View Full Version : Football Manager 2014 | 14.3.1
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
10
Universal
05.Şubat.2014, 02:01
Bu yaşadığının oyun senaryosu olması için aynı maçı her oynadığında aynı sonucu vermesi lazım. Yani hiçbirinde kazanamaman lazım. Save/Load yaparak bunu test ettin mi? Atıyorum çöküş döneminde kaybettiğin bir maçı sırf test amaçlı tekrar tekrar oynadın mı? Bu eleştiri değil yanlış anlama, oyunu çözebilmek için soruyorum
Hayır oynamadım bu olayı sevmediğim için. Tabii ki her seferinde sonuçlar değişecek. Ama bunu yapmak zorunda değil her kullanıcı. İlk karşılaştığı sonuç ile kariyerine devam ediyor.
arrogancee
05.Şubat.2014, 02:02
sırf buna bakarak ortada bi senaryo olmadığını söyleyemeyiz bence. oyun her defasında yeni bir senaryo yazıyor olamaz mı?
Ben çöküş dönemini başlatan bir senaryodan bahsettim. Eğer yukarıdaki arkadaşın dediği gibi aynı maçı 18 kez oynayıp hiçbirinde kazanamıyorsa, bu oyunun bir senaryosudur. Ama bir kısmını kazanıp bir kısmını kazanmasaydı bunun senaryo olup olmadığını bilemezdik sonuçta. Kısacası benim bahsettiğim bir "kaybettirme senaryosu"ydu ve onun da var olduğunu öğrendim az önce verilen cevapla
arrogancee
05.Şubat.2014, 02:03
Hayır oynamadım bu olayı sevmediğim için. Tabii ki her seferinde sonuçlar değişecek. Ama bunu yapmak zorunda değil her kullanıcı. İlk karşılaştığı sonuç ile kariyerine devam ediyor.
Yok ben zaten save/load yap sonucu değiştir demek istemedim dostum. Senaryo olup olmadığını anlayabilmen için demiştim. Yoksa save-load'dan ben de nefret ederim.
arrogancee
05.Şubat.2014, 02:04
Bana ithafen yazilmis degil ama kendi gozlemimi paylasayim;
Sirf bu denemeyi yapmak icin 18 kere yeniden oynadigim bir macim vardi benim. :icon_frown:
15inde berabere kaldim, 3unde yenildim.
15 beraberligimin 11 ya da 12 tanesi son 5 dakikada yedigim gol ve gollerle. (kendi kaleme attiklarim ve korner karambollerinden baya var, sayisini tam bilmiyorum.)
Yenildigim uc mac da tek farkli yenilgiler.
Kadrolari ve taktikleri degistirmeme ragmen boyle oldu.
Arkadas, simulasyon dedigin sey bircok parametreyi degerlendirmeye alir. Taktik farkli, oyuncu farkli, mantalite farkli ama kornerden yine ucan kafayla kendi kaleme gol atiyorum.
Zaten sonra biraktim oyunu.:icon_lol:
O zaman durum çok kötü :) FM'nin yabancı forumlarına yaz bu durumu dicem ama adamlar hiçbişeyi sallamadıkları için bi işe yaramayacaktır
swindontown
05.Şubat.2014, 03:32
Benimde şöyle bir durumum oldu.
5-0 kazandığım maç sonrası elektrikler kesildi ve maçı tekrar oynamak zorunda kaldım.Maçı yine 5-0 kazandım.
Oyunda tüm ipler yapay zekanın elinde gibi.İyi giderken senaryo iyi kötü giderken berbat canı istediğinde mantara bağlıyor :)
Flammable
05.Şubat.2014, 09:54
[QUOTE=Universal;2606278]Hayır oynamadım bu olayı sevmediğim için. Tabii ki her seferinde sonuçlar değişecek. Ama bunu yapmak zorunda değil her kullanıcı. İlk karşılaştığı sonuç ile kariyerine devam ediyor.
Burda bahsi geçen senaryo tamamen tek bir maça özgü bir senaryo da değil aslında.
Daha geniş zaman içinde,sezonun senaryosu diyebiliriz belki de.
Genel olarak şöyle gidiyor ; takımı kur,takım kimyasını yükselt,taktiği oturt,iyi bir form yakala sonrasında da çöküş dönemini yaşa...Bu çöküş dönemi genelde ilk yarının sonuna doğru denk geliyor ve ikinci yarı sezonun son 3-5 haftasına kadar hayatı zindan ediyor.
mogutcu
05.Şubat.2014, 11:28
Bu çöküş senaryoları bana pek işlemiyor anlaşılan
Hiç transfer yapmadan
Almanya da Freiburg la ilk sezonumda 2. 2. sezonumda şampiyon oldum, İngilterede Newcastle ile ilk sezonumda 10 puan fark atarak şampiyon oldum. sadece 442 ve 4141 ile oynarım.
Düşüş dönemi olarak nitelendirdiğiniz dönemlerde taktiklerinize biraz ince ayar yaparsanız. Daha kolay atlatırsınız. Sonuçta diğer takımlarında düşüş dönemleri oluyor onlarda bayağı puan kaybediyor. Yani bence yapay zekanın kimseye garezi yok :)
Universal
05.Şubat.2014, 12:53
Yok ben zaten save/load yap sonucu değiştir demek istemedim dostum. Senaryo olup olmadığını anlayabilmen için demiştim. Yoksa save-load'dan ben de nefret ederim.
Demek isteyeceğim şeyi aşağıda @Flammable anlatmış o yüzden çok fazla yorumda bulunmak istemiyorum. :)
Olay kısaca tek maçta kalmıyor.
Burda bahsi geçen senaryo tamamen tek bir maça özgü bir senaryo da değil aslında.
Daha geniş zaman içinde,sezonun senaryosu diyebiliriz belki de.
Genel olarak şöyle gidiyor ; takımı kur,takım kimyasını yükselt,taktiği oturt,iyi bir form yakala sonrasında da çöküş dönemini yaşa...Bu çöküş dönemi genelde ilk yarının sonuna doğru denk geliyor ve ikinci yarı sezonun son 3-5 haftasına kadar hayatı zindan ediyor.
serwan
05.Şubat.2014, 15:39
oyunda aptalca bi durum dikkatimi çekti. bi ligde bi teknik adam başka takıma gittiğinde inanılmaz bi teknik direktör sirkülasyonu başlıyor. benim oyunda rıza çalımbay galatasaray'a gitti mesela ondan sonra ibb hocası rizeye, sivas ibbye bilmem hangisi sivasa diye 4-5 tane hoca yer değiştirdi..
Universal
06.Şubat.2014, 00:26
oyunda aptalca bi durum dikkatimi çekti. bi ligde bi teknik adam başka takıma gittiğinde inanılmaz bi teknik direktör sirkülasyonu başlıyor. benim oyunda rıza çalımbay galatasaray'a gitti mesela ondan sonra ibb hocası rizeye, sivas ibbye bilmem hangisi sivasa diye 4-5 tane hoca yer değiştirdi..
Aynen boşta ki hiçbir isim ile ilgilenmiyorlar.
Matteo Ferrari
06.Şubat.2014, 01:01
Ne zaman gelir yeni güncelleme ?
aytekin79
06.Şubat.2014, 16:46
NBA'deki basketbolcu takasları gibi , kimin nereye nasıl geçtiğini anlamıyor insan bazen :D
Military
06.Şubat.2014, 17:49
Oyunda senaryo var tabii ki maç içinde devreye sokuyo bunları.
Ayrıca kafa vuruşu 8 olan 3 gol attı bitiriciliği 10 olan 4 gol attı diyoruz onun diğer koşullarıda var ondan deniliyor anlarım ama Neuer gibi bir kaleciye freekick taking özelliği 10 olan bir oyuncu ard arda nasıl 2 gol atıyor arkadaş saçmalık bu işte bir tanesini anlarım gerçekte bunlar hep yaşanıyor ama 2 olmaz arkadaş özellikle böyle bir kaleciye hiç olmaz öyle olunca maçta gidiyo zaten... baktığınız zaman bu bir oyun insanların keyf alması eğlenmesi içindir oyun oynamak için giripte bu kadar kan,stres içinde çıktığım başka bişey varmıdır bilmiyorum ki gayette sakin biçimde oynuyorum ama başarıyor dellendirmeyi.
rftckk
08.Şubat.2014, 23:08
gelecek güncellemeyle oyuncuların özelliklerinde değişiklikler olur mu şimdiki performanslarına göre falan? ya da potansiyelleri artırılabilir veya düşebilir mi? geçen seriye göre özellikleri düşen oyuncunun özellikleri artar ya da azalabilir mi?
Lordinas
09.Şubat.2014, 00:49
gelecek güncellemeyle oyuncuların özelliklerinde değişiklikler olur mu şimdiki performanslarına göre falan? ya da potansiyelleri artırılabilir veya düşebilir mi? geçen seriye göre özellikleri düşen oyuncunun özellikleri artar ya da azalabilir mi?
oyuncu profillerinde değişiklik yaşanıcaktır.
benim beklentim oyun motorunda ki bariz saçmalıkların giderilmesi. şimdi saçmalıklara değinmiycem, yıllarca fm oynamış birisi şu oyunu oynadıktan sonra gelmiş geçmiş en kötü oyun motoru olduğunu farkedicektir.
kraldost
09.Şubat.2014, 00:53
Bugün Orta sahadan kaleciye pas verdi oyuncum kaleci topu kontrol edemedi gol yedim :) bi kaç gün öncede kalecinin topu uzaklastırırken adama çarpıp gol girdi bu tarz hatalar oyundan çok arkadaşımı vazgeçirdi bunlar gerçek hayatta olabilicek şeyler ama biraz abartılı geliyor bana
Lordinas
09.Şubat.2014, 15:06
oyunda maç motoru yok diyebilirim o derece delirtiyor insanı ben 1 haftadır bıraktım oyunu oynamıyorum steam danda kaldırdım. yarı yıl yaması gelince tekrar bakıcam. düzelticeklerinide sanmıyorum ama işte..
CanrY
09.Şubat.2014, 16:55
Şut olayı düzeltilmesi lazım adamın topa havadan vurdugu belli olmuyo tüm şutlar yerden gidiyormuş gibi frikikte barajın üstünden mi gidiyo altında mı belli değil :D fm13te çok güzeldi ama 14de böyle, o yüzden oynama isteğim yok 13 oynuyorum
Lordinas
09.Şubat.2014, 19:40
Şut olayı düzeltilmesi lazım adamın topa havadan vurdugu belli olmuyo tüm şutlar yerden gidiyormuş gibi frikikte barajın üstünden mi gidiyo altında mı belli değil :D fm13te çok güzeldi ama 14de böyle, o yüzden oynama isteğim yok 13 oynuyorum
Sırf toplar yerden gidiyor diyemi fm 14 oynamıyorsunuz ?
Biz neyden yakınıyoruz arkadaş neyden yakınıyor :uzgun:
Maç motoru düzgün olsunda varsın toplar yerden gidiyormuş gibi gözüksün. 4 sezon geçirdim daha uzaktan gol yok. kaleciler faillik goller yiyor. kaç kez sinirden alt+f4 yaptım hatırlamıyorum. şimdiye kadar oynadığım en kötü maç motoruna sahip fm si. bende fm 13 ümü indirsem steamdan ortada kaldım... transfer yamasını bekliyorum bakalım... strateji takılıyorum bu aralar
Nocna Mora
09.Şubat.2014, 20:47
Bu saçmasapan hatalar bi bende mi olmuyor acaba..
ardaskoc
09.Şubat.2014, 20:51
Bu saçmasapan hatalar bi bende mi olmuyor acaba..
Aynen ya kırk yılda bir başıma geliyor bunlar, o kadarı da olsun zaten..
xwerswoodx
09.Şubat.2014, 20:54
Maç motoru düzgün olsunda varsın toplar yerden gidiyormuş gibi gözüksün. 4 sezon geçirdim daha uzaktan gol yok. kaleciler faillik goller yiyor. kaç kez sinirden alt+f4 yaptım hatırlamıyorum. şimdiye kadar oynadığım en kötü maç motoruna sahip fm si. bende fm 13 ümü indirsem steamdan ortada kaldım... transfer yamasını bekliyorum bakalım... strateji takılıyorum bu aralar
Akraba olma ihtimalimiz var mı acaba :D :D: D :icon_redface::icon_redface:
Lordinas
09.Şubat.2014, 23:18
Akraba olma ihtimalimiz var mı acaba :D :D: D :icon_redface::icon_redface:
sizdemi kararsızsınız benim gibi :D hayır fm sizde yapamıyorum ben, o yüzden çok sinir bozucu bir durum bu. şu sıralar assassins creed , rome tw , btf4 takılıyorum ben :D
Edit - fm 13 şu an steam dan iniyor :D
kumbara
10.Şubat.2014, 00:03
oynamayalı 3 hafta olucak, gayet mutluyum arkadaşlar. Tavsiye ederim :D
Oyundan soğumak bu olsa gerek.
CanrY
10.Şubat.2014, 06:17
valla kardeş oyunun zevki olmuyo ki ben şınayderin çatala astıgını, sabrinin rugby'ci gibi vurdugunu görmek istiyorum :D mal mal gol yemeler hatalar falan var da bana koyan o olay :D
egmnblgn
10.Şubat.2014, 10:18
Vallahi ben oynuyorum ama titreyerek :))
Kalecim sağolsun habire karşı takım oyuncusunun onune degaj (degaj dediğime bakmayın 2 metre anca gidiyo top) yaptığı için herhalde 10 maçı kaybettim :D
Lordinas
10.Şubat.2014, 10:29
beyler fm 13 ü indirdim mutluyum, Tavsiye ederim :D oyun çok daha sadeymişde haberimiz yokmuş :D
amorti
10.Şubat.2014, 11:55
oynamayalı 3 hafta olucak, gayet mutluyum arkadaşlar. Tavsiye ederim :D
Oyundan soğumak bu olsa gerek.
Huzur buymus hakkaten...
Elim gidiyo bazen, sonra duruyorum, "manyak miyim yahu dertsiz basima dert mi alicam?!" diyerek hizli adimlarla uzaklasiyorum olay yerinden. :icon_wink:
Lordinas
10.Şubat.2014, 12:07
Huzur buymus hakkaten...
Elim gidiyo bazen, sonra duruyorum, "manyak miyim yahu dertsiz basima dert mi alicam?!" diyerek hizli adimlarla uzaklasiyorum olay yerinden. :icon_wink:
fm 13 elinizin altındaysa eğer tavsiye ederim. zamanında baya haksızlık yapmışız kerataya ;;)
amorti
10.Şubat.2014, 13:19
fm 13 elinizin altındaysa eğer tavsiye ederim. zamanında baya haksızlık yapmışız kerataya ;;)
97'den beri seride atladigim tek oyun FM13.
FM12'yi o kadar sevmistim ki, 13'e bulasmamistim bile.
Guncelleme gelsin de bakalim, bu rezalete radikal bir degisiklik yapmazlarsa FM12'ye donuyorum.
Bu oyunu da hediye ederiz artik sinirleri saglam bir arkadasa :icon_lol:
Lordinas
10.Şubat.2014, 13:42
97'den beri seride atladigim tek oyun FM13.
FM12'yi o kadar sevmistim ki, 13'e bulasmamistim bile.
Guncelleme gelsin de bakalim, bu rezalete radikal bir degisiklik yapmazlarsa FM12'ye donuyorum.
