PDA

View Full Version : Twitter Açıldı - Youtube Tekrar Kapatıldı !

Pages : 1 2 [3]

Del Piero_10
28.Mart.2014, 19:50
Del Piero, amacın nedir?

Ne dememizi bekliyorsun bu paylaşıma? Teröristlerin başı ezilmeli. Bu ülkenin birliğine tehdit oluşturacak her şeyin önüne geçilmeli. Bizans oyunlarıyla mı yapılmalı bu ama?

Sen hem teröristlerle memleket pazarlığı yapanı destekle -ki sonra önümüze "anneler ağlımıyor" demagojisi ile önümüze sun- sonra da "bakın burda da teröristler var, Berkin falan" diye önümüze saçma sapan bir şey koyuyorsun.

Buraya gelip "biz yalandan savaş çıkartmazsak onlar çıkartacak" gibi saçma sapan şeyler söyleyen de sendin. Savaş dediğin şey bağımsızlığın ve egemenliğin tehdit edilirse düşünülür. Bizans oyunlarıyla savaş çıkartmayı da destekleyen sensin. Sonra gelmiş burada "kandile girelim diyenler şimdi hede hödö" diye yine saçma sapan şeyler sunan da sensin.

Her yeriniz çelişiyor. Savunacak argümanınız bile artık komik şeylere dayanıyor. Yukarıdaki fotoyu koymanın amacı da zaten bu. "Savunacak bir şeyim kalmadı, dhkpc'den gireyim bari" diye acizliğe düşmüşsün.

Komiksin. Ama bunlar daha iyi günleriniz. Feto olayında duyduğunuz utancı, pişmanlığı bir kez daha duyacaksınız.

2+2 nasıl 4 ediyorsa, bu da öyle kesin bir olay. fuatavni'nin dediğiyle bitireyim:

Korkma, titre (burada sımayl olacak ama neyse)

Kiminle savaşırsan onunla masaya oturursun. Bu masaya oturduklarından hazzettiğin anlamına gelmez. Bu savaşı Ak Parti değil onların karşısında duran zihniyet başlattı. Hükümet, milletin belli bir kısmı tarafından 'kötü adam' ilan edileceğini bile bile başkalarının ettiğini temizlemeye niyetlendi ve elini taşın altına koydu.

Gelelim dhkpc'ye. Gezi Parkı olaylarının ilk gününde o konu başlığına yazmıştım. Bu olayların önünü komünist, marksist terör örgütleri çekiyor, oraya hükümet devrilecek gazı ile giden 'akıllı telefon kullanan devrimciler' sadece o örgütlere vagon oldu.

Ülke siyasetini gezi protestoları ile takip etmeye başlayanlar, komünizmin kirli tarihinden de habersizlerdi haliyle. Durum böyle olunca red hack gibi ne üdüğü belirsiz organizasyonlar 'sevgi kelebeği', yağmacılar 'çiçek çocuk' oldu.

Ortaya da böyle garabetler çıktı
http://www.internethaber.com/images/other/ocalan.20130602021813.jpg

futavni dediğin nedir bana söyler misin? Şakirt, maklube bilmemne diye çağırdıklarınız şimdi en muteber adamlar olmuş. Uçak biletleri çoktan hazır, 30 Mart'tan sonra kaçabilirlerse yurtdışına kaçacaklar, olmadı turpun büyüğünü yiyecekler. Adam(lar) mahlas kullanıp oturma organından hikayeler yazıyor, bazıları da 'vaybee' neler varmış diye tepki veriyor. İnanın o koyun dediklerinizin algısı bunların peşine takılan elitlerden daha açıktır. Adamın başbakan danışmanı olduğuna inanan bile vardı.

Ağaca dayanma kurur, insana dayanma ölür. Ben buna inanırım. Bu bir davadır, davaya kim hizmet ederse benim gözümde muteberdir, kim ihanet ederse pul kadar değeri kalmaz. Bu benim için olduğu kadar, diğer 'koyunlar' için de böyledir.

di canio
28.Mart.2014, 19:56
@Del Piero

Komünizmin kirli tarihi kadar faşizmin kirli tarihinden ve faşist yönetimlerden de haberdar olan birisi olarak şu an savunduklarının bulunduğu yol farksız.

fuatavni muteber değil benim için. Sanmıyorum ki diğer arkadaşlar için de muteber olsun. fuatavni'nin içinde bulunduğu organizasyonun şu an hakkında çok ilginç ve kritik iddialarda bulunduğu kişi ve sistemle içli dışlı olması yazdıklarını önemli kılıyor benim için. Yoksa sırf AKP ile bir düelloda diye cemaatin peşinden gidecek değiliz. Onların da sırası gelir bir gün elbet.
Kimin biletlerini elinde hazır tuttuğunu ben tahmin edebiliyorum.

Nasıl bir davaymış bu? Bir ihanetten doğan dava mı? Önce Milli Görüş terkedilir, sonra anlaşmazlıklar yaşanan cemaat. Bunlar sana göre ihanet değildir tabii. Koyunları da fazla uzakta arama.

omersal
28.Mart.2014, 19:58
hutbeler müftülükler tarafından yazılır hoalar okumak zorundadır
telefonun varsa müftülüğü arayıp ağzının payını verebilirsin :)

Biliyorum zaten o yüzden tüm ülkede okunmuş :) Ama yaptıkları mitingi de dinleyemem kusura bakmasınlar , oradaki birçok AKP karşıtı insan da dinleyemez.

Esssteban
28.Mart.2014, 20:22
Vatanım için sonuna kadar canımı vermeye hazırım.

Ancak akp kendini kurtarsın diye çıkacak bir savaşta ölmeye hiç niyetim yok.

Bilal, Burak vs. keyif yapacak yeni gemicikler alsın, ayakkabı kutuları daha çok dolsun diye savaşa katılıp ölmeyi bu ülkenin hiç bir evladı hak etmiyor.

SAİT71
28.Mart.2014, 20:40
Beşar Esad; "Türk Halkı isterse Süleyman Şah türbesini MİT'e karşı koruruz..." :n:

omersal
28.Mart.2014, 20:42
Beşar Esad; "Türk Halkı isterse Süleyman Şah türbesini MİT'e karşı koruruz..." :n:

Haydaaa :D

Aydin
28.Mart.2014, 21:07
Del Piero, gezideki akıllı telefonlu devrimcilerden girmişsin. Vagon muhabbeti falan. Kendilerine sunulan böreklere bile toma ile su sıkan bir polis olduğu için "ama vandallık yaptılar" gibi şeyler saçma duruyor. Olayların 5. 6. gününde polise molotof atanlarla polisin tiyatrosunu hatırlıyorsundur. O yüzden o konularda polisin nasıl hareket ettiğine tekrar dönmeyelim bence. Cenazelere bile biber gazı atan bir zihniyetten konuşmak istemiyorum açıkçası.

Büyük yanılgılardan biriniz de -başbakanınızın istediği gibi- "cehape ve cemaat kol kola" geyiği. cemaat sayesinde ortaya atılan kasetler yüzünden hükümetin nasıl tutuştuğu ortada. böyle bir durum varken muhalefet bunun üstüne gittiği zaman başbakan ne dedi? "cemaat ile birlikte hareket ediyorlar, bunlar montaj" vs. bayat şeyler.

Katil olan kişi, hırsızı ispiyonladığında ne yapılır? "zaten bunu söyleyen katil, hırsızı boşverelim" mi denir? Sizin mantığınız şu an "hırsız biraz daha dursun da katili halledelim önce".

Hayır. Biz ikisinin de aynı anda temizlenmesini istiyoruz. Adalet istiyoruz. Bunun için konuştuğumuzda da cemaati savunuyormuş gibi oluyoruz gözünüzde. İki taraf da hak ettiği cezaları çekecek diyeceğim ama adalet ve hukuk gibi kelimeleri kullanmak komik duruyor bu ülkede.

Sarıgül vs. diyeceksiniz. yolcu buralara zamanında baykalla olan davaları koymuş ama hepsinden aklandı adam. Ayrıca, istediğiniz nedir arkadaş? "Türkiye'nin birleştirici gücü" diye kendine slogan edinmiş bir partinin oraya buraya atarlanmasını mı isterdiniz? gerek yok. bunu yapan bir başbakana sahibiz zaten.

Esad bile dalga geçiyor artık. En gizli odalara bile ajanların sızmasına sebep olunması istifa gerektirirken bizimkiler pişkin pişkin "parallelerin inine girecezzz" diye gazetelere manşet attırıp, halkın gözünü boyamaya devam ediyor.

TeNaciOUS MidFieLdeR
28.Mart.2014, 21:38
aslinda en can alici nokta da zaten bu gizlilikteki gorusmelerin kolaylikla disariya sizabildigi gercegi, ama bunu herkes pas geciyor. istihbarattan sorumlu teskilatin baskani dinleniyorsa bu baskan orda bir dakka bile durmamali. skandal otesi bir durum bu zaten. ama cok onemli bir kisi ya, olmaz. nasil koruyacaksin o zaman bu zati.

di canio
28.Mart.2014, 21:48
aslinda en can alici nokta da zaten bu gizlilikteki gorusmelerin kolaylikla disariya sizabildigi gercegi, ama bunu herkes pas geciyor. istihbarattan sorumlu teskilatin baskani dinleniyorsa bu baskan orda bir dakka bile durmamali. skandal otesi bir durum bu zaten. ama cok onemli bir kisi ya, olmaz. nasil koruyacaksin o zaman bu zati.

Bu yorumu ben de yapmıştım. Ama peki ya kaydedenler ve servis edenler kendileriyse? Böyle de bir durum var. Bu sızıntı karşısındaki söylemleri damardan, "vatana ihanet". Oy toplamak için eşsiz söylem. Her kayda montaj diyen adamlar montaj demek yerine kaydın gerçekliğinden emin ve yapanları vatana ihanetle suçluyorlar.

LadroN
28.Mart.2014, 21:48
Beyler Android için VPN var mı düzgün güvenli Hotspot'tan başka?Hotspot gitti bende.

Del Piero_10
28.Mart.2014, 21:57
Del Piero, gezideki akıllı telefonlu devrimcilerden girmişsin. Vagon muhabbeti falan. Kendilerine sunulan böreklere bile toma ile su sıkan bir polis olduğu için "ama vandallık yaptılar" gibi şeyler saçma duruyor. Olayların 5. 6. gününde polise molotof atanlarla polisin tiyatrosunu hatırlıyorsundur. O yüzden o konularda polisin nasıl hareket ettiğine tekrar dönmeyelim bence. Cenazelere bile biber gazı atan bir zihniyetten konuşmak istemiyorum açıkçası.

Büyük yanılgılardan biriniz de -başbakanınızın istediği gibi- "cehape ve cemaat kol kola" geyiği. cemaat sayesinde ortaya atılan kasetler yüzünden hükümetin nasıl tutuştuğu ortada. böyle bir durum varken muhalefet bunun üstüne gittiği zaman başbakan ne dedi? "cemaat ile birlikte hareket ediyorlar, bunlar montaj" vs. bayat şeyler.

Katil olan kişi, hırsızı ispiyonladığında ne yapılır? "zaten bunu söyleyen katil, hırsızı boşverelim" mi denir? Sizin mantığınız şu an "hırsız biraz daha dursun da katili halledelim önce".

Hayır. Biz ikisinin de aynı anda temizlenmesini istiyoruz. Adalet istiyoruz. Bunun için konuştuğumuzda da cemaati savunuyormuş gibi oluyoruz gözünüzde. İki taraf da hak ettiği cezaları çekecek diyeceğim ama adalet ve hukuk gibi kelimeleri kullanmak komik duruyor bu ülkede.

Sarıgül vs. diyeceksiniz. yolcu buralara zamanında baykalla olan davaları koymuş ama hepsinden aklandı adam. Ayrıca, istediğiniz nedir arkadaş? "Türkiye'nin birleştirici gücü" diye kendine slogan edinmiş bir partinin oraya buraya atarlanmasını mı isterdiniz? gerek yok. bunu yapan bir başbakana sahibiz zaten.

Esad bile dalga geçiyor artık. En gizli odalara bile ajanların sızmasına sebep olunması istifa gerektirirken bizimkiler pişkin pişkin "parallelerin inine girecezzz" diye gazetelere manşet attırıp, halkın gözünü boyamaya devam ediyor.

Polislerin yanlışları mahkemece cezalandırılır. Yanlış yapanlar arada kaynamasın diye onlara kask numarası veren bu hükümet. Şu 90'lı yılları biraz araştırsanız polisin bu hükümetten önce ne olduğunu görürdünüz. Gezi tarzı bir ayaklanmayı kimse aklından geçiremezdi çünkü plastik değil gerçek mermi ile müdaha edileceğini bilirdi.

Chp ile cemaatin kol kola olduğunu anlamak için başbakan veya bir başkasından duymaya ihtiyacım yok. Dediğim gibi mesele algıların açık olması. Birbirlerini çok sevdikleri için kol kola girmediler. Örgütün liderini ülkelerinde himaye edenler, Türkiye'de eskiden beri istedikleri vakit iktidar değiştirmeye alışık olanlar, askeri darbe imkanı ellerinden uçunca cemaat ve ana muhalefete birlikte hareket etme talimatı verdi. Sarıgül onların İBB değil, Türkiye için başbakan projesidir. İttifak tutacak mı 2 gün sonra göreceğiz. Bu millet dış müdahaleye müsamaha göstermez. İkinci bir Menderes vakasına göz yummaz, oy vermeyeceği varsa bile inat eder, yine o seçimle gelen iktidarı dışarıya yedirmez. Benim tahminim seçimlerde bu ittifakın ters tepeceği ve 30 Mart sonrası, sözde cemaatin ülkedeki varlığı sona ereceğinden ittifakın son 2 gününü yaşadığıdır.

Başbakana katil deyip, 21. yüzyılın en büyük kasabı ile aynı tarafı düşmek, söylemlerini burada paylaşmak ta ayrı bir ironi.

Chp nasıl birleştirici güç oluyormuş onu anlamadım? Tarihin hiçbir döneminde geniş halk kitlelerinin desteğini alamamış, milletin inancına sürekli ters düşmüş, ters düşmekle kalmamış ona karşı mücadele etmiş, askeri darbeleri arkasına almış bir elitist siyasi anlayış iktidara gelse, olsa olsa azınlık diktatoryası olur.

Birleştirici güç ülkenin her yerinden oy almaktır. Kürt bölgelerine bakın Chp veya Mhp'den iz var mı? O umursadığınızı iddia ettiğiniz doğu ve güneydoğunun bu ülke sınırlarında kalmasının tek sigortası, sevin veya nefret edin, Ak Parti'dir.

Şu ikisini karşılaştıralım kim birleştirici kim ayrıştırıcı anlaşılır
http://secim.haberler.com/2011/partisonuc.asp?id=1
http://secim.haberler.com/2011/partisonuc.asp?id=7

http://img143.imageshack.us/img143/3361/forumdasnetturkiyesecim.jpg

LadroN
28.Mart.2014, 22:19
http://imgur.com/ZjVanUx

Tarihin hiç bir döneminde kitleleri arkasına alamamış doğru.Yukarıdaki rahmetli Ecevit'in CHP'nin başında olduğu 1977 seçimleri.1977 seçimlerinde de AKP kazanmış Kürt bölgesini.

Dezenformasyonunu sevsinler.

sarianet
28.Mart.2014, 22:20

savaşa hayır diyip hümanist geçiniyorsunuz da 300 bin kişinin katilinin neredeyse avukatlığını yapacaksınız

goosfraba
28.Mart.2014, 22:31
savaşa hayır diyip hümanist geçiniyorsunuz da 300 bin kişinin katilinin neredeyse avukatlığını yapacaksınız

kim savundu ya?

adam bildiğin dalga geçmiş bizlerle. kim neden savunsun?

harbiden başbakanınız ne yapıyorsa sen de bu konu altında onu yapıyorsun. çarpıtıp durmak işiniz gücünüz.

sarianet
28.Mart.2014, 22:35
kim savundu ya?

adam bildiğin dalga geçmiş bizlerle. kim neden savunsun?

harbiden başbakanınız ne yapıyorsa sen de bu konu altında onu yapıyorsun. çarpıtıp durmak işiniz gücünüz.

hala aynı şeyi yapıyosunuz :)

Del Piero_10
28.Mart.2014, 22:36
http://imgur.com/ZjVanUx

Tarihin hiç bir döneminde kitleleri arkasına alamamış doğru.Yukarıdaki rahmetli Ecevit'in CHP'nin başında olduğu 1977 seçimleri.1977 seçimlerinde de AKP kazanmış Kürt bölgesini.

Dezenformasyonunu sevsinler.

Ecevit'in o dönemi Chp için bir istisna. Klasik kemalizm çizgisinden farklı bir siyaset izliyorlardı ve o dönem solun en güçlü olduğu zamandı. Yine de hiçbir zaman tek başına iktidara gelemediler.

Hem hümanist hem de demokratik, hak ettikleri lider. Buradaki diktatör ya hani...

Mesele başka, sen hala anlamadın mı arkadaş :)

omersal
28.Mart.2014, 22:41

Adamın cümleden çıkardığı anlama bak , öbürü de kalkmış bu saçma lafı destekliyor. Yahu Rasim Ozan'lar Nihat Doğan'lar sizi savunuyor diye onların seviyesine inmek zorunda değilsiniz.

E.Cartman
28.Mart.2014, 22:43
Beyler Android için VPN var mı düzgün güvenli Hotspot'tan başka?Hotspot gitti bende.

TunnelBear kullanıyorum ben gayet iyi gidiyor ancak ücretsiz üyelik açman gerekiyor kullanmak için.

sarianet
28.Mart.2014, 22:47
Adamın cümleden çıkardığı anlama bak , öbürü de kalkmış bu saçma lafı destekliyor. Yahu Rasim Ozan'lar Nihat Doğan'lar sizi savunuyor diye onların seviyesine inmek zorunda değilsiniz.

:) rasim ozan kim nihat doğan kim ki ben onun seviyesine ineyim
öcalan da esad gibi katil olduğu halde ben burda öcalanın bi esprisini koysam ve gülsem aynı hümanistliği ve iyi niyeti gösterecek misiniz

SAİT71
28.Mart.2014, 22:49
Herif resmen akpyi yalanlıyor, kapak yapıyor siz hala bağcı dövüyorsunuz. Yazık yahu. Biz ne diyoruz siz ne anlıyorsunuz.

öcalan da esad gibi katil olduğu halde ben burda öcalanın bi esprisini koysam ve gülsem aynı hümanistliği ve iyi niyeti gösterecek misiniz

Espri değilde tape koyabilirim, ya da başbakanın Öcalan'ı sorunları çözebilecek bir kişi olarak kabul ettiği bir video.

omersal
28.Mart.2014, 22:55
Espri değilde tape koyabilirim, ya da başbakanın Öcalan'ı sorunları çözebilecek bir kişi olarak kabul ettiği bir video.

