi kullanarak, açılmış olan “zaman tünellerinden” bizi ziyaret edecekler.

E=mc2

Dünyanın en ünlü formüllerinden biri olan Einstein’in görecelik teorisine göre yeterince ağırlıkta bir kütle veya yeterince büyük bir enerji, uzayda ve onu çevreleyen zamanda bir bozulmaya neden olabilir. Bilim adamlarına göre CERN’deki deney, Einstein’in teorisinde belirttiği kadar bir enerji açığa çıkaracak.

Türkiye de katılıyor

* CERN Enstitüsü’nde yapılacak olan deneyde 2 tonluk dev bir mıknatıs Fransa-İsviçre sınırının 100 metre altındaki 27 km’lik tünele yerleştirilecek.

* 16 metre yüksekliğinde, 17 metre genişliğinde ve 13 metre boyundaki mıknatıs yer altındaki 15 parça ile birleştirilecek.

* 13 yıldan beri hazırlıkları devam eden deneyin maliyeti 9 milyar dolar.

* 36 ülke ve 2 binden fazla fizikçinin yer aldığı projeye Türkiye’den Boğaziçi, Çukurova ve ODTÜ fizik bölümlerinden öğretim görevlileri katılıyor.

Vatan

Kula bela gelmez Hak yazmadıkça,
    Hak bela yazmaz kul azmadıkça.

Nesil
    2006
    Yer
    Island

Benim 25 yaşımdaki halim gelsin Merak ediyorum kendimi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Tvde izledim haberi .Çok ilginç gerçekden böyle bir oLay olabilirmi olursa nasıl olcak bekleyip görücez artık.

Dün Back to the Future vardı . Ne filmdi be Yapabilirse böyle birşeyi gerçekten takdiri hakediyorlar . Ama ben pek ihtimal vermiyorum .

Nesil
    2006
    Yer
    Juventus Arena-Turin

o kadar parayı boşa harcamıslar..dünyada ne kadar aç insan var..neyse..başarma ihtimalleri bana göre %0.001

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

9 milyar dolar değil 999 milyar dolar harcasalar yine boş.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

İlginç bir deney olacak.
    So what?
    Saike

Nesil
    2006

Merakla bekleniyorum; ama farkında olduğunuz gibi bir canlıyı veya insanı zaman içinde yolculuk yaptırmayacaklar. Deneyle asıl amaçlanan Dünya'nın nasıl oluştuğunu görmek. Tabii ki de bir insanın 10 yıl sonraya gidip o zaman neler olduğunu görmeyecek...

Deneyin sonucu noldu takip eden var mı ?

Nesil
    2007
    Yer
    Nilüfer / Bursa

Deney oLdu mu ki ?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Deney sanırım 21 Haziranda olması gerekiyodu diye biliyorum ben.. Ya yapılmadı yada bir sonuca varılamadığı için üstü kapatıldı bilemiyorum..

Nesil
    2006

Zamanda yolculuk çok kolay. Bir cismi Işık Hızına çıkartığımız zaman zamanda yolculuk yapabiliriz. Tabii o hızda o cisim hala sağlam kalırsa.

Nesil
    2007
    Yer
    Nilüfer / Bursa

BeLLiydi zaten

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Photograph View Post
    Zamanda yolculuk çok kolay. Bir cismi Işık Hızına çıkartığımız zaman zamanda yolculuk yapabiliriz. Tabii o hızda o cisim hala sağlam kalırsa.
    Yahaha Bende heyecanla girdim Tuğba'dan ayrılmadan önceye dönücem die :P
    Tourner dans le vide, tourner dans le vide..
    Et je m’envole, vole, vole, vole, vole...

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Zaten zamanda yolculukta geçmişe gitmek olursa mümkün olacakmış..Gelecek hayal.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Geçmişe nasıl gidicekler ki ? İmkansız gibi bir şey.