Bu oyunu da hediye ederiz artik sinirleri saglam bir arkadasa :icon_lol:
fm 12 nin maç motoru çok iyiydi diye hatırlıyorum.
fm 13 de ilk çıktığında bariz hatalarla doluydu ama yarı yıl yamasından sonra çok iyi bir hal aldı, sakatlıklardan yakınan çok arkadaş oldu yalnız fm 13 de.
fm 14 ün maç motorunu hiç beğenmedim kafasına göre takılıyor motor siz istediğinizi yapın ;)
yalnız maç motoru dışında fm 14 de sakatlıklar normal düzeyde. sakatlıklar yerine maç motoruyla oyunu zorlaştırmaya çalışmışlar. ama beceremeyip gerçek dışı animasyonlar eklemişler. ( kalecilerin abuk subuk goller yemesi, oyuncuların her defasında topu ayağından 4 metre açması her seferinde gülerim bu olaya. ) + olarak artık önceden ne yapsak masaya bile oturmayan oyuncuları transfer edebiliyoruz buda yıllardır beklediğimiz yeniliklerden biriydi. ama gelin görün ki oyun motorunun faillerle dolu olması herşeyden soğutuyor insanı.
bu kadar üstüne durup forumda yazı yazmamın nedeni içimin dolu olmasından kaynaklanıyor. verdiğimiz parayı zerre haketmiyor yapımcılar. fm 14 ü sildirip fm 13 e döndürüyorlar insanı. bu nasıl açıklanır ya ? :D
resoag
10.Şubat.2014, 14:28
Ya tabi belirli bir yerde bizim bakış açımız da önemli ,ben de ilk başta sinirle oynuyordum :zuhaha ama sonra oyunun değişik ve güzel yerlerine bakarak oynayınca daha zevk verdi :D
xwerswoodx
10.Şubat.2014, 15:20
fm 12 nin maç motoru çok iyiydi diye hatırlıyorum.
fm 13 de ilk çıktığında bariz hatalarla doluydu ama yarı yıl yamasından sonra çok iyi bir hal aldı, sakatlıklardan yakınan çok arkadaş oldu yalnız fm 13 de.
fm 14 ün maç motorunu hiç beğenmedim kafasına göre takılıyor motor siz istediğinizi yapın ;)
yalnız maç motoru dışında fm 14 de sakatlıklar normal düzeyde. sakatlıklar yerine maç motoruyla oyunu zorlaştırmaya çalışmışlar. ama beceremeyip gerçek dışı animasyonlar eklemişler. ( kalecilerin abuk subuk goller yemesi, oyuncuların her defasında topu ayağından 4 metre açması her seferinde gülerim bu olaya. ) + olarak artık önceden ne yapsak masaya bile oturmayan oyuncuları transfer edebiliyoruz buda yıllardır beklediğimiz yeniliklerden biriydi. ama gelin görün ki oyun motorunun faillerle dolu olması herşeyden soğutuyor insanı.
bu kadar üstüne durup forumda yazı yazmamın nedeni içimin dolu olmasından kaynaklanıyor. verdiğimiz parayı zerre haketmiyor yapımcılar. fm 14 ü sildirip fm 13 e döndürüyorlar insanı. bu nasıl açıklanır ya ? :D
Sırf transfer yapabilecez diye bekliyorum ben ama istenen aşırı yüksek transfer bütçeleri deli ediyor beni, bu yüzden para basıp eğer Galatasaray'a istediğim oyuncuları alsam kaç para harcamam lazımdı diye bir denedim ve sonuç;
http://i.hizliresim.com/KD7W4o.png
http://i.hizliresim.com/xEPW5z.png
Ancak aynı oyuncuları FM13 de transfer etmeye çalıştığımda hemen hemen hiç birisi gelmedi :)
europeanconquer
10.Şubat.2014, 15:33
Sırf transfer yapabilecez diye bekliyorum ben ama istenen aşırı yüksek transfer bütçeleri deli ediyor beni, bu yüzden para basıp eğer Galatasaray'a istediğim oyuncuları alsam kaç para harcamam lazımdı diye bir denedim ve sonuç;
http://i.hizliresim.com/KD7W4o.png
http://i.hizliresim.com/xEPW5z.png
Ancak aynı oyuncuları FM13 de transfer etmeye çalıştığımda hemen hemen hiç birisi gelmedi :)
Sende altyapıdan oyuncu çıkar :n:
Bu arada yeni güncelleme ne zaman gelir yahu ? Hiç bilgisi olan,duyum alan yok mu ?
xwerswoodx
10.Şubat.2014, 15:38
Sende altyapıdan oyuncu çıkar :n:
Bu arada yeni güncelleme ne zaman gelir yahu ? Hiç bilgisi olan,duyum alan yok mu ?
Altyapıda sağlam oyuncu olsa keşke :p Hem onlar gelişene kadar bir ton regen çıkar :D Ben onları geliştiririm :D
Valla marta doğru diye bir dedikodu var ama bakalım yani bu hafta çıkar diye umuyorum ben ama kesin bir tarih aslında twitterdan bakmak lazım belki belirtilmiştir :) Baktım bulamadım ama sordum cevap alır almaz bildiririm :)
sizdemi kararsızsınız benim gibi :D hayır fm sizde yapamıyorum ben, o yüzden çok sinir bozucu bir durum bu. şu sıralar assassins creed , rome tw , btf4 takılıyorum ben :D
Edit - fm 13 şu an steam dan iniyor :D
Valla indirdim bende FM13 üde sıkıntı şu ki transfer yapamıyorum onda da çok sinir bozucu :) AMCli sistem oynatmıyorum ben hiç bir zaman Sneijder çöp adam gibi kalıyor elimde ne yapacağımı bilemiyorum :)
Esssteban
10.Şubat.2014, 15:44
Benim takıldığım bir konu var. Mesela 30unu aşmış kariyeri iyi olan oyuncuları oyunda takımımıza getiremiyoruz. Mesela Drogba Gs ye gerçekte gelmeseydi oyunda transfer imkansız gibi bir şey. Buna bi el atmaları lazım bana göre.
europeanconquer
10.Şubat.2014, 15:50
Benim takıldığım bir konu var. Mesela 30unu aşmış kariyeri iyi olan oyuncuları oyunda takımımıza getiremiyoruz. Mesela Drogba Gs ye gerçekte gelmeseydi oyunda transfer imkansız gibi bir şey. Buna bi el atmaları lazım bana göre.
Katılıyorum,oyuncunun menajeri ile konuşup en azından teklif vermek için ikna etmeye çalışmalıyız veya hiç ona girmeyip teklif verme şansımız olsa keşke.
Bu konu yıllardır sıkıntı yaratıyor ancak pek bir şey yapılmadı,yapılacağını da sanmıyorum.
Lordinas
10.Şubat.2014, 15:55
fm 14 de bahsettiğiniz konuda bir takım gelişmeler kaydedildi. ama bu sefer oyuncular gelsede takımları uçuk bonservis bedelleri istiyor. bunun maalesef henüz bir çözümü yok. fm 14 de bruma'yı ben 27 milyon euro ya manchester city'e sattım. dahada yüksek vermiyorlar. halbuki city önüne gelen futbolcuya 30 - 40 milyon euro veriyor. bunu farketmişsinizdir. biz isteyince adamlar servet istiyor. bizim oyunculara göz ucuyla para veriyorlar. ben altyapıdan çıkan oyuncularımın önünü açmak ve yabancı kontenjanını azaltmak için sattım şahsen. yoksa o fiyata vermezdim. oyunun en iyi sağ açıklarından biriydi.
Nocna Mora
10.Şubat.2014, 18:02
Di Vaio'yu ben bedelsiz getirdim Beşiktaş'a, oyunun başında. Cidden benim oyunum problemli sanırım.. :D
Lordinas
10.Şubat.2014, 19:41
Di Vaio'yu ben bedelsiz getirdim Beşiktaş'a, oyunun başında. Cidden benim oyunum problemli sanırım.. :D
fm 14 de sıkıntı yok zaten gelebiliyor oyuncular. oyun bu konuda aşama kaydetti zaten. fm 13 den bahsediyor arkadaşlar
Nocna Mora
10.Şubat.2014, 19:42
13 yetersizdi yahu. 14 baya önde diğer oyunlardan.
Lordinas
10.Şubat.2014, 20:47
13 yetersizdi yahu. 14 baya önde diğer oyunlardan.
maç motoru iyi olsa en iyi fm oyunu evet. sadece fm 12 nin maç motoruna ihtiyacı var ;;)
xwerswoodx
10.Şubat.2014, 20:58
maç motorunu düzeltselerde keşke oynayabilsek, diğer yönlerden akresif konuşmaların kaldırılması kötü olmuş :(
Güncelleme için henüz bir çıkış tarihi yokmuş, miles geçen sene martın başında çıktığını bu senede öyle olabileceğini söylüyor :)
Lordinas
10.Şubat.2014, 21:37
Bütün liglerin, transfer sezonlarının kapanmasını bekliyorlar.
Hakikaten maç motorunda ki bariz hataları gidermelerini bekliyorum. aksi halde 6-7 ay boyunca bu fm çekilmez arkadaşlar.
William Rookwood
10.Şubat.2014, 21:58
Bu yıl orijinal alamamıştım oyunu ancak geçtiğimiz günlerde orjinale geçtim. Korsanda iken 14.2.0 versiyonu ile oynuyordum, orjinalde güncelleme gelince mevcut taktiğimin biraz aksadığını söyleyebilirim. FM'nin eski serilerinde versiyon farklılığından dolayı taktikler aksıyordu ancak özellikle geçen yıl bu durum kaybolmuştu ortadan. Şimdi ise yine aynı durum söz konusu.
resoag
11.Şubat.2014, 13:30
Ben şunu sevmiyorum , örneğin Semih yıllık 2.2 milyon falan alıyor gibi gözüküyordu o yüzden hiçbir Anadolu takımı ile onu alamıyordum , ama gerçekte Antalya'ya gitti ve aldığı para 1,85 gibi bir şey , anlatmak istediğim adam bitik de olsa maaşından az parayı kabul etmiyor ; insan az da olsa FEDA der :zuhaha
martymcfly
11.Şubat.2014, 16:19
Oyuncu satılık listesinde ve ayrılmak istiyorsa daha düşük maaşa imzalattığım oldu 2012 yada 13 te.
Bir de şu oyunu yapmaya erken başlasalar da Eylül 1 gibi elimizde olsa iyi olacak. Devre arası güncellemesinin geç gelmesine alıştık bari yeni oyun hazırlıklarına erken başlayıp çabuk çıkartın.
Lordinas
11.Şubat.2014, 16:31
Oyuncu satılık listesinde ve ayrılmak istiyorsa daha düşük maaşa imzalattığım oldu 2012 yada 13 te.
Bir de şu oyunu yapmaya erken başlasalar da Eylül 1 gibi elimizde olsa iyi olacak. Devre arası güncellemesinin geç gelmesine alıştık bari yeni oyun hazırlıklarına erken başlayıp çabuk çıkartın.
zaten her sene gittikçe bozuyorlar oyunu bide yetmiyormuş gibi geç çıkartıyolar.
egmnblgn
11.Şubat.2014, 17:47
Vallahi ben alistim hatalara, nadir de olsa karşı tarafa da oluyor :))
Yapicak birşey yok böyle oynayacağız ama seneye para verip almam, dil desteği veren kardeşlerimizin hatrına 2 senedir para verip alıyordum.
orhuncet
11.Şubat.2014, 20:00
Şuanda güncellemeyi bekliyorum bir gelsin tekrar spor toto ya dönücem :D
balinger
11.Şubat.2014, 20:11
takımın ne oynadıgını cozemesınler dıye 3 farklı taktık kullanıyorum oyun anlayısı dızlısler hersey farklı 1 taktıgı 2 maç ust uste kullanmam her sey mukemmel gıderken bır yerden sonra 3 taktıgımde cozuluyor kotu sonuçlar almaya baslıyorum rehavet sorunumuzda yok nasıl oluyo anlamıyorum
Lordinas
11.Şubat.2014, 20:53
takımın ne oynadıgını cozemesınler dıye 3 farklı taktık kullanıyorum oyun anlayısı dızlısler hersey farklı 1 taktıgı 2 maç ust uste kullanmam her sey mukemmel gıderken bır yerden sonra 3 taktıgımde cozuluyor kotu sonuçlar almaya baslıyorum rehavet sorunumuzda yok nasıl oluyo anlamıyorum
Takma kafana biz aylardır anlayamıyoruz.
byKpln
11.Şubat.2014, 21:22
Ben oyunda Fenerbahçe ile 1 sezon tamamladım.Öyle taktik çözülmesi falan olmadı bende.2 farklı taktik kullandım.Ama oyun şampiyonluk yarışını kızıştırmak için oyuncularımın 3'te birini sakatladı:)Bende kondisyon antremanı yaptırdım ve bu sorunu çözdüm.Sezon sonunda ise şampiyon oldum.34 maçın 28'inde falan rakiplerime karşı çok baskılı oynadım.Çok fazla mutlak gol şansına girdim.Fakat goller bu pozisyonlardan gelmiyor.Bu da maç motorunun en büyük sorunlarından bence.Bir de 45 gol yedim.Bu da çok büyük bir sorun.
rammstein7
12.Şubat.2014, 01:10
Çok saçma birşey var. Ben bir oyuncuyu almak istiyorum. teklifde ediyorum mesela 20milyon euro . Karsı taraf kabul etmıyor benim teklifi başka kulubun teklifini azda olsa kabul edıyor.
Nocna Mora
12.Şubat.2014, 01:49
Çok saçma birşey var. Ben bir oyuncuyu almak istiyorum. teklifde ediyorum mesela 20milyon euro . Karsı taraf kabul etmıyor benim teklifi başka kulubun teklifini azda olsa kabul edıyor.
Takımının reputation'u düşük olabilir.
Matteo Ferrari
12.Şubat.2014, 03:51
Mantıksızlığın dik alası.
Hani futbolcu daha az paraya başka takıma imza atsa normal diyeceğimde, böyle birşeyin gerçek hayatta gerçekleşme ihtimali yok.
Lordinas
12.Şubat.2014, 12:32
Arkadaş bonservisten bahsediyor. itibar oyuncuyla yapılan görüşmelerde önemli.
BaGa TaRKaN
12.Şubat.2014, 13:31
Oyunu Aldım Uzun Zorluklar Sonunda Kurduğum Oyunda İlk Maçımı Yaptım. Maçı 3D Olarak İzledim Pek Anormal Hareketler ve Abartılı Direkler Görmedim. Gerçi İlk Maçtan Böyle Bir Yargıya Varmak Yanlış Olur Onu da Zamanla Daha İyi Görecez Ama Oyunculara Verdiğim Komutları Takım Çok İyi Algıladı.
http://i.imgur.com/cr7t91P.png
http://i.imgur.com/xycFnex.png
koraybahce
12.Şubat.2014, 16:57
Allah rızası için maç motoru ve sözleşmelerde düzeltmeye gidilen bir güncelleme yapsalar bu aralar ya :(
rammstein7
13.Şubat.2014, 02:11
Hayır Real madrid'ın şeyı düşük olmaz herelde. Bonservis ücretine yüksek bir miktar veriyorum kabul etmıyorlar baska kulubun teklifini kabul ediyor. Bu çok saçma.
vivoperlei
13.Şubat.2014, 02:20
Biraz saçma bir durum olduğunu kabul etmekle beraber, ben de kendimce yorumumu belirteyim. Takım menajeri, senden hoşlanmıyor olabilir; veyahut teklifini kabul ettiği takımın menajerine sempati duyuyor olabilir. Tabii bu sadece bir ihtimal. Bazen bizim tekliflerimizi reddedip, hiç alakaları olmayan menajerlerin tekliflerini de kabul edebiliyor rakip takım menajerleri. Oyun işte...
Goofy
13.Şubat.2014, 02:46
Kendi evinde oynuyorsun, rakibe büyük üstünlük kuruyorsun, mutlak gol şansı, yarı gol şansı, topla oynama, köşe vuruşları vs. vs. her alanda üstünsün ve o müthiş maç motoru sahneye çıkıyor; oyuncun topla kendi ceza sahasına giriyor kalene doğru emin adımlarla ilerliyor, kale çizgisine gelince bi duraksıyor etrafa şöyle bir göz atıp topu kendi ağları ile buluşturuyor ve bu golle maçı 0-1 kaybediyorsun. Sonra bu oyunun yapımcısı ne kadar güzide insan var ise saygı ile anıyorsun. Her türlü saçmalığı anladım da bu kadar da bariz aptallıklar olmaz ki be kardeşim ya resmen keriz yerine koyuyor adamlar bizi, nasıl olsa alıyor enayiler ne diye kendimizi yorup iyi bir hizmet sunalım diyorlar sanırım. Bu oyuna para vermeyi geçtim bedava dağıtsalar cidden alınmaz ya harbi saçmalamakta çığır açmış bir oyun.
Donk
canerozaskin
13.Şubat.2014, 09:40
Sadece senin teklifini kabul etmiyorlarsa transferin son cevap tarihini bugün olarak yaptığın içindir.
BaGa TaRKaN
13.Şubat.2014, 11:03
Kendi evinde oynuyorsun, rakibe büyük üstünlük kuruyorsun, mutlak gol şansı, yarı gol şansı, topla oynama, köşe vuruşları vs. vs. her alanda üstünsün ve o müthiş maç motoru sahneye çıkıyor; oyuncun topla kendi ceza sahasına giriyor kalene doğru emin adımlarla ilerliyor, kale çizgisine gelince bi duraksıyor etrafa şöyle bir göz atıp topu kendi ağları ile buluşturuyor ve bu golle maçı 0-1 kaybediyorsun. Sonra bu oyunun yapımcısı ne kadar güzide insan var ise saygı ile anıyorsun. Her türlü saçmalığı anladım da bu kadar da bariz aptallıklar olmaz ki be kardeşim ya resmen keriz yerine koyuyor adamlar bizi, nasıl olsa alıyor enayiler ne diye kendimizi yorup iyi bir hizmet sunalım diyorlar sanırım. Bu oyuna para vermeyi geçtim bedava dağıtsalar cidden alınmaz ya harbi saçmalamakta çığır açmış bir oyun.
Donk
Fifadaki Hileye Benzemiş Bu Pozisyon :D Bazen Rakip Takımın Kontrolünü Aldıktan Sonra Oyuncuya Kendi Kalesine Gol Attırırdık :D Sanırım Fifa ile Ortak Çalışıyor FM :D
Universal
13.Şubat.2014, 11:19
Biraz saçma bir durum olduğunu kabul etmekle beraber, ben de kendimce yorumumu belirteyim. Takım menajeri, senden hoşlanmıyor olabilir; veyahut teklifini kabul ettiği takımın menajerine sempati duyuyor olabilir. Tabii bu sadece bir ihtimal. Bazen bizim tekliflerimizi reddedip, hiç alakaları olmayan menajerlerin tekliflerini de kabul edebiliyor rakip takım menajerleri. Oyun işte...
Kulübe görede değişiyor, kulübün maddi durumuna göre de değerlendiriyorlar nasıl bize ManU, Chelsea, PSG'den teklif geldiğinde bunlarda para var biraz daha isteyelim mantığı var ise rakipelrde de o oluyor.
Goofy
13.Şubat.2014, 14:53
Fifadaki Hileye Benzemiş Bu Pozisyon :D Bazen Rakip Takımın Kontrolünü Aldıktan Sonra Oyuncuya Kendi Kalesine Gol Attırırdık :D Sanırım Fifa ile Ortak Çalışıyor FM :D
Benim de aklıma direk bu gelmişti zaten :) Oyun sırf kullanıcıyı alt edebilmek için hile yapıyor zaten, yapay zeka vs. tamamen saçmalık. Bu oyunun yapay zekası, maç motoru kısacası teknolojisi, günümüz şartlarına göre bi 20 yıl geriden geliyor. Başarısızlıklarını örtmek içinde direk hileye, saçma sapan yöntemlere başvuruyor.