Montaj onlar montaj düblaj :)

Bir Türk'ün bakış açısıyla apo ve esadı aynı kefeye koyamazsın. Mesela Hitler en büyük katildir ama Hitler esprisi koyulsa buraya gülmeyecek misin ?

LadroN
28.Mart.2014, 22:57
TunnelBear kullanıyorum ben gayet iyi gidiyor ancak ücretsiz üyelik açman gerekiyor kullanmak için.

Eyvallah.Çalışıyor sorunsuz.

Aydin
28.Mart.2014, 23:02

Bu adamla ben mi tatile çıktım?

Ben mi "kardeşim esaaad" diye bağırdım meydanlarda?

Bu adam kendisine ayaklananların başını sadece geçen yıldan beri mi eziyor?

Diyorum ya işte, nereden savunsanız elinizde kalıyor.

Ülkenin evlatlarına yapılanlar karşısında gıkınız çıkmaz ama tayyip kime ağlıyor, siz de ona ağlıyorsunuz.

Şu konuda çıkıp bir kere bağıra bağıra "kendi ülkemiz bombalanacak ve evlatlarımız savaşa sokulacak" diye isyan ettiğini görmedim. Edemiyorsun. Korkma, titre yolcu :P

SAİT71
28.Mart.2014, 23:10
Bir Türk'ün bakış açısıyla apo ve esadı aynı kefeye koyamazsın. Mesela Hitler en büyük katildir ama Hitler esprisi koyulsa buraya gülmeyecek misin ?

Haklısın da işte anlatamıyoruz kendimizi.

O mantıkla, Amerika Irak'ta bir çok katliam yaptı, başbakan çıkıp ABD askerlerini kahraman ilan etti. Bu mu müslümanlık, bu mu savaş karşıtlığı???

sarianet
28.Mart.2014, 23:11
Aydın sen kendi yazdığını mantıklı buluyo musun

LadroN
28.Mart.2014, 23:28
http://webtv.hurriyet.com.tr/2/62533/26101248/1/melih-gokcek-yine-agladi

ahahahahahahaha

europeanconquer
28.Mart.2014, 23:32

ahahahahahahaha

Nefret ediyordum,şimdi hem nefret ediyorum hem de kimseye acımadığım gibi acıyorum.

Bir insan sırf ''oy'' için bu hallere geliyorsa,değil başkanlığına,onun insanlığına yazıklar olsun.

İnşallah fişkıyesiyle beraber gidecek.

sarianet
28.Mart.2014, 23:32

ahahahahahahaha

komik olan ne ?

LadroN
28.Mart.2014, 23:37
65 yaşında adam.20 seneye yakın o koltukta.Mansur Yavas'ın kendisini geçme ihtimalinin olduğunu görünce oy toplamak için ağlıyor.Arada ağlarken kağıttan okuyarak konuşma yapıyor.yani oy toplamaya çalışıyor.Ağlarken bile samimi değil.Adam bildiğin 20 senedir oturduğu koltuğu kaptırmayı kendine yedirememiş.

Haklısın aslında.Güleriz ağlanacak halimize.Bu adam ABB Başkanı.

Ayrıca adam açık açık CHP'ye oy vermek günah demeye getirmiş.

Kaka Leite
28.Mart.2014, 23:50

ahahahahahahaha
Pepee bu kadar ağlamadı arkadaş bu süreçte AKP'nin oy için ne kadar alçalabileceğini görüyoruz.

Yazık tek kelime ile çok yazık.

BaGa TaRKaN
28.Mart.2014, 23:51
Deniz Baykal Sarıgülün rüşvet ve yolsuzluklarını anlatıyor

https://www.facebook.com/photo.php?v=692889610754476&set=vb.108263955883714&type=2&theater

Bu Video Baykal'ın Sarıgül'ü Partiden İhraç Etme Çabalarından Doğan ve Makamını Kaybetmek İstemeyen Bir Liderin ! (Baykaldır Kendisi) Planları Doğrultusunda Hazırlanan Bir Program. Aynı Sarıgül Kılıçdaroğlu ile Yeniden CHP'nin Gözdesi. Siyasi Rantlar Her Partide Vardır. Ama Önemli Olan Ülkeni Enayi Yerine Koymadan Milletine Kahramanlık Taslamak İçin Yalandan Dolandan Bahsedenler Kendini Nerdeyse Tapınacak ! Seviyede (Haşa) Görenler Bu Ülkenin Hiçbir Zaman Temsilcisi Olamaz. Savunduğumuz İnandığımız Değerlerin Aşağılanması Zorumuza Gidiyor.

Daha Dün Esad'a Kardeşim Deyip Bugün Menfaatleri Doğrultusunda Esad'ı Vuran da Malum Zâti Âliminiz

Ralph
28.Mart.2014, 23:56
Gööökçeeek gööökçek çok üzülüyooooooooooooo

Kaka Leite
28.Mart.2014, 23:58
Öneeemli olaaaan ooooy toplamaaaak, öneeeemli olaaaan oooy tooooplamak

Esssteban
29.Mart.2014, 00:01

Bu adamadan iğreniyorum. Elinden gelse chp ye oy verenleri meydanlarda idam ettirecek.

kumbara
29.Mart.2014, 00:24
https://www.facebook.com/photo.php?v=534502453325273&set=vb.144236762351846&type=2&theater

Nedvedmania
29.Mart.2014, 00:37

ahahahahahahaha

Önce Erdoğan şimdi de Melih gökçek... İkiside son olaylardan sonra hep Said Nursi üzerinden konuşmalar yapmaya başladı. Bi camaati karşılarına alınca öbür cemaati yanlarına çekmeye çalışıyorlar. Çok şükür biz bu siyaset oyunlarına gelmeyiz (inşallah)

Redrum
29.Mart.2014, 00:44
Önce Erdoğan şimdi de Melih gökçek... İkiside son olaylardan sonra hep Said Nursi üzerinden konuşmalar yapmaya başladı. Bi camaati karşılarına alınca öbür cemaati yanlarına çekmeye çalışıyorlar. Çok şükür biz bu siyaset oyunlarına gelemeyiz (inşallah)

Yalnız Gülen cemaati Said Nursi ile göbekten bağlıdır ve sanırım Gülen Bediüzzamanın öğrencilerinden mi neymiş. Evlerinde kaldım eskiden çok okudum kitaplarını. O meselede çok doğru söylüyorlar bence. Said Nursinin yolundan gidiyorsun ona en büyük zulmü yapanlarla işbirliği yapıyorsun. Babanı öldürenle dost olur muydun? Bunu vurguluyorlar ve bence mantıklı.

sarianet
29.Mart.2014, 01:17
Bu Video Baykal'ın Sarıgül'ü Partiden İhraç Etme Çabalarından Doğan ve Makamını Kaybetmek İstemeyen Bir Liderin ! (Baykaldır Kendisi) Planları Doğrultusunda Hazırlanan Bir Program. Aynı Sarıgül Kılıçdaroğlu ile Yeniden CHP'nin Gözdesi. Siyasi Rantlar Her Partide Vardır. Ama Önemli Olan Ülkeni Enayi Yerine Koymadan Milletine Kahramanlık Taslamak İçin Yalandan Dolandan Bahsedenler Kendini Nerdeyse Tapınacak ! Seviyede (Haşa) Görenler Bu Ülkenin Hiçbir Zaman Temsilcisi Olamaz. Savunduğumuz İnandığımız Değerlerin Aşağılanması Zorumuza Gidiyor.

Daha Dün Esad'a Kardeşim Deyip Bugün Menfaatleri Doğrultusunda Esad'ı Vuran da Malum Zâti Âliminiz

yani baykal yalan söylüyor
benim için bi sakıncası yok zaten yerine gelen de aynı sarıgül de aynı

hala erdoğanın esadla ilgili sözlerini konuşuyorsunuz
abi aklınız mantığınız yok mu
esad katillik yaptıktan sonra kardeşim dedi mi
tatile çıktı mı

insanlar devletler politikalr değişiyor

asıl esadla binlerce müslümanı katlettiği sırada CHP heyeti gidip hatıra fotosu çektirdi
ne tesadüftür ki chpyi esada götüren ekip reyhanlı olayının failleri

mwaru
29.Mart.2014, 01:24
yani baykal yalan söylüyor
benim için bi sakıncası yok zaten yerine gelen de aynı sarıgül de aynı

hala erdoğanın esadla ilgili sözlerini konuşuyorsunuz
tatile çıktı mı

insanlar devletler politikalr değişiyor

asıl esadla binlerce müslümanı katlettiği sırada CHP heyeti gidip hatıra fotosu çektirdi
ne tesadüftür ki chpyi esada götüren ekip reyhanlı olayının failleri

300 bin insanı 2 yılda mı öldürdü ?

goosfraba
29.Mart.2014, 01:26
tatile çıktı mı

:D ........

E.Cartman
29.Mart.2014, 01:30

Öneeemli olaaaan ooooy toplamaaaak, öneeeemli olaaaan oooy tooooplamak

hahahahaha yapmayın la şöyle şeyler :n::n:

sarianet
29.Mart.2014, 01:31
Yalnız Gülen cemaati Said Nursi ile göbekten bağlıdır ve sanırım Gülen Bediüzzamanın öğrencilerinden mi neymiş. Evlerinde kaldım eskiden çok okudum kitaplarını. O meselede çok doğru söylüyorlar bence. Said Nursinin yolundan gidiyorsun ona en büyük zulmü yapanlarla işbirliği yapıyorsun. Babanı öldürenle dost olur muydun? Bunu vurguluyorlar ve bence mantıklı.

Bildiğim kadarıyla nur cemaatinin FG ile ilşkisi yok yıllardır onlarla anılmaktan rahatsızlar hatta RisaleiNurun FGCemaati tarafından tahrif edildiğini iddia ederler

sui generis
29.Mart.2014, 01:32

Raşit adamlar da(cemaat) karşılık olarak; sen(akp) onlardan(chp) betersin diyor (dersane mevzusu için) :)

Nedvedmania
29.Mart.2014, 01:35

Gülen Said Nursi nin yolundan ayrılıp kendi başına bir şey yaptı. evet dini yönleri de var ama daha çok siyasi olaylara bulaştı. Said Nursi cemaatinin ise siyasetle işi olmaz. Hatta AKP yi sevmez. Said Nursi vakti zamanında Demokrat partiye verdi diye (kendi düşüncelerine göre haklı başka kısımları var elbet) destekler genel kesim ama o konuda bile baskılayıcı bir şey asla yok. Amaç siyaset olmadığı için üzerine fazla durulmuyor bile :) Bu son olaylardan sonra siyasete kayma olmaz inşallah.

Kaka Leite
29.Mart.2014, 01:35
hahahahaha yapmayın la şöyle şeyler :n::n:
''Kendiniiii düşüüün, ağlamaya baaaak'' olarak devamını getirmesini beklerdim birinin. :icon_biggrin:

Nedvedmania
29.Mart.2014, 01:39
Bildiğim kadarıyla nur cemaatinin FG ile ilşkisi yok yıllardır onlarla anılmaktan rahatsızlar hatta RisaleiNurun FGCemaati tarfından tahrif edildiğini iddia ederler

Aynen. Ben "Cemaat evinde kalıyorum" dediğim zaman ek olarak "Ama gülen cemaati değil" diye eklemek zorunda kalıyorum :) maalesef ülkede cemaat diyince akla ilk gülen cemaati, gülen cemaati Diyince de akp geliyor :)

E.Cartman
29.Mart.2014, 01:40
Aynen. Ben "Cemaat evinde kalıyorum" dediğim zaman ek olarak "Ama gülen cemaati değil" diye alnına eklemek zorunda kalıyorum :) maalesef ülkede cemaat diyince akla ilk gülen cemaati, gülen cemaati Diyince de akp geliyor :)
Gülen'in aklına gelmesi normal. Devasa bir cemaat durumundalar şu an. Halbuki Cübbeli Ahmet Hoca öyle mi :D

sakary Ali
29.Mart.2014, 01:41
Şunu belirteyim ortada cemaat falan kalmadı. "Örgüt"ün içinde çok kaldım. Son olaylardan sonra da patır patır insanların örgütten ayrıldığına şahidim. Artık o örgüte, cemaat diye hitap edilemez.

Ankara için tahminimi belirteyim, bence sayın Yavaş beklediği oyu bulamayacak. Sanıldığı kadar etki yaratmayacak bu meseleler.

Nedvedmania
29.Mart.2014, 01:44
Cemaat sözlük anlamı olarak "belli bir amaca yönelik toplanmış bir grup insan" gibi Bişey demek sanırım. Artık sadece sözlük anlamında kaldılar yani :)

Redrum
29.Mart.2014, 01:50
Bildiğim kadarıyla nur cemaatinin FG ile ilşkisi yok yıllardır onlarla anılmaktan rahatsızlar hatta RisaleiNurun FGCemaati tarafından tahrif edildiğini iddia ederler

Okuyucular deniyor onlara hatta :) seveni de var sevmeyeni de var hatta cemaatten bir arkadaş "okuyucu abilerle de aramızı bozmaya çalışıyorlar" diyorlar yalnız dediğin gibi nur cemaatinin pek bir alakası yok gülenle, gülen cemaati said nursiyi öncü kabul ediyorlar sözde diyorum sadece. Gülen cemaatinin evlerinde risalei nurlar çokca okutulur hatta biliyorsunuzdur. Said Nursi'nin de çok hayranı değilim fakat adamın siyasetle işi yok (eski sait-yeni sait) hayatı boyunca zulüm ve zorluk görmüş ve en azından omurgalı bir adam. Çıkarım nerdeyse oraya döneyim, gücü elime geçirince yan çizmeye başlayayım metodunu yıllardır üstlenen sözde cemaat ve lideri gibi değil.

Fakat nurcuların akpyi sevmez savınıza pek katılmıyorum çünkü onlar genel olarak politikayla uğraşmamayı tercih ediyorlar ancak tabii ki de herkesin kendi siyasi görüşü olabilir hatta belki %90ı oy kullanıyordur kim bilir :)

sui generis
29.Mart.2014, 01:50
Cemaat kalmadı mı, siz ciddi misiniz ? Okuldan çok kişi biliyorum yurtlarında kalıyor, hiçbiri de bu olaylar yüzünden yurtlarından ayrılmadı. Hatta genel olarak hepsi tarafını cemaat olarak seçti.

Cemaat denilen yapıyı bitirmek istiyorsan dersaneleri kapatacaksın. O da yanlış bilmiyorsam 2 yıl sonra olacak. O zamana kadar aynı şekilde devam ederler.

sarianet
29.Mart.2014, 01:55
2015 eylülde kapanacak ama bakalaım burası türkiye köprünün altından ne sular geçer

jevox06
29.Mart.2014, 02:01
Şunu belirteyim ortada cemaat falan kalmadı. "Örgüt"ün içinde çok kaldım. Son olaylardan sonra da patır patır insanların örgütten ayrıldığına şahidim. Artık o örgüte, cemaat diye hitap edilemez.

Ankara için tahminimi belirteyim, bence sayın Yavaş beklediği oyu bulamayacak. Sanıldığı kadar etki yaratmayacak bu meseleler.

Son yapılan(19 Mart-23 Mart arası) anketlerde Mansur Yavaş önde götürüyor seçimi. Melih Gökçek boşuna ağlamıyor. O da biliyor. Ağlamayana meme vermezler. Kimden öğrenmiş acaba böyle ağlamayı :icon_biggrin:

sarianet
29.Mart.2014, 02:07
melih gökçek topbaşa göre daha rahat önce götürecektir
mansur yavaşın önceki belediyeciliğini ve vaadlerini kendi lehine çevirmeyi başardı diye düşünüyorum
istanbulda da mhp chpye oy vermezse topbaş rahat kazanır

SAİT71
29.Mart.2014, 02:13
Bir kaç gün önce Ankara'da bir taksiye bindim. Taksici ile seçim konusunu konuştuk. İlçede MHP'ye vereceğim diyor büyükşehirde ise Yavaş gardaşım Yavaş'a vereceğim diyor :D Gökçek'ten hiç memnun değil çoğunluk. Miladı çoktan doldu hatta.

Aydin
29.Mart.2014, 02:14

Ankara ve İstanbul yine akp'de kalacak bence de.

omersal
29.Mart.2014, 02:21
Geçen seçim anketlerde %11-12 gösterilen Mansur Yavaş oyu %27 çıkmıştı :) Bu seçimde ise Yavaş az farkla önde gözüküyor. Ben % 60 40 görüyorum şansları(Mansur 60). Emin olun sizin dediğiniz gibi Gökçek'in rahat kazanacağı bir seçim olsaydı bu kadar oyuna kalkışmazdı Gökçek. Umarım gider en büyük isteğim de o , Arınç RTE Gökçek üçlüsünün birinden kurtulmuş oluruz en azından.
İstanbulda Topbaş'ı ise %95 görüyorum. Zaten İstanbul'da %45 civarı oyu olan AKPnin kaybetmesi çok zor görünüyor.

Sheriff
29.Mart.2014, 02:24
Bildiğim kadarıyla aktarmaya çalışayım, nur cemaati ve hocaefendi cemaati ayrı cemaatler. Bediüzzaman'ın bir çok öğrencisi var fakat Gülen kendisinin öğrencisi değildir ancak onun gösterdiği yolda ilerleyip, dünyanın bir çok yerine yayılarak dini öğretmeye çalışır. Nur cemaati için de siyasetten tamamen uzaktır diyemem, sohbetlerinde siyaset konuşulmaz belki ama AKP'yi destekler, hocaefendi cemaati de aynı şekilde idi, ta ki son olaylar patlak verene kadar. Gülen her ne kadar çok güçlü gibi görünse de ülkemizdeki oylara etkisi %3'ün üzerine çıkmayacaktır diye düşünüyorum, gerçi %3 AKP'den düşüp CHP ve MHP'ye eklendiğinde %6 etkisi yapacaktır. En fazla 2007 seçimlerinde ki oy yüzdesine geri dönecektir AKP diye tahmin ediyorum, tabi bu sefer MHP baraj altı kalmayacaktır, umuyorum ki mhp+chp > akp olsun. İktidar olacaksa bile tek başına olmasın.

Yerel seçimlere dönecek olursak Ankara'da Mansur Yavaş'ın düşündüğünüzden daha iddalı olduğunu düşünüyorum.

omersal
29.Mart.2014, 02:26
Benim tahminim :

AKP %43
CHP %28
MHP %16

attirson
29.Mart.2014, 02:31
Benim tahminim :

AKP %43
CHP %28
MHP %16

Akp %40ları göremez bence.2009'da bile 38 aldılar bu secim alacakları en fazla o yine Chp'de 30-31 görür bence.

kumbara
29.Mart.2014, 02:31
Geçen seçim anketlerde %11-12 gösterilen Mansur Yavaş oyu %27 çıkmıştı :) Bu seçimde ise Yavaş az farkla önde gözüküyor. Ben % 60 40 görüyorum şansları(Mansur 60). Emin olun sizin dediğiniz gibi Gökçek'in rahat kazanacağı bir seçim olsaydı bu kadar oyuna kalkışmazdı Gökçek. Umarım gider en büyük isteğim de o , Arınç RTE Gökçek üçlüsünün birinden kurtulmuş oluruz en azından.
İstanbulda Topbaş'ı ise %95 görüyorum. Zaten İstanbul'da %45 civarı oyu olan AKPnin kaybetmesi çok zor görünüyor.

İstanbul'da sırrı süreyya, akp'nin kürt oyunu neredeyse sıfırlayacak. bu nereden baksan 1 buçuk-2 milyon oy eder. Aynı zamanda forumlar ve sosyalist gruplarda sırrı'yı destekliyor. Fakat sırrı'nın atladığı bir şey var, öğrencilerin çoğunluğu istanbul'da ikamet etmiyor. Hdp'nin bu seçimde güçlü girmesi, chp'nin oyunu azaltmaktan ziyade, tam tersi akp oylarını düşürecek. İstanbul, hiç küçümsenmeyecek kadar doğudan göç aldı son yıllarda. Fakat son zamanlarda da sırrı'yı kürtçülük ile suçlayan çok grup var. Buradan oylar diğer sosyalist partilere de kayabilir.

europeanconquer
29.Mart.2014, 02:32
Yerel seçimlere dönecek olursak Ankara'da Mansur Yavaş'ın düşündüğünüzden daha iddalı olduğunu düşünüyorum.

Herkes istediği gibi düşünebilir tabi ki ancak Mansur Yavaş zaten Ankara'nın en iddialı başkan adayı mevcut durumda.

Sheriff
29.Mart.2014, 02:34
2009 yerel seçim sonuçlarını yazayım, belki bir nebze inanırsınız bana.

AKP - Melih Gökçek %38
CHP - Murat Karayalçın %31
MHP - Mansur Yavaş %27

Mansur Yavaş %27 oyun 7 sini CHP'ye kaydırsa Gökçek'e yetişiyor, ki bence biraz daha fazla kaydırır. Bu seçimde de gitmezse zaten birdaha hiç gitmez Gökçek.

sarianet
29.Mart.2014, 02:38
genel olarak 40 ın aşağısına ineceğini sanmıyorum 45 bile sürpriz olmaz
ama yerel seçimler çok farklı oluyor adaylar adayların oy potansiyeli aile sülale falan filan

omersal
29.Mart.2014, 02:38
Akp %40ları göremez bence.2009'da bile 38 aldılar bu secim alacakları en fazla o yine Chp'de 30-31 görür bence.

Keşke öyle olsa ama bu seçim daha çok genel seçim havasında o yüzden böyle düşünüyorum. Anketlere göre Melih Gökçek gibi bir adamın bile oyları artacak geçen seçime göre az da olsa , bu da gösteriyor ki millet başkana değil Tayyip'e oy verecek.

Nedvedmania
29.Mart.2014, 02:39
Bildiğim kadarıyla aktarmaya çalışayım, nur cemaati ve hocaefendi cemaati ayrı cemaatler. Bediüzzaman'ın bir çok öğrencisi var fakat Gülen kendisinin öğrencisi değildir ancak onun gösterdiği yolda ilerleyip, dünyanın bir çok yerine yayılarak dini öğretmeye çalışır. Nur cemaati için de siyasetten tamamen uzaktır diyemem, sohbetlerinde siyaset konuşulmaz belki ama AKP'yi destekler, hocaefendi cemaati de aynı şekilde idi, ta ki son olaylar patlak verene kadar. Gülen her ne kadar çok güçlü gibi görünse de ülkemizdeki oylara etkisi %3'ün üzerine çıkmayacaktır diye düşünüyorum, gerçi %3 AKP'den düşüp CHP ve MHP'ye eklendiğinde %6 etkisi yapacaktır. En fazla 2007 seçimlerinde ki oy yüzdesine geri dönecektir AKP diye tahmin ediyorum, tabi bu sefer MHP baraj altı kalmayacaktır, umuyorum ki mhp+chp > akp olsun. İktidar olacaksa bile tek başına olmasın.

Doğduğumdan beri bu cemaatin içinde biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki asla AKPyi desteklemekgibi bir durum yok. Hatta aksine sohbetlerin içinde zaman zaman AKP hakkında kötü anlamda bahsedilir.

Birebir konuşursan daha da kötü anlamda bahsedilir :)

Sheriff
29.Mart.2014, 02:42
Doğduğumdan beri bu cemaatin içinde biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki asla AKPyi desteklemekgibi bir durum yok. Hatta aksine sohbetlerin içinde zaman zaman AKP hakkında kötü anlamda bahsedilir.

Birebir konuşursan daha da kötü anlamda bahsedilir :)
Seni temin ederim ki şu anda birebir tanıdımğım nur cemaatinde yer alan AKP'yi destekleyenler var ve sadece orda birinin Tayyip bu söylenenlerin hiçbirini yapmaz inanmayın dediği için hakkındaki iddaların hiçbirine inanmıyorlar.

LadroN
29.Mart.2014, 02:43
Son zamanlarda her yerde Mansur yavaş favori gosterilirkwn burada Gökçek rahat alir denmesi ilginç geldi.Istanbul ve ankarada yaris kiran kirana olacak.ankarada ibre yavas' tan yanayken istanbulda topbas onde gibi.ist ankarayi chp alsq da sasirmam akp alsa da.ankarada yavas kaybederse com üzülürüm.

Gokcek'in son sovu tamamen bu yuzden.yeterli olacak mi yarin saat dokuzda görürüz:)

Ayrica AKP'nin adaylari yükü tamamen RTE'nin üstüne yuklediler bu secim.Topbas' i hic tv'de proje anlatirken bile gormedim.ist ve ankarayi kazanirsa gokcek veya topbas degil akp kazanacak.

Nedvedmania
29.Mart.2014, 02:48
Seni temin ederim ki şu anda birebir tanıdımğım nur cemaatinde yer alan AKP'yi destekleyenler var ve sadece orda birinin Tayyip bu söylenenlerin hiçbirini yapmaz inanmayın dediği için hakkındaki iddaların hiçbirine inanmıyorlar.

Tabikide destekleyenler var. Hatta geçenlerde Said Nursi nin yaşayan talebelerinden birisi AKP yine destekliyorum gibi bir açıklama yapmıştı ama beni ilgilendirmediği için haberin içini açıp okumadım :) Yani demek istediğim şu, her partiyi destekleyen var. Mhpli de var chpli de var akpli de var Demokrat partili de vs vs vs... Ama genel olarak Nur Cemaati X partiyi destekliyor gibi birşey duyamazsın, duymamalısın. Yukardan emir gelipde X partiye oy verme olayı yok bizde :) örneğin en son Referandumda da herkes hür iradesini kullanarak karar verdi.

nannar
29.Mart.2014, 02:55
Gülen cemaati dışındakiler AKP'yi destekliyor.... Gülen cemaati bulunduğunuz yerde AKP dışında kim güçlüyse ona oy verin talimatını vermiştir :)

sakary Ali
29.Mart.2014, 03:01
Cemaat kalmadı mı, siz ciddi misiniz ? Okuldan çok kişi biliyorum yurtlarında kalıyor, hiçbiri de bu olaylar yüzünden yurtlarından ayrılmadı. Hatta genel olarak hepsi tarafını cemaat olarak seçti.

Cemaat denilen yapıyı bitirmek istiyorsan dersaneleri kapatacaksın. O da yanlış bilmiyorsam 2 yıl sonra olacak. O zamana kadar aynı şekilde devam ederler.

Ben hala "örgüte" çok yakın sayılırım. Benim çevremde olaylar benim belirttiğim gibi gelişti. Çoğunluk tepkisini koydu. Tabi diğer çevrelerde durum ne tam bilmiyorum.

Bu arada bir önceki mesajımda belirttiğim mesaj eksik ve yanlış olmuş. "İslami Cemaat" olarak bahsedemeyiz dersek daha doğru.

Hazır konu cemaat kısmından açılmışken belirteyim. Gülen cemaatinin İslam ile ilgili taa en başından beri kafirliğe götürecek, günahkar demiyorum, kafirliğe götürecek hataları vardı. Dinler arası diyalogtan bahsediyorum. Ve bunlar bir çok İslam bilgini tarafından dile getirildi.

Samanyolu'nda izlediğimiz diziler bildiğin çarpıtılıyordu. Aa başı kapalı teyze diye izliyorduk ancak dinimize zarar veren ciddi sıkıntılar fazlaca oluyordu. Zaten en son Mavi Marmara olayında Gülen'in sözlerinden sonra kendisine duyulan güven iyice kopmuş oldu.

Sheriff
29.Mart.2014, 03:01
Tabikide destekleyenler var. Hatta geçenlerde Said Nursi nin yaşayan talebelerinden birisi AKP yine destekliyorum gibi bir açıklama yapmıştı ama beni ilgilendirmediği için haberin içini açıp okumadım :) Yani demek istediğim şu, her partiyi destekleyen var. Mhpli de var chpli de var akpli de var Demokrat partili de vs vs vs... Ama genel olarak Nur Cemaati X partiyi destekliyor gibi birşey duyamazsın, duymamalısın. Yukardan emir gelipde X partiye oy verme olayı yok bizde :) örneğin en son Referandumda da herkes hür iradesini kullanarak karar verdi.
Belki dediğin gibidir ama çoğunluğun desteklediği bir parti var. Nur cemaati benim gözümde diğer cemaatlere göre bir adım öne çıkmıştır çünkü, sigara içenleri farklı görüşleri destekleyenleri hatta alkol kullananları ötekileştirmemiştir, bir parti için yönlendirmeden bulunmazlar belki ama aralarda bunları yapan birileri mutlaka var, bundan emin olabilirsin. Ben Konya'da okudum aralarında zaman zaman bulundum, yurttan ve okuldan arkadaşlarımın davetiyle her iki cemaatin de yemeklerine sohbetlerine katıldım, hocaefendi cemaatine 2 kez gittim, yemekten sonra sigara içtiğim için bir daha çağırmadılar, nur cemaatindekiler her zaman davet etmeye devam ettiler, bazen nazikçe gelemeyeceğimi belirttim, bazen gittim, çünkü niyet iyiydi. Ankara'da hocaefendi cemaatinden tanıdıklarım vardı, burda da(didim) nur cemaatinden tanıdıklarım var, ister istemez bazı şeylere şahit oluyorsun.

omersal
29.Mart.2014, 03:05
Aslında 30 Mart'tan sonrasını daha çok merak ediyorum ben. Şöyle güçlü bir parti tekrar atak yapsa keşke. Küçükken 99 2002 zamanları falan seçimler baya zevkliydi , her görüşten parti vardı. Şu an ise 4 parti kaldı sadece.

SAİT71
29.Mart.2014, 03:06
Aslında 30 Mart'tan sonrasını daha çok merak ediyorum ben. Şöyle güçlü bir parti tekrar atak yapsa keşke. Küçükken 99 2002 zamanları falan seçimler baya zevkliydi , her görüşten parti vardı. Şu an ise 4 parti kaldı sadece.

Aslında 4-5 parti harici hepsi kapansa çok daha güzel olur. Bir çok gereksiz parti var.

Nedvedmania
29.Mart.2014, 03:10

Adam zevk peşinde ya :n:

omersal
29.Mart.2014, 03:12
Aslında 4-5 parti harici hepsi kapansa çok daha güzel olur. Bir çok gereksiz parti var.

Aynen. Ha bir de başbakanın o riske gireceğine hiç ihtimal bile vermiyorum ama seçim barajı kalksa , diğer köklü partiler de atağa geçebilir bence. Ama tahminimce düşürürse de %5e düşürür o da çok bir işe yarar mı bilemem. Mantıklı olarak düşünüldüğünde 4 parti yerine bir çok farklı görüşün yer aldığı bir meclis olsa çok daha iyi olabilirdi. Tek başına iktidar sisteminde diğer görüşlerin hiç bir şey yapamaması çok kötü oluyor.

Ya zaten siyasette artık biri mitingde hata yapsa da caps yapsak , birinin dili sürçse birinin konuşmaları dinlense peşinde herkes :D AKP yönetimi yeterince hırpalıyor zevk te olmazsa siyaset hiç çekilmez :D

di canio
29.Mart.2014, 03:13

Tecavüz kaçınılmazsa ... ;)

Yerel seçimlerde pek etkili olmuyor ama genel seçimlerde seçim sonucu takip etmek çok zevkli.

omersal
29.Mart.2014, 03:24
Tecavüz kaçınılmazsa ... ;)

Yerel seçimlerde pek etkili olmuyor ama genel seçimlerde seçim sonucu takip etmek çok zevkli.

Aynen öyle :D

Genel gerçekten çok zevkli oluyor , her ilde hangi görüş yaygın falan onu görüyorsun. Ama yerelde de merak edilen yerleri takip etmesi çok zevkli oluyor. Mesela bu seçimde Ankara , Mersin ve Adana'yı çok merak ediyorum.

sarianet
29.Mart.2014, 03:28
İnşallah tansiyon düşer de ülke rahat bi nefes alır
Okan bayülgenin de dediği gibi çok abarttınız en fazla muhtarın değişecek

Börk
29.Mart.2014, 03:47
İnşallah tansiyon düşer de ülke rahat bi nefes alır
Okan bayülgenin de dediği gibi çok abarttınız en fazla muhtarın değişecek

Ankara için bu seçim muhtarlıktan çok öte :)

footballer33
29.Mart.2014, 03:56
Aynen öyle :D

Genel gerçekten çok zevkli oluyor , her ilde hangi görüş yaygın falan onu görüyorsun. Ama yerelde de merak edilen yerleri takip etmesi çok zevkli oluyor. Mesela bu seçimde Ankara , Mersin ve Adana'yı çok merak ediyorum.
Mersin'i Macit Özcan 2-3 puan farkla da olsa alacaktır bence. Nitekim baktığım son oylamada 33-31 üstünlüğü vardı. Adana'yı da MHP'nin alacağını düşünüyorum. Ankara, çok kritik. Mansur Yavaş da kazanamazsa bir daha çok zor alır Ankara'yı, CHP ya da Akp dışındaki diğer partilerden biri. Ek olarak, ben de İstanbul'u çok merak ediyorum.

omersal
29.Mart.2014, 04:07
Mersin'i Macit Özcan 2-3 puan farkla da olsa alacaktır bence. Nitekim baktığım son oylamada 33-31 üstünlüğü vardı. Adana'yı da MHP'nin alacağını düşünüyorum. Ankara, çok kritik. Mansur Yavaş da kazanamazsa bir daha çok zor alır Ankara'yı, CHP ya da Akp dışındaki diğer partilerden biri. Ek olarak, ben de İstanbul'u çok merak ediyorum.

Açıkçası ben mersinde Kocamaz'ı favori görüyorum çünkü Macit Özcan'ı kime sorsam şikayetçi ve Tarsus'un Mersin'den daha iyi olduğunu söylüyorlar ki ben de öyle düşünüyorum detaylı gezmemiş olsam da. Ha şikayetçi olanlardan yine de ona verecek olan fazla tabi orası ayrı ama ilçelerin de katılımıyla MHP geçebilir diye düşünüyorum. Fark max. 2-3 puan olur ama kim kazanırsa kazansın. Adana'da MHP favori ama çok küçük ihtimal olsa da AKP aradan sıyrılır diye korkmuyor değilim. Ankara çok kritik , ne desek boş. İstanbuldan da 45 akp 40 chp gibi bir şey çıkar bence. Oylar yakın olmasına rağmen İstanbul'da AKPyi kesin gibi görüyorum.

TeNaciOUS MidFieLdeR
29.Mart.2014, 04:27
ankaradaki onceki secimin oy dagilimina bakinca hersey acik ve net, hala gokcekin kazanacagini dusunen mi var. mansur yavas bir katikulli olmazsa rahat kazanir.

bu arada izmirliyim, adam bana gunde fiks iki posta sms atiyor. yok surdayim, yok burdayim falan. :D

mwaru
29.Mart.2014, 04:28
Ankara'da Mansur Yavaş kazanmasın istediğiniz biçimde capsimi atarım buraya :d

erdem344
29.Mart.2014, 04:29
bu sene iki büyük bomba var bence

ankara ve diyarbakır

footballer33
29.Mart.2014, 04:45
Açıkçası ben mersinde Kocamaz'ı favori görüyorum çünkü Macit Özcan'ı kime sorsam şikayetçi ve Tarsus'un Mersin'den daha iyi olduğunu söylüyorlar ki ben de öyle düşünüyorum detaylı gezmemiş olsam da. Ha şikayetçi olanlardan yine de ona verecek olan fazla tabi orası ayrı ama ilçelerin de katılımıyla MHP geçebilir diye düşünüyorum. Fark max. 2-3 puan olur ama kim kazanırsa kazansın. Adana'da MHP favori ama çok küçük ihtimal olsa da AKP aradan sıyrılır diye korkmuyor değilim. Ankara çok kritik , ne desek boş. İstanbuldan da 45 akp 40 chp gibi bir şey çıkar bence. Oylar yakın olmasına rağmen İstanbul'da AKPyi kesin gibi görüyorum.
Kocamaz'ı da gel bir de, benden dinle. Daha bugün maç sonrası arkadaşla bir tantuniciye gidelim dedik, açık yer bulamadık. En son çorbacıya gidip çorba içmek zorunda kaldık. Oysa Mersin'de gecenin 2'sinde çık, yine de açık bir yer bulursun. Sosyal hayat bitmiş durumda burada, gençler işsiz, insanlar mutlu değil vs. vs. vs. Bunlar sadece küçük birer örnek. Çok fazla detaylara inmek istemiyorum. Macit'ten şikayetçi olanlar 1 ise, Kocamaz'dan 3, buna emin ol. Tarsus'un Mersin'den iyi olması mümkün değil kısaca. Macit Özcan'dan şikayetçi olunsa da Kocamaz'ın Tarsus referansından ötürü Mersin'i alabileceğini sanmıyorum.

Diğer iller konusunda söylediklerine genel olarak katılıyorum. Ankara ve İstanbul belirleyici iki il, bakalım ne olacak?

TeNaciOUS MidFieLdeR
29.Mart.2014, 04:50
son tapelerle ilgili gozalti haberleri var, yarin yine gundem yogun...

edit: bu arada farkina varmamisim ama youtube acilmis :n:
az once youtubedan video mu izledim ben, dur bakayim dedim. dogruymus :n:

edit2: f.altayli da istifa etmis, noluyor aksam aksam :)

sui generis
29.Mart.2014, 07:58
Ben hala "örgüte" çok yakın sayılırım. Benim çevremde olaylar benim belirttiğim gibi gelişti. Çoğunluk tepkisini koydu. Tabi diğer çevrelerde durum ne tam bilmiyorum.

Bu arada bir önceki mesajımda belirttiğim mesaj eksik ve yanlış olmuş. "İslami Cemaat" olarak bahsedemeyiz dersek daha doğru.

Hazır konu cemaat kısmından açılmışken belirteyim. Gülen cemaatinin İslam ile ilgili taa en başından beri kafirliğe götürecek, günahkar demiyorum, kafirliğe götürecek hataları vardı. Dinler arası diyalogtan bahsediyorum. Ve bunlar bir çok İslam bilgini tarafından dile getirildi.

Samanyolu'nda izlediğimiz diziler bildiğin çarpıtılıyordu. Aa başı kapalı teyze diye izliyorduk ancak dinimize zarar veren ciddi sıkıntılar fazlaca oluyordu. Zaten en son Mavi Marmara olayında Gülen'in sözlerinden sonra kendisine duyulan güven iyice kopmuş oldu.

Ilımlı islamı Türkiye'de en çok telaffuz eden kişi de başbakandır.

Mavi Marmara olayına girmiyorum. Çünkü işin içinde mit falan da var. Sağlıklı yorum yapmak mümkün değil.

grkm33
29.Mart.2014, 09:18
Kocamaz'ı da gel bir de, benden dinle. Daha bugün maç sonrası arkadaşla bir tantuniciye gidelim dedik, açık yer bulamadık. En son çorbacıya gidip çorba içmek zorunda kaldık. Oysa Mersin'de gecenin 2'sinde çık, yine de açık bir yer bulursun. Sosyal hayat bitmiş durumda burada, gençler işsiz, insanlar mutlu değil vs. vs. vs. Bunlar sadece küçük birer örnek. Çok fazla detaylara inmek istemiyorum. Macit'ten şikayetçi olanlar 1 ise, Kocamaz'dan 3, buna emin ol. Tarsus'un Mersin'den iyi olması mümkün değil kısaca. Macit Özcan'dan şikayetçi olunsa da Kocamaz'ın Tarsus referansından ötürü Mersin'i alabileceğini sanmıyorum.

Diğer iller konusunda söylediklerine genel olarak katılıyorum. Ankara ve İstanbul belirleyici iki il, bakalım ne olacak?

Kocamaz'a esnaf düşmanı diyorlar demekki doğruymuş :)

ReaList
29.Mart.2014, 10:38

Bence hiç zevkli değildi. Koalisyon hükümetleri, beceriksiz idareciler, tek başlarına ekonomik krizin dibine vurmalar falan. O gün ülkeyi yönetmeyi beceremeyenlerin hala ciddi oranda oy alması ülkemiz insanının balık hafızalı olmasından kaynaklanıyor.

E.Cartman
29.Mart.2014, 11:46
Anlamadığım bir şey var okulun wifi ndan çatır çutur giriyorum twitter a ben. Burası kendinden vpnli heralde :D

Del Piero_10
29.Mart.2014, 13:02
Türkiye'nin birleştirici gücü yine sahnede! Allah nasib etmesin, şimdi bu kadar azanlar iktidar görse kıyım yapar.

http://video.haber7.com/video-galeri/38397-chp-zihniyeti-yine-hortladi

sarianet
29.Mart.2014, 13:06
kırkta yılda bi erken yatayım dedim çarşı karışmış :D

europeanconquer
29.Mart.2014, 13:10
Türkiye'nin birleştirici gücü yine sahnede! Allah nasib etmesin, şimdi bu kadar azanlar iktidar görse kıyım yapar.

Aynen,mazallah satır sallama ile sokaklara çıkarlar,Allah korusun.

sarianet
29.Mart.2014, 13:17
Aynen,mazallah satır sallama ile sokaklara çıkarlar,Allah korusun.

o adamın daha kim tarafından gönderildiği belli değil ama bunların chpli olduğu aşikar

omersal
29.Mart.2014, 13:21
Bence hiç zevkli değildi. Koalisyon hükümetleri, beceriksiz idareciler, tek başlarına ekonomik krizin dibine vurmalar falan. O gün ülkeyi yönetmeyi beceremeyenlerin hala ciddi oranda oy alması ülkemiz insanının balık hafızalı olmasından kaynaklanıyor.

Koalisyon hükümetinin başarısız olması Ecevit'ten kaynaklı bir durumdur ve Bahçeli o koalisyonda istediği hiç bir şey yapamamıştır. Koalisyon olduğu için hep azınlıkta kalan Bahçeli en sonunda Ecevit'in , Mesut Yılmaz'ın ve diğerlerinin dediklerini kabul etmek zorunda kalmıştır ve başarısızlığın sebebi de budur. İnsanlara balık hafızalı diyeceğine biraz düşün de öyle konuş. Düne bakıyorsun ve Kur'an'ı yakanların , namaz kılmayı yasaklayanların partisine oy veriyorsun ? Bahçeli Apo'yu asamadıysa başörtüyü getiremediyse bu Ecevit ve diğerleri yüzündendir. Gidip CHP zihniyeti ecevitten farklı demeyeceksin herhalde ? Bence tam tersine bu kadar az oy alması insanların düşünememesinden kaynaklı.

Del Piero_10
29.Mart.2014, 13:22
o adamın daha kim tarafından gönderildiği belli değil ama bunların chpli olduğu aşikar

Onun da kim olduğu, yani kim olmadığı belli aslında.

http://www.yazete.com/gundem/o-palali-saldirgan-bakin-kim-cikti-645158.html

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/24799255.asp

europeanconquer
29.Mart.2014, 13:23

İşine gelene inanıp işine gelene inanmama sizin geleneğiniz.

Ben gayette,çirkin ve hoş olmayan hareketler olduğunu kabul ediyorum.Savunulacak bir tarafı yok.Tabi bu olayların münferit olduğunu da unutmayalım.

sarianet
29.Mart.2014, 13:28
İşine gelene inanıp işine gelene inanmama sizin geleneğiniz.

Ben gayette,çirkin ve hoş olmayan hareketler olduğunu kabul ediyorum.Savunulacak bir tarafı yok.Tabi bu olayların münferit olduğunu da unutmayalım.

inanıp inanmama meselesi değil tabiat meselesi

attirson
29.Mart.2014, 13:31

Sizi gercekten tebrik ediyorum savundugunuz adamın tam cizgisindesiniz hiç cıkmıyorsunuz aynı onun gibi davranıyorsunuz.1 dakika boyunca bekledim acaba ne olacak diye 2 kisi otobüsün camını yumruklayıp türbanlılara laf atıyor bu mu yani ? Chp'nin 9-10 milyon secmeni var ve sen 2 kisi üzerinden mi yorumluyorsun Chp'yi ? Burda Akp'nin Antalya mitinginden sonra duraklardaki Chp afislerinin oldugu reklam panolarını yerle bir etti Akpliler simdi bütün Akpliler vandal mı oluyor böyle olunca ? Sacma sapan seyler koyup kücük duruma düsürmeyin surda kendinizi rica ediyorum ben utanıyorum sizin yerinize.

omersal
29.Mart.2014, 13:42
Sizi gercekten tebrik ediyorum savundugunuz adamın tam cizgisindesiniz hiç cıkmıyorsunuz aynı onun gibi davranıyorsunuz.1 dakika boyunca bekledim acaba ne olacak diye 2 kisi otobüsün camını yumruklayıp türbanlılara laf atıyor bu mu yani ? Chp'nin 9-10 milyon secmeni var ve sen 2 kisi üzerinden mi yorumluyorsun Chp'yi ? Burda Akp'nin Antalya mitinginden sonra duraklardaki Chp afislerinin oldugu reklam panolarını yerle bir etti Akpliler simdi bütün Akpliler vandal mı oluyor böyle olunca ? Sacma sapan seyler koyup kücük duruma düsürmeyin surda kendinizi rica ediyorum ben utanıyorum sizin yerinize.

Sonuna kadar hak veriyorum , bir de AKPli kardeşlerimize çok merak ettiğim bir şey soracağım. Bu AKPli zihniyetler neden AKP karşıtlarına yahudi diyor ? Cidden soruyorum yani akit ya da başka şeyler nasıl gaz verdi de böyle düşündünüz ? Yoksa genel şizofreni durumu mu ?

Del Piero_10
29.Mart.2014, 13:43

Her partinin militanı vardır aşif parçalar vs. Ama hiçbiri milletin dinine böyle alerjik reaksiyon gösterip, otobüste giden baş örtülüye, kırmızı görmüş boğa gibi saldırmaz. Ne ilk ne son defa oluyor. Dediğim Allah bunların iktidarından korusun. Ak Parti iktidara geldiğinde baş örtülü sayısı katlandı zannetmişlerdi, zaten var olan başı örtülülerin korkmadan sokağa çıkmaya başladığını anlayamadılar.

Sonuna kadar hak veriyorum , bir de AKPli kardeşlerimize çok merak ettiğim bir şey soracağım. Bu AKPli zihniyetler neden AKP karşıtlarına yahudi diyor ? Cidden soruyorum yani akit ya da başka şeyler nasıl gaz verdi de böyle düşündünüz ? Yoksa genel şizofreni durumu mu ?

Ben böyle birşey söylemedim, kimden duyduysan ona sorman lazım.

omersal
29.Mart.2014, 13:48

Twitterda AKP hastaglerine baktığımda çoğu böyle diyo da o yüzden sordum

Addolorato
29.Mart.2014, 13:51

http://secim.haberler.com/2009/sonuc.asp?il=ankara

bu 2009 yılının sonuçları.

Chp ve Mhp'nin toplam %57'lik bir oyu var. Bu kadar rezillikten sonra ben Gökçek'in kazanmasının imkansıza yakın olduğunu düşünüyorum. Chp'nin hem Akp tabanından hem de Mansur Yavaş faktörüyle Mhp'den oy alması kesin gibi gözüküyor.

http://secim.haberler.com/2009/sonuc.asp?il=istanbul

bu da İstanbul'un sonuçları. Chp ve Mhp'nin toplam oy oranı %42. Topbaş tek başına %44 almış durumda. İstanbul için Topbaş'ın kaybetmesi çok zor gözüküyor. Burda cemaat ve onurlu Akp'lilere kalmış durumda denebilir Sarıgül'ün akıbeti.

ReaList
29.Mart.2014, 13:52
@omersal

Doğruya ortak olan yanlışa da ortaktır. Bunun bahanesi olmaz. Neden olayı sadece Bahçeliye bağladın bilmiyorum. Zira Mesut Yılmaz da sonraki dönemlerde yine meclise girmedi mi?

Önceki sayfalarda Muaviye'nin bir kıssası paylaşıldı. Türkiye'de durum aynen öyledir. Bir deveyi dişi veya erkek olarak ayırt edemeyen ama bir sözle, bu sözün doğruluğuna bakmadan kabul edebilecek binlerce insan.

O gün bu olayların sorumlularını sandıkta cezalandıran halk aradan zaman geçince o günlerin tüm sıkıntılarını unutup hiç bir acı yaşanmamış gibi olaylara bakıyorsa, neden bunca olaya rağmen Ak Partinin hala bu kadar çok desteklendiğini kavramak zor olmasa gerek. Gerçekler değil inanmak istediklerimizi görüyoruz sadece.

Son olarak ben hiç bir partiyi desteklemem. Çünkü benim dünya görüşümü destekleyen mevcut bir parti yok. Belki bir gün olur. Bu yüzden yorum yaparken lütfen karşınızdakini bir parti veya oluşuma yaftalamayın.

europeanconquer
29.Mart.2014, 13:57
Her partinin militanı vardır aşif parçalar vs. Ama hiçbiri milletin dinine böyle alerjik reaksiyon gösterip, otobüste giden baş örtülüye, kırmızı görmüş boğa gibi saldırmaz. Ne ilk ne son defa oluyor. Dediğim Allah bunların iktidarından korusun. Ak Parti iktidara geldiğinde baş örtülü sayısı katlandı zannetmişlerdi, zaten var olan başı örtülülerin korkmadan sokağa çıkmaya başladığını anlayamadılar.

Orada ne dedikleri anlaşılamıyor sağlıklı yorum yapmak mümkün değil.CHP'li saldırıyor,çok çirkin bir şey.Ama sanki o bayanlar pısırıp susuyor gibi yazmışsın,aynı çirkinlikte cevap veriyorlar.Belki de tartışmayı onlar başlattı küfür falan ettiler cama vurmadan önce ? O videodan nasıl böyle bir çıkarım da bulunuyorsunuz anlamak mümkün değil.Sadece AKP'liler Müslüman değil mi ? Türkiye'nin geri kalan 20 milyonu dinsiz değil mi ?

Selim Atalay
29.Mart.2014, 14:17

Yahudi mi ? Açıkcası bu terimi ilk defa sizden duydum. AKP'li olmama rağmen karşıt görüşlü hiç bir insana böyle hakaret edildiğini görmedim, duymadım. Genellikle sosyal medya'da CHPli arkadaşlara laf söylenir oda karşılık oluyor. Kör zihniyet ile koyun atışması bunun bir parçası diyebilirim fakat öyle dine vurup yahudi diyen ile hiç karşılaşmadım zaten öyle diyen bir insanı görsem kesinlikle karşılık veririm. Tuttuğu parti neticesinde kimsenin öyle söylenemez.

LadroN
29.Mart.2014, 14:19

Türkiye'de ezilen tek kesim basörtülüler mi?Daha geçen gün reisiniz bunlar solcu bunlar ateist bunlar terörist diyordu.Yıllardır bitmedi mağduriyetiniz ya.Bıktım yeter vallahi.

Yıllardır alevilerin defterini dürüyorsunuz.Gezi Parkı olaylarında ölenlerin çoğu alevi.Dalga geçer gibi üçüncü köprünün adını Yavuz Sultan Selim köprüsü koyuyorsunuz ama mağdur yine sizsiniz.

Bakanınız Bakara suresiyle alenen dalga geçer ama montaj dersiniz.Mağdur yine sizsiniz.

Gezi olaylarında yürüyüş yaparken bize kafirler diye bağıran insanlar suçsuz.Mağdur yine sizsiniz.

Berkin'in acılı ailesini yuhalattınız.Mağdur yine sizsiniz.

Yıllardır bıktık lan bıktık.Öğrenci evlerine karıştınız.Kürtaja karıştınız.İnsanların kaç çocuk doğuracaklarına karıştınız.Mağdur yine mi sizsiniz lan?

Yıllarca başörtüsüne karışıyorlar diye isyan ettiniz.Haklıydınız hakkınızı aldınız.Yeni zalimlerin kendiniz olduğunuzu göremeyecek kadar kör müsünüz?Yoksa hoşunuza mı gidiyor bu durum?Muhaliflerdeki bu sosyal patlama neden hiç düşündünüz mü?(bu olaydan bahsetmiyorum.)Niye insanlar kaçıp kurtulmak istiyor sizin zulmünüzden?

Gezi Parkı olaylarının bir sosyal patlama olduğunu görmediniz mi yoksa görmek mi istemediniz?Yoksa sizde mi dış güçler zırvalarına inanıyorsunuz?

RTE'^ye nefretin sebebinin benim yüzde ellim ve diğer yüzde elli diye ülkeyi ayırıp diğer yüzde elli bu ülkeden değilmiş gibi davranması olduğu görmüyor musunuz?

Mağdur yine mi sizsiniz ya da Türkiye'de tek mağdur taraf siz msiniz?Mağduriyetin sebebi yine mi cehape zihniyeti?

AKP şu an zalim değil haklsınız!

Selim Atalay
29.Mart.2014, 14:19
Orada ne dedikleri anlaşılamıyor sağlıklı yorum yapmak mümkün değil.CHP'li saldırıyor,çok çirkin bir şey.Ama sanki o bayanlar pısırıp susuyor gibi yazmışsın,aynı çirkinlikte cevap veriyorlar.Belki de tartışmayı onlar başlattı küfür falan ettiler cama vurmadan önce ? O videodan nasıl böyle bir çıkarım da bulunuyorsunuz anlamak mümkün değil.Sadece AKP'liler Müslüman değil mi ? Türkiye'nin geri kalan 20 milyonu dinsiz değil mi ?

Açıkcası dini sevmeyen diğer partililer olabilir buna lafım yok herkes düşüncesiyle ilgilenir olup biter. Türkiye gibi gelişmiş bir ülkede her türden insan bulabilirsiniz. Bu konuya biraz bakındım fakat açıkcası bu olayın başlangıcı ve sonrasını görmeden pek bir laf söylemek olmaz. Olay nasıl başladı bilinmiyor ve her kapalı kadın'da temiz olmuyor malesef buna açık kadınlarada söyleyebiliriz. İnsanın içi dışı bir olmadıkça anlamak epey zor oluyor.

omersal
29.Mart.2014, 14:22
Yahudi mi ? Açıkcası bu terimi ilk defa sizden duydum. AKP'li olmama rağmen karşıt görüşlü hiç bir insana böyle hakaret edildiğini görmedim, duymadım. Genellikle sosyal medya'da CHPli arkadaşlara laf söylenir oda karşılık oluyor. Kör zihniyet ile koyun atışması bunun bir parçası diyebilirim fakat öyle dine vurup yahudi diyen ile hiç karşılaşmadım zaten öyle diyen bir insanı görsem kesinlikle karşılık veririm. Tuttuğu parti neticesinde kimsenin öyle söylenemez.

Anladım , teşekkürler.

Redrum
29.Mart.2014, 14:25

Büyük savaş Gülenle görüldüğü için, Gülen için söyleniyor olabilir. Daha doğrusu Gülen'in yahudilere hizmet ettiği düşünüldüğü için, Akp karşıtlarına değil de bunlara yahudi diyorlardır diye düşünüyorum.

omersal
29.Mart.2014, 14:29
@omersal

Doğruya ortak olan yanlışa da ortaktır. Bunun bahanesi olmaz. Neden olayı sadece Bahçeliye bağladın bilmiyorum. Zira Mesut Yılmaz da sonraki dönemlerde yine meclise girmedi mi?

Önceki sayfalarda Muaviye'nin bir kıssası paylaşıldı. Türkiye'de durum aynen öyledir. Bir deveyi dişi veya erkek olarak ayırt edemeyen ama bir sözle, bu sözün doğruluğuna bakmadan kabul edebilecek binlerce insan.

O gün bu olayların sorumlularını sandıkta cezalandıran halk aradan zaman geçince o günlerin tüm sıkıntılarını unutup hiç bir acı yaşanmamış gibi olaylara bakıyorsa, neden bunca olaya rağmen Ak Partinin hala bu kadar çok desteklendiğini kavramak zor olmasa gerek. Gerçekler değil inanmak istediklerimizi görüyoruz sadece.

Son olarak ben hiç bir partiyi desteklemem. Çünkü benim dünya görüşümü destekleyen mevcut bir parti yok. Belki bir gün olur. Bu yüzden yorum yaparken lütfen karşınızdakini bir parti veya oluşuma yaftalamayın.

