http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=92163
(okudum kabul ettim)
Uzun bir aradan sonra heycanlı olabilicek bir karakter açmak istedim ve takımımı aramaya başladım genellikle ingiltere alt liglerini araştırdım ama bir zamandan sonra bu çalışma izni alamamaktan sıkıldım ve Almanya tercihim oldu ilk gözüme çarpan şuan kötü durumda olan taraftarı olduğum takımın renkleri Wolfsburg dikkatimi çekti ve başarıya ulaşmak için elimden geleni yapmaya karar verdim ve işe koyuldum hepimize hayırlı olsun keyifle takip edersiniz umarım.Kendim hakkında bilgi vericek olursam tanınmış futbolculardan çok gözlemcilerimle regen olarak adlandırdığımız kişileri aramak tekrar hayırlı olsun ve iyi seyirler diliyorum
Wolfsburg Almanya'da futbolun en üst seviyesi olan Bundesliga'da mücadele eden bir futbol takımı. İsmini Wolfsburg kentinden alan takımın ana sponsoru Volkswagen'dir. 2008-09 sezonunda Felix Magath yönetiminde tarihinde ilk kez Bundesliga şampiyonu oldu.
Yeni şehirde yeni bir takım(Kuruluş Macerası)
Wolfsburg şehri 1938 yılında Stadt des KdF-Wagen adıyla bir otomobil fabrikası işçilerine ev sahipliği yapan bir yuva olarak kuruldu. Şehrin ilk futbol kulübü bu otomobil fabrikası işçilerinden oluşturuldu. Bu takım 1943-44 ve 1944-45 sezonlarında Gauliga Osthannover 1. liginde mücadele etti.
12 Eylül 1945 yılında İkinci Dünya Savaşı'nın ardından şehirde ilk olarak VSK Wolfsburg adıyla bilinen futbol takımı, yeniden kuruldu. O günlerde de takım, yeşil ve beyaz kombinasyonundan oluşan formalarla sahada mücadele etmekteydi.
Aynı sene, kulüp maddi kriz içerisinde yok olma aşamasına geldi. Bu dönemde oyunculardan biri dışında tümü kulüpten ayrılarak 1. FC Wolfsburg takımına katıldılar. Takımda kalan tek futbolcu olan Josef Meyer, arkadaşı Willi Hilbert'in de desteğini alarak kulübü yeniden kalkındırmak adına yeni transferlerle yola koyuldular. Yeni yönetim takımın ismini bugünkü hali olan VfL Wolfsburg olarak değiştirdi. Vfl kısaltması Jimnastik Kulübü anlamına gelen Verein für Leibesübungen tamlamasının baş harfleridir.
Yeni takım bir sene içerisinde yerel lig şampiyonluğunu kazandı. 1946 kasım ayı sonlarında ise, dönemin panzer takımı olarak nitelendirilen Gelsenkirchen ekibi Schalke 04 ile Volkswagen sponsorluğunda yaptırılan yeni statlarında karşılaşma şerefine ulaştılar.
Stadyum Wolfsburg maçlarını kendi stadı olan yaklaşık 30,000 kişi kapasiteli Volkswagen Arena
Yıldız Oyuncularımız:Edin Dzeko
Diego
Formalarımız :
Taraftarlarımızdan birkaç resim bu yolda yalnız değiliz (!)
Tekrar o günlere dönmek dileğiyle
Zafer anından bir görüntü daha
Şampiyonluk kutlamaları
Hazırlık maçlarımız bunları hemen koymak istedim geriye kalan lig ve kupa maçlarımız 4'erli şekilde koyulucak Yılmaz Vural hocamızın taktiği ile yola devam edicez 18 maç 4'er periyotlara böldük 2 maç ise bizim joker maçlarımız
Transferlerimiz birazdan sizlerle önerileriniz varsa lütfen söyleyiniz iyi seyirler![]()