Lordinas
13.Şubat.2014, 17:46
Benim de aklıma direk bu gelmişti zaten :) Oyun sırf kullanıcıyı alt edebilmek için hile yapıyor zaten, yapay zeka vs. tamamen saçmalık. Bu oyunun yapay zekası, maç motoru kısacası teknolojisi, günümüz şartlarına göre bi 20 yıl geriden geliyor. Başarısızlıklarını örtmek içinde direk hileye, saçma sapan yöntemlere başvuruyor.
hayatımda oynadığım en kötü fm oyunudur fm 14.
direktifler taktikler hepsi hikaye tamamen zırvalık. siz istediğinizi yapın motor yenilmenizi istiyorsa sadece izlersiniz...
bojan54
14.Şubat.2014, 01:53
Ben bu kadar saçma bir maç motoru görmedim..Goller ya şut çekerek gelecek yada kornerden gelecek başka gol olmuyor..Kaleciyle karşı karşıya bile abanıyorlar..Ne yaptıysam orta saha oyuncularını şut sevdasından vazgeçiremedim ayrıca diğer oyuncular bile ceza sahası içine girince illa şut çekecekler bide rastgele abanmasalar neyse plase diye bir şey yok oyunda tam bir rezalet..Abuk sabuk goller kaçıyor saat 2 den beri oynuyorum oyunu artık hangi pozisyon gol olmaz ezberledim.
xwerswoodx
14.Şubat.2014, 02:23
Ben bu kadar saçma bir maç motoru görmedim..Goller ya şut çekerek gelecek yada kornerden gelecek başka gol olmuyor..Kaleciyle karşı karşıya bile abanıyorlar..Ne yaptıysam orta saha oyuncularını şut sevdasından vazgeçiremedim ayrıca diğer oyuncular bile ceza sahası içine girince illa şut çekecekler bide rastgele abanmasalar neyse plase diye bir şey yok oyunda tam bir rezalet..Abuk sabuk goller kaçıyor saat 2 den beri oynuyorum oyunu artık hangi pozisyon gol olmaz ezberledim.
Oyuncuya plase vurma konusunda antrenman verirsen vuruyorlar :)
E.Cartman
14.Şubat.2014, 02:31
I'm the Special One. Arkadaş ne bahtsızsınız la siz bana burdaki hataların %95'i denk gelmedi heralde. Bir takım bocalaması sorunu oluyor arada onu da toparlıyorum fazla hasar almadan. Milletin başına neler gelmiş maşallah. Burayı okuyup her gece şükredip öyle yatıyorum :n::n:
GicaHagi
14.Şubat.2014, 02:35
Ilginctir cogu hata bana da denk gelmedi. Ya da ben hata ariycam diye kasmadim oyundan zevk aldim ve hala aliyorum.
Goofy
14.Şubat.2014, 03:33
Ilginctir cogu hata bana da denk gelmedi. Ya da ben hata ariycam diye kasmadim oyundan zevk aldim ve hala aliyorum.
Biz de hata arayacağız diye kasmıyoruz ama yukarıda paylaştığım bir video var mesela, oyuncu ceza sahası dışından topu alıp hızla kendi kalesine doğru gidiyor, çizgide bir duraksıyor etrafa göz atıp topu kendi ağlarına yolluyor, şimdi ne yapayım ben ? Görmezden mi geleyim sence :) Bu sadece bir örnek, benzer bir çok sorun mevcut oyunda. Bu gibi hataları görmezden gelmek mümkün ise gelelim :) Bu sorunların tek çözümü var, oyunu bir daha almamak ve almayacağımda artık :)
hayatımda oynadığım en kötü fm oyunudur fm 14.
direktifler taktikler hepsi hikaye tamamen zırvalık. siz istediğinizi yapın motor yenilmenizi istiyorsa sadece izlersiniz...
Burada bazı arkadaşlar oyunun kendi senaryosu olduğunu, senin yenilmeni istediğinde alttan girip, üstten çıkıp her yola başvurup seni mağlup ettiğini, yapay zeka diye bir olgudan söz etmenin mümkün olmadığını söylüyorlardı, bu görüşlere aynen katılıyorum. Oyun bizi mağlup edebilmek için her türlü suikasti düzenliyor :) 2-0 dan 5 sakat ve kırmızı ile 4-2 maç bile vermişliğim var. ilk yarı 2-0 ikinci yarının başlaması ile 15-20 dk içinde 5 oyuncu sakatlanıyor, 3'nü değiştiriyoruz 2 eksik oynuyoruz peşine 1 de kırmızı kart :) Sonra neymiş yapay zekaymış :)
E.m.r.e
14.Şubat.2014, 14:07
Adebayor
Laptopu kıracaktım az daha :D
Goofy
14.Şubat.2014, 14:27
Adebayor
Boşuna sinirleniyorsun bence, bu topu bir çok kaleci çıkaramazdı :) Adamlar çok organize gelmişler kaleci ne yapsın :D
E.m.r.e
14.Şubat.2014, 14:57
Boşuna sinirleniyorsun bence, bu topu bir çok kaleci çıkaramazdı :) Adamlar çok organize gelmişler kaleci ne yapsın :D
ya zaten aşırı sinir halini aralık ayında bıraktım :D
tamam sinirlenmeyecem dedikçe oyun daha dur neleri göreceksin diyor resmen :D
arrogancee
14.Şubat.2014, 15:27
Adebayor
Tabi ki mantıklı olduğunu söylemicem ama bu pozisyon en azından kaleci ayağının altından kaçırmış, gerçek hayatta da olabiliyor diye düşünülüp görmezden gelinebilir. Ama başka bir arkadaşın paylaştığı , oyuncunun kendi kalesine doğru topu sürerek gol atması akıl alır şey değil
E.m.r.e
14.Şubat.2014, 15:49
Tabi ki mantıklı olduğunu söylemicem ama bu pozisyon en azından kaleci ayağının altından kaçırmış, gerçek hayatta da olabiliyor diye düşünülüp görmezden gelinebilir. Ama başka bir arkadaşın paylaştığı , oyuncunun kendi kalesine doğru topu sürerek gol atması akıl alır şey değil
o kendi kalesine atılan gol daha facia o kesin..
lakin burada kalecinin ayağının altından topu kaçırmasından ziyade topa daha yakın olan defans oyuncusu adebayor'dan öndeyken koşmayı bırakıyor ve ortasahaya geliyor dikkat ederseniz :)
dedekorkut
14.Şubat.2014, 19:22
I'm the Special One. Arkadaş ne bahtsızsınız la siz bana burdaki hataların %95'i denk gelmedi heralde. Bir takım bocalaması sorunu oluyor arada onu da toparlıyorum fazla hasar almadan. Milletin başına neler gelmiş maşallah. Burayı okuyup her gece şükredip öyle yatıyorum :n::n:
eger oyundakı hataları gormek ıstersenız turkiye 3.liginden bır takım alın yeterlı olur.
Lordinas
14.Şubat.2014, 19:40
Bu golden volkan'da yedi, ama üstteki video tam oyun silmelik birşey.
lutfucal
15.Şubat.2014, 10:06
arkadaşlar, son 2 gündür ne olduysa gözlemcilerin verdiği yıldızlar 1-1,5 yıldız arttı. Oyuncu aramadaki değerlendirmeler karıştı. Sezon başında 4 yıldız verdiği adamları bile takibe alırdım, şimdi durup dururken en dandik adamlara bile 4 yıldız veriyorlar. 5 yıldızlı bir sürü oyuncu oldu mesela....
Nocna Mora
15.Şubat.2014, 11:48
arkadaşlar, son 2 gündür ne olduysa gözlemcilerin verdiği yıldızlar 1-1,5 yıldız arttı. Oyuncu aramadaki değerlendirmeler karıştı. Sezon başında 4 yıldız verdiği adamları bile takibe alırdım, şimdi durup dururken en dandik adamlara bile 4 yıldız veriyorlar. 5 yıldızlı bir sürü oyuncu oldu mesela....
Takımının kaliteli oyuncularından birini sattıysan kıstas aldığı takımındaki oyuncuların kalitesi düşük oldugundan olabilir.
Walter Sakana
15.Şubat.2014, 18:15
Takımın gidişatına göre hedef değişikliğinin sonucu. Yıldızlar arttıysa takım beklentilerin ya da sezon başı hedeflerinin altında bir yerde demek ki...
himone
15.Şubat.2014, 18:49
Aynı sıkıntıyı ben de yaşadım maalesef ve hiçbir çözümü yok bu durumun. Aynı durumu 14'te olduğu gibi 13'te de yaşamıştım. Birçok arkadaş şu veya bu sebepten olmuştur diyebilir ama bu durum durduk yere oluyor. Bende galiba Ekim veya Kasım ayında olmuştu. Takımda hiçbir başarısızlık, sakatlanma, antrenör veya asistan değişikliği ve transfer durumu yokken bu durum gerçekleşti. Ben de bununla ilgili çok uğraştım ama kimseden bir cevap alamadım. Bu şekilde yaklaşık 1 sezon oynadım ve düzelmedi, daha sonra istifa edip Roma'ya gittim şu an bir sıkıntı yok.
Şöyle bir şey deneyip bakabilir misin? FB'den istifa et(emekli olma), daha sonra oyuna yeni manager ekle ve FB'nin başına geç, bakalım yeni manager le de aynı yıldızları verecek mi? Tabi hepsinden önce oyunu kaydet ve kaldığın yerden başla :).
Lordinas
15.Şubat.2014, 19:00
yeni güncellemeyle ilgili son durum nedir ? 1 haftadır şu saçmasapan oyuna girmiyorum ve mutluyum...
Walter Sakana
15.Şubat.2014, 19:03
Oyunculara verilen yıldızlar tamamen takımın neye (hangi hedefe) oynadığıyla veya aday gösterildiğiyle alakalı. Bununla ilgili atmasyon bir tablo yapmak gerekirse;
150 PA'lı bir oyuncu
Şampiyonluk adayı takımlar için: 2,5 yıldız
Şampiyonlar ligine katılma adayı takımlar için: 3 yıldız
Avrupa ligine katılma adayı takımlar için: 3,5 yıldız
Orta sıralara aday takımlar için: 4 yıldız
Güvenli yerde bitirmeye aday takımlar için: 4,5 yıldız
Düşmeme mücadelesi veren takımlar için: 5 yıldız
Düşmeye aday takımlar için: 5 yıldız
Oyununuzda ligdeki tüm takımlara menajer ekleyip bakabilirsiniz.
Diyelim ki sezon başında medya 20 takımlı ligi 16.sırada bitireceğinizi tahmin ediyor. Sonrasında sezon başlıyor ve çok iyi bir performans gösterip sezonun ortalarında 6. sırada yer alıyorsunuz. Bu kez kulüp bilgilerinizde falan yazmasa da medyanın sizinle ilgili tahminleri değişiklik gösteriyor. Mesela nasıl sezon başında Akhisar'ın küme düşmeme mücadelesi hadi bilemedin birkaç basamak yukarıda bitireceği tahmin ediliyorken şimdi Avrupa ligine katılır mı şeklinde tahminlere dönüştüyse aynısı işte. Takımın küme düşmeme mücadelesine katkı yapacak oyuncunun kalitesi takımın Avrupa kupalarına katılma mücadelesi vermesi için yeterli midir veya aynı düzeyde midir? FM'deki de aynı durum işte.
bojan54
15.Şubat.2014, 19:07
Oyuncuya plase vurma konusunda antrenman verirsen vuruyorlar :)
sorun sadece benim takımda olsa tamam diyecemde rakipte böyle.
Lordinas
15.Şubat.2014, 19:14
Oyunculara verilen yıldızlar tamamen takımın neye (hangi hedefe) oynadığıyla veya aday gösterildiğiyle alakalı. Bununla ilgili atmasyon bir tablo yapmak gerekirse;
150 PA'lı bir oyuncu
Şampiyonluk adayı takımlar için: 2,5 yıldız
Şampiyonlar ligine katılma adayı takımlar için: 3 yıldız
Avrupa ligine katılma adayı takımlar için: 3,5 yıldız
Orta sıralara aday takımlar için: 4 yıldız
Güvenli yerde bitirmeye aday takımlar için: 4,5 yıldız
Düşmeme mücadelesi veren takımlar için: 5 yıldız
Düşmeye aday takımlar için: 5 yıldız
Oyununuzda ligdeki tüm takımlara menajer ekleyip bakabilirsiniz.
Diyelim ki sezon başında medya 20 takımlı ligi 16.sırada bitireceğinizi tahmin ediyor. Sonrasında sezon başlıyor ve çok iyi bir performans gösterip sezonun ortalarında 6. sırada yer alıyorsunuz. Bu kez kulüp bilgilerinizde falan yazmasa da medyanın sizinle ilgili tahminleri değişiklik gösteriyor. Mesela nasıl sezon başında Akhisar'ın küme düşmeme mücadelesi hadi bilemedin birkaç basamak yukarıda bitireceği tahmin ediliyorken şimdi Avrupa ligine katılır mı şeklinde tahminlere dönüştüyse aynısı işte. Takımın küme düşmeme mücadelesine katkı yapacak oyuncunun kalitesi takımın Avrupa kupalarına katılma mücadelesi vermesi için yeterli midir veya aynı düzeyde midir? FM'deki de aynı durum işte.
Oyun hatalarla dolu, buda onlardan sadece bir tanesi. Teorik bilgilerle hatayı açıklamaya çalışmak doğru değil.
Sneijder'e forvet arkası mevkiinde gözlemcim yarım yıldız veriyordu. buna sadece gülünür.
Mitrovic'e 2.5 yıldız verdi baş gözlemcim. bir kaç sezon oynadıktan sonra city falan teklif yaptı sonra baktım 4.5 yıldız olmuş. ondan önce hep 2.5 yıldızdı. bunun açıklanabilir bir tarafı yok. takımda Arsenal'di bu arada yazdıklarınızdan sonra belirtiyim takımıda soru işareti kalmasın
jAsain
15.Şubat.2014, 21:28
Donk
Oyundan soğudum yeminle.Bu ney lan
arrogancee
15.Şubat.2014, 22:15
arkadaşlar yeni güncelleme gelene kadar oynayabileceğimiz bir ara transfer yaması var mı bildiğiniz?
europeanconquer
15.Şubat.2014, 22:29
arkadaşlar yeni güncelleme gelene kadar oynayabileceğimiz bir ara transfer yaması var mı bildiğiniz?
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=116937
Şöyle bir şey var ama ben denemedim.
Bu arada cidden şu güncelleme gelsin artık da yeni transferlerimizin yeni profillerine bakalım :0:
Walter Sakana
15.Şubat.2014, 23:47
Bu arada cidden şu güncelleme gelsin artık da yeni transferlerimizin yeni profillerine bakalım :0:
Benim bildiğim yeni profil olmaz, aynen olduğu gibi gelir. Şu an nasılsa yeni versiyonda da aynı olacak yani, FM15'te değişir anca.
CanrY
16.Şubat.2014, 00:44
Gerçek hayatta ben şimdi DC oynayan bi oyuncuya senin bölgen burası ama hücüma çık, çalım at falan diyebilirim ve adam da hücuma falan çıkar ama bu fm14 direktiflerinde pozisyon direktifleri sanki futbolcular robotmuşçasına veriliyor, belki adama öyle diyecem niye kısıtlıyosun ki beni :D
Kryptonite
16.Şubat.2014, 01:05
Gerçek hayatta ben şimdi DC oynayan bi oyuncuya senin bölgen burası ama hücüma çık, çalım at falan diyebilirim ve adam da hücuma falan çıkar ama bu fm14 direktiflerinde pozisyon direktifleri sanki futbolcular robotmuşçasına veriliyor, belki adama öyle diyecem niye kısıtlıyosun ki beni :D
Direktif kısmı bana da saçma geldi biraz :)
Walter Sakana
16.Şubat.2014, 01:22
Bu bence de taktik ayarların eksiklerinden birisi. Normal verebileceğimiz roller dışında bir tane de hiçbir komut verilmemiş "custom" rol olmalı. Hatta bu role istersek kendimiz bir ad verebilmeliyiz. Eski serilerde bu yoktu ama mevcut bir rolün direktiflerini istediğimiz gibi değiştirerek bunu sağlıyorduk. Yani yeni bir rol yaratıyorduk. Şimdi yeni taktik ayarlarıyla bu elimizden alındı senin de değindiğin gibi.
Eski serilerde oyuncunun özellikle "mentalite" komutu çok kilit rol oynuyordu sahada nerede duracağı ve neler yapacağıyla ilgili. Benim en çok eksikliğini hissettiğim komut o.
CanrY
16.Şubat.2014, 05:04
Bu bence de taktik ayarların eksiklerinden birisi. Normal verebileceğimiz roller dışında bir tane de hiçbir komut verilmemiş "custom" rol olmalı. Hatta bu role istersek kendimiz bir ad verebilmeliyiz. Eski serilerde bu yoktu ama mevcut bir rolün direktiflerini istediğimiz gibi değiştirerek bunu sağlıyorduk. Yani yeni bir rol yaratıyorduk. Şimdi yeni taktik ayarlarıyla bu elimizden alındı senin de değindiğin gibi.
Eski serilerde oyuncunun özellikle "mentalite" komutu çok kilit rol oynuyordu sahada nerede duracağı ve neler yapacağıyla ilgili. Benim en çok eksikliğini hissettiğim komut o.
Aynen. Şimdi sanki oyunun belli kuralları var ben böyle istiyorum, maç motoru böyle oynatacak oyunu diyor :D
canerozaskin
16.Şubat.2014, 12:16
Benim bildiğim yeni profil olmaz, aynen olduğu gibi gelir. Şu an nasılsa yeni versiyonda da aynı olacak yani, FM15'te değişir anca.
Profillerde değişiklik olur. FM 2015'te şimdiden sezon sonuna kadar izlenen profiller yer alacak. Yeni gelen güncellemede de sezon başından şimdiye kadar izlenen profiller olacak. Hem yeni oyun çıktığında hem de devre arası yamasından sonra profiller düzenleniyor. Ama her oyuncuda değişiklik olmuyor. Caner Erkin, Tarık Çamdal, Umut Gündoğan'da falan değişiklik olabilir.
GeorgeWeah
16.Şubat.2014, 14:31
Mevcut takımlarında bulunan oyuncuların özelliklerinde değişmeler olur. Yeni transferler ise önceki takımlarının gözlemcileri tarafından oyuna aktarılır. Ayrıca devre arası transferleri yarım sezon izlendiği için düşüş ve gelişim oyuna aktarılır. Gerçi böyle de resmi bilgi gibi oldu. :) Bu benim bildiğim sadece.
Lordinas
16.Şubat.2014, 15:03
Bugün 16 şubat. daha ne kadar bekliycez acaba ? :)
vivoperlei
16.Şubat.2014, 15:06
Bu haliyle maç motorundan şikayet eden onlarca insan varken, bize tüm direktifleri seçebilme imkanı verilseydi motorun hali kim bilir nice olurdu. Bu halde bile tam anlamıyla düzeltemediklerini varsayarsak, diğer türlü motoru adam etmeleri yıllarını alırdı. Belli ki suicide mission'a girmek istememiş bizim SI.
Walter Sakana
16.Şubat.2014, 18:39
Profillerde değişiklik olur. FM 2015'te şimdiden sezon sonuna kadar izlenen profiller yer alacak. Yeni gelen güncellemede de sezon başından şimdiye kadar izlenen profiller olacak. Hem yeni oyun çıktığında hem de devre arası yamasından sonra profiller düzenleniyor. Ama her oyuncuda değişiklik olmuyor. Caner Erkin, Tarık Çamdal, Umut Gündoğan'da falan değişiklik olabilir.
Doğru ben o kısmını unuttum. Ben GS araştırmacısı tarafından değişiklik yapılmayacağı üzerinden yorumladım.
mustinho03
17.Şubat.2014, 21:30
SI güncellemeyi unuttu galiba adamlardan ses seda yok
GeorgeWeah
17.Şubat.2014, 21:56
Rusya transfer sezonu bekleniyormuş.
Lordinas
18.Şubat.2014, 01:38
ne zaman kapanıyor bilgisi olan varmı ?
BaGa TaRKaN
18.Şubat.2014, 02:56
24 Şubatta Kapanıyor 1 Hafta da Ordan Geçse Şubatın Sonu Mart'ın İlk Günlerinde Güncelleme Gelecektir
Ne Kaldı Şurda En Fazla 2 Hafta Daha Beklersiniz
Lordinas
18.Şubat.2014, 10:21
24 Şubatta Kapanıyor 1 Hafta da Ordan Geçse Şubatın Sonu Mart'ın İlk Günlerinde Güncelleme Gelecektir
Ne Kaldı Şurda En Fazla 2 Hafta Daha Beklersiniz
Fm siz olmuyor valla :D elim gidiyor oyuna son anda delimisin nesin diye vazgeçiyorum.
amorti
18.Şubat.2014, 15:25
Oyunu 25 gundur falan oynamamistim.
Dun actim, ozledim cunku. Tahammul edeyim bir iki mac yeter dedim. Biliyorum basima gelecekleri.
Ilk maci 5-0 aldim, (oyunu oynamayi biraktigimda 6 kere yenilerek cildirdigim rakibe karsi) rakip kendi kalesine gol atti, korner karambolunde ben gol attim, 40 metreden serbest vurusla doldurulan topa kaleci bos cikti, yine gol attim. Normalde delirten sacmaliklar hep rakibe oldu. "Beter olun" diye bagirmisim hirsla.
Oyun resmen "gel hadi gel, kiyak geceyim sana" dedi, ayagim alissin diye. :icon_confused:
Sonraki maci 5-1 aldim. defansim kosarken durup izleyince gol yedim, yine korner karambolunden gol attim, iki tane. 3 oyuncum sakatlandi, rakip durup dururken kirmizi kart gordu atildi. Sacmaliklar her iki tarafa da oldu.
Ucuncu mac 0-1. Mac tek kalede gecti, 35 metreden vurulan top direkte patlayip rakibin onune dustu, gol oldu. rakibin sut 1, gol 1. Yine 3 oyuncum sakatlandi. tam dort kere oyuncularim carpisip top kaptirdi, iki kere de pas atilan adamin onune gecip kendi ataklarini kestiler. Oyun yine tek tarafli sacmaliklar yapti, ama gozardi edilebilecek sekilde.
Dorduncu mac 2-2. Ceza sahasi cizgisi uzerinden defansim topu aldi , kaleme surdu, kalecimi gecip kendi kalesine asti. ikinci golu de kornerde carpisan defans oyuncularimin topla alakasiz birsekilde bosluga dogru (kimse yok) kayarak mudahale yapmaya calismasi sonucu rakip bombos kalinca yedim. Sari karti olan oyuncumu degistirme talimati verdim, oyun 12 dk durmadi, adam ikinci sariyi yiyerek atildi. Iki de sakat verdim.
Kisaca oyun dort macta ozune dondu. :mad:
Ben artik iyice paranoyak oldum.
Bence oyuncu sogumasin diye script yazmislar, artik herkesin bildigi sacmalik senaryolari bir sure devreye girmesin de adam oyunu birakmasin diye. Sonra da oyun akmaya, oyuncu oynamaya devam edince eskiye donus. :uzgun: Bu son paragrafin hicbir dayanagi yok, sadece paranoyakligimin urunu. Yapmis olabilirler valla ya. Neyse...
caner9292
18.Şubat.2014, 16:38
yeni güncelleme neden gelmiyor hala???
aleekhan
18.Şubat.2014, 17:09
Yeni güncelleme 27-28 Şubat gibi gelir tahminimce.
aytekin79
18.Şubat.2014, 17:16
Yeni güncelleme gelsin de bir Galatasaray kariyeri yapalım yahu :) Hazır gençleri de toplamışız çok güzel olacağını düşünüyorum
Gncl1905
19.Şubat.2014, 13:43
Şu moralin etkiliğini azaltsınlar da ne yaparlarsa yapsınlar. ŞL ikinci turunda, takımın morali kötü. Ne yaparsam yapayım kazanamayacağım dedim de insan mantıklı yenilir en azından taçtan da gol yenmez ki. Bir taç bir korner dakika 10 2-0 gerideyim zaten. Gelde devam et oyuna. Sonraki lig maçında da yine rakibin tek kaleyi tutan şutu kornerden kafa topu, sonuç yine puan kaybı. Ee artık yeter yani. Takım es kaza birkaç hafta galip gelemezse uzun süre toparlanamıyor.
Ayrıca ben uzun taç kullanın dedim bir Allah'ın kulu da kullanmadı. Ne iş çözemedim.
amorti
19.Şubat.2014, 14:58
Guncelleme geldigi zaman yeni oyun acmamiz gerekecek mi?
Transfer guncellemesi de oldugu icin evet diyeceksiniz muhtemelen ama guncel kadrolar umrumda degil, en alt ligde oynuyorum.
Benim derdim mac motoru ve oyun dinamikleriyle ilgili duzeltmeler.
Bu sebeple, ben guncelleme gelince kayitli oyunuma devam edebilir miyim, merak ediyorum.:confused:
Lordinas
19.Şubat.2014, 15:10
Transfer guncellemesi de oldugu icin evet diyeceksiniz muhtemelen ama guncel kadrolar umrumda degil, en alt ligde oynuyorum.
Bu sebeple, ben guncelleme gelince kayitli oyunuma devam edebilir miyim, merak ediyorum.:confused:
evet oyun motoruna gelen değişiklikler oyuna hemen işliyor.
çoğu kişi güncellemelerden sonra taktiğini değiştirmek zorunda kalıyor zaten.
her güncellemede kafasına göre takılıyorlar. motorun zaaflarını değiştiriyorlar falan filan.
ben kayda değer bir değişim olacağını sanmıyorum. yine birbiriyle çarpışan oyuncular, santra yaparken sakatlanan forvetler. en ufak şeyde manava giden kaleciler izlemeye devam edicez.
rammstein7
19.Şubat.2014, 15:52
Tamam bende de saçma hatalar var ama bu kadar sık değil. Bir keresinde kaleciye bas vereyim derken goldu kendi kalesine atti :) çok büyük sinir edecek sorun yok. ben taktik ve oyun anlayısını takıma göre değiştirmem neyse o. belki sizler çok değiştirdiğiniz için sorunlar yaşıyorsunuz ?
BaGa TaRKaN
19.Şubat.2014, 16:33
Eğer Transfer Güncellemesi Dediğin Gibi Önem Arz Etmezse Senin İçin Kayıtlı Oyununda da Devam Edebilirsin Yeni Kariyere Gerek Yok :)
Çünkü Bunu Daha Önceki Güncellemelerde de Gördük :)
amorti
19.Şubat.2014, 16:45
Eğer Transfer Güncellemesi Dediğin Gibi Önem Arz Etmezse Senin İçin Kayıtlı Oyununda da Devam Edebilirsin Yeni Kariyere Gerek Yok :)
Çünkü Bunu Daha Önceki Güncellemelerde de Gördük :)
Evet, onceki guncellemeleri dusunerek bir sey olmaz heralde dedim ama, ikinci bir yorum almak iyidir her zaman.:)
BaGa TaRKaN ve Lordinas'a tesekkur ederim.
xwerswoodx
19.Şubat.2014, 17:10
Valla oyundaki hataları düzeltmezlerse ben FM14 e devam etmek istemiyorum, gerçekten çok sinir oluyorum :)
Ralph
20.Şubat.2014, 01:02
Oyunu bayadır oynamıyorum. Hatalar, buglar vs ne durumda? Başlamayı düşünüyorum bu ara.
Lordinas
20.Şubat.2014, 01:43
Oyunu bayadır oynamıyorum. Hatalar, buglar vs ne durumda? Başlamayı düşünüyorum bu ara.
steam bi güncelleme yaptı ama şu an giremiyorum oyuna geldimi acaba update ?
Walter Sakana
20.Şubat.2014, 04:56
steam bi güncelleme yaptı ama şu an giremiyorum oyuna geldimi acaba update ?
steam kendini güncelledi. Oyunla ilgili bir şey değil.
Mike Shinoda
20.Şubat.2014, 11:38
Sizce yeni güncelleme ne zaman gelir?
Note 3'den Tapatalk ile gönderildi
BaGa TaRKaN
20.Şubat.2014, 12:25
Çıkmaz Ayın Çarşambasına Gelir Güncelleme :D
dedekorkut
20.Şubat.2014, 12:50
1.si her mac %60 %70 topla oynama yuzdesıne sahıp oldugum halde ekran acıldıgında bi bakıyorum rakıp kornerden gol atıyo sonra bızım oyuncuların moralı dusuyo onlarınkı artıyo boylece onlar üstün oynamaya baslıyolar en buyuk sorun bu bence 2.si kaleciler cok rezalet o kaleci hataları bi sezonda bi kere olur bende ya karsı tamda ya benım takımda 2 macta bir kesin oluyor 3.su mac icinde olan hafif sakatlıklar bizde hep olurken rakipte cok az oluyor bunlar değişirse harıka bi mac motoru olur bence
GeorgeWeah
20.Şubat.2014, 13:09
Sizce yeni güncelleme ne zaman gelir?
Note 3'den Tapatalk ile gönderildi
24 Şubat'ta Rusya transfer dönemi sona erecek. Mart'ın ilk haftasında gelir diye tahmin ediyorum.
lutfucal
20.Şubat.2014, 19:21
şu anda saçma gelen bazı olaylar :
1- kaleci puanları; maçlarda kalecilere verilen puanlar çok saçma. stoke - arsenal maçı arsenal benim 33 şut 11' i kaleyi tutmuş, bir çok kez kaleci köşelerden birebir top çıkarmış. stoke' ın 3 şutu var 2' si kaleyi tutmuş. skor 1-1. benim kalecinin puan 7,3, stoke kalecisi 6,7 puan alıyor. önemli kurtarış yapmıştır, senin şutların kalecinin üzerine gitmiştir falan demeyin, alakası yok. buna benzer çok maç oynadım. rakip takım kalecisi 1 gol yedi mi puanı neredeyse 1-1,5 puan düşüyor.
2-gözlemci ve antrenörlerin futbolculara verdikleri yıldızlar çok dengesiz. örneğin potansiyel değerlendirmesi 18 olan 2 gözlemciden biri oyuncuya 4 potansiyel yıldız verirken diğer 5 yıldız veriyor. aradan bir kaç hafta geçtikten sonra bu yıldızlar da değişiyor. Bu takımın hedefleri ile alakalı bir durum da değil..
3-her maç 3-4 tane direkten dönen şut var, bunlar çok aşırı kaçıyor. özellikle kanat ortalarında direklere çok çarpıyor toplar....
4-uzaktan yapılan serbest vuruşlar hep kaleciyi zorluyor. mesela 40 metreden orta geliyor top rüzgardan mı neyse, kaleye doğru giderken kaleci son anda çıkarıyor. 2-3 maçta olsa anlarım ama neredeyse her maç bir veya birkaç benzer pozisyon oluyor.
5-gollerin çoğu duran toplardan geliyor. ancak bu duran toplarda frikik golleri nedense çok az. ya orta yapılıyor ya da kaleciden sekiyor.
6-rakip takımların hiç penaltı kaçırmadığı dikkatimi çekiyor. 3-4 takımla oynadım şu ana kadar, rakip takımlar penaltıları hep penaltısı iyi olan oyunculara attırıyor ve hepsi de gol oluyor.
7-diyaloglarda hala bir çok yanlış var. özellikle röportajlarda çok yanlış var, belki de çeviri hatalarıdır kontrol etmedim. mesela rakip menajer beni övüyor, benim vereceğim cevap şıkları arasında "o ne dediğini bilmiyor, benim takımımı küçükseyeceğine önce kendi takımına baksın" gibi saçma şıklar geliyor.
8-oyunu oynanmaz hale getiren ve 2- 3 sezondur dikkatimi çeken bir başka can sıkıcı olay da şu. oyun devam ederken, top kornere gidiyor, adamın diğer köşe noktasına yürüyerek gidip topu getirmesini bekliyoruz. bir de üstelik kornerin atılışını göremiyoruz, sadece spiker anlatıyor bazen. tamam gerçek hayatta da top tribünlere falan gidince bekleniyor ama en azından bu tür oyun dışı aktiviteler otomatik olarak hızlandırılabilir ya da atlanabilir böylece oyunu oynayan kişi fıtık olmaz.
Mike Shinoda
20.Şubat.2014, 19:56
24 Şubat'ta Rusya transfer dönemi sona erecek. Mart'ın ilk haftasında gelir diye tahmin ediyorum.
Sahi onlar hala bitirmedi transfer sezonunu. Transfer güncellemeleri de olacaktır. O zaman yeni kariyere hiç başlamayayım.
Uzun zamandır ara vermiştim FM'ye. Maç motoru burada yazılanlar kadar kötü mü sahiden?
Cengo
20.Şubat.2014, 21:41
UEFA bir ara Rusya'ya transfer sezonunu değiştirmesini önermişti. 6 ay lige ara verip Avrupa ile aynı tarihlere getireceklerdi lig tarihlerini ama sonra yalan oldu herhalde.
HeracLes
21.Şubat.2014, 17:04
şu anda saçma gelen bazı olaylar :
1- kaleci puanları; maçlarda kalecilere verilen puanlar çok saçma. stoke - arsenal maçı arsenal benim 33 şut 11' i kaleyi tutmuş, bir çok kez kaleci köşelerden birebir top çıkarmış. stoke' ın 3 şutu var 2' si kaleyi tutmuş. skor 1-1. benim kalecinin puan 7,3, stoke kalecisi 6,7 puan alıyor. önemli kurtarış yapmıştır, senin şutların kalecinin üzerine gitmiştir falan demeyin, alakası yok. buna benzer çok maç oynadım. rakip takım kalecisi 1 gol yedi mi puanı neredeyse 1-1,5 puan düşüyor.
2-gözlemci ve antrenörlerin futbolculara verdikleri yıldızlar çok dengesiz. örneğin potansiyel değerlendirmesi 18 olan 2 gözlemciden biri oyuncuya 4 potansiyel yıldız verirken diğer 5 yıldız veriyor. aradan bir kaç hafta geçtikten sonra bu yıldızlar da değişiyor. Bu takımın hedefleri ile alakalı bir durum da değil..
3-her maç 3-4 tane direkten dönen şut var, bunlar çok aşırı kaçıyor. özellikle kanat ortalarında direklere çok çarpıyor toplar....
4-uzaktan yapılan serbest vuruşlar hep kaleciyi zorluyor. mesela 40 metreden orta geliyor top rüzgardan mı neyse, kaleye doğru giderken kaleci son anda çıkarıyor. 2-3 maçta olsa anlarım ama neredeyse her maç bir veya birkaç benzer pozisyon oluyor.
5-gollerin çoğu duran toplardan geliyor. ancak bu duran toplarda frikik golleri nedense çok az. ya orta yapılıyor ya da kaleciden sekiyor.
6-rakip takımların hiç penaltı kaçırmadığı dikkatimi çekiyor. 3-4 takımla oynadım şu ana kadar, rakip takımlar penaltıları hep penaltısı iyi olan oyunculara attırıyor ve hepsi de gol oluyor.
7-diyaloglarda hala bir çok yanlış var. özellikle röportajlarda çok yanlış var, belki de çeviri hatalarıdır kontrol etmedim. mesela rakip menajer beni övüyor, benim vereceğim cevap şıkları arasında "o ne dediğini bilmiyor, benim takımımı küçükseyeceğine önce kendi takımına baksın" gibi saçma şıklar geliyor.
8-oyunu oynanmaz hale getiren ve 2- 3 sezondur dikkatimi çeken bir başka can sıkıcı olay da şu. oyun devam ederken, top kornere gidiyor, adamın diğer köşe noktasına yürüyerek gidip topu getirmesini bekliyoruz. bir de üstelik kornerin atılışını göremiyoruz, sadece spiker anlatıyor bazen. tamam gerçek hayatta da top tribünlere falan gidince bekleniyor ama en azından bu tür oyun dışı aktiviteler otomatik olarak hızlandırılabilir ya da atlanabilir böylece oyunu oynayan kişi fıtık olmaz.
6. ya bir şey diyemem çünkü fm 14te rakip sadece bir penaltı attı o da gol oldu ama ben çok kazanıyorum eskiden bu kazandıklarımın yarısı kaçardı şimdi sayıyı tam bilmiyorum da 20+ penaltıda 2 tane kaçtı. Onun dışında çoğu dediğine katılıyorum. Özellikle o diyalog hataları diğer menajerler ile atışırken gerçekleşiyor. İlk başta sadece kendi takımım hakkında konuşmak istiyorum seçeneğini seçiyordum. Sonra ingilizceye döndüm.
Lordinas
21.Şubat.2014, 19:48
yeni güncellemeyle bruma ve aydın'ın sakatlıklarıda oyuna işlenicek. :) renkdaşlarıma duyurulur. kanat arayışlarına girsek iyi olacak :)
canerozaskin
21.Şubat.2014, 20:09
yeni güncellemeyle bruma ve aydın'ın sakatlıklarıda oyuna işlenicek. :) renkdaşlarıma duyurulur. kanat arayışlarına girsek iyi olacak :)
Sadece sezon başında olan sakatlıklar oyuna ekleniyor diye biliyorum. Değişti mi?
Ronaldinho 10
21.Şubat.2014, 20:34
Bruma zaten Antep'te olacak.. Ayrica ikisi de sezon ortasinda sakatlandi. O yuzden bisey olmaz galiba?
Önder HOCA
21.Şubat.2014, 20:35
hamit in sakatlığı işlenmemişti
Lordinas
21.Şubat.2014, 20:37
ben sakatlık durumuna göre bruma'yı geri çağırmayı düşünüyorum. bu arada işleniyor diye biliyorum ben sakatlıklar ?
okocha6
21.Şubat.2014, 21:08
Yeni guncelleme sanirim 15 marta kadar gelir. Gecen sene oyle olmustu diye hatirliyorum.
tfd058
21.Şubat.2014, 22:03
Yeni guncelleme sanirim 15 marta kadar gelir. Gecen sene oyle olmustu diye hatirliyorum.
hayır geçen sene 28 şubatta güncelleme oldu bu senede 28 şubat martın ilk haftası gelecek büyük ihtimale
Lordinas
21.Şubat.2014, 22:48
inşaallah sneijder'i direk iyi bir fiyata satabiliyoruzdur. :D
marlo41
22.Şubat.2014, 00:15
En geç bir haftaya çıkar diye umalım ki çıksın.
perpetua
22.Şubat.2014, 13:13
Yanlis. Sadece sezon basindaki sakatliklar gecerli olur cunku oyun sezon basinda basliyor. (::)
Lordinas
22.Şubat.2014, 20:03
Yanlis. Sadece sezon basindaki sakatliklar gecerli olur cunku oyun sezon basinda basliyor. (::)
Bu iyi haber o zaman :)
Bu arada umarım güncellemeyle birlikte sakatlıklarda değişiklik yapmazlar. bence gayet iyi durumdaydı sakatlık düzeyleri. fm 13 e nazaran çok daha iyiydi hatta.
xwerswoodx
23.Şubat.2014, 02:31
İşte benim 2006-7 den beridir özlediğim tablo. 2007 den sonra bu tablo yerine hep Adana DS, Adanaspor, İstanbul BŞB, gibi takımları gördük bu tabloda, 2006 bence yapay zekanın transfer konusundaki en güzel serisi, bilgisayar çok iyi transferler yapıyor, hiç duymadığım oyuncuları Türkiyeye getiriyorlar, ayrıca oyuncular Potansiyeline göre değil yeteneklerine göre oynuyorlar, 2014 değil ama benim açıkca özlediğim tablo bu işte. 1 sene şampiyon olduktan sonraki sene 2. olabilme ihtimalini özledim...
http://i.hizliresim.com/wL8v3J.png
Maegras
23.Şubat.2014, 02:50
FM 2006 yükleteceksin bana bu verdigin SS yüzünden :icon_razz:
Hakikatten kimler var o yıllarda yahu :D
xwerswoodx
23.Şubat.2014, 02:56
FM 2006 yükleteceksin bana bu verdigin SS yüzünden :icon_razz:
Hakikatten kimler var o yıllarda yahu :D
Dürüst olmak gerekirse sabahtan beridir hiç sıkılmadan oynuyorum, geçen sezon son 2 maç kala 1.lik koltuğuna oturdum, son maçta TS yi yenemesem şampiyon olamayabilirdim mesela çok heyecanlı geçiyor :D Ayrıca 2-3 milyonluk oyuncuları 4-5 milyona alabiliyoruz bazen direk değerine bile satıyorlar, ama çok iyi oyuncuysada 9-10 milyon civarlarında :) Öyle 200-300 milyon istemiyorlar mesela :D Leo messi yi oyunun başında param olsa alacaktım ama artık Barcelonada ilk 11 de oynuyor alamam :D Tüm kadroları atamamda benim ve Fenerin kadroları şöyle;
http://i.hizliresim.com/eN8LjY.png
http://i.hizliresim.com/emgX0P.png
Ligde hep bir çekişme var :D Bir anda süper giderken gidip sonuncu takıma yeniliyorsun falan :D Transfer olarakta geçen sezon Ts iyi transferler yapınca 7 puan farkla şampiyon oldu :D Yapay zeka fm 14 deki gibi 1-2k lık oyuncular almıyor bazen ligdeki iyi oyunculara 4,5 milyon falan verebiliyorlar, sonra görüyorsun işte taraftarlar üzülüyor ayrıldı diye falan :D Sezon sonunda ligin en iyi oyuncuları arasına giriyor falan, FM 14 de göremiyoruz bu zekayı, ne yazık ki oynanacak durumda değil, bu yüzden fm 2006 ya döneyim dedim 2 gündür başından kalkamıyorum :D Özlemişim şu rekabetide, 6 yabancı sınırı öldürüyor insanı işte avrupada pek bir başarı alma şansı yok ama yinede deniyor insan işte :D
Maegras
23.Şubat.2014, 03:02
Rica etsem Türk Milli ve 21Yaş kadrolarıyla beraber PTT 1.ligin son şampiyonlarını da SS olarak atabilir misin özelden yada buradan? Buradan at istersen belki benim gibi merak eden çıkar.
Ergün, Hasan, Ü. Karan falan var GS'de vay bee eski günler :D:D
Böyle güzel "zeka"ya sahip olup da daha günümüze yakın hangi versiyonu var oyunun, bu çok eski geldi bana yahu
Lordinas
23.Şubat.2014, 14:19
umarım güncellemeyle, trarsnfer yapay zekasınada bir el atarlar. geliceği yok ama insan bekliyor işte :uzgun:
canerozaskin
24.Şubat.2014, 17:38
Rusya transfer dönemi bugün bitiyor. Ama 4 gün sonra Bulgaristan, Polonya, Çin ve 5 gün sonra da Ukrayna'da transfer dönemi bitiyor. Güncellemenin hemen çıkmasını istesek de bu liglerin de beklenmesi daha doğru olur. Güncelleme mart ayının ilk haftasına sarkabilir.
http://www.transfermarkt.com.tr/tr/transfers/transferfenster/transfers.html
Universal
24.Şubat.2014, 17:45
UEFA bir ara Rusya'ya transfer sezonunu değiştirmesini önermişti. 6 ay lige ara verip Avrupa ile aynı tarihlere getireceklerdi lig tarihlerini ama sonra yalan oldu herhalde.
Bence getirmeleride gerek. Kuzey Avrupa Ligleri üst seviyede değil o yüzden sıkıntı olmuyor; ama Rusya Avrupa Kupalarında hep üst turları gören kupa kaznana takımlara sahip. Oyuncu kaliteleride üst liglerle eş değer düzeyde. Bu sebepten diğer liglerle aynı zaman aralığında oynanması hem onlar için hem de transfer piyasası için daha güzel olur.
Lordinas
27.Şubat.2014, 18:09
Arkadaşlar bir gelişme yokmu ? Güncelleme gelsede uzun soluklu bir kariyer yapsak.. .
wolfson
27.Şubat.2014, 18:17
Arkadaşlar bir gelişme yokmu ? Güncelleme gelsede uzun soluklu bir kariyer yapsak.. .
1 aydır oynamıyorum oyunu ben de amma özledim :D 1 haftaya çıkar herhalde anca daha ukrayna liginde bitmedi transfer sezonu.
Papi44
27.Şubat.2014, 18:23
Çıksın artık şu güncelleme dayanamıyoruz :)
caner485
27.Şubat.2014, 18:26
Çıkarın artık şunu 2 aydır oyunu oynamıyorum unutçam :)
GaNgStaLoVe
27.Şubat.2014, 20:47
valla bende ne zamandır bekliyorum herşey hazır hergün güncelleme varmı diye bakıyorum , kariyere başlamak istiyorum artık
steave
27.Şubat.2014, 21:11
benım tahmınım onumuzdekı hafta sonu cıkacak guncelleme.bi duyum almadım ama :). tahmın sadece..
cklnc
27.Şubat.2014, 23:45
geçen yıl ne güzel 28 şubat gibi gelmişti daha fazla bekletmezler umarım yeni kariyer için :)
martymcfly
28.Şubat.2014, 15:33
Geçen sene 13.3 çıktıktan sonra 13.3.1 de çıkmıştı. Yani hemen kariyere sarılmayın hevesiniz kursağınızda kalır. Yoğurdu üfleyerek yiyin sigames bu herşey beklenir.
GicaHagi
28.Şubat.2014, 16:02
Yarim saate geliyo beyler update Miles acikladi
bojan54
28.Şubat.2014, 16:07
Güncelleme gelmiş..Transfer falanda var dimi içindE?
E.Cartman
28.Şubat.2014, 16:16
Football Manager v14.3 (Transfer Update) out now!
We're pleased to announce the release of the Winter Transfer Data Update, v14.3.0.
If you start a new game, you will be given an option to start with two databases, the default database (14.0) or the 14.3.0 Update. Included within are all the latest transfers and updated squads. The data is compatible with both modes, full Football Manager and Football Manager Classic.
Also included are a number of other changes and fixes within the update which, as always, are save game compatible. So if you're in no rush to use the latest data you're fine to continue your current save. A change list showing the majority of these changes is listed below.
To update you will need to close the game down and re-launch for it to update. If this does not work for you or you feel it has not updated you will need to restart Steam.
Once updated you will see the version number (14.3) in the bottom right hand corner of the Start Screen.
Please remember as with all data updates, short-term loans are not included, and some late transfers/managerial changes or those conducted after February 1st 2014 may not be included.
If you have any technical issues, please report them on http://community.sigames.com
The change list is as follows:
UPDATE 14.3.0
DATABASE
- Updated to January 2014
PERFORMANCE
- Fixed rare crash related to city inhabitants in edited save
- Fixed rare crash when holidaying to next fixture
- Fixed rare transfer deadline day crash
- Fixed crash related to Turkish player names
- Fixed rare crash when histories have been corrupted
- Fixed rare crash when recalling players from loan
COMPETITIONS
- Fixed State leagues not being scheduled when adding Brazilian leagues
- Fixed past Winners screen for the Polish Ekstraklasa using positions from the Regular Season and not the positions from after the Split
- Bulgarian and Romanian Players no longer need a Work Permit for British Clubs from January 2014
- Fixed user not given opportunity to Postpone Premier Division match due to International Callups
- Improved scheduling of domestic fixtures before/after European matches
- Fixed user not being asked to set length of End of Season Break after last match of season
- Fixed MLS teams being unable to register players for Club World Championship
- Improved the selection of players in the MLS Draft pool
- CFA League Schedule now correctly matching other French Leagues
- Improved A-League AI teams' signing of Marquee players
TRANSFERS & CONTRACTS
- Relaxed some German transfer preferences to allow users to sign more players from outside of Germany
- Prevented AI managers from leaving jobs before playoff finals
- Increased amount of international management sackings
- Prevented the AI from signing a player on loan when the player has already played for two teams in the current season
- Prevented players loans getting extended automatically when being loaned to South American sides
- Tweaks to transfers made by the AI for users players
- Prevented recently relegated side from the lowest playable league from entering a loop of hiring and firing managers on a daily basis
INTERACTION
- Fixed backroom advice not appearing for some clients online
- Fixed Youth Setup Category not upgrading despite request being accepted
- Fixed player wanting to discuss failure to qualify for Champions Cup despite having qualified
- Fixed irrational response to player being congratulated on first international cap
- Fixed a few issues of strange/contradictory responses in team meetings
MEDIA & NEWS
- Fixed transfer records being incorrectly broken with lower fee when using South Korean Won
- Fixed manager to go odds displaying already sacked manager
- Fixed backroom advice link allowing user to repeat private chat
- Fixed remove Offer from Backroom Advice not functioning correctly
- Fixed Champions League top goalscorer record broken shows previous record as -1
- Fixed code displayed in news item when international team changes national captain without a current manager
- Fixed incorrect calculation for number of players signed in transfer window press conference question
- Fixed sextuple news item not generating
- Fixed press conference question considering league to be a close run contest incorrectly
- Fixed press Conference question incorrectly referring to non-striker as striker
- Fixed missing headline on AWOL news item
- Fixed duplicated information in player debut news
- Fixed league specific question being asked in post-match press conference
USER INTERFACE
- Fixed user's ability to select different player roles on the Player Coach Report screen
- Prevented Nations duplicating when user changes Match Detail on Detail Level screen
- Fixed sorting of club scouting assignments
- Fixed filters resetting on the Team Selection Overview screen
- Fixed Opposition Instructions clearing when user uses the Set Piece Wizard in Match
- Fixed Match widgets staying faded out after highlight has played out
- Fixed Home and Away Team stats switching in Match Overview
- Fixed Assistant Manager Advice automatically updating in Match Overview
- Fixed Important Attributes panel in Player Tactics not updating
- Fixed Scout Report Training Development & Happiness displaying blank bars for player out on loan
- Fixed Cup tied players not appearing on Fixture Details panel
FMC SPECIFIC
- News Item priority improvements to Manager News Website
- Assistant Training will correctly update the training pie chart
- Stopped players learning new positions when subbed into that position for very short periods of time
- Improved player training when user changes tactics frequently
MISC
- Fixed double prize money payout in Norway
- Fixed rounding issue in Sponsorship news item
- Fixed issue with illogical stadium completion date
- Fixed issue with £0 Sponsorship
- Improved newgen creation in View-only leagues
- Fixed issue where proposed plans to improve a stadium had fallen through and weren't explained to the user
- Fixed issue where a board only increased a transfer budget from -£2k to £0
- Adjusted the creation of African and Albainian newgens created in Italy
PRE-GAME EDITOR
- Fixed a number of unique crashes when verifying files in Advanced Rules
- Restored a number of verification warnings that were previously not generating
- Fixed an issue where fixture rules were removed when adding lower divisions to existing structures and converting to Advanced Riles
- Fixed an issue where certain leagues' default rules appeared with no dates or promotion/relegation information
- Improved the functionality of average points tables in custom nation rules
- Fixed a rare issue where a player would be given a positional rating of 20 and it would not extract into the game properly
IN-GAME EDITOR
- Fixed an issue where a player's unhappiness was removed, only for it to return the next day
- Enabled the editing of nations
MATCH ENGINE v1454
- Increased dribbling speed at higher end
- Improved pass and shot accuracy slightly at higher end
- Improved goalkeeper save AI
- Fixed keeper trying to pick up ball at feet but not being able to hold it
- Fixed some instances of unrealistically dreadful poor touch
- Fixed some full backs going forward too quickly off the ball
- Increased likelihood of certain attacking roles dropping deeper to look for ball
- Improved destination height of headed clearances
- Fixed up "Mark six yard area" at corners to mean zonal marking of the edge of the six yard box
- Fixed headed clearance trajectory bug
- Slight reduction in overhit passes
- Fixed potential own goal bug when player tries to stand still with ball near own goal line
- Prevented midfield players going too deep when defending own area
- Increased speed defenders will push up out of box when ball won back or cleared in deep areas
- Reduced instances of defenders turning back on ball and retreating too quickly when team is generally well positioned defensively
- Fixed error causing defenders to mark opponents and drop too deep into own area
- Tweaked pace and target point of some short passes to feet when receiving player is under pressure
- Slightly encouraged some more passes in behind opposition d-line
- Reduced some further instances of overly long first touches
- Reduced premature pot shots from distance when placed to take ball closer to opposition goal
- Encouraged taking on of opponents by players likely to run with ball more
- Some small dribbling AI tweaks
- Encouraged ball forward to target man a bit more
- Tweaked pass AI slightly
- Tweaked cross AI slightly
- Increased fouls slightly at lower levels
- Reduced mentality choice slightly for low directness AI teams
- Increased use of direct play strategy for smaller teams
- Potential fix for odd throw ins
- Fixed an issue when the subbed player doesn't drop the ball
- Tweaked pass choice AI
- Tweaked run with ball AI
- Tweaked when to cross AI
- Tweaked when to shoot long AI
- Tweaked shot choice AI for top players
- Tweaked header accuracy slightly
- Tweaked when to clear ball AI
- Fixed error causing many corners to go too close to goal line
- Tweaked off ball movement around ball player
- Fixes and tweaks to passing AI
- Fixed some issues causing poor dribbling and first touch decisions
- Some tweaks re when to shoot or not
- Increased urgency of off ball movement in some situations
- Fixed offsides being called after player has moved back onside before pass
- Fixed bug where dive by attacker could result in penalty regardless of where it occurred
- Improved keeper reactions in some situations
- Made keepers sweep up balls more aggressively when needed
- Improved keeper positioning when narrowing angle
- Fixed a pass being reported as 550 yards in distance
- Fixed unrealistic examples of keepers holding shots
- Fixed keeper making unnecessary save attempt when already letting ball run out
- Fixed keepers making buggy attempts to save ball when they have it under control already
- Improved goalkeeper distribution
- Fixed buggy offsides being given when player fouled
- Fixed some instances of players continuing with pointless attempts to intercept balls that are destined for opponent
- Made players quicker to move to slow moving ball when under pressure
- Fixed some instances of buggy poor first touches
- Less risky passes around own danger area
- Some minor general passing AI tweaks
- Tweaked long shot AI slightly
- Reduced instances of silly passes when player in goalscoring opportunity
- Made players less gung ho about drifting offside
- Fixed buggy kick offs where the 2 players get in each other’s' way
- Fixed some keeper clearances being given insufficient elevation
- Fix for some crosses not being attempted
- Reduction in dangerous and long back passes
- Reduced DFK conversion slightly
- Further fixes for keeper handling and judgement of ball issues
- Removed illogical zonal marking on free kicks around corner of penalty area
- Reduced unnaturally looped kicks from ground
- More minor tweaks to on ball decision making AI
- Fixed rare occurrence of player "teleporting" randomly on ball
- Reduced unrealistic instances of long shots
- Fixed bug causing some shot velocities to be reduced
- Fine-tuned shot and pass accuracy
- Fine-tuned player ratings
- Fixed underhit long kicks
- Fix occasional penalty awards when offence nowhere near area
- Fixed rare occurrence of match not kicking off after goal
GaNgStaLoVe
28.Şubat.2014, 16:17
Beklenen an geldi şuanda güncelleme yapıyor oyunum biraz kontrol ettikten sonra kariyere başlıyorum
balinger
28.Şubat.2014, 16:28
burayıda bılgılendırın beyler heycanla beklıyoruz :)
rammstein7
28.Şubat.2014, 16:29
Transfer güncellemesi mi bu şimdi ?
Gncl1905
28.Şubat.2014, 16:30
Transfer güncellemesi mi bu şimdi ?
Evet.
Maç motorunda da bayağı değişiklik var. Akşam deneriz artık.
serwan
28.Şubat.2014, 16:32
oyun kadar güncelleme gelmiş :)
276mb... vallahi niyeti bozmuştum. bilgisayarı açtım total war rome 2'ye başlamak için. bi baktım update gelmiş :D
aytekin79
28.Şubat.2014, 16:34
Hayırlı olsun beklenen güncelleme geldi, akşama deneyelim hemen :)
rammstein7
28.Şubat.2014, 16:36
İyi ben Galatasarayla yeni karıyer açıyorum :)
resoag
28.Şubat.2014, 16:41
Sevdiğim özellikler
Fixed crash related to Turkish player names
Relaxed some German transfer preferences to allow users to sign more players from outside of Germany
Fixed Youth Setup Category not upgrading despite request being accepted
Fixed irrational response to player being congratulated on first international cap
Improved newgen creation in View-only leagues
Fixed issue where proposed plans to improve a stadium had fallen through and weren't explained to the user
Sevmediklerim
Stopped players learning new positions when subbed into that position for very short periods of time
kasva58
28.Şubat.2014, 16:42
transfer güncellemisi derken arkadaşlar ne demek oluyor onu anlamadım yani ara transfer mi alex telles falan galatasarayda olcak gibi mi eğer öyleyse güncelleme bitmesine rağmen bende alex falan yok bide acaba bu güncellemede fikstür olayı çözüldümü onu merak ediyorum 2 günde bir maç yapmaktan bıktım artık
BaGa TaRKaN
28.Şubat.2014, 16:45
CFA League Schedule now correctly matching other French Leagues
Türkiye ve Fransa Liglerindeki Fikstür Sorunu Halledilmiş.
Bu Çok İyi Haber :)
Universal
28.Şubat.2014, 16:47
Bizim ülkede ki oyuncuların ismi güncellenmiş hadi bakalım; ama bana şuan tek güncelleme bile yeter 1 haftada 5 maç oynamıyım razıyım.
KadirGok
28.Şubat.2014, 16:48
Güncellikten hemen sonra Southampton FC kariyeri açmayı planlıyorum. :D
BaGa TaRKaN
28.Şubat.2014, 16:50
Transfer ve Kontratlarda Biraz Kolaylaştırılarak Esnek Davranılmış
bu güncellemenin aktif olması için yeni kariyer mi açmak gerekiyor arkadaşlar yoksa :(
Eğer Transfer Güncellemesi Umrunda Değilse Kayıtlı Oyunundan Devam Edebilirsin Yok Ben Güncel Kadroda İsterim Dersen O Zaman Yeni Oyun Açman Gerekir
kasva58
28.Şubat.2014, 16:51
bu güncellemenin aktif olması için yeni kariyer mi açmak gerekiyor arkadaşlar yoksa :(
BaGa TaRKaN
28.Şubat.2014, 16:52
Personel Tavsiyeleri Geliştirilmiş. Ek Olarak Oyuncularla İletişimde Oyuncunun Olumsuz Reaksiyon Göstermesi İyileştirilmiş
dedekorkut
28.Şubat.2014, 16:53
arkadaslar turkcesını cevırırsenız cok sevınrım :)
aytekin79
28.Şubat.2014, 16:53
transfer güncellemisi derken arkadaşlar ne demek oluyor onu anlamadım yani ara transfer mi alex telles falan galatasarayda olcak gibi mi eğer öyleyse güncelleme bitmesine rağmen bende alex falan yok bide acaba bu güncellemede fikstür olayı çözüldümü onu merak ediyorum 2 günde bir maç yapmaktan bıktım artık
1-Transferlerin kayıtlı oyuna etkisi olmadığını biliyorsundur ,yeni oyun açarsan oyuncuları göreceksindir.Yeni oyuna girerken 2 tane database göreceksin 14.3.0'ı seçip kurarsan yeni transferleri göreceksindir. ;)
2- -Improved scheduling of domestic fixtures before/after European matches
Avrupa maçlarından önce ve sonra ki lig maçlarındaki fikstür düzeltildi.
Burada da senin diğer derdine derman olmuşlar. :)
-Increased amount of international management sackings
Ulusal takımlarda kovulma oranı artırıldı
Bu da benim hoşuma giden bir durum olmuş. Milli takımlardaki hocalar koltuğa yapışıyor yahu biraz kovulsunlar :n:
Mike Shinoda
28.Şubat.2014, 16:56
Maalesef yeni kariyer açmak gerekiyor.
kasva58
28.Şubat.2014, 16:58
Maalesef yeni kariyer açmak gerekiyor.
yani şu fikstür durumu düzeltilmiş şimdi bunun için yeni kariyer mi açmam gerekiyor :(
BaGa TaRKaN
28.Şubat.2014, 17:03
- Fixed potential own goal bug when player tries to stand still with ball near own goal line
Kendi Kalesine Gol Atma Buğ'u Giderilmiş :)
amorti
28.Şubat.2014, 17:05
yani şu fikstür durumu düzeltilmiş şimdi bunun için yeni kariyer mi açmam gerekiyor :(
Guncel transferlerle oynamak isterseniz yeni oyun acmak lazim.
Diger hersey icin mevcut oyunla devam edilebilir.
kasva58
28.Şubat.2014, 17:07
arkadaşlar lütfen cevap verin ya baya güzel bir takım kurmuştum sivassporda gerçi daha 2016 da ama ne bilim güzel takım kurmuştum alt yapı personel tesisler falan güzel olmuştu :( ama yeni kariyer açmam gerekiyorsa açacağım mecbur 2 günde maç yapmak kötü
kasva58
28.Şubat.2014, 17:08
he tamam süper yeni kariyer açmam gerek yok süper oldu
aytekin79
28.Şubat.2014, 17:08
-Reduction in dangerous and long back passes
Tehlikeli geri paslarda azalma
Saçma pas hatalarını önlemeye yönelik olan önemli bir düzeltme,umarım bayağı bi azaltmışlardır
kasva58
28.Şubat.2014, 17:10
peki diğer güncellemelerin aktif olması için birşey yapmam gerekiyor mu acaba çok soru sordum
BaGa TaRKaN
28.Şubat.2014, 17:11
Oyunun Güncellendikten Sonra Oyunu Açıp Rahatla Oynayabilirsin
kasva58
28.Şubat.2014, 17:13
Oyunun Güncellendikten Sonra Oyunu Açıp Rahatla Oynayabilirsin
tamam teşekkürler arkadaşlar
amorti
28.Şubat.2014, 17:13
Max motorunda yapilan duzenlemeler teoride oldukca yerinde gozukuyor.
Bakalim pratikte, yani sahada bu kurallar kombine edildiginde basarili olacak mi, yoksa birbirlerini bozacaklar mi? :icon_cool:
bangbangstar
28.Şubat.2014, 17:14
Daha dün Miles'a tweet atmıştım. Saolsun ikiletmeden çıkardı :) 2 aydır oynamadığım oyunuma kavuşucam.
Esssteban
28.Şubat.2014, 17:15
Oleey be haftasonuna da denk geldi muthis oldu :)
Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
mpaker66
28.Şubat.2014, 17:18
Eski güncellemeyle Southampton ile kariyer açmıştım. Onu kapatmak istemiyom ya :(
BaGa TaRKaN
28.Şubat.2014, 17:19
Kapatma O Zaman :D
Lordinas
28.Şubat.2014, 17:20
işte beklenen an sonunda geldi, hoş geldin 14.3 :icon_razz:
mpaker66
28.Şubat.2014, 17:21
Kapatma O Zaman :D
Yeni güncellemeyi merak ediyom :(
BaGa TaRKaN
28.Şubat.2014, 17:22
mpaker66; Transfer Lazım Değilse Devam Et Yansır Oyununa :)
atakan42
28.Şubat.2014, 17:27
güncelendi ama oyuna girmiyor tıklayınca steam zaten çalışıyor hatası alıyorum. kapatıp tekrardan girince tekrardan aynı hatayı alıyorum. öge indirildi yazıyor ama hala bir türlü giremedim oyuna. yoğunluktan mı acaba bilemedim. sizdede aynı sorun var mı ?
aytekin79
28.Şubat.2014, 17:31
güncelendi ama oyuna girmiyor tıklayınca steam zaten çalışıyor hatası alıyorum. kapatıp tekrardan girince tekrardan aynı hatayı alıyorum. öge indirildi yazıyor ama hala bir türlü giremedim oyuna. yoğunluktan mı acaba bilemedim. sizdede aynı sorun var mı ?
Klasik olacak ama pc yi yeniden başlatmayı deneyebilir misin ?
mpaker66
28.Şubat.2014, 17:32
mpaker66; Transfer Lazım Değilse Devam Et Yansır Oyununa :)
Eğer öyleyse çok iyi :)
Lordinas
28.Şubat.2014, 17:40
Galatasaray'ın oyun başı borç miktarı '' 409 milyon euro '' tüm camiamıza hayırlı olsun. :)
perpetua
28.Şubat.2014, 17:43
Galatasaray'ın oyun başı borç miktarı '' 409 milyon euro '' tüm camiamıza hayırlı olsun. :)
Nedeni borcun uzun sureye yayilmis olmasi. Cogu faiz.
antiRED
28.Şubat.2014, 17:46
Nedeni borcun uzun sureye yayilmis olmasi. Cogu faiz.
Erken borç ödeme özelliği bi gelmedi gitti :(
Tüketici hakları derneğine başvurup dosya masraflarını geri mi alsak :P
raulmadrid
28.Şubat.2014, 17:52
Ukrayna takımı Metalist'den Marko Devic'in 5 milyon Euro'ya Rubin Kazan'a transferi işlenmemiş.
aytekin79
28.Şubat.2014, 17:57
Ukrayna takımı Metalist'den Marko Devic'in 5 milyon Euro'ya Rubin Kazan'a transferi işlenmemiş.
Çünkü bahsettiğin oyuncu dün transferi gerçekleşen bir oyuncu ;) alakası olabilir mi bilmiyorum ama dün gerçekleşen transferleri kontrol etmek gerek ne kadarı yansımış oyuna
amorti
28.Şubat.2014, 18:00
Çünkü bahsettiğin oyuncu dün transferi gerçekleşen bir oyuncu ;) alakası olabilir mi bilmiyorum ama dün gerçekleşen transferleri kontrol etmek gerek ne kadarı yansımış oyuna
"Please remember as with all data updates, short-term loans are not included, and some late transfers/managerial changes or those conducted after February 1st 2014 may not be included."
1 Subat 2014 sonrasi transferler yansimayabilir denmis.
Lordinas
28.Şubat.2014, 18:00
Bruma'nın kira anlaşmasına neden geri çağırma opsiyonunu koymamışlar ? Ağlamak istiyorum :(
Formalite bir anlaşma olduğunu biliyorum merak etmeyin, sadece üzüldüm :D
aytekin79
28.Şubat.2014, 18:01
"Please remember as with all data updates, short-term loans are not included, and some late transfers/managerial changes or those conducted after February 1st 2014 may not be included."
1 Subat 2014 sonrasi transferler yansimayabilir denmis.
Çok doğru gözden kaçmış , teşekkür ederim düzeltmen için hocam :)
antiRED
28.Şubat.2014, 18:02
Bruma'nın kira anlaşmasına neden geri çağırma opsiyonunu koymamışlar ? Ağlamak istiyorum :(
Formalite bir anlaşma olduğunu biliyorum merak etmeyin, sadece üzüldüm :D
mackolik'ten bakar mısın kira bedeli vermişler mi? İş yerindeyim bakamıyorum. Eğer kiralama bedeli verildiyse geri çağrılmaz.
blackman2004
28.Şubat.2014, 18:04
anlamadıgım birsey sakatlıklar oldugu gibi duruyor ve ben brumayı antepe oynasın diye mi gonderdim
aytekin79
28.Şubat.2014, 18:20
Herkesi sevindirecek bir durumu paylaşmak istiyorum arkadaşlar. Adnan Januzaj hala Türk :D
GaNgStaLoVe
28.Şubat.2014, 18:29
arkadaşlar güncellemeyi yaptım oyuna girdim herşey çok güzel lewandowski bayernle anlaşmış falan yani herşey son sistem , ama ben bu real name yamasını kurdum gerçek lig adları varya onu kurduktan sonra lewandowski sözleşmesi dortmundda yani güncellemeyi pasif duruma düşürdü ne yapmam gerekiyo
antiRED
28.Şubat.2014, 18:32
arkadaşlar güncellemeyi yaptım oyuna girdim herşey çok güzel lewandowski bayernle anlaşmış falan yani herşey son sistem , ama ben bu real name yamasını kurdum gerçek lig adları varya onu kurduktan sonra lewandowski sözleşmesi dortmundda yani güncellemeyi pasif duruma düşürdü ne yapmam gerekiyo
Real Name Yaması 14.3'e göre olmadığından olabilir. O yamanın çıkış tarihi bugün mü? Pek sanmıyorum ama :) Eskidir yani, ondandır.
Stan13
28.Şubat.2014, 18:32
Maç başına 5 topun direkten dönmesine dokunmamışlar. Onlara göre normal demek ki.
GaNgStaLoVe
28.Şubat.2014, 18:33
Real Name Yaması 14.3'e göre olmadığından olabilir. O yamanın çıkış tarihi bugün mü? Pek sanmıyorum ama :) Eskidir yani, ondandır.
aynen öyle bir önceki versiyona göreydi ama ben ne yapacam şimdi oyunu tekrar 14.3 nasıl yapacam..güncellemeyi tekrar nasıl indirebilirim
arrogancee
28.Şubat.2014, 18:35
yok mu hiç 2-3 maç yapıp da yorumlarını paylaşacak bir şahs-ı muhterem :)
antiRED
aynen öyle bir önceki versiyona göreydi ama ben ne yapacam şimdi oyunu tekrar 14.3 nasıl yapacam..güncellemeyi tekrar nasıl indirebilirim
Yeni oyun açıp bakar mısın database seçerken 14.3 var mı? Varsa sıkıntı yok. Tahminimce vardır.
Danger90
interle 3-4 günde bir maç yapıyodum ya italyayıda etkilemiyo dimi bu ama baya op bir yama olmuş keyifli bi oyun oynarım galatasarayı alasım vardı
antiRED
28.Şubat.2014, 18:37
Maç başına 5 topun direkten dönmesine dokunmamışlar. Onlara göre normal demek ki.
Kendi kalesine atan oyuncular düzeltilmiş. Ben o kadar direkle karşılaşmadım.