Girmedi :) Sadece bahçeli var o dönemden geriye kalan. Bahçeli'nin çoğunluğa uyması hataydı ama o koalisyonda en az hatası olan Bahçeli'ydi bence. Barajı geçebilecek başka milliyetçi parti olduğunu düşünmediğim için ben de oy veriyorum MHPye ki buna da şaşırman ilginç. Çünkü AKP karşıtı sağcıların oy verebileceği başka parti yok zaten.

AKPli ve MHPli olmadığını bildiğim için CHPli olarak gördüm , kbakma :)

Büyük savaş Gülenle görüldüğü için, Gülen için söyleniyor olabilir. Daha doğrusu Gülen'in yahudilere hizmet ettiği düşünüldüğü için, Akp karşıtlarına değil de bunlara yahudi diyorlardır diye düşünüyorum.

Mantıklı

Selim Atalay
29.Mart.2014, 14:31
Girmedi :) Sadece bahçeli var o dönemden geriye kalan. Bahçeli'nin çoğunluğa uyması hataydı ama o koalisyonda en az hatası olan Bahçeli'ydi bence. Barajı geçebilecek başka milliyetçi parti olduğunu düşünmediğim için ben de oy veriyorum MHPye ki buna da şaşırman ilginç. Çünkü AKP karşıtı sağcıların oy verebileceği başka parti yok zaten.

AKPli ve MHPli olmadığını bildiğmi için CHPli olarak gördüm , kbakma :)

Mantıklı

Saadet partisi solcu partisi mi :)

sakary Ali
29.Mart.2014, 14:38
edit, yanlış oldu.

ReaList
29.Mart.2014, 14:43
@omersal

İstediğin partiye dilediğin şekilde oy atabilirsin. Buna şaşırmam veya beni ilgilendirmez ancak o donemin doğrusu veya yanlışı ortada, ne taraftan bakarsan öyle görürsün. Mesut Yılmaz sonraki dönemlerde bağımsız olarak Milletvekilliği yaptı. O donemde etkin olan bir kaç isim de yine siyasette boy gösterdi. Alternatiflerin olmayışı da senin veya benim suçum değil. O kitlenin suçu. Yetersiz olduğunu bile bile 2. bir isim çıkarmamak.

omersal
29.Mart.2014, 14:45
Saadet partisi solcu partisi mi :)

Barajı geçemez saadet. Barajı geçebilecek AKP ve MHP dışında sağ parti yok ve AKP karşıtı olan insan barajı geçmeyen bir partiye oy atarsa bu pek te AKP karşıtlığı olmaz :)

@omersal

İstediğin partiye dilediğin şekilde oy atabilirsin. Buna şaşırmam veya beni ilgilendirmez ancak o donemin doğrusu veya yanlışı ortada, ne taraftan bakarsan öyle görürsün. Mesut Yılmaz sonraki dönemlerde bağımsız olarak Milletvekilliği yaptı. O donemde etkin olan bir kaç isim de yine siyasette boy gösterdi. Alternatiflerin olmayışı da senin veya benim suçum değil. O kitlenin suçu. Yetersiz olduğunu bile bile 2. bir isim çıkarmamak.

Tabi ki o kitlenin suçu , ben de yeni bir genel başkan isterim. Ben Bahçeli o oy oranını hak eder demiyorum ama şu ortamda çok ta ilginç değil diyorum. Dört dörtlük diyebileceğimiz bir genel başkan yok barajı geçen 3 parti arasından çünkü.

Sekopej
29.Mart.2014, 14:47
Dün kardeşim Esad oldu sana bir anda Esed, ee hani sandığa güveniyorduk, Suriye'de seçimler var ve bu adam kazanıyor, sen niye gidip adamın işlerine burnunu sokuyorsun, şimdi olası bir savaşta yitirilen bu vatan evlatlarının bedelini ödeyebilecek misin?

Cemaat konusu; Adamla senelerdir kol kolasın, şimdi çıkıyor bu zaten eskiden söyleydi, önceden böyleydi, geçmişte şunları yapmıştı, ee bu adam bunları yaptıysa neden iktidarın boyunca yanında tuttun, sana karşı olunca mı kötü oldu, asıl devleti bu adama teslim ettiğin için, tüm kritik yerlere bunun adamlarını yerleştirdiğin için, bu sorumluluğu alıp çekilmen lazımdı.

Bu devlet bu acziyete düştüyse, senin istihbaratının başındaki adam dinleniyorsa, Dışişleri bakanın dinleniyorsa bunun sorumlusu dinleyenler değildir. Kimin dinlediğinde değilim çünkü her ülke her ülkeyi dinliyor, Amerika'nın Merkel'i dinlediği çıkmıştı geçenlerde, seni sadece cemaat dinlemez, zaten böyle bir yeri de sadece cemaat dinleyemez, illa ki başka servislerin dahli vardır olaya. Durum buyken, senin istihbaratının başındaki adamın her konuşması, istisnasız her konuşması devlet sırrı niteliğindeyken, bu adamın dinlenebilir olmasını sağlayanlar hemen bedelini ödemelidir.

Vatan hainliği mevzusu bu olayların olduğunu halka açıklamak mı? Sen sanıyor musun bunlar yayınlandı da işte devlet sırlarımız ifşa oldu, youtube kapatalım da düşmanlar duymasın. Böyle komedi var mı ya, adam seni senelerdir dinliyor, deniyor ya olası ihtimaller için görüş bildiriyorlardı, senin olası her ihtimalini, bizim duyduğumuz duymadığımız her ihtimali yabancı servisler dinliyor zaten, senin işin dinletmemek, asıl gidip senin onları dinlemen, istihbarat budur, cemaat olsa da onlar seni dinleyecek olmasa da.

Adamlar zaten dinlemişler, bu kaydın Türkiye'de duyulmasını engellemek neden peki? Korktukları için. Düşünün bu kayıt çıkmamış ortaya, bu adamlara tapan insanların olduğu bir ortamdasınız, abi diyorsun bak ülkenin güvenliğinden sorumlu üst düzey yetkililer savaş çıkarmak için kendi ülkene bomba atmayı düşünüyorlar, askerine mermi atmayı düşünüyorlar, olur mu öyle şey, böyle şey düşünülür mü, yapmazlar, imkansız bu diyecek adamlar, şimdi bu konuşmaların olduğunu gördüğünde nasıl kıvıracak şaşırıyor.

Adam seni dinlemiş, kim bilsin neleri dinlemiş ve dinliyor da. Buna engel olamayanlar vatan hainidir asıl, senin görevin bunu engellemek, çünkü dinlemeler hiç bitmeyecek. Yasaklaman, halktan saklaman o konuşmaların dinlenmediğini ve yabancıların bilmediği ortaya çıkarmıyor. Hala çıkmışlar, dinleyen vatan hainidir diyorlar, yahu dinleyen zaten vatan haini, dinlerken de vatan hainiydi, yayınlarken de vatan haini, buna itiraz yok ama ayıp ya hala ne görevden alma var ne istifa var, dünyaya rezil olmuş durumdayız.

Savaş çıkartacak bahane bulması kolaymış, çıkarın savaşı, bu hale kim getirdi olayı peki? Bu ülke için gerekirse gider savaşırız, bunda bir sıkıntı yok ama Suriye olayını gazlayan, kendini dünya lideri sanan adamın yaptığı hataların bedelini, ben neden ödeyeyim. Meraklısı olanlar çıkıp cepheye savaşmaya gidecek mi? Çocuk oyuncağı değil bu, bilgisayar başında oturmaya benzemez.

Eğer savaş hali olursa, askere ilk çağrılacaklar durumundayım, sefer görev emrim var ve uymamanın cezası vatan hainliği. Şimdi ben Suriye'yle savaş çıksın diye kumpas kurup, ülkeye gelen şehitleri gerekçe gösterip savaşı başlatıp, kendi iktidarlarını sağlamlaştırmak isteyenlerin savaşına gitmeyi reddettiğim için vatan haini olacağım ha, yok öyle bir düzen, toplasın yarın kendine oy verenlerle çıksın gitsin savaşa, kendisi de başkumandan olsun, onun da en iyisini o bilir çünkü.

Devleti tüm dünyaya komik duruma düşürüp (istihbaratın başındaki adam dinleniyor ya, söylemesi bile komik - ki dinleyen o değilse ??? ) sonra da hala ülkeyi yönetmek için hangi yüzle oy istediklerini anlayamadığım, kuranla ayetle dalga geçenlere, mafya olup ona buna tehditler yapıp ana avrat sövenlere tepkisini göstermeyip hala yanında tutan adamın tek düşüncesi olabilir korku, biliyor ki dışladığı her gönderdiği isim çok şey biliyor olacak, hepsi bir tehdit kendisi için ve bu nedenle kuranla dalga geçen adamı kovamayıp, hala din üzerinden oy istemeye çalışıyor, bu nasıl bir çelişkidir.

Rehavi
29.Mart.2014, 15:00
Yahu sadece yazılanları okuma kararı aldım ama dayanamadım sonunda... Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil herkes suçlu benim gözümde ama şu ikisini asla anlamayacağım.

1- Mhpliler nasıl yıllarca nefret besledikleri, baş düşman gördükleri Chp ya da Bdp ye nasıl oy verebilecek... kendi tabanına bu kadar mı aykırılık olur...

2- Yıllarca cemaatin ülkü ocakları ve Mhp bizim kardeşimizdir dediği durumdan nasıl olup da Bdp ye destek verebilecek konuma gelir...

Kimse kalkıp hükümet şunu bunu yaptı demesin arkadaş, her dönem bir şeyler bize pompalanıyor, istediklerini gösteriyorlar, Türkiye ona göre yönleniyor. Hükümet haklıdır haksızdır oraya hiç girmiyorum...

Düzenleme: Yazım hatası

William Rookwood
29.Mart.2014, 15:03
Gerçek anlamda AKP'ye muhalefet olacak nitelikte bir parti yok. Başbakanın dediği gibi '' iktidarda biziz, muhalefette. '' sözü bu durumu açıklıyor. Çoğu kişi sırf AKP'yi iktidardan indirmek için istemeye istemeye diğer partilere oy veriyor. Keşke adam gibi bir parti çıksada gönlümüzden gele gele versek oyları.

omersal
29.Mart.2014, 15:22
Yahu sadece yazılanları okuma kararı aldım ama dayanamadım sonunda... Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil herkes suçlu benim gözümde ama şu ikisini asla anlamayacağım.

1- Mhpliler nasıl yıllarca nefret besledikleri, baş düşman gördükleri Chp ya da Bdp ye nasıl oy verebilecek... kendi tabanına bu kadar mı aykırılık olur...

2- Yıllarca cemaatin ülkü ocakları ve Mhp bizim kardeşimizdir dediği durumdan nasıl olup da Bdp ye destek verebilecek konuma gelir...

Kimse kalkıp hükümet şunu bunu yaptı demesin arkadaş, her dönem bir şeyler bize pompalanıyor, istediklerini gösteriyorlar, Türkiye ona göre yönleniyor. Hükümet haklıdır haksızdır oraya hiç girmiyorum...

Düzenleme: Yazım hatası

1- Hangi MHPli Bdpye oy veriyor arkadaşım ?! Yalan yanlış şeyler konuşma burda ! Milliyetçilerin Apo posterleri açılmasına izin verip milli bayramları yasaklayan AKP hükümetine karşı yerel seçimde zayıf olduğu yerlerde CHPyi desteklemesinin hangi noktasını garip buldun tam olarak ?

2- Cemaat ne zaman ülkü ocaklarıyle kardeş olmuş ? Cemaatin içinde bulunan biri çoğunun kürt olduğunu görür zaten. Kürtlerde nerede beleş oraya yerleş anlayışı olduğu için cemaatte kalıyor çoğu.

Rehavi
29.Mart.2014, 15:31
1- Hangi MHPli Bdpye oy veriyor arkadaşım ?! Yalan yanlış şeyler konuşma burda ! Milliyetçilerin Apo posterleri açılmasına izin verip milli bayramları yasaklayan AKP hükümetine karşı yerel seçimde zayıf olduğu yerlerde CHPyi desteklemesinin hangi noktasını garip buldun tam olarak ?

2- Cemaat ne zaman ülkü ocaklarıyle kardeş olmuş ? Cemaatin içinde bulunan biri çoğunun kürt olduğunu görür zaten. Kürtlerde nerede beleş oraya yerleş anlayışı olduğu için cemaatte kalıyor çoğu.

Üslubuna dikkat et.

Bunlar benim duyduğum değil birebir yaşadığım, bildiğim şeyler.

Ayrıca gerçek bir Chp li asla Mhp ye, oy vermez, tersi de geçerlidir. Herşeyiyle zıtlar birbirlerine, hala sana tuhaf gelmiyorsa yapacak bir şey yok.

omersal
29.Mart.2014, 15:39
Üslubuna dikkat et.

Bunlar benim duyduğum değil birebir yaşadığım, bildiğim şeyler.

Ayrıca gerçek bir Chp li asla Mhp ye, oy vermez, tersi de geçerlidir. Herşeyiyle zıtlar birbirlerine, hala sana tuhaf gelmiyorsa yapacak bir şey yok.

Bir MHPli asla BDPyi desteklemez , milliyetçi adam bölücüyü destekler mi ? O gördüğün bir iki kişi için genele hitap ederek MHPliler diyemezsin çünkü öyle kişiler zaten MHPli olamaz. Aponun serbest kalmaması için , terör örgütüyle masaya oturanlara karşı gayet te CHPye verir kardeşim. Milliyetçilik milletin için gerekirse davandan bile vazgeçmektir. Diğeri partizanlık , bağnazlıktır. BDP ve CHPnin yarıştığı yer olsaydı da yine verirdi CHPye. Özellikle Ankara'da Mansur Yavaş desteklenmeli çünkü adam ülkücü adam. Belediye başkanlığı için parti değiştirmek çok ağır bir şey değil , zaten hiç bir zaman da CHP adını ağzına almıyor , benim partim Ankara diyor. Bu yerel seçim ve de kritik bir süreç , partizanlık yapmaya gerek yok , genel seçimde herkes verir kendi partisine

SAİT71
29.Mart.2014, 15:42
Senin MHP'li BDP'ye oy atıyor diye gördüklerin MHP'li değildir. Sen önce milliyetçiliği, ülkücülüğü araştır bence.

Bir MHP'li ne BDP gibi kalleş bir partiye oy verir, ne de gidip sorun çözsün diye katillerler, teröristlerle iş birliği yapar. Onu anca milliyet duygusu olmayan, milliyetçiliği ayaklar altına alanlar yaparlar...

sarianet
29.Mart.2014, 15:48
Senin MHP'li BDP'ye oy atıyor diye gördüklerin MHP'li değildir. Sen önce milliyetçiliği, ülkücülüğü araştır bence.

Bir MHP'li ne BDP gibi kalleş bir partiye oy verir, ne de gidip sorun çözsün diye katillerler, teröristlerle iş birliği yapar. Onu anca milliyet duygusu olmayan, milliyetçiliği ayaklar altına alanlar yaparlar...

peki ne yapılmalı
silahlı mücadelede 30 yıldır 30 bin şehit verdik
devam edilip bi 30 bin daha mı verilsin
her şehit cenazesi geldiğinde Başbakanı suçluyorsunu eyvallah
adam şehit kanı dursun diye oy kaybetme pahasına çözüm üretiyor
e ona da kızıyorsunuz madem bi çözüm üretin ne yapılacak ikisini de beğenmiyorsunuz :)

SAİT71
29.Mart.2014, 15:52
peki ne yapılmalı
silahlı mücadelede 30 yıldır 30 bin şehit verdik
devam edilip bi 30 bin daha mı verilsin
her şehit cenazesi geldiğinde Başbakanı suçluyorsunu eyvallah
adam şehit kanı dursun diye oy kaybetme pahasına çözüm üretiyor
e ona da kızıyorsunuz madem bi çözüm üretin ne yapılacak ikisini de beğenmiyorsunuz :)

Yani çözüm PKK'ya rüşvet verilmesi, istedikleri karşılığında perde arkasında ateşkes yapılması. Bize böyle çözüm lazım değil. O sizin gibilerin sığındıkları, halkın gözünü boyamak için başvurdukları bir yöntem. Binlerce bebeğin, askerin katilini sen muhatap alıyor ve bunu destekliyorsan en büyük hainsin demektir. Lanet olsun böyle çözüme. 2000-2001'de nasıl hiç şehit verilmedi, APO ile görüşülerek mi. Bırakın bu bayat bahanemsi kelimeleri.

Terörle müzakere değil mücadele edilir...

Rehavi
29.Mart.2014, 15:53
@omersal
Özel mesaj attım.

Araştıracak bir şey yok, gayet iyi biliyorum neyin ne olduğunu. Olaya sadece büyükşehirlerden bakıyorsunuz. Doğu Güneydoğuda işler çok daha karışık...

sarianet
29.Mart.2014, 15:57
Yani çözüm PKK'ya rüşvet verilmesi, istedikleri karşılığında perde arkasında ateşkes yapılması. Bize böyle çözüm lazım değil. O sizin gibilerin sığındıkları, halkın gözünü boyamak için başvurdukları bir yöntem. Binlerce bebeğin, askerin katilini sen muhatap alıyor ve bunu destekliyorsan en büyük hainsin demektir. Lanet olsun böyle çözüme.

30 yıldır ezbere konuşuyorsunuz olan binlerce gencimize oluyor
yok vatan bölünüyormuş özerklik olacakmış sırf hava.

di canio
29.Mart.2014, 15:58
Terör örgütünün istediği çizgiye gelmek çözüm diye yutturulmaya çalışılsa da çözüm değil, teslimiyettir. Dilinizden düşürmüyorsunuz 1-2 gündür ama asıl vatana ihanet budur. Hiç mi içiniz sızlamıyor Apo posterlerini görünce? Hiç mi içiniz sızlamıyor Bayrağımızı açanlara insanlıktan çıkarak saldıran polisin Apo posteri açanlara ses çıkarmaması?

omersal
29.Mart.2014, 16:00

O binlerce gencimize AKP zamanında oldu olan , bak bakalım 99-02 arası kaç şehit olmuş ? Terörü bu şekilde herkes bitirirdi. Ki hadi hepsini geçtim madem bunu yapacaktı -katillerle masaya oturacaktı- bari ilk yıllarda yapsaydı da boşu boşuna bu kadar şehit vermeseydik. BDP mitinglerini dinle biraz da AKPnin bu yaptıklarına nasıl tepki veriyorlar gör , belki biraz olsun utanırsınız itlerle müzakere yaptığınıza.

sarianet
29.Mart.2014, 16:00
terörün ve örgütlerin iisteği ülkelerde kaos ortamının çıkmasıdır
ülkede barış ortamı varken terörün istediği oluyor denilemez

sarianet
29.Mart.2014, 16:02
O binlerce gencimize AKP zamanında oldu olan , bak bakalım 99-02 arası kaç şehit olmuş ? Terörü bu şekilde herkes bitirirdi. Ki hadi hepsini geçtim madem bunu yapacaktı -katillerle masaya oturacaktı- bari ilk yıllarda yapsaydı da boşu boşuna bu kadar şehit vermeseydik. BDP mitinglerini dinle biraz da AKPnin bu yaptıklarına nasıl tepki veriyorlar gör , belki biraz olsun utanırsınız itlerle müzakere yaptığınıza.

haklısın terör 2002de başladı
bu bir süreçtir terörü sadece pkk ile Türkiyenin mücadelesi olarak değerlendirirsen böyle yazman normal

di canio
29.Mart.2014, 16:04
Yolcu bırak demagoji yapmayı. PKK'nın kuruluş amacı, savunduğu ve istedikleri neler? Gelinen nokta ne? PKK'nın terörü istediklerini alana kadar. Adamlara istediklerini verdikten sonra neden terörü deevam ettirsin? Barış ortamı varken terörün istediği oluyor denemezmiş.

sarianet
29.Mart.2014, 16:07
Yolcu bırak demagoji yapmayı. PKK'nın kuruluş amacı, savunduğu ve istedikleri neler? Gelinen nokta ne? PKK'nın terörü istediklerini alana kadar. Adamlara istediklerini verdikten sonra neden terörü deevam ettirsin? Barış ortamı varken terörün istediği oluyor denemezmiş.

demagoji mi güzel kelimeymiş not ediyim tartışmalarda sıkıştığım yerde kullanırım :)

di canio
29.Mart.2014, 16:08
Kelimenin anlamı daha güzel. Pek alışık değilsiniz düşünmeye gördüğüm kadarıyla. O yüzden sadece güzelliğine takılma, anlamına da bak.