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

60'lı yıllara gitmek her açıdan güzel olur. (:

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Antalya arasında

Bir fizikçi olarak hayatta hiçbirşeye imkansız gözüyle bakmam, ama günümüz koşullarında böyle birşeyin henüz gerçekleşebileceğine inanmıyorum, elbetteki bu deney bilim adamlarımıza son derece önemli veriler elde ettirecek ve çalışmalarını daha iyi devam ettirmelerini sağlayacak, ki böyle birşey olsa bile biz bunu bulduk diye çaıkacaklarını da hiç sanmıyorum !

Hep hatalarımızı onarmak ya da o anı istediğimiz için geçmişe dönmek istiyoruz.. Peki ya onardıktan sonra yapacağımız diğer hatalar? Ya da o devire döndükten sonra fizik bu hiçbişeyine güven olmaz ya o zamandaki süreç değişirse? Ölen kişilerin sıralaması , yaşam koşulları vs. .. O yüzden istekte bulunurken herzaman ufkumuzu geniş tutmalıyız
    Herşeye sahip olmak isteyen elindekini de kaybediyor..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Böyle bir şeyin olması bence imkansız.. Boşa uğraşıyolar..

Tamam belki Protonlar ışık hızına ulaşabilir ancak bir insanın veya büyük varlığın ışık hızına ulaşması durumunda ne hale gelir bi düşünün..

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Daha ışınlanmayı bulmadan zamanda yolculuk

Bu tarz şeylerin olabileceğine inanmıyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Açıkçası bende inanmıyorum ama denemekten zarar gelmez denesinler bu dünyada inanacağım en son şeylerden biri bu

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Benim inanacağım son şey,ölümsüzlük olurOnun dışında ışınlanma falan belli olmaz arkadaşlar.Eskiden uçmak imkansızdı..Yer çekimi ilk bulunduğunda buna karşı koymanın ne kadar zor olacağını iyi biliyorlardı.

Şimdi ışık hızı kavramı çok uzak geliyor..

Olacağını bende sanmıyorum çünkü daha çok çok erken bunlar için.

Ama deneseler pekte zararı olmaz

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Ama deneseler pekte zararı olmaz
    Denemeden birşey görmek zor zaten Oğulcan, ama bende ihtimal veremiyorum.
    (/s)

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Eğer yeterli miktarda enerji ortaya çıkarabilirlerse ben zamanı bükebileceklerine inanıyorum. Benim şahsi düşüncelerime göre evreni genişleten 3lü zaman yani günümüz gelecek ve geçmiş arasında birer tünel açılabilir.
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul-Ümraniye

Konu burada mevcut idi ama gözünden kaçtı heralde Coşkun abi:
    http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=56445
    20alex20...

Hayattan canlı ölüm, günahtan baskın rahmet;
    Beyoğlu tepinirken ağlar Karacaahmet...

Necip Fazıl Kısakurek

Del Piero_10 Misafir

Zamanda yolculuk diye birşey olamaz.İnsanlar boşuna umutlanmasın.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Ölüm ve yaşlılığın haricinde herşeyin çözümü vardır. Bunu düşündüğümüzde buda olabilir ihtimali ortaya çıkıyor. Ben olabileceğine inanmasamda şunu gözden kaçırıyoruz. Biz bu tür şeyleri filmlerdeki gibi düşünüyoruz.

Mesela ışınlanma olayı.

- Işınla bizi Scotty

- Olmaz makina soğuk

tarzında olmayacaktır. Uçakla 1 saatte gittiğiniz yere yine uçak gibi vasıtalarla 1 dk gidebileceğiz. Zaten bunla ilgili bir haberde vardı. Savaş uçaklarında denenecekti.

Zamanlar arasında yolculukta makinaya bin ordan git eski zamana hatalarını düzelt çıkma teklifi etmediklerine şansını dene tarzı olmayacaktır.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Debemeden belli olmaz. Çok çok zor gibi ama keşke olsa..

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Ya olursa

Bunun bir de geri dönüşü var.300 yıl ileri gider bir 300 sene beklersin bizi

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

ıkı tane konu mevcut suan yonetıcıler suna bır el atsalar aslında ıyı olur..

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri