11.3'ün gelmesiyle beraber, beni de bir heyecan sardı. Uzun yıllardır takımlarımızın Avrupa'da başarısız kalmasının sebeplerine kafa yordum bugün. Profesyonel olmayan yöneticiler, oyuncular ve taraftarlardı aklıma gelen sebepler. Oyunda olsa dahi,
pozisyon bilgisi yüksek,
altyapı eğitimi sağlam,
profesyonel oyuncularla kuracağım kadromu. Belki de hiç kimsenin ölçüt almadığı kriterleri kullanarak kuracağım kadromu, sistemimi.
Alacağım oyuncuların, kendi dillerinin dışında en az bir dile basit seviyede İngilizce zorunlu olmak üzere hakim olmaları, Türk oyuncuların daha çok gurbetçi olmasına dikkat edeceğim. Yabancı oyuncuları daha çok Avrupa'dan alacağım yine. Afrika ve Güney Amerika'nın mental açıdan eksik oyuncularını pek düşünmeyeceğim kadromda.
Kendime rol modeli olarak Jupp Derwall'i alıyorum. Türk futbolunda devrim yapmak istiyorum. Amaçlarım, şampiyonluktan öte. Liginde kafadan ilk 2'ye oynayan bir takım yaratıp, Avrupa'da istikrarlı sonuçlar almak istiyorum. Öyle şaşalı başarılarda değil gözüm.
Bu fikrimi gerçekleştireceğim takımı ise düşünmeden buldum. Kalbimi verdiğim, şu an başarı açısından yerlerde sürünen
Galatasaray.
Devrime tanıklık için hazırsanız, hoşgeldiniz !
Galatasaray Devrimin Eşiğinde !
2010/2011 sezonunun başında 2 teknik direktör değiştiren, farklı farklı transferler yapan ve büyük bir batağa saplanan Galatasaray, umduğunu bulmak adına tecrübesiz Karadaş'a güvenecek! Kendisine mikrofon uzatılan tecrübesiz teknik adam:
"Galatasaray benim ilk tecrübem olacak. Daha önce Louis van Gaal'in teknik ekibinde yer aldım. Bazı teknik direktörlük kurslarından birincilikle mezun oldum. Yaşım 32, futbol tecrübem ise amatör kümeyle sınırlı kaldı."
Oyuncularda ve teknik kadroda radikal değişiklikler düşündüğünü söyleyen Karadaş, Florya'da değişim rüzgarı uyandırdı.
AA - Anadolu Ajansı