SAİT71
29.Mart.2014, 16:09

15 sene önce de gelecek hükümet Apo ile çözüm sürecinde masaya oturacak deseydi o zaman da sırf hava derdiniz, ancak geldiğimiz nokta da insanlar bunu bile savunur hale getirilmiş. Bir kaç yıla özerlik olunca da onu da savunursunuz başka şeylere "sırf hava" demeye başlarsınız...

Bence sırf hava demeden önce bir Doğu'da bulunun. Oranın ortamını görün. Halkıyla konuşun. Ben 2.5 - 3 ay kaldım durum, gidişatta bunu gösteriyor.

sarianet
29.Mart.2014, 16:16
sizin dediğiniz kadar basit olsa bu iş elebaşı yakalanmışken olay bitirilirdi
terör bi ülkenin altına konmuş bi dinamittir
ne zaman bi ülke yükselse yükselişini istemeyenler onu patlatır
99-2002 arası zaten ülke nerdeyse batıyordu
ülke ne zaman yükselişe geçti gene patlatmaya başladılar
şimdi terörün bitmesi konusunda insanlar büyük umut içersinde
şunu da gayet iyi biliyorum Erdoğanın yaptığını kendi desteklediğiniz kişiler yapsaydı bu sefer de siz destekleyecektiniz
artık şehit kanıyla siyaset yapma bitti umarı da böyle devam eder
bunları Doğuda 3 sene kalmış biri olarak yazıyorum oranın insanını da tabiatını da biliyorum
özerklik falan olsa en başta o insanlar istemeyecektir
ha özerklik istemeyen hiç mi yok elbette vardır ama orada yaşayanların yanında çok küçük bi azınlığı temsil eder

SAİT71
29.Mart.2014, 16:22
Bence yeterince doğudaki insanları tanıyamamışsınız :D

di canio
29.Mart.2014, 16:26
Adamlar meydanlarda bas bas bağırıyorlar önce özerklik sonra bağımsızlık diye gelmiş özerklik isteyen küçük bir azınlık diyorsun. Şu seçimlerden sonra o bölgede neler olacak göreceğiz. Uzak değil yani olacak dediğimiz şey.

Bu yazılanlar kaybolmaz buradan. İlerleyen günlerde bakarız neler olacağına. 1 Başbakan 2 RTE falan videolarındaki başbakanınız gibi davranmazsınız umarım.

sarianet
29.Mart.2014, 16:31
hadi bakalım görelim neler olacak :)

Aydin
29.Mart.2014, 16:32
Hala "analar artık ağlamıyor" geyiğinde misiniz?

Basit bir örnek verdim: Deprem oldu ve Van'a yardım yapamadı devlet. Neden?

Bu sorunun cevabından sonra bana "terör bitti artık, analar ağlamıyor" demek komik geliyor.

Bir de gelmiş buraya türbanlılara laf edenleri koyup "allah bunların iktidarından korusun" diyor. Tam başbakanınızın istediği gibisiniz. Adam yaptığı veya yapmadığı yolsuzlukların araştırılmasının önüne öyle geçti ki "çıksın aklansın" diyemiyorsunuz hiçbiriniz? Neden? Çünkü dinle alakalı iki çift laf etti mi dünyalar sizin oluyor.

Ben sizin korkunuzu biliyorum. bir zamanlar yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmeyen adamların milleti yalanla dolanla içeri tıktığını, yıllarca hapislerde çürüttüğünü, çocuklarının cenazesine bile gitmesine izin verilemdiğini biliyorum. O zamanlar başbakanınızın bu savcıların nasıl da arkasında olduğunu biliyorum. Ergenekonun avukatı olan başbakanınız hani.

Şimdi ise aynı savcılar ona karşı bir iddianame hazırlarken, hop yerleri değişti. yolcu da buraya gelmiş "iddia makamı suçu ispatlamak zorundadır." e senin başbakanın adamları bitlis'e sürdü. yerine getirdikleri mi devam ettirecek soruşturmayı?

Yaptığınız şey kötü bir şey. Normalde bu tür şeylere bile karşı olmalıydık ama körlüğünüz o kadar arttı ki olay artık particilikten çıktı. İnsan olmaya geldi. Ve bir zamanlar nefretinizi besleyenlerin yaptığı gibi şimdi de siz bizim nefretimizi besliyorsunuz.

Del Piero, merak etme. O korktuğun kişiler, kendilerinden olmayanları yakmazlar. Ama senin başbakanın o yakanları savunanların avukatlarını hemen yanına çekti.

Sonra da bana "bunların zihniyeti böyle" diyorsun :)

Del Piero_10
29.Mart.2014, 16:34
Ülkede yangını çıkaran bu kafa. Şimdi de itfaiyeciyi dövmeye kalkıyor. Kemalist-Türkçü ideolojinin yanlış politikaları sayesinde bugün bu ülkede terörün varlığından söz ediyoruz.

Dini baskıla, yerine milliyetçilik pompalamaya kalk, al sana dini dokusu ile bilinen bölgede milyonlarca destekçi toplayan komünist-kürtçü terör örgütü. Allah biliyor, bu işten 30 yılda kim zarar gördüyse bunun vebali bu yangını çıkaranların boynundadır, öyle veya böyle söndürmeye çalışanların değil.

Aydin
29.Mart.2014, 16:38
Yangını çıkaranlar melekmiş de haberimiz yokmuş.

Kendini aklamayı bile beceremeyen bir dünya lideriniz var. Nette şöyle bir geyik dolaşıyor: "sesi kısılınca milli bayramlara katılamayan, başı sıkıştığı için sesi kısık olsa bile mitinge devam ediyor."

Çok samimi adam bu başbakan ya.

TeNaciOUS MidFieLdeR
29.Mart.2014, 16:40
ohooo, hocam senle bosuna konusuyoruz. sen daha bu ulkenin varligindan rahatsizsin. burasi turkiye, kurucusu da ataturk. tabi ki ataturk ilkeleri ve turk milliyetciligi uzerine politika yurutulur. belli ki bundan rahatsizsin. osmanliya donelim, hilafeti kuralim. hersey duzelir senin mantiginla. acik acik soyle de kurtulalim bence.

sarianet
29.Mart.2014, 16:41
Hala "analar artık ağlamıyor" geyiğinde misiniz?

Basit bir örnek verdim: Deprem oldu ve Van'a yardım yapamadı devlet. Neden?

Bu sorunun cevabından sonra bana "terör bitti artık, analar ağlamıyor" demek komik geliyor.

Bir de gelmiş buraya türbanlılara laf edenleri koyup "allah bunların iktidarından korusun" diyor. Tam başbakanınızın istediği gibisiniz. Adam yaptığı veya yapmadığı yolsuzlukların araştırılmasının önüne öyle geçti ki "çıksın aklansın" diyemiyorsunuz hiçbiriniz? Neden? Çünkü dinle alakalı iki çift laf etti mi dünyalar sizin oluyor.

Ben sizin korkunuzu biliyorum. bir zamanlar yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmeyen adamların milleti yalanla dolanla içeri tıktığını, yıllarca hapislerde çürüttüğünü, çocuklarının cenazesine bile gitmesine izin verilemdiğini biliyorum. O zamanlar başbakanınızın bu savcıların nasıl da arkasında olduğunu biliyorum. Ergenekonun avukatı olan başbakanınız hani.

Şimdi ise aynı savcılar ona karşı bir iddianame hazırlarken, hop yerleri değişti. yolcu da buraya gelmiş "iddia makamı suçu ispatlamak zorundadır." e senin başbakanın adamları bitlis'e sürdü. yerine getirdikleri mi devam ettirecek soruşturmayı?

Yaptığınız şey kötü bir şey. Normalde bu tür şeylere bile karşı olmalıydık ama körlüğünüz o kadar arttı ki olay artık particilikten çıktı. İnsan olmaya geldi. Ve bir zamanlar nefretinizi besleyenlerin yaptığı gibi şimdi de siz bizim nefretimizi besliyorsunuz.

Del Piero, merak etme. O korktuğun kişiler, kendilerinden olmayanları yakmazlar. Ama senin başbakanın o yakanları savunanların avukatlarını hemen yanına çekti.

Sonra da bana "bunların zihniyeti böyle" diyorsun :)

Hadi ya gerçekten yapmadı mı Aynı devlette mi yaşıyoruz :)

Chp kendilerinden olmayana saygı gösterirmiş :D

seni iyi kandırmışlar :)

28 şubatta sırf cuma namazından sonra milletin selameti için dua edenler gece 3 te evlerinden alınıp yarı çıplak soyundurulup elektriğe verildiler şimdi bir sürü kişi bu yüzden kanser tedavisi görüyor

bu millet CHP'yi tek başına getirmeş bu ülkeye bunu da yazın

Aydin
29.Mart.2014, 16:48
Hadi ya gerçekten yapmadı mı Aynı devlette mi yaşıyoruz :)

Chp kendilerinden olmayana saygı gösterirmiş :D

seni iyi kandırmışlar :)

28 şubatta sırf cuma namazından sonra milletin selameti için dua edenler gece 3 te evlerinden alınıp yarı çıplak soyundurulup elektriğe verildiler şimdi bir sürü kişi bu yüzden kanser tedavisi görüyor

bu millet CHP'yi tek başına getirmeş bu ülkeye bunu da yazın

chp de değişti yolcu. Yalan söylemesiyle meşhur başbakanına inanıyorsun, buna da inanmayı denesene :)

kandırılma konusunda şu an verilebilecek en iyi örnek sizsiniz. ayrıca beni, savunduğum şeyleri yanlış anlamamanı umuyorum. ben insanlıktan yanayım. yanlışa yanlış diyebiliyorum. 28 şubat süreci için "bu doğrudur" diye ağzımdan bir şey çıktığını gördün mü? Sen şimdi bana "o zaman niye chp'ye oy vereceksin" diyeceksin belki. 28 şubat sürecinde chp'nin adı geçiyor muydu? chp 40 senedir yok piyasada ama "cehape zihniyeti" diye diye beyninizi bir güzel yıkadı başbakanınız. o chp zihniyeti 50 sene önceki zihniyetti. başbakanınızın önünüze pişirip pişirip koyduğu laflarla geliyorsunuz buraya.

biri insan yakanları yumuşak göstermeye çalışır, diğeri kendini aklamayı bile beceremeyen bir başbakanı savunur.

Diyorum işte, bu iş particiliği geçti. Önce insan olmak önemli. Vicdan önemli. Çok şey mi istiyoruz ya?

Aydin
29.Mart.2014, 16:50
ohooo, hocam senle bosuna konusuyoruz. sen daha bu ulkenin varligindan rahatsizsin. burasi turkiye, kurucusu da ataturk. tabi ki ataturk ilkeleri ve turk milliyetciligi uzerine politika yurutulur. belli ki bundan rahatsizsin. osmanliya donelim, hilafeti kuralim. hersey duzelir senin mantiginla. acik acik soyle de kurtulalim bence.

Bunu yeni mi anladın? Bu arkadaşa komunizm, alevi vs. dedin mi film kopuyor. O yüzden olabildiğince sınırlı tutmanız gerekiyor.

jevox06
29.Mart.2014, 16:51
Başbakan ve bu yolsuzluk iddialarını(!) savunan AKP'li arkadaşlar şu adamın hayatını incelesin

Suat Hayri Ürgüplü

incelesin, okusun ve vicdanlarında şimdiki olaylarla karşılaştırsın ve öyle gitsin oy atmaya.

ReaList
29.Mart.2014, 16:58

Güzel bir noktaya değindin ama ... noktadan sonrası boş kalmış ben doldurayım. Evet Terörle müzakere edilmez mücadele edilir ama bu silahlı mücadele olmamalı. Ne insanları öldürerek çözüme kavurşunuz ne de onların istedikleri şekilde hareket ederek.

Erdoğan bilerek veya bilmeyerek Cemaat'e açtığı savaş Türkiye'nin yararınadır. Neden mi? Çünkü devletin tüm organlarına sızmış, istediği gibi herkesi dinleyebilen, her taşın altında mutlaka bulunan ve kendi çıkarları doğrultusunda devleti parmağında oynatabilecek konuma gelen bir oluşum tehlikeydi, tehlikelidir, tehlikeli olacaktır. Bu yüzden bu savaş bitmeden ve Cemaat'in etkisi kırılmadan Erdoğan'ın koltuğundan ayrılmasını istemem. Çünkü başka bir iktidar gelirse bu mücadele yarım kalır ve Devletin içindeki bu tehlike varlığına devam eder. Umarım Erdoğan devleti önce bunlardan sonra kendinden temizler. İyisiyle kötüsüyle 10 seneyi aşkındır devletin başında, yeter artık.

Peki Cemaat ne oldu da birden kıvılcım halini aldı? Tabi ki dersaneler. Çünkü bu dersaneler cemaat için hem para hem de insan kaynağıydı. Oluşumun temel direğiydi. Eğer bir şeyi yok etmeyi göze alıyorsanız ana damara basmalısınız. Şuan hükümet ana damara bastı.

İşte bu noktada aynı performansı Terör konusunda da bekliyorum. Kapanmadan önce Youtube'ta teslim olan PKK üyesi bir çok insanın açıklamalarının videosu var. Ortak nokta neydi? İşsizlik, Eğitimsizlik ve Geçim zorluğu. Hangi akıllı insan kendini bile bile ölümün eline atar?

Devlet eğer PKK'yı bitirmek istiyorsa İnsan kaynağını kesmeli. Doğu'ya Güneydoğu'ya yatırımı, eğitimi sağlamalı ve insanların geçimini rahatça sağlayabileceği iş sahaları oluşturmalı. İnsanların eğitimini rahatça görebileceği, kendilerini geçindirebilecek iş imkanlarını bulabileceği bir Coğrafya ile karşı karşıya kaldığında çaresizlik ortadan kalkar. Ama sen oradaki insanını çaresizliğe terkedersen o insan da çaresizce ölüme göz kırpar. Tabi bunlar derin ve üzerinde durulması gereken geniş konular ama özde anlatmaya çalıştığım gibi ne insanları öldürerek sorun çözülür ne de terörü besleyerek. Önce kaynağı bul, sonra yok et. Yılanın başını ez ki kuyruk uzamasın.

sarianet
29.Mart.2014, 16:58
İddialarla birisini suçlayacaksak. Kılıçtaroğlunun aziz kocaoğlunun ki 300 küsür yılla yargılanıyo sarıgülün yolsuzluk iddialarını da gündeme getirin
İstanbulda ankarada hatayda kendi partisinden aday bulamayıp o kadar karaladığı kişi ya da partilerden adam alan chp tutarsızlık desi veriyor

Tatava yapma gülgeç :D

SAİT71
29.Mart.2014, 16:59
Başbakan ve bu yolsuzluk iddialarını(!) savunan AKP'li arkadaşlar şu adamın hayatını incelesin

Suat Hayri Ürgüplü

incelesin, okusun ve vicdanlarında şimdiki olaylarla karşılaştırsın ve öyle gitsin oy atmaya.

“Eğer bir gün duyarsanız ki Tayyip Erdoğan çok zengin olmuş, bilin ki haram yemiştir.”
R.Tayyip Erdoğan...

Güzel bir noktaya değindin ama ... noktadan sonrası boş kalmış ben doldurayım. Evet Terörle müzakere edilmez mücadele edilir ama bu silahlı mücadele olmamalı. Ne insanları öldürerek çözüme kavurşunuz ne de onların istedikleri şekilde hareket ederek.

Erdoğan bilerek veya bilmeyerek Cemaat'e açtığı savaş Türkiye'nin yararınadır. Neden mi? Çünkü devletin tüm organlarına sızmış, istediği gibi herkesi dinleyebilen, her taşın altında mutlaka bulunan ve kendi çıkarları doğrultusunda devleti parmağında oynatabilecek konuma gelen bir oluşum tehlikeydi, tehlikelidir, tehlikeli olacaktır. Bu yüzden bu savaş bitmeden ve Cemaat'in etkisi kırılmadan Erdoğan'ın koltuğundan ayrılmasını istemem. Çünkü başka bir iktidar gelirse bu mücadele yarım kalır ve Devletin içindeki bu tehlike varlığına devam eder. Umarım Erdoğan devleti önce bunlardan sonra kendinden temizler. İyisiyle kötüsüyle 10 seneyi aşkındır devletin başında, yeter artık.

Peki Cemaat ne oldu da birden kıvılcım halini aldı? Tabi ki dersaneler. Çünkü bu dersaneler cemaat için hem para hem de insan kaynağıydı. Oluşumun temel direğiydi. Eğer bir şeyi yok etmeyi göze alıyorsanız ana damara basmalısınız. Şuan hükümet ana damara bastı.

İşte bu noktada aynı performansı Terör konusunda da bekliyorum. Kapanmadan önce Youtube'ta bir çok teslim olan PKK üyesi insanların açıklamaları var. Ortak nokta neydi? İşsizlik, Eğitimsizlik ve Geçim zorluğu. Hangi akıllı insan kendini bile bile ölümün eline atar?

Devlet eğer PKK'yı bitirmek istiyorsa İnsan kaynağını kesmeli. Doğu'ya Güneydoğu'ya yatırımın, eğitimin ve insanların geçimini rahatça sağlayabileceği iş sahaları oluşturmalı. İnsanların eğitimini rahatça görebileceği, kendilerini geçindirebilecek iş imkanlarını bulabileceği bir Coğrafya ile karşı karşıya kaldığında çaresizlik ortadan kalkar. Ama sen oradaki insanını çaresizliğe terkedersen o insan da çaresizce ölüme göz kırpar. Tabi bunlar derin ve üzerinde durulması gereken geniş konular ama özde anlatmaya çalıştığım gibi ne insanları öldürerek sorun çözülür ne de terörü besleyerek. Önce kaynağı bul, sonra yok et. Yılanın başını ez ki kuyruk uzamasın.