GaNgStaLoVe
28.Şubat.2014, 18:41
Yeni oyun açıp bakar mısın database seçerken 14.3 var mı? Varsa sıkıntı yok. Tahminimce vardır.
var kardeş oyun 14.3 transferler falan hepsi mevcut ama lewandowski aklıma takıldı ilk baktığımda bayernle anlaşmıştı , real name yükleyince eskisi gibi dosrtmuntun sözleşmeli oyuncusu oldu tekrar .. ben 14.3 paketeini temiz bir şekilde tekrar nasıl yüklerim veya aranızda birisi bana
C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Football Manager 2014\data\db\1430
db nin içindeki 1430 dosyasını upload etsin özelden atsın lütfen arkadaşlar kaç gündür kariyer yapacam diye bekliyordum şansıma bak ya yardımcı olun
antiRED
28.Şubat.2014, 18:43
var kardeş oyun 14.3 transferler falan hepsi mevcut ama lewandowski aklıma takıldı ilk baktığımda bayernle anlaşmıştı , real name yükleyince eskisi gibi dosrtmuntun sözleşmeli oyuncusu oldu tekrar .. ben 14.3 paketeini temiz bir şekilde tekrar nasıl yüklerim veya aranızda birisi bana
C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Football Manager 2014\data\db\1430
db nin içindeki 1430 dosyasını upload etsin özelden atsın lütfen arkadaşlar kaç gündür kariyer yapacam diye bekliyordum şansıma bak ya yardımcı olun
Demek istediğim yeni oyun aç o database ile. Lig isimleri o kadar önemli mi? Yada 15 dakikaya sen kendi database'ini yap isimleri güncelle :)
GaNgStaLoVe
28.Şubat.2014, 18:45
Demek istediğim yeni oyun aç o database ile. Lig isimleri o kadar önemli mi? Yada 15 dakikaya sen kendi database'ini yap isimleri güncelle :)
kardeşim dediğini yaptım zaten lewandowski yine dortmundda 14.3 te bonservisi dortmundda anlatabildimmi
aynen isimler önemli değil :D güncelleme normale dönsün yeter
Danger90
28.Şubat.2014, 18:48
kardeşim dediğini yaptım zaten lewandowski yine dortmundda 14.3 te bonservisi dortmundda anlatabildimmi
ya zaten dortmundda sezon sonu bayerne gidicek söylediğin sezon sonu bayernle anlaşması olmamasımı
Lordinas
28.Şubat.2014, 18:49
Herkesi sevindirecek bir durumu paylaşmak istiyorum arkadaşlar. Adnan Januzaj hala Türk :D
Evet Türk ama bonservisi 19 milyon euro. ve yaşı 18, ayrıca medyanın gözünde ''Harika Çocuk ''
Yeterli mi ? :D
GaNgStaLoVe
28.Şubat.2014, 18:51
ya zaten dortmundda sezon sonu bayerne gidicek söylediğin sezon sonu bayernle anlaşması olmamasımı
evet ilk 14.3 yükleyince ilk baktığım oyuncu lewandowski idi ve sezon sonunda bayerne gideceği belirtilmişti ama real name yamasını kurunca bayernle olan anlaşması iptal olmuş , ama diğer transferlerde problem yok alex telles falan GS de yani
antiRED
28.Şubat.2014, 18:52
Şimdi anladım sen 14.3'ün üstüne o yamayı kurunca oyun 14.2 dosyalarına döndü. Şu an işteyim de tam yardımcı olamıyorum fm'nin kendi sitesine bakar mısın patch dosyası olarak vermişler mi güncellemeyi?
perpetua
28.Şubat.2014, 19:00
evet ilk 14.3 yükleyince ilk baktığım oyuncu lewandowski idi ve sezon sonunda bayerne gideceği belirtilmişti ama real name yamasını kurunca bayernle olan anlaşması iptal olmuş , ama diğer transferlerde problem yok alex telles falan GS de yani
Muhtemelen bu 'real name yamasi'nin icinde Lewandowski'nin Bayern ile gelecek transferini kaldirmislardir (sezon basindaki veritabaninda da vardi bu transfer ve bazilari bunun resmen aciklanmadan yapilmasini yanlis bulmustu).
O yamayi kaldirip, 14.3'e uygun bir isim duzeltme yamasi kullanirsan bu sorun ile karsilasmazsin.
GaNgStaLoVe
28.Şubat.2014, 19:02
arkadaşlar 1430 klasörünün içinde dbc , editör data files , edt , Inc .. diye 4 adet dosya var toplamda sadece 2 mb ediyor bana bu 4 dosyayı upload edebilirmisiniz
GaNgStaLoVe
28.Şubat.2014, 19:04
Muhtemelen bu 'real name yamasi'nin icinde Lewandowski'nin Bayern ile gelecek transferini kaldirmislardir (sezon basindaki veritabaninda da vardi bu transfer ve bazilari bunun resmen aciklanmadan yapilmasini yanlis bulmustu).
O yamayi kaldirip, 14.3'e uygun bir isim duzeltme yamasi kullanirsan bu sorun ile karsilasmazsin.
kardeş doğru söylüyorsunda 14.3 e uygun isim düzeltme yaması ne zaman çıkar
aytekin79
28.Şubat.2014, 19:05
Evet Türk ama bonservisi 19 milyon euro. ve yaşı 18, ayrıca medyanın gözünde ''Harika Çocuk ''
Yeterli mi ? :D
Sabit bir potansiyeli olmadığını düşünürsek ,umut fakirin ekmeğidir :D
manager725
28.Şubat.2014, 19:07
İnönü Spor Kompkeksi Vodafone Arena olmuş şimdi İnönü Kompleksi. Sağolun 'k''yı düzeltmişsiniz ama Vodafone Arena nerde? Oturma kapasitesi desen o da düzeltilmemiş. Bunlar küçük şeyler gibi gözükebilir ama ben oyunu layıkıyla oynamak istiyorum. Avrupa maçlarını TTArena yazılı stadta oynamak istemiyorum. Eee düzelt diyeceksiniz ama herkes farkında değil ki millet 2-3 sene ilerliyor sonra bu süprizle karşılaşıyor. Bunun tek açıklaması özensizlik. Editor'den bile değiştirilebilecek bir işi küçük görüp değiştirmemek tamamen rezillik.
Lordinas
28.Şubat.2014, 19:15
http://i.hizliresim.com/KDrVao.png (http://hizliresim.com/KDrVao)
Sezonun ilk müsabakasını renkdaşlarımla, ve forum arkadaşlarımla paylaşmak isterim,
Malum Bruma kiralık ve geri çağıramıyoruz, sağ tarafta görev verdiğim Hajrovic bu maçta sakatlandı ve çıkmak zorunda kaldı.
Sakatlığı Diz kirişi kopması, ve 3 ay sahalardan uzak kalıcak. Canım çok sıkıldı gerçekten. Kara kara düşünmeye başladım takımda borç batağında resmen Transfer bütçesi oluşturmak imkansız gibi birşey... Zor bir sezon beni bekliyor olacak :uzgun:
Telles'e AML antrenmanı verdirip bir süre sonra orda daimi oynatmayı düşünüyorum. Bale gibi olacak inşaallah :)
Dennis Bergkamp
28.Şubat.2014, 19:27
http://i.hizliresim.com/Kqaq33.png (http://hizliresim.com/Kqaq33)
İsmail kim ya :D :D :D
caner9292
28.Şubat.2014, 19:30
Güncellemeyle oyun daha oynanabilir olmuş kesinlikle...
arrogancee
28.Şubat.2014, 19:30
Güncellemeyle oyun daha oynanabilir olmuş kesinlikle...
Maç yapıp bunu söylüyorsan ayrıntı paylaşır mısın dostum?
Cengo
28.Şubat.2014, 19:34
http://i.hizliresim.com/Kqaq33.png (http://hizliresim.com/Kqaq33)
İsmail kim ya :D :D :D
Dalgınlıkla ben yapmışım. Uykusuzluktan sanırım. Afedersiniz. Editörden İbrahim Serdar Aydın olarak düzeltebilirsiniz.
bangbangstar
28.Şubat.2014, 19:35
Beşiktaş ile 3-4 maç yaptım arkadaşlar. İlk maçımda ki ilk gol şöyle; Rakip kaleci degaj yapayım derken topu sol tarafın taç çizgisine doğru, korner bayrağına yakın yere gönderdi, orada Gökhan topu aldı ortaladı Almeida yakın direkte vurdu topa ve kalecinin ayaklarının altından gol attı. Kaleci ayaktaydı. Sonraki iki maçımda ise 2 takımda kendi kalesine gol atmayı başardı. Hayırlısı diyelim.
QaaN-07
28.Şubat.2014, 19:36
Fontlar çok kötü olmuş.
Lordinas
28.Şubat.2014, 19:37
Maç yapıp bunu söylüyorsan ayrıntı paylaşır mısın dostum?
Henüz erken ama ben 2 maç yaptım ve;
Birbiriyle çarpışan oyunculara, araya atılan toplarda kalecilerin saçma sapan pazara gitmeleri sonucu rakip oyuncunun boş kaleye topu atması saçmalığına, rastlamadım. umarım devam eder bu durum
Dennis Bergkamp
28.Şubat.2014, 19:38
Dalgınlıkla ben yapmışım. Uykusuzluktan sanırım. Afedersiniz. Editörden İbrahim Serdar Aydın olarak düzeltebilirsiniz.
Sorun değil en fazla lakap tanımlarız ama gözüme ilk çarptığı an iyi güldüm :)
bangbangstar
28.Şubat.2014, 19:38
Fontlar çok kötü olmuş.
Katılıyorum.
Önder HOCA
28.Şubat.2014, 19:43
transfer deneye varmı gene emre cana adanana filan 30-40 milyondanmı açıyorlar kapıyı
Önder HOCA
28.Şubat.2014, 19:44
adam inşallah oynamıyordur bu oyunu :D
Lordinas
28.Şubat.2014, 19:45
transfer deneye varmı gene emre cana adanana filan 30-40 milyondanmı açıyorlar kapıyı
Adnan'ın bonservisi zaten 19 milyon euro yazıyor. ve Harika Çocuk :uzgun:
bangbangstar
28.Şubat.2014, 19:48
2.5 m € değeri var gördüğün gibi. 10 m istiyorlar. Aslında makul gibi ama bilemedim oyuncuyu tanımadığım için.
http://i.hizliresim.com/w13P0b.jpg (http://hizliresim.com/w13P0b)
QaaN-07
28.Şubat.2014, 19:49
Kaan Ayhan için 25 milyon € istedi Schalke :D
Cengo
28.Şubat.2014, 19:51
adam inşallah oynamıyordur bu oyunu :D
Zannetmem. Milli Takım yüzünden başına gelmedik kalmadı. Arap zannedip vize vermiyorlar. Zaten yakışıklı olduğundan kızlar peşini bırakmaz. Eve kapanıp FM oynadığını hiç sanmam. Sosyal hayatı çok kuvvetli diye düşünüyorum. Gezmeyi seviyor. Ailece fanatik Fenerbahçeliler.
QaaN-07
28.Şubat.2014, 19:59
Zannetmem. Milli Takım yüzünden başına gelmedik kalmadı. Arap zannedip vize vermiyorlar. Zaten yakışıklı olduğundan kızlar peşini bırakmaz. Eve kapanıp FM oynadığını hiç sanmam. Sosyal hayatı çok kuvvetli diye düşünüyorum. Gezmeyi seviyor. Ailece fanatik Fenerbahçeliler.
Herkes çok olumlu konuşuyordu İbrahim Serdar için, niye bu kadar kötü bir profil sundunuz ?
Lordinas
28.Şubat.2014, 20:00
Yine şaka gibi bonservis ücreti talepleri devam ediyor beyler, Boşuna ümitlenmeyin :D
perpetua
28.Şubat.2014, 20:03
İnönü Spor Kompkeksi Vodafone Arena olmuş şimdi İnönü Kompleksi. Sağolun 'k''yı düzeltmişsiniz ama Vodafone Arena nerde? Oturma kapasitesi desen o da düzeltilmemiş. Bunlar küçük şeyler gibi gözükebilir ama ben oyunu layıkıyla oynamak istiyorum. Avrupa maçlarını TTArena yazılı stadta oynamak istemiyorum. Eee düzelt diyeceksiniz ama herkes farkında değil ki millet 2-3 sene ilerliyor sonra bu süprizle karşılaşıyor. Bunun tek açıklaması özensizlik. Editor'den bile değiştirilebilecek bir işi küçük görüp değiştirmemek tamamen rezillik.
Oyundan sponsor isimlerini cikartmamiz istendi. Bu nedenle Caykur Rizespor'da artik Rizespor, Medical Park Antalyaspor'da Antalyaspor vs. vs.
Oturma kapasitesine editor'de bakiyorum simdi ve oturma kapasitesi 41903. Herhangi bir sorun yok. Hatta yama cikmadan önce test ederken bilhassa Besiktas'in avrupa maclarini yeni stada gectikten sonra nerede oynadigini test ettim ve yeni statta oynuyordu.
Bu nedenle herhangi bir ozensizlik oldugunu dusunmuyorum. Istersen yanlis bir yama kullanmadigindan emin olup bir daha dene.
bangbangstar
28.Şubat.2014, 20:04
10 m € istenen oyuncuya 7 verince kabul ettiler ama brezilya'dan oyuncu beşiktaşa gelmiyor arkadaş. Klüpten aldığının 2 katını veriyorum yine gelmiyor. Bakalım neler olacak. Transferler fiyasko gibi şimdilik.
mete14
28.Şubat.2014, 20:06
Oyuncu profillerinde değişiklikler varmı ?
antiRED
28.Şubat.2014, 20:14
Eğer güncelleme kayıtlı oyuna etki ediyorsa, ilk defa bir Türk takımına savunma yönünde antreman yapmamı söyledi gözlemci.
Fenerbahçe ile oynuyorum Bursaspor'a dedi.
Önder HOCA
28.Şubat.2014, 20:14
10 m € istenen oyuncuya 7 verince kabul ettiler ama brezilya'dan oyuncu beşiktaşa gelmiyor arkadaş. Klüpten aldığının 2 katını veriyorum yine gelmiyor. Bakalım neler olacak. Transferler fiyasko gibi şimdilik.
küme düşmede serbest kalma maddesi ekle onuda sıfır yap ayrıca normal serbest kalma maddesi ekle onuda 50-60 milyon euro yap birde 10 k lık milli maç primi attır dene bakim kabul etcekmi
Oyuncu profillerinde değişiklikler varmı ?
var ......
caner tam beklediğim gibi olmuş elinize sağlık ama benim anlamadığım sow'un taç kullanması 4 iken neden 8 oldu birde driblingi 10 da kalmış
kumbara
28.Şubat.2014, 20:18
Atiba veli yine yerlerde. Bu adamları kim izliyor ve derecelendiriyor ? Atiba'nın tacklling nasıl olurda 11 olur anlamış değilim.
balinger
28.Şubat.2014, 20:20
Roberto Carlosun Profılınde Gelişme Varmı Acaba ?
Bouche
28.Şubat.2014, 20:26
Bende 4 tane maç yaptım şu ana kadar.Şunu söylemek istiyorum takımınızın üzerinde daha bir hakim olduğunuzu hissediyorsunuz.Yaptığınız değişiklikler daha net etki ediyor oyuna.Kanatlarınız hızlıysa ve iyi orta açıyorsa sonuca gitmeniz daha kolay olacak gibi.Tabi ki daha fazla maç yapmak ve daha farklı takımlarla test etmek daha iyi sonuçlar verecektir.Şuan için her şey iyi gidiyor.
ReaList
28.Şubat.2014, 20:26
Güncellemeyi yükleyip göz atalım dedik Steam'e bağlanamıyoruz iyi mi (:
William Rookwood
28.Şubat.2014, 20:47
Yeni bir güncelleme geldiğinde, eski sürümlerde kullandığımız taktiklerin yeni sürümde işlememesinin sebebi nedir? Yaklaşık 4 yıldır böyle bir durum var Football Manager'de. Oyunculara verdiğimiz talimatlar ve oyun şeklimizi yeni gelen güncelleme nasıl etkileyebiliyor?
Örneğin benim taktiğimdeki en önemli amaç. kanatlardan hızlı atağa çıkarak defansı dengesiz yakalamak ve golü bu şekilde bulmaya yönelik. Fakat yeni gelen güncellemede bu talimatı oyuncular bir türlü yerine getirmiyor, ruhsuz bir futbol oynuyor. Talimatları da değiştirmek istemiyorum çünkü takımımı bu şekilde oynatmak istiyorum.
perpetua
28.Şubat.2014, 20:56
Yeni bir güncelleme geldiğinde, eski sürümlerde kullandığımız taktiklerin yeni sürümde işlememesinin sebebi nedir? Yaklaşık 4 yıldır böyle bir durum var Football Manager'de. Oyunculara verdiğimiz talimatlar ve oyun şeklimizi yeni gelen güncelleme nasıl etkileyebiliyor?
Örneğin benim taktiğimdeki en önemli amaç. kanatlardan hızlı atağa çıkarak defansı dengesiz yakalamak ve golü bu şekilde bulmaya yönelik. Fakat yeni gelen güncellemede bu talimatı oyuncular bir türlü yerine getirmiyor, ruhsuz bir futbol oynuyor. Talimatları da değiştirmek istemiyorum çünkü takımımı bu şekilde oynatmak istiyorum.
Nedeni bir onceki taktiginin mac motorunun zaaflarindan faydalaniyor olmasi.
Mac motoru gelistikce, bu tip zaaflar ortadan kalkiyor ve taktik islememeye basliyor. Veya yeterince buyuk olmayan bir yorgan kullaniyormus gibi gibi ya ayaklar disarida kaliyor, ya omuzlar. Yani kazanmak icin bir onceki mac motorunun zaafini kullanmak yerine, yeni mac motorunun zaafini kullanmak zorunda kaliyorsun. Ozellikle takiminin kalitesinin ustunde bir basari kazanmaya calisiyorsan.
