1 ile 23 arası toplam 23 sonuç

Konu: Coca cola neden soğuk içilir ?

Hybrid View

Talking Coca cola neden soğuk içilir ?

Coca cola neden soğuk içilir ?

Coca Cola'yı bulan şahıs bu işe başlarken tüm dünyanın tadını seveceği bir şerbet yapmayı kafasına takmış. Tüm servetini buna yatırmış. Sonunda da ünlü Coca Cola formülünü hazırlayıp piyasaya sürmüş. Ama sonuç tam bir fiyasko olmuş. Yılların emeği boşa gitmiş. Fakat daha sonra şirketin bir ortağı formülde hiç değişiklik yapmadan Coca Cola'yı bugünkü satış rakamlarına ulaştırmış. Ne mi yapmış? Sadece şerbeti soğutup satışa sunmuş! Bu nedenle tüm Coca Cola şişelerinin üzerinde "Soğuk içiniz" yazıyormuş.

Formülü açıklansa isteyen herkes evinde çay yapar gibi Coca Cola üretebilirmiş. Formül işte bu yüzden dünyanın en önemli sırrı gibi gizli tutuluyormuş.

Kimyayla alakası olan herkes bilir ki Coca Cola asidik yapıdadır. Bundan ötürü de dışarıya ısı verdikçe, yani soğudukça, daha "kararlı" hale gelir. Böylece de lezzeti artar. Coca Cola soğuk sevmemizin ve şişelerin üstünde "soğuk içiniz" yazmasının nedeni bu "asid-baz" ilişkisinden kaynaklanmaktadır.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

paylaşım için teşekkürler..

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Tamamen Kimyasal bir olay.Kola'nın içindeki madde belli bir sıcaklığın altında reaksiyona girmiyor.Belli tadı vermiyor.Ancak soğuk ortamda çalışıyor ve gerçek tadını veriyor.

Bencede Soğuk İçiniz "

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Aha bilmiyordum bu hikayeyi,ilgincmis.Ama zaten soguk iceriz biz Kolayi

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Sıcak kolayı sevmem sıcak kolayı içenide sevmem

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Kola dediğin soğuk içilir zaten Sıcak tadı kalmıyo.

İlginçmiş hikaye gerçekten.Düşünsenize herkes evinde çay demler gibi kola yapıyo Kola soğuk içilirken daha güzel,sıcak içince anlamıyorsun kola içtiğini

Nesil
    2007
    Yer
    Foruma katıldığınız yer

Sudan çok kola içerim, ancak buz gibi olması şartıyla..
    Haddini bilmediği için siteden uzaklaştırılmıştır.

Nesil
    2006
    Yer
    22 - 07

Zaten üstünde sıcak içiniz yazsa da soğuk içerim ..

Nesil
    2006

Hayatım boyunca Kimya'yı sevmedim ve dinlemedim. Kopya ile felan geçtik. Lise 3'de öğretmenimiz Kola'nın neden soğuk içildiğini anlatınca Kimya'yı geçde olsa öğrenmeye başladım.

Kimyayla alakası olan herkes bilir ki Coca Cola asidik yapıdadır. Bundan ötürü de dışarıya ısı verdikçe, yani soğudukça, daha "kararlı" hale gelir. Böylece de lezzeti artar. Coca Cola soğuk sevmemizin ve şişelerin üstünde "soğuk içiniz" yazmasının nedeni bu "asid-baz" ilişkisinden kaynaklanmaktadır.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

aygunce bir yaklasım daha ama haklısın kardesım.. paylasım ıcın sagolun

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Coca Cola'da çalışan 2 kişi formülü Pepsi'ye satarken yakalanmış ve hapis cezası almışlardı.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

coca colanın formülüyle ilgili bir sürü şehir efsanesi var..Açıklanmadı sanırım hala formül çözülememeside çok enteresan..

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

İlginç gerçektende.. Bencede her zaman Coca Cola'yı soğuk içiniz

Gazların çözünürlüğü ile alakalı bir konu. Sıcaklık arttıkça gazların çözünürlüğü azalır. Kolaya asitliği veren de CO2 gazıdır.
    Last edited by Defuser : 03.Mayıs.2008 at 18:46 Reason: Yanlış olması muhtemel bilgi girişi.

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Coca böcekleri var diyorlar..icinde yani

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Haber doğru değil bence bunca sene açıklamadığı sırrı Antalya Tüketici Mahkemesi
    nin davasıyla mı açıklayacak..Ayrıca Cochineal böceği larvası kolaya koonulsa bile yapılan deneylerde bulunması kolay olurdu gibime geliyor..

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

bir kaç ay önce Pepsi , Coca Cola'nın formülünü çalmış fakat Pepsi üst düzey yetkilileri böyle bir şeyi kendilerine yediremeyecekleri için çalan isimleri polise vermişler, bunun için Coca Cola; Pepsi'ye teşekkür etmişti, demekki önemli bir mevzu

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by ThersoN View Post
    bir kaç ay önce Pepsi , Coca Cola'nın formülünü çalmış fakat Pepsi üst düzey yetkilileri böyle bir şeyi kendilerine yediremeyecekleri için çalan isimleri polise vermişler, bunun için Coca Cola; Pepsi'ye teşekkür etmişti, demekki önemli bir mevzu
    Pepsi, eğer bu formül ile üretim yapsa yasalara karşı iş yapmış olacak ve cezalandırılacaktı. Çünkü Cola Cola bunu yasal hakkını almış.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Bay Önder View Post
    Pepsi, eğer bu formül ile üretim yapsa yasalara karşı iş yapmış olacak ve cezalandırılacaktı. Çünkü Cola Cola bunu yasal hakkını almış.
    O kadarını bilmiyorum ama çalan belli olmadığı için Pepsi'nin bu durumdan sorumlu tutulacağını sanmıyorum, ama yine de böyle bir şey yapmak gereksiz

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Yahu adamlar 120 yıldır fabrika ortamında o böceğin bilmemnesinimi çıkarıyolar,bence çok saçma.Ayrıca aslında herkes evinde çay gibi yapabileceği için formül saklanıyormuş millet heryerde o böcekten bulamayacağına göre???

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Gazların çözünürlüğü ile alakalı bir konu. Sıcaklık arttıkça gazların çözünürlüğü azalır. Kolaya asitliği veren de CO2 gazıdır.
    Ben de böyle biliyordum. Kolayı pek sevmem, seveni de pek sevmem. İçtiğim zaman da sıcak kola içerim. Ben daha çok seviyorum öyle.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Iyy sıcak kolanın tadı tuzu yok

Mesaj Yetkileri