Yahu öyle bir mesaj ki sanki TSK durduk yere her gün birilerini öldürüyor :D Kusura bakmayın ama TSK yıllardır bu ülkenin sınırlarını tehdit eden, bu ülkede eylemler yapıp asker, sivil katledenlere sıkıyor. Silah yerine kırmızı güllerle mi gidelim yahut bugünkü gibi elebaşları ile masaya oturup anlaşma mı yapalım.

Doğu'ya yatırım yapılamayışının en büyük sebebi yine doğuda yaşayan halktır. Bir çoğu örgüte bir fiil üye ya da sempatizan. Ama lafa geldi mi bizi 2. sınıf vatandaş yerine koyuyorlar, hizmet yok demeyi biliyorlar. Ben TC vatandaşı değilim zorla kimlik taşıyorum diyeniyle bile tartıştım Varto'da...

LadroN
29.Mart.2014, 17:01
İddialarla birisini suçlayacaksak. Kılıçtaroğlunun aziz kocaoğlunun ki 300 küsür yılla yargılanıyo sarıgülün yolsuzluk iddialarını da gündeme getirin
İstanbulda ankarada hatayda kendi partisinden aday bulamayıp o kadar karaladığı kişi ya da partilerden adam alan chp tutarsızlık desi veriyor

Abi sen hala burada misin?:D

Yahu link verdim önceki sayfada el insaf okumadin mi?

Hakikaten bazi insanlara ulasamiyorsun bunu anladim.

LifeYourself
29.Mart.2014, 17:05
“Eğer bir gün duyarsanız ki Tayyip Erdoğan çok zengin olmuş, bilin ki haram yemiştir.”
R.Tayyip Erdoğan...

Ahaha adam sözlerinin arkasında işte daha ne :zuhaha Zengin olursam haram yerim diyor yiyor.Kapatırım diyor kapatıyor.
Biz dün dündür bugün bugündür diyenide gördük :zuhaha

Şaka bir yana birbirinizi üzmeye gerek yok.Yarın sandık başında hepiniz oyunuzu verin işte.Türkiyede oy kullanmaya üşenen milyonlarca insan oy kullansa tek başlılıktan kurtulurduk sanırım:icon_cool:

attirson
29.Mart.2014, 17:06

Sarıgül'ü karalayan sadece Deniz Baykal'dır.Deniz Baykal'da zamanında Ecevit'e de laf atıyordu o adam iktidar icin herkesi karalar.Chp ne zaman Mansur Yavas'ı veya ülkücüleri karalamıs ? Mansur Yavas 50 kere benim isim siyaset degil hizmet dedi sağ-sol diye birşey kalmadı artık dedi.Buna adam çalmak denmez herkese hitap etmek denir.Napsın Akp gibi sadece %50 icin mi aday cıkarsınlar daha mı iyi ? Bu yüzden Türkiye'nin birlestirici gücü sloganı kullanılıyor.Her düsünce tarzından adaylar var dogru olanda bu.Allah'a şükür bir tane dogru düzgün parti var herkese hitap edebilen.

sarianet
29.Mart.2014, 17:11
Zaman chpnin herkese hitap ettiği tatavasını da gösterdi ya sadece gülüyorum
Yarınki seçimlerde oy dağılımından göreceğiz kim herkese hitab ediyor :)

attirson
29.Mart.2014, 17:15
Zaman chpnin herkese hitap ettiği tatavasını da gösterdi ya sadece gülüyorum
Yarınki seçimlerde oy dağılımından göreceğiz kim herkese hitab ediyor :)

Yahu anca konusuyorsun ben sana birşeyler sunarak düsüncemi anlatıyorum sen sadece konusuyorsun.Gericilik başa bela işte sen Chp'nin 60 sene önce yaptıgına ne bakıyorsun günümüze bakacaksın günümüze ne ayrıstırıcılıgını gördün Chp'nin yakın zamanda ? Yarın Akp %50 alsa herkese hitap etmis mi olacak her seferinde olayı sacma sapan sandıga baglıyorsun.Kendi agzıyla adamlar benim yüzde ellim sizin yüzde elliniz diyor bu partimi Türkiye'yi bütünlestirecek.

omersal
29.Mart.2014, 17:27
Yahu anca konusuyorsun ben sana birşeyler sunarak düsüncemi anlatıyorum sen sadece konusuyorsun.Gericilik başa bela işte sen Chp'nin 60 sene önce yaptıgına ne bakıyorsun günümüze bakacaksın günümüze ne ayrıstırıcılıgını gördün Chp'nin yakın zamanda ? Yarın Akp %50 alsa herkese hitap etmis mi olacak her seferinde olayı sacma sapan sandıga baglıyorsun.Kendi agzıyla adamlar benim yüzde ellim sizin yüzde elliniz diyor bu partimi Türkiye'yi bütünlestirecek.

Abi hepsi öyle ki zaten , neyini savunsunlar hırsızlığını mı ? :) Mansur CHPden koyuyo o zaman oy vermeyelim diyen zihniyete de karşıyım ben , adamın 2 kelimesini bilmezler anca laga luga yaparlar. Keşke belediye başkanı seçimlerinde adayları partiler çıkarmasaydı , işte o zaman Türkiye daha gelişmiş olabilirdi. En azından Melih Gökçek gibi rezil bir adamla Mansur Yavaş gibi birini kıyaslamazdık. Umarım Mansur Yavaş kazanır da böyle bir yeteneği harcamayız.

Selim Atalay
29.Mart.2014, 17:28
CHP ve MHP değişti diyorsunuz fakat başındakiler hala aynı mantık ile yola devam ediyor. AKP'ye oy verenlere kör diyorsunuz fakat kendinize hiç bakmıyorsunuz epey ilginç geldi.

Aydin
29.Mart.2014, 17:29

Başbakanın laflarıyla beyni yıkanmış bir kesime söylüyorsun. CHP'nin ve MHP'nin başındakiler aynı vs. diyorsunuz ama CHP'nin en son iktidarı 1970'lerde olmuş.

Hayır diyorum ya işte, başbakanınız "ben değiştim" dediğinde "ok" ama diğerleri ılımlı hareketlerde bulunduğunda "no".

sarianet
29.Mart.2014, 17:31
Seçimler var tabi her kitleye hitab eder görünecekler çünkü başka türlü oy alamayacaklarını biliyolar
Şimdi dine saygılıyız diyolar ama daha 1 yıl önce seçmeli dersleri AYMye götürdüler
Unuttuk mu sanıyolar unutmadık unutmayacaz da

Aydin
CHP ve MHP değişti diyorsunuz fakat başındakiler hala aynı mantık ile yola devam ediyor. AKP'ye oy verenlere kör diyorsunuz fakat kendinize hiç bakmıyorsunuz epey ilginç geldi.

1970'teki chp ile 2014'teki chp arasında örnek verir misin?

Ayrıca ben değişip, değişmediklerini iddia etmiyorum. Başbakanınızın mantığıyla size söylüyorum bazı şeyleri.

Selim Atalay
Başbakanın laflarıyla beyni yıkanmış bir kesime söylüyorsun. CHP'nin ve MHP'nin başındakiler aynı vs. diyorsunuz ama CHP'nin en son iktidarı 1970'lerde olmuş.

Hayır diyorum ya işte, başbakanınız "ben değiştim" dediğinde "ok" ama diğerleri ılımlı hareketlerde bulunduğunda "no".

Bana kalırsa sizin sorununuz bu abi işte size karşı ters gelen birşey olursa veya kesim olunca hemen ayrıştırıp " Koyun " ismini veriyorsunuz. Çoğu CHP sayfalarına bir bakmanı öneririm adam gibi bahseden varsa eyvallah ayn hatayı AKP'lilerde yapıyor yapmıyor demiyorum fakat CHP'nin tarihi gibi kendisi pek kara yani siz kendinize bakmadan karşınızdaki eleştirmeye kalkıyorsunuz oda pek komik geliyor.

Aydin
29.Mart.2014, 17:34
Bana kalırsa sizin sorununuz bu abi işte size karşı ters gelen birşey olursa veya kesim olunca hemen ayrıştırıp " Koyun " ismini veriyorsunuz. Çoğu CHP sayfalarına bir bakmanı öneririm adam gibi bahseden varsa eyvallah ayn hatayı AKP'lilerde yapıyor yapmıyor demiyorum fakat CHP'nin tarihi gibi kendisi pek kara yani siz kendinize bakmadan karşınızdaki eleştirmeye kalkıyorsunuz oda pek komik geliyor.

Benim derdim şu: Yanlışa yanlış diyebilmeli insan.

Burada başbakanın laflarını bize copy paste yapan birçok kişi var. Başbakanın doğru söylediği şeyler de olabilir ama yanlışları yüzlerine vurulduğu zaman olayları bambaşka yerlere çekiyorlar ki bu da başbakanın yegane taktiğidir.

Bu yüzden millet bu kişilere "başbakan gibi konuşuyorsunuz" diyor.

Ayrıştırma meselesine hiç girmeyelim. Bunu yapan hükümetin başındaki adam olduktan sonra bana gelip "milleti ayrıştırıyorsunuz" demeye hakkın yok.

Selim Atalay
1970'teki chp ile 2014'teki chp arasında örnek verir misin?

Ayrıca ben değişip, değişmediklerini iddia etmiyorum. Başbakanınızın mantığıyla size söylüyorum bazı şeyleri.

CHP ( Cumhuriyet HALK Partisi ) şuana kadar olumlu birşey yaptığını pek göremedim açıkcası eğer varsa beni bu konuda aydınlatır mısın ? CHP dediğin size göre hep iyi hareket eden ve ne derse kabul görülen bir parti sonuçta Atatürk'ün kurduğu bir parti olduğu için o günlerden beri doğrucu parti olarak gözüksede pek öyle değil. Başbakana hırsız diyorsunuz iyi hoş söyleyin ama sizinki nasıl bir başkan ? Geçmişinde çalışkan ve iyi birisi miydi ? Sarıgül diyorsunuz oda aynı yerden çıkma hatta Baykal tarafından YOLSUZLUK ile kovulan birisini şuan baş tacı yapıyorsunuz. Yani AKP'yi eleştirmeden önce bi partinize bakıp kendinizi eleştirmenizi tercih ederim.

William Rookwood
Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığını yaptığı bir CHP'nin, Atatürk ile aynı cümlede geçmesi bile hakarettir.

omersal
29.Mart.2014, 17:35

CHP'nin Baykal CHPsi ile bir olmadığı aşikar. MHPnin de çizgisi değişmedi açıkçası sadece milliyetçi kimliğimizden dolayı AKPyi desteklemiyoruz her zaman olduğu gibi. Biz AKPye oy verenlere değil o adamı her şeyiyle savunanlara kör diyoruz. Yani insan der tamam şunu yapıyo ama şu nedenden dolayı Tayyip'i destekliyorum eyvallah derim. Ama o montaj , palalılar CHPli , ayakkabı kutuları imam hatipe yardım , yok TCyi kaldırmadı onu uyduruyorlar derseniz kör demeyelim de napalım ? Ben sana soruyorum işte Gökçek'in Mansur Yavaş'ta olmayan iyi bir özelliğini söyle bana. Bir insan Ankara'da neden Gökçek'e oy verir. Bu körlük değil mi ? Yerel seçim bu yahu

Aydin
29.Mart.2014, 17:35
Kaldı ki siyasi görüşü ne olursa olsun, -del piero hariç- burada tartıştığım herkesle ben reelde arkadaşlık edebilirim. onlar benimle etmeyebilir ama ben onlarla arkadaşlık konusunda hiç olumsuz düşünmedim.

yolcu ile qanqi bile olabilirim reelde. veya diğer akp sempatizanları ile. ben ayrıştırmam asla.

Aydin
29.Mart.2014, 17:38
CHP ( Cumhuriyet HALK Partisi ) şuana kadar olumlu birşey yaptığını pek göremedim açıkcası eğer varsa beni bu konuda aydınlatır mısın ? CHP dediğin size göre hep iyi hareket eden ve ne derse kabul görülen bir parti sonuçta Atatürk'ün kurduğu bir parti olduğu için o günlerden beri doğrucu parti olarak gözüksede pek öyle değil. Başbakana hırsız diyorsunuz iyi hoş söyleyin ama sizinki nasıl bir başkan ? Geçmişinde çalışkan ve iyi birisi miydi ? Sarıgül diyorsunuz oda aynı yerden çıkma hatta Baykal tarafından YOLSUZLUK ile kovulan birisini şuan baş tacı yapıyorsunuz. Yani AKP'yi eleştirmeden önce bi partinize bakıp kendinizi eleştirmenizi tercih ederim.

Uzun uzadıya anlatmayacağım. Sarıgül'ün yolsuzluk dolayısıyla kovulduğunu biliyorsun ama bu iddialardan aklandığını bilmiyorsun sonuçta.

Diğer konuları ise araştır lütfen.

William Rookwood
29.Mart.2014, 17:39
AKP dini, MHP milliyetçilik duygusunu, CHP ise Atatürkçülük görüşünü makyajı altına aldıkları için insanların duygularıyla oynuyorlar. Sonra diyorsunuz bu insanlar neden körü körüne savunuyor bu partileri diye. Tamamen duygu hırsızlığı başka bir şey değil. CHP en son 1970'li yıllarda iktidar olmuş olabilir fakat o günden bugüne başında olan insanların hepsinin aynı halt olduğunu nasıl göremiyorsunuz? Deniz Baykal gitti, ondan daha beter bir zat olan Kılıçdaroğlu geldi. MHP'ye hiç girmiyorum. Adam ayda yılda bir çıkıp iki laf ediyor, tüm Türkiye'ye rezil oluyor. Böyle bir adamın başbakan olduğunu bile düşünemiyorum, hergün konuşssa hergün bir vukuatı çıkar. :)

attirson
29.Mart.2014, 17:40
Seçimler var tabi her kitleye hitab eder görünecekler çünkü başka türlü oy alamayacaklarını biliyolar
Şimdi dine saygılıyız diyolar ama daha 1 yıl önce seçmeli dersleri AYMye götürdüler
Unuttuk mu sanıyolar unutmadık unutmayacaz da

Ee ne olmus ? Her kitleye hitap ediyor işte sen her kitle diyince sadece dindar olarak mı algılıyorsun ateist olanda var demi bu ülkede.Din degisen bir konudur tabii ki secmeli olmalı.

attirson
29.Mart.2014, 17:42
AKP dini, MHP milliyetçilik duygusunu, CHP ise Atatürkçülük görüşünü makyajı altına aldıkları için insanların duygularıyla oynuyorlar. Sonra diyorsunuz bu insanlar neden körü körüne savunuyor bu partileri diye. Tamamen duygu hırsızlığı başka bir şey değil. CHP en son 1970'li yıllarda iktidar olmuş olabilir fakat o günden bugüne başında olan insanların hepsinin aynı halt olduğunu nasıl göremiyorsunuz? Deniz Baykal gitti, ondan daha beter bir zat olan Kılıçdaroğlu geldi. MHP'ye hiç girmiyorum. Adam ayda yılda bir çıkıp iki laf ediyor, tüm Türkiye'ye rezil oluyor. Böyle bir adamın başbakan olduğunu bile düşünemiyorum, hergün konuşssa hergün bir vukuatı çıkar. :)

Şu lafı söyleyen gerçekten çarpılır.20 sene Chp'nin basında kalıp Kayseri'nin ötesine gecememis Chp'ye tarihinin en kötü günlerini yasatmıs biri nasıl Kılıcdaroglu'ndan iyi oluyor ? Baykal zamanında Chp bir dönem meclise giremedi yahu.Kılıcdaroglu'nu baslarda sevmiyordum ama son 1 senedir gayette seviyorum.Baykal gibi göstermelik çarşaflıları parti üyesi yapıp din sömürmeye calısmıyor samimiyetine kesinlikle inanıyorum.

sarianet
29.Mart.2014, 17:44
Attîrson sanırım yazdığımı tam anlamadın :)

LadroN
29.Mart.2014, 17:44
CHP'nin neden 4+4+4'ü iptal istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğünü yazacaktım ama sonradan vazgeçtim.Nasıl olsa bir beş sayfa sonra CHP din düşmanı 4+4+4'ü Anayasa Mahkemesi'ne götürdü yazacaklar.

Artık bu konunun altında siyaset konuşulmasından ötürü seçim tahminimi de yazayım:

AKP %39
CHP %30
MHP %19
BDP %7
Diğer %5

Ankara,İstanbul,İzmir üçlüsünden ikisini kazanan seçimin galibidir benim gözümde.Umarım hilesiz bir seçim olur.

Selim Atalay
29.Mart.2014, 17:45
@omersal

Öncelikle körüne körüne partiyi savunanları hiç bir zaman anlamam ve anlamayacağımda! Ne akplisi ne chplisi nede mhplisi niye savunuyor niye konuşuyor bilemem fakat böyle durumlarda onlara ben " KÖR ZİHNİYET " diye hitap ediyorum ve ayrıştırıyorum ve bunu kabul ediyorum.

Ankara için söylediğin şahısı bende destekliyorum. AKP'liyim diye önü açık olan birine hayır diyemem. Açıkcası bu konu yüzünden arkadaşlar ile tartıştığım oldu. Melih Gökçeği sevmiyorum açık ve net! Bu yüzden seçimde onun kazabileceğini söylemek ahmaklık olur. Mahsun Yavaş MHP ile girdiği seçimde iyi bir kitlesi olduğunu gösterdi şimdide CHP kitlesini alarak sağlam bir yere geleceğini ve başkan olacağını düşünüyorum. Yani adamın hakkında kötü bir düşüncem yok :)

Bunun dışında M.Sarıgül'e dolandırıcı demedim sadece partiden o yüzden kovulmuş ve bunun illa ki sebebleri vardır siyaset işine girilmez ve bu tür olaylar beni ilgilendirmez. Bilmiyorum diye birşey yok yani karşınızdaki neyi bilip bilmediği size pek düşmüyor açıkcası illa ki birşey biliyor ki söylüyordur bunu bir düşünmek gerek!

Bunun dışında burada parti kavgalarına girip birbirimizi kırmamak için sakin kalmayı seçtim fakat yorumlar git gide ağırlaşıyor ve müdahele edilmiyor. Oyun forumundan çıkıp siyaset forumuna döndük. Son günlerde oyundan çok siyaset aa pardon RTE konuşur olduk! Buna bir son verilmeli ve bu işte sayın KURUCULARIMIZA kalıyor.