William Rookwood
28.Şubat.2014, 21:13
Normalde zaaflara göre taktik yapmıyorum, daha doğrusu maç motorundaki zaaflara dikkat etmiyorum. Kendi oyun mantaliteme göre taktik yapıyorum fakat dediğiniz gibi takımın kadro kalitesinin üstünde bir başarı yakalamayı amaçlıyorum. :)
perpetua
28.Şubat.2014, 21:18
Normalde zaaflara göre taktik yapmıyorum, daha doğrusu maç motorundaki zaaflara dikkat etmiyorum. Kendi oyun mantaliteme göre taktik yapıyorum fakat dediğiniz gibi takımın kadro kalitesinin üstünde bir başarı yakalamayı amaçlıyorum. :)
Bilerek yapiyorsun demek istemedim. Mesela bir onceki surumde kanat oyunculari ucup gidiyordu surekli. Bu esasinda cok da gercekci bir sey degildi. Bu surumde ise bu biraz torpulendi ve esasinda cok cesitli yollarla goller oluyor.
Hala 3-4 ariza var, oynadikca gorursunuz. Ozellikle kanat oyuncularinin topu iceriye cevirmek yerine cogunlukla kaleye vurmayi denemesi bir sure sonra isyan bayraklarini actiracaktir. :)
antiochia
28.Şubat.2014, 21:37
daha 1 maç oynadım. Henüz yorum yapmak için erken ama bir sonraki oyunu almayı düşünmüyorum artık
kasva58
28.Şubat.2014, 21:52
bu güncelleme benim kayıtlı oyunuma etki etmedi sanırım yani çoğu kişi işte çaykur rize rizespor oldu diyorlar o hala aynı beşiktaş spor komkeksi yazıyordu buda düzelmemiş ama bu güncellemede düzeldi diyorlar bu güncellemenin kayıtlı oyunda nasıl kullancam ben arkadaşlar
E.Cartman
28.Şubat.2014, 21:54
bu güncelleme benim kayıtlı oyunuma etki etmedi sanırım yani çoğu kişi işte çaykur rize rizespor oldu diyorlar o hala aynı beşiktaş spor komkeksi yazıyordu buda düzelmemiş ama bu güncellemede düzeldi diyorlar bu güncellemenin kayıtlı oyunda nasıl kullancam ben arkadaşlar
Veritabanındaki değişiklikler kayıtlı oyunlara etki etmez.
Lordinas
28.Şubat.2014, 21:56
Güncellemenin kayıtlı oyununuza etki eden kısmı sadece maç motorunda yapılan yenilikler. onun dışında değişimler için yeni oyun açmanız gerekiyor.
Ben Tavsiye ediyorum, henüz 2 resmi maç oynadım. hazırlık maçlarıyla birlikte gördüm ki oyun motorunda değişiklikler yapılmış.
ozan42
28.Şubat.2014, 21:59
Biraz maç motorundan bassedermisiniz maç motoru ne alemde
kasva58
28.Şubat.2014, 22:12
Güncellemenin kayıtlı oyununuza etki eden kısmı sadece maç motorunda yapılan yenilikler. onun dışında değişimler için yeni oyun açmanız gerekiyor.
Ben Tavsiye ediyorum, henüz 2 resmi maç oynadım. hazırlık maçlarıyla birlikte gördüm ki oyun
motorunda değişiklikler yapılmış.
yeni oyun açmama değer mi diğer yenilikler peki şuan sivassporla çok iyi takım kurdum kasım 2015 yılındayım ama kadro personel alt yapı falan hepsi çok iyi oldu sizce yeniden kariyer açmalı mıyım ?
antiochia
28.Şubat.2014, 22:24
ben bu yamayı da beğenmedim açıkçası...Savunma ve orta sahalar felaket yine..
Lordinas
28.Şubat.2014, 22:43
hocam fazlada ilerlememişsiniz aslında. ben 2022 yılındaki kariyerimi sonalndırıp yeniden başladım. maç motoruna gelince yenilikler yapılmış bunu gözle görebiliyorsunuz. en çok gözüme çarpan değişiklik ise savunma arkasına atılan topların her seferinde gol pozisyonu yaratmaması. artık atılan topların çoğunu geçirmiyor defanslar. dediğim gibi fazla oynamadım 3 resmi maç oynadım. direkten dönen toplar yine fazla. drogba aynı pozisyonda 2 kez direğe attı topu geçen maç. yani yine maç motoru bildiğini okuyor diyebilirim. o topun girmemesi gerekiyorsa bir şekilde ya direkten dönüyor yada kaleci buffon kesiliyor. kader gibi birşey :D
ben yeni oyun açmanızı tavsiye ediyorum. zaten içinizde ukte kalır açmazsanız emin olun bir süre o kariyere devam edip, yeni kariyer açıcaksınız ;;)
ozan42
28.Şubat.2014, 22:48
Vay arkadaş direkler gene varsa çekilmez ya çıldırtıyor beni direkler 1 defa çarpsa neysede nerde görülmüş her maç 3-4 tane direk yahu.
kasva58
28.Şubat.2014, 22:56
hocam fazlada ilerlememişsiniz aslında. ben 2022 yılındaki kariyerimi sonalndırıp yeniden başladım. maç motoruna gelince yenilikler yapılmış bunu gözle görebiliyorsunuz. en çok gözüme çarpan değişiklik ise savunma arkasına atılan topların her seferinde gol pozisyonu yaratmaması. artık atılan topların çoğunu geçirmiyor defanslar. dediğim gibi fazla oynamadım 3 resmi maç oynadım. direkten dönen toplar yine fazla. drogba aynı pozisyonda 2 kez direğe attı topu geçen maç. yani yine maç motoru bildiğini okuyor diyebilirim. o topun girmemesi gerekiyorsa bir şekilde ya direkten dönüyor yada kaleci buffon kesiliyor. kader gibi birşey :D
ben yeni oyun açmanızı tavsiye ediyorum. zaten içinizde ukte kalır açmazsanız emin olun bir süre o kariyere devam edip, yeni kariyer açıcaksınız ;;)
benim için önemli olan bu fikstür olayı 2 günde bir maç yapmak çok kötü sanırım bu da yeni kariyer başlatmadan aktif olmayacak en iyisi yeni bir kariyer açmak
wolfson
28.Şubat.2014, 22:57
Korkarak yeni oyuna başlayacağım şimdi umarım memnun kalırım :( yorumlara bakılırsa pek iç açıcı değil gibi...
jAsain
28.Şubat.2014, 23:12
Korkarak yeni oyuna başlayacağım şimdi umarım memnun kalırım :( yorumlara bakılırsa pek iç açıcı değil gibi...
Bence bahsedildiği kadar kötü değil. Önceden de değildi. Ben GS'le açtım yeni kariyer gayet iyi şu an. Yaptığın doğrular ve ya yanlışlar maç motorunu etkiliyor.
Ancak Sneijder'den hangi rolde verim alabiliyorsunuz? Ben geldiğinden beridir Sneijder'i oynatamadım.
aytekin79
28.Şubat.2014, 23:23
Bence bahsedildiği kadar kötü değil. Önceden de değildi. Ben GS'le açtım yeni kariyer gayet iyi şu an. Yaptığın doğrular ve ya yanlışlar maç motorunu etkiliyor.
Ancak Sneijder'den hangi rolde verim alabiliyorsunuz? Ben geldiğinden beridir Sneijder'i oynatamadım.
Tuhaf gelecek ama sneijder den en çok verimi gizli forvet rolünde aldım ben bu seride :) Yüksek bitiriciliği ile baya da bir gol atmışlığı vardı. Ofansif ortasaha AMC destek'de de verimli oldu.
jAsain
28.Şubat.2014, 23:24
Tuhaf gelecek ama sneijder den en çok verimi gizli forvet rolünde aldım ben bu seride :) Yüksek bitiriciliği ile baya da bir gol atmışlığı vardı. Ofansif ortasaha AMC destek'de de verimli oldu.
Sağ olasın deneyeceğim ben de :D
Gncl1905
28.Şubat.2014, 23:28
Sneijder'den ben de bir türlü verim alamamıştım, yaptığı gol+asisti geçtim ortalama 6.70lerde sürünüyordu; zar zor elden çıkartıyordum. Bir de böyle deneyelim.
vestel28
28.Şubat.2014, 23:48
Oumar Niasse güzel profili olmuş :) Bir de Alaba nın sevdiği külüpler listesinde Galatasaray da olmalı diye düşünüyorum
canerozaskin
01.Mart.2014, 00:10
Almanya'daki Türk oyuncuların profilleri çok artmış. Kaan Ayhan, Levent Ayçiçek, Robin Yalçın falan çok iyiler :)
Önder HOCA
01.Mart.2014, 00:26
bir sonraki oyun da şu antreman sistemini düzeltirler umarım.oyuncuya oyun kurucu antremanı yanında çeviklik atnremanıda yaptıramıyorum illa sıra sıra olucak
Lordinas
01.Mart.2014, 00:31
http://i.hizliresim.com/w13kBD.png (http://hizliresim.com/w13kBD)
Kariyerimde 7. resmi maçımı geride bıraktım Tablo ortada :) özellikle Bursa deplasmanı ve Beşiktaş maçında inanılmaz bir futbol oynadık. Barcelona maçında ise Messi'ye özel önlem almamıza rağmen engel olamadık ve kaybettik. Ligde 5/5 ile yolumuza devam ediyoruz.
Derbi skoruna dikkat :D
Bu arada Ben Sneijder'i oyun kurucu olarak oynatıyorum iyide verim alıyorum şimdiye kadar, özellikle sakatlık problemi yaşamadı şimdiye kadar umarım böyle devam eder malum kendisi müzmin sakat.. :)
Sizin kariyerler nasıl gidiyor.. ? :)
rftckk
01.Mart.2014, 00:33
biri bana dortmund'un yeni aldığı milos jojic'in ss'sini paylaşabilir mi?
Lordinas
01.Mart.2014, 00:35
biri bana dortmund'un yeni aldığı milos jojic'in ss'sini paylaşabilir mi?
http://i.hizliresim.com/wba2zj.png (http://hizliresim.com/wba2zj)
rftckk
01.Mart.2014, 00:37
http://i.hizliresim.com/wba2zj.png (http://hizliresim.com/wba2zj)
eyvallah hocam. sağolasın
Önder HOCA
01.Mart.2014, 00:59
http://i.hizliresim.com/eWyEqP.png (http://hizliresim.com/eWyEqP)
bu nedir yahu adamların yarım pozisyondan çektiği tek şut gol oldu (adamlar birde 10 kişiyken attılar). allahtan son dakkada vietto galibiyeti getiren golü attı
Ramoscu
01.Mart.2014, 01:11
Niasse profili atabilirmisiniz?
Önder HOCA
01.Mart.2014, 01:14
Niasse profili atabilirmisiniz?
http://i.hizliresim.com/KDr9Qo.png (http://hizliresim.com/KDr9Qo)
mpaker66
01.Mart.2014, 02:01
Güncelleme ile birlikte oyun kaplumbağa hızında ilerliyor artık.
wolfson
01.Mart.2014, 02:25
Bunu forumda 100.kez soruyorum herhalde :D taktiğe uyumu hızlıca arttırmak için sene başında antrenmanı nasıl yapıyorduk?
Ramoscu
01.Mart.2014, 02:39
http://i.hizliresim.com/KDr9Qo.png (http://hizliresim.com/KDr9Qo)
Süper olmuş Niasse. Teşekkür ederim foto için.
Namzet
01.Mart.2014, 02:56
Ankaragücü ile kariyer açtım,eski maç motoruna göre çok iyi olduğunu söyleyebilirim yeni maç motorunun,2 maç oynayabildim ligde iki maçtada forvetler yakaladığı pozisyonları kalecinin üzerine etkisiz şut atmak yerine sağa sola çekip güzel şutlar çıkartabiliyorlar,direktiflerimin maçta etkili olduğunu görmekde sevindirici oldu benim adıma
William Rookwood
01.Mart.2014, 03:04
Bunu forumda 100.kez soruyorum herhalde :D taktiğe uyumu hızlıca arttırmak için sene başında antrenmanı nasıl yapıyorduk?
Sene başında 2 hafta kondüsyon çalıştır ağır şekilde, daha sonrasında taktiğe alışması için takım uyumu yapman yeterli. :)
Esssteban
01.Mart.2014, 03:05
:D :D
http://imgim.com/fmcaps.jpg
martymcfly
01.Mart.2014, 03:25
MAç hazırlığını "sadece taktikler" yap, çizgiyi en sola daya.
Resim harika bu ara :D
Walter Sakana
01.Mart.2014, 04:27
Arkadaşlar, güncelleme sonrası hemen yeni kariyerleri açtınız fakat Alman milli takımını düzelttiniz mi? Kariyerde belirli bir süre ilerledikten sonra farketmek çok canı sıkıcı olabiliyor Alman milli takımının normal bir şekilde yer almasını istiyorsanız.
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=117260
Esssteban
01.Mart.2014, 04:49
Kendi kalemize gollerde bi artış var sanki.
playeray
01.Mart.2014, 06:14
edit....................
Walter Sakana
01.Mart.2014, 07:45
Oyuncuların özellikle savunma bölgesinde topu ayaklarından abartı şekilde açması düzeltilmiş çok şükür.
2 hazırlık maçı yaptım, 3 oyuncum sakatlandı şu ana kadar. Ancak maçta değil antrenmanda sakatlandılar.
İlk maçımda ofansif beklerimle (ikisi de sağ) 2 gol buldum. 5-3-2 diziliminde beklerim sıkça rakip ceza alanına girdiler ve müsait pozisyonlar yakaladılar. Önceki versiyonda iki yönlü bekler çok etkiliydi onu biliyorum da bu acaba tek maçlık bir tesadüf mü oldu yoksa bu versiyonda da hücum görevi verilen bekler çok etkili mi olacak bakalım.
Kaleciler ortadan kolay gol yiyor gibi. Oynadığım 2 maçta da ortaya çekilen şutlarda kaleciler oldukları yerde uçtular ve top kollarına çarpıp ağlara gitti.
2 maçta değerlendirmek erken olur normalde ancak görünen köy kılavuz istemez diye bir şey de var. Kalecilerin oldukları yerde uçup (veya yatıp) gol yemesi bu versiyonda en çok şikayet edilecek şeylderden biri olacak bence:
1.gol:
http://i1099.photobucket.com/albums/g381/WalterSakana/CardiffvPetrolul_PitchFull_zps9d10003f.png
http://i1099.photobucket.com/albums/g381/WalterSakana/CardiffvPetrolul_PitchFull-2_zps0f1214ae.png
2.gol:
http://i1099.photobucket.com/albums/g381/WalterSakana/CardiffvPetrolul_PitchFull-3_zpsb2319d4a.png
http://i1099.photobucket.com/albums/g381/WalterSakana/CardiffvPetrolul_PitchFull-4_zps9863d837.png
3.gol:
http://i1099.photobucket.com/albums/g381/WalterSakana/CardiffvPetrolul_PitchFull-5_zps8a24ee4c.png
http://i1099.photobucket.com/albums/g381/WalterSakana/CardiffvPetrolul_PitchFull-6_zps2ab6be5e.png
4.gol:
http://i1099.photobucket.com/albums/g381/WalterSakana/YorkvCardiff_PitchFull_zpsc34088f8.png
http://i1099.photobucket.com/albums/g381/WalterSakana/YorkvCardiff_PitchFull-2_zps4fb5182d.png
5.gol:
http://i1099.photobucket.com/albums/g381/WalterSakana/YorkvCardiff_PitchFull-3_zps13fd21f7.png
http://i1099.photobucket.com/albums/g381/WalterSakana/YorkvCardiff_PitchFull-4_zps6a14040c.png
6.gol:
http://i1099.photobucket.com/albums/g381/WalterSakana/YorkvCardiff_PitchFull-5_zps3882292c.png
http://i1099.photobucket.com/albums/g381/WalterSakana/YorkvCardiff_PitchFull-6_zps889a485d.png
ReaList
01.Mart.2014, 11:03
Gabi abi bir ara Videoları gif'e dönüştürme konusunda biraz yardımcı olayım sana görseller hareketlensin. Sene olmuş 2014 sen buradaki gençlere Çizgi Roman tadında gol gösterimi yapıyosun oldu mu şimdi :p
Walter Sakana
01.Mart.2014, 11:14
Gabi abi bir ara Videoları gif'e dönüştürme konusunda biraz yardımcı olayım sana görseller hareketlensin. Sene olmuş 2014 sen buradaki gençlere Çizgi Roman tadında gol gösterimi yapıyosun oldu mu şimdi :p
Ya aslında video olarak eklemek istiyorum ama 10 saniyelik bir videonun bile dönüştürme ve upload işlemi çok uzun sürüyor.
peker_553
01.Mart.2014, 11:34
Arkadaşlar yeni güncellemeyle ilgili yorum yapacak biri var mı oyun hatalarının giderlidiğine dair ?
Universal
01.Mart.2014, 11:40
Takım çalışması ile taktik antremanı yaptır
Sent from my iPhone using Tapatalk
dedekorkut
01.Mart.2014, 13:06
bu nasıl direkdır ya her mac en az 2 direk hayda :S
Matteo Ferrari
01.Mart.2014, 14:40
Filip Holosko'yu peşin 4.9 Milyon Euro'ya Krasnodar'a ittirdim.
Sevdim ben bu güncellemeyi.
AhmetBilgin
01.Mart.2014, 14:57
İlk maçta Sneijder kornerden gol attı
Ramoscu
01.Mart.2014, 15:02
Karamboller devam ediyormu arkadaşlar?