1 ile 18 arası toplam 18 sonuç

Konu: Siyahî çiftin sarı saçlı mavi gözlü bebeği oldu

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Default Siyahî çiftin sarı saçlı mavi gözlü bebeği oldu

İngiltere'de siyahî bir çiftin sarı saçlı, mavi gözlü beyaz bir bebek dünyaya getirmesi bilim dünyasını şaşkına uğrattı.

Benjamin ve Angela Ihegboro adlı Nijeryalı anne babanın kızlarının, bazı siyahî çiftlerin çocuklarında görülen albino hastalığına da sahip olmadığı ve sağlıklı olduğu belirtildi.

Nmachi (Tanrı'nın güzeli) adı verilen mucize bebeği sezaryenle dünyaya getiren anne Angela, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Doğumdan sonra bebeği getirdiklerinde dilim tutuldu. Önce ‘oyuncak bebek' olduğunu düşündüm. Kızım çok güzel ve renginin benim için önemi yok. O bir mucize bebek. Ama hala neler olduğunu anlamış değilim.”

BABA: BU BEBEK BENİM Mİ?

Nijeryalı baba ise bebeğini gördüğünde şaşırdığını ve ilk sözünün “Bu bebek benim mi?” olduğunu söyledi.

Doğumdan sonra eşiyle birlikte sessizce bebeği izlediklerini belirten 44 yaşındaki demir yolları işçisi Ben,“Onun bir albino olmadığından emindim. O çok sağlıklı beyaz bir bebek. Sülalemizde hiç beyaz yok. Acaba genetik dönüşümden kaynaklanmış olabilir diye düşündük. Peki öyle olsun ama sarı ve kıvırcık saçlarını nasıl açıklayacağız?” diye şaşkınlığını dile getirdi.

Nmachi'nin kendi bebeğin olduğundan emin olduğunu vurgulayan Ben, “Eşim bana karşı her zaman dürüst oldu. Öyle olmamış olsa bile bebek bu kadar benzemezdi. Ona Nmachi (Tanrı'nın güzeli) adını verdik” dedi.

OLAĞAN DIŞI

Doktorlar cilde beyaz renk veren genlerin nesiller boyu iletilebildiğini belirtti. Ancak İngiltere'ye beş sene önce yerleşen Afrika kökenli çiftin soy ağacında bu genleri sağlayacak kimse bulunmuyor.

Oxford Üniversitesi akademisyeni Bryan Sykes, doğumun olağan dışı olduğunu belirtti.

Sykes,“Bu durum Afro-Karayip toplumunda olduğu gibi çok fazla genetik karışımdan kaynaklanıyor olabilir. Ama Nijerya'da çok az karışım var. Bu oldukça sıra dışı. Birçok sarışın çocuk doğum sırasında böyle sarı saça sahip değil. Bir tür bilinmeyen kalıtsal değişim olabilir” diye konuştu.

Çiftin 4 yaşında bir oğlu ve 2 yaşında bir kızı daha bulunuyor.

Hürriyet

Şimdi bu çocuk beyaz ama zenci geni taşıyor onların özelliklerini barındırıyor dimi ?

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Adamın kesinlikle DNA testi yaptırması lazım... Yıllar önce bir Türk komedi dizisinde böyle bir pasaj vardı. Bir beyaz çiftin zenci çocuğu oluyor, anneanne ve babaanne kime çekmiş diye tartışıyor, bizim üç göbek ötede dedemiz esmermiş filan tartışıyorlar. O esnada kadının patronu geliyor hastaneye tebrik etmek için: Meğer adam Stephan Appiah gibi birisi...

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Quote Originally Posted by yaman76hakanFB View Post
    Adamın kesinlikle DNA testi yaptırması lazım... Yıllar önce bir Türk komedi dizisinde böyle bir pasaj vardı. Bir beyaz çiftin zenci çocuğu oluyor, anneanne ve babaanne kime çekmiş diye tartışıyor, bizim üç göbek ötede dedemiz esmermiş filan tartışıyorlar. O esnada kadının patronu geliyor hastaneye tebrik etmek için: Meğer adam Stephan Appiah gibi birisi...

yalnız hocam bu tarz bi durum olsa bile en azından melez doğardı yani bembeyaz olması çok garip bence.

o değil de çok güzel çok tatlı bir şey yahu

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Hooijdonk'un da sarı bir çocuğu olmuştu. Birde kadına sormak lazım neden sarışın.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Yahu bu çocuk nasıl birşey? Hadi kadın başka birinden yapsa çocuk yine bu kadar sarı olmazdı.. Oldukça ilginçç...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bebek albinoymuş. O yüzden böyle...

Nesil
    2006
    Yer

Quote Originally Posted by Clayman View Post
    Bebek albinoymuş. O yüzden böyle...
    kesinlikle albino olmadığını doktorlar söylemiş ...

albino olsaydı mavi gözlü sarı saçlı olmazdı. Gözler kırmızı olurdu.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Sanırım soylarının beyazlara dayanıp dayanmadığı falan araştırılıyordu.

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

Cidden ilginç adamlar bi yandanda ünlü oldular bunlarla dizi falan çekerler Allah bilir artık

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

İmkansız bi olay değil bu. Çekinik genlerin birleşmesiyle olan birşey. Çok küçük bi olasılık ama sonuçta olan birşey
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
    kesinlikle albino olmadığını doktorlar söylemiş ...
    Ben de tam aksine, doktorların bebek için albino dediklerini okudum internette.

Quote Originally Posted by Hugo View Post
    albino olsaydı mavi gözlü sarı saçlı olmazdı. Gözler kırmızı olurdu.
    Gözleri görünmüyor ki Ertuğrul Ne biliyorsun belki kırmızı ?

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Doktorlar albino olmadığını söylemiş

Nesil
    2006
    Yer

Quote Originally Posted by Clayman View Post
    Ben de tam aksine, doktorların bebek için albino dediklerini okudum internette.

Gözleri görünmüyor ki Ertuğrul Ne biliyorsun belki kırmızı ?
    nerde okudun bilmiyorum ama sabah ve milliyet'te benim dediğim yazıyor.

http://www.sabah.com.tr/Dunya/2010/0..._dunyasi_sokta

hatta fotoğraf da vardı da kaldırmışlar şimdi sanırım mavi gözleri gözüküyordu

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Sütçüdendir.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

adamlar zoru başarmış tartışmaya gerek yok

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

iki tarafın dedesinden veya büyükannesinden gelen cekinik genlerle olabilir bişey bu
    tabi hem annede hem babada bu çekinik genlerin bulunması lazım

şaşılacak bişey yok
    (mendel kanunları)

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa/Çanakkale

gerçekten çok şirin bir bebek. siyahi bir çiftin böyle bir bebek dünyaya getirmesi bir haylı ilginç.

Mesaj Yetkileri