William Rookwood
29.Mart.2014, 17:46
Şu lafı söyleyen gerçekten çarpılır.20 sene Chp'nin basında kalıp Kayseri'nin ötesine gecememis Chp'ye tarihinin en kötü günlerini yasatmıs biri nasıl Kılıcdaroglu'ndan iyi oluyor ? Baykal zamanında Chp bir dönem meclise giremedi yahu.Kılıcdaroglu'nu baslarda sevmiyordum ama son 1 senedir gayette seviyorum.Baykal gibi göstermelik çarşaflıları parti üyesi yapıp din sömürmeye calısmıyor samimiyetine kesinlikle inanıyorum.

Ülke olarak bir insanı ya körü körüne savunuyoruz yada körü körüne suçluyoruz. Samimiyetine inanman onun iyi biri olduğu anlamına gelmez. Ne icraatı ve ne samimiyeti varmışta çarpılacağız? Bütün gün mahallede kadınları gibi mitinglerde laf dalaşından başka bir halt yaptığını görmedim Kılıçdaroğlu'nun. Ne samimiyeti, ne icraatı varmış? Bütün yaptığı iş başbakanla laf dalaşa girmekse eğer, başbakanla laf dalaşına girdiği için samimi bulmuş olabilirsin.

di canio
29.Mart.2014, 17:46

Şu kısma takıldım ben. Belki senin dediğin gibi olur bu kişiler başa gelirse ama şu anki başbakanın her söylemi ayrı bir vukuat değil mi? Üzerinden henüz 1 sene bile geçmedi, "evde zor tuttuğumuz %50 var" diyerek alenen iç savaş tehdidi savuran ve eyleme dökmek için devlet imkanlarıyla her türlü tahriği yapan bir başbakana karşı şu saydıkların çok korkutucu gelmiyor bana.

attirson
29.Mart.2014, 17:52
Ülke olarak bir insanı ya körü körüne savunuyoruz yada körü körüne suçluyoruz. Samimiyetine inanman onun iyi biri olduğu anlamına gelmez. Ne icraatı ve ne samimiyeti varmışta çarpılacağız? Bütün gün mahallede kadınları gibi mitinglerde laf dalaşından başka bir halt yaptığını görmedim Kılıçdaroğlu'nun. Ne samimiyeti, ne icraatı varmış? Bütün yaptığı iş başbakanla laf dalaşa girmekse eğer, başbakanla laf dalaşına girdiği için samimi bulmuş olabilirsin.

Ne gibi bir icraat yapabilir sence başa gecmeden ? Bir öneri sun ''aa harbiden'' diyelim.Samimiyetine sadece ben inanmıyorum %18den 25e cıkarması halkın samimiyetine inandıgını gösteriyorki bu secim büyük ihtimalle 30ları görecek.Basbakan her mitinginde ''bunlar adam degil bunlar namussuz'' derse tabii ki cevap verecek.Ayrıca sanırım haberin yok ama cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzlugu yapıldı bunları meydanlarda dile getirmeyip ne yapacak ?

William Rookwood
29.Mart.2014, 17:53
Şu kısma takıldım ben. Belki senin dediğin gibi olur bu kişiler başa gelirse ama şu anki başbakanın her söylemi ayrı bir vukuat değil mi? Üzerinden henüz 1 sene bile geçmedi, "evde zor tuttuğumuz %50 var" diyerek alenen iç savaş tehdidi savuran ve eyleme dökmek için devlet imkanlarıyla her türlü tahriği yapan bir başbakana karşı şu saydıkların çok korkutucu gelmiyor bana.

Yazdıklarımı okuduysanız siyasi görüşümü de az çok anlamışsınız demektir. Ben partileri yada kişileri körü körüne savunmam ve onların yanlısı olmam hiçbir zaman. Başbakan hakkında burada birçok mesaj yazıldı, aynılarını yazmanın bir anlamı olmadığı için AKP ve başbakana karşı bir şey yazmadım. Zaten hepimiz biliyoruz onunda yaptıklarını. Fakat benim burada demek istediğim denize düşen yılana sarılır misali sarılınan yılanı da körü körüne savunmayın lütfen, aynı şekilde körü körüne suçlamayın.

Başbakan milyonlarca kişinin yararına dokunacak icraatlar yaptı mı? Yaptı. Devraldığı ülkeden bugüne kadar gelişme kaydetti mi? Evet. Peki bunları yaparken milyonlarca kişiyi madur etti mi? Etti. Halen geçerli olan yasalarla insanlar madur duruma düşebiliyor mu? Evet.

Artısı da eksisi de olan bir insanı ne tamamen suçlayabiliriz ne de tamamen koruyabiliriz. Bunların bir tanesini yapan bir kişi duygusal hareket eder. Ben dinime, milliyetime, Atatürk'e ve özgürlüğüme düşkünüm fakat hiçbir kuruluşu da sırf bu düşüncelerimden ötürü desteklemem. Benim için önemli olan şey herkesin ve ülkenin yararına yapılan işlerdir.

omersal
29.Mart.2014, 17:57
@Selim Atalay

Görüşünü böyle savunanlar oldukça kimsenin bir şey diyeceğini sanmıyorum. Ama Melih Gökçek'e %40 civarı oy veriyorlar ki oy oranı da bu bağnaz kesimin en çok hangi partide olduğunu gösteriyor bence. Bu sadece AKP için geçerli değil ama o dikkat çekiyor , annemle de bağnaz olduğu için aynı partiden olmamıza rağmen tartışıyorum sürekli.

Selim Atalay
29.Mart.2014, 18:00
@Selim Atalay

Görüşünü böyle savunanlar oldukça kimsenin bir şey diyeceğini sanmıyorum. Ama Melih Gökçek'e %40 civarı oy veriyorlar ki oy oranı da bu bağnaz kesimin en çok hangi partide olduğunu gösteriyor bence. Bu sadece AKP için geçerli değil ama o dikkat çekiyor , annemle de bağnaz olduğu için aynı partiden olmamıza rağmen tartışıyorum sürekli.

Melih Gökçek için söyleyeceğimi söyledim ve ben partiyi destekliyorum diye her adayı destekleyeceğim diye birşey yok. Kendimin sevdiği adamları desteklerim diğerlerini seven var ise destekler. Kısa ve net

William Rookwood
29.Mart.2014, 18:05
Ne gibi bir icraat yapabilir sence başa gecmeden ? Bir öneri sun ''aa harbiden'' diyelim.Samimiyetine sadece ben inanmıyorum %18den 25e cıkarması halkın samimiyetine inandıgını gösteriyorki bu secim büyük ihtimalle 30ları görecek.Basbakan her mitinginde ''bunlar adam degil bunlar namussuz'' derse tabii ki cevap verecek.Ayrıca sanırım haberin yok ama cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzlugu yapıldı bunları meydanlarda dile getirmeyip ne yapacak ?

Büyük olanın başını ezmeye çalışmak bana göre icraat değildir. Başa geldiği zaman zaten o bahsettiğim icraatları yapma fırsatı bulacak. Bir genel başkan ülkenin sorunlarını derinlemesine anlatır. Hangi yasaların kötü ve hangi yasalarla vatandaşı maduriyetten çıkaracağı ile ilgili çözümleyici nitelikte söylemlerde bulunur. Zaten gerçek anlamda mitinglerin amacı bu değil midir?

Şimdi Sarıgül reklamlarda çıkıp '' Öğrencilere ve öğretmenlere ulaşım ücretsiz olacak '' diyor. Memurlar çıkıp bizde istiyoruz dese ne olacak? Zaten iflasa sürüklenen İETT'i daha da iflas ettirecek bir eylem. Hadi öğrencileri anlıyoruz da öğretmenler neden? Bunlar süsleme vaatlerden başka bir şey değil. Bunu başbakan da yaptı ve halen de yapıyor. Çoğu kesimin gözünü boyayacağı icraatlarla şuan da iktidarda. Acaba geldiği yıldan bugüne kadar eğitimde neleri değiştirmiş? Reklamlarda şuraya lise, şuraya okul yaptırdık diyip duruyorlar. Ben 24 yaşıma geldim ve iktidar olduğu süre zarfında eğitimde zerre kadar gelişme görmedim. Şimdi cemaatle araları açıldığı için dershaneleri kapatarak, kötü olan bir eğitim düzenini dahada kötüye çekiyor.

Sonuç olarak kimsenin samimiyetine inanmıyorum. Bir gün çıkıpta bu dediklerimi yapan ve ülkenin gerçekten altını çizerek söylüyorum gerçekten yararına dokunacak işleri anlatan ve çözümleyici niteliklikte vaatler veren bir insan çıkarsa onun samimiyetine inanabilirim.

Son olarak herkesin siyasi görüşüne ve savunduğu fikirlere sonsuz saygı duyuyorum. Zaten bu tür platformlarda siyasetin yasak olmasının sebebi birbirimizin inandıklarına karşı saygı duymamazından dolayıdır.

attirson
29.Mart.2014, 18:09
Büyük olanın başını ezmeye çalışmak bana göre icraat değildir. Başa geldiği zaman zaten o bahsettiğim icraatları yapma fırsatı bulacak. Bir genel başkan ülkenin sorunlarını derinlemesine anlatır. Hangi yasaların kötü ve hangi yasalarla vatandaşı maduriyetten çıkaracağı ile ilgili çözümleyici nitelikte söylemlerde bulunur. Zaten gerçek anlamda mitinglerin amacı bu değil midir?

Dedigin dogru ancak şuan Türkiye'de bunu uygulamak imkansıza yakın.Baksana burdaki yazılarda bile görüyoruz adam mitingde proje anlatsa ''amaan Cehape mi bunu yapacak'' diye bakıyor insanlar.Önce basbakanın pisliklerini döküp ona tapılmamasını saglamaya calısıyor Chp'de Mhp'de.Cünkü insanlar projeye filan bakmıyor biz bunu görüyoruz 12 senedir kabadayı gibi cıkacak ona buna sallayacak böyle yapan oy kazanıyor Türkiye'de.

di canio
29.Mart.2014, 18:10
Ben burada AKP'yi savunan 1-2 kişi dışında körü körüne savunan ya da eleştiren kişi göremedim açıkçası. Yanlışlarını yazıyoruz. Yanlışlarının ne kadar kritik ve sonunda büyük sorunlara yol açacağını yazıyoruz. Eleştirimizi ve tepkimizi gösteriyoruz. Bu körü körüne suçlamak değil. Eleştirdiğimiz kişinin söyledikleri, yaptıkları ortada. Nerede bir körlük var? Ama burada defalarca cevap verilen şeyleri tekrar tekrar yazan o 1-2 kişiye karşı ise söylediklerin haklısın. Yararına yaptığı işler nedir diye soruyorum kendime; yaptıkları yol, TOKİ binası dışında bir şey göremiyorum ben. Olumsuzluklar ise bunlardan daha önemli. Toplumu ayrıştırıcı, terör örgütünden yol haritası alma, öğretmenlikle alakası olmayan işsiz mezunları köle gibi çalıştırıp okula aldıkları 5-6 yaşındaki çocuklar öğretmenlik yaptırmak, gittiği her yerde kendisine ve yönetimine tepki gösterenleri polise dövdürtmek bazısını ise öldürtmek, kendisini ve yönetimine sıkıntı verebileceğini düşündüğü kişilere karşı muazzam ve bağımsız işlediğini söylediği yargı kendi yandaşlarına dokununca kırk takla atmak, vs. vs. Daha çok var da kafam da parmaklarım da yoruldu. Sen muhtemelen olumlu şeyleri yazarak cevap vereceksin. Hükümetin görevi hizmet ise onları da yapsın artık. Bugüne kadar yapılmadı, o yaptı. O yüzden helal olsun diyebilirsiniz belki ama ben görevini yapmayanlara yazıklar olsun demeyi tercih ediyorum. Benim derdim AKP'nin ya da Tayyip Erdoğan'ın silinip gitmesi değil, hukuken mümkün olduğunca kalsınlar demokratik bir ortam içinde. Ama yaptıkları hukuksuzluklar görülsün, herhangi bir aykırı sese, kendisinden farklı düşünene tahammül edemeyip vatan haini olarak yaftalayan baskıcı yönetimine dikkat edilsindir isteğim.

William Rookwood
29.Mart.2014, 18:12
Dedigin dogru ancak şuan Türkiye'de bunu uygulamak imkansıza yakın.Baksana burdaki yazılarda bile görüyoruz adam mitingde proje anlatsa ''amaan Cehape mi bunu yapacak'' diye bakıyor insanlar.Önce basbakanın pisliklerini döküp ona tapılmamasını saglamaya calısıyor Chp'de Mhp'de.Cünkü insanlar projeye filan bakmıyor biz bunu görüyoruz 12 senedir kabadayı gibi cıkacak ona buna sallayacak böyle yapan oy kazanıyor Türkiye'de.

Kimsenin ne yapacağını bilemeyiz. Öyle diyen bir insan dediğim gibi körü körüne savunmaktan başka bir şey yapmıyor. Mesela ben siyasetçileri en çok o gece yapılan programlara katıldıklarında dinlemeyi seviyorum. O zaman sorulan ciddi sorulara ciddi cevaplar veriliyor. Zaten hepimiz bu ülkenin, kendimizin ve insanların geleceğinin emin ellerde olmasını istediğimiz için tartışıyoruz. Milyonlarca vatandaş asgari ücretle geçinmeye çalışıyor. Komik olan şeyde üç kuruş asgari ücretle geçinen insanların bu partiyi ve başındaki kişiyi ölümüne savunmalarıdır. :)

William Rookwood
29.Mart.2014, 18:20
Ben burada AKP'yi savunan 1-2 kişi dışında körü körüne savunan ya da eleştiren kişi göremedim açıkçası. Yanlışlarını yazıyoruz. Yanlışlarının ne kadar kritik ve sonunda büyük sorunlara yol açacağını yazıyoruz. Eleştirimizi ve tepkimizi gösteriyoruz. Bu körü körüne suçlamak değil. Eleştirdiğimiz kişinin söyledikleri, yaptıkları ortada. Nerede bir körlük var? Ama burada defalarca cevap verilen şeyleri tekrar tekrar yazan o 1-2 kişiye karşı ise söylediklerin haklısın. Yararına yaptığı işler nedir diye soruyorum kendime; yaptıkları yol, TOKİ binası dışında bir şey göremiyorum ben. Olumsuzluklar ise bunlardan daha önemli. Toplumu ayrıştırıcı, terör örgütünden yol haritası alma, öğretmenlikle alakası olmayan işsiz mezunları köle gibi çalıştırıp okula aldıkları 5-6 yaşındaki çocuklar öğretmenlik yaptırmak, gittiği her yerde kendisine ve yönetimine tepki gösterenleri polise dövdürtmek bazısını ise öldürtmek, kendisini ve yönetimine sıkıntı verebileceğini düşündüğü kişilere karşı muazzam ve bağımsız işlediğini söylediği yargı kendi yandaşlarına dokununca kırk takla atmak, vs. vs. Daha çok var da kafam da parmaklarım da yoruldu. Sen muhtemelen olumlu şeyleri yazarak cevap vereceksin. Hükümetin görevi hizmet ise onları da yapsın artık. Bugüne kadar yapılmadı, o yaptı. O yüzden helal olsun diyebilirsiniz belki ama ben görevini yapmayanlara yazıklar olsun demeyi tercih ediyorum. Benim derdim AKP'nin ya da Tayyip Erdoğan'ın silinip gitmesi değil, hukuken mümkün olduğunca kalsınlar demokratik bir ortam içinde. Ama yaptıkları hukuksuzluklar görülsün, herhangi bir aykırı sese, kendisinden farklı düşünene tahammül edemeyip vatan haini olarak yaftalayan baskıcı yönetimine dikkat edilsindir isteğim.

Hemen hemen aynı görüşteyiz. Sosyal medyada başbakanın ve partisinin yolsuzluğa karıştığına yönelik bu kadar kanıt olmasına rağmen hukuken hiç bir şey yapılmaması ayrı bir muamma. Bu kadar suçlamayı milyonlarca insan biliyor ve çeşitli platformlarda konuşuluyor. O konuşlan platformlar kapatılıyor, bu delil niteliğinde olan kaynaklar hiçe sayılıyor. Hukuk tarafından insanların bir şekilde ağzı kapanıyor ve başbakanı ne pahasına olsun arkasında duruyorlar. Milyonlarca insanın isyanı da bu yüzden zaten.

LifeYourself
29.Mart.2014, 18:21
Zaten sorun tek başlılık.Başbakan kadar sesi çıkan 2 adam olsa CHP ve MHP'nin başında.Oyların hepsi birbirine yakın olsa bak bakalım birbirlerine bir şey çaldırıyorlar mı :zuhaha
Ne kadar laf etsekte kusura bakmayın ama karizmatik bir lider RTE.Okumuş kesimden de birçok oy veren insan var.Diğerlerinde ben bunu göremedim hiçbir zaman.Keşke karşısına onun kadar etkili liderler çıksada en baştada dediğim gibi birbirlerini ezmek için güzel icraatlar yapsalar :)

di canio
29.Mart.2014, 18:31
Zaten sorun tek başlılık.Başbakan kadar sesi çıkan 2 adam olsa CHP ve MHP'nin başında.Oyların hepsi birbirine yakın olsa bak bakalım birbirlerine bir şey çaldırıyorlar mı :zuhaha
Ne kadar laf etsekte kusura bakmayın ama karizmatik bir lider RTE.Okumuş kesimden de birçok oy veren insan var.Diğerlerinde ben bunu göremedim hiçbir zaman.Keşke karşısına onun kadar etkili liderler çıksada en baştada dediğim gibi birbirlerini ezmek için güzel icraatlar yapsalar :)

Van'dan sonra karizma kaldığını sanmıyorum :)

omersal
29.Mart.2014, 18:40

Zaten karizmatik olduğu için ve de muhalefet güçsüz olduğu için bu kadar oy alıyor :) Tayyip çok yetenekli bir başkan aslında ama iyi niyetli ve adaletli değil maalesef.

Artı olarak sana ekleyeceğim başörtü yasağını kaldırması ve harçları kaldırmasını da ekleyeyim. Eksilerine ise ekleme yapmayayım say say bitmez. En basitinden 24 kanalı seçim yasaklarını delerek AKP mitingini yayınladı bugün , dün de cumada AKP mitingi yapılmış resmen. Bunun gibi bir çok konuda başkasına yasak olan şeyin kendilerine serbest olmasına katlanamıyorum. Bu resmen adaletsizlik. Dediğin gibi artıları da eksileri de var ama eksileri çok çok büyük eksiler. Başbakan'ın tek olayı yol yapmak olmamalı.

E.Cartman
29.Mart.2014, 18:45

O ses olayını saymazsak katılıyorum sana. RTE gerçekten lider vasıflı bir adam. Zaten bu kadar yüksek oy almasının nedenlerinden biri de bu. "Başka lider adam mı var kardeşim, bu kılıbıklar mı yönetecek ülkeyi" diyip AKP'ye oy veren bir çok kişi tanıyorum.

Bu arada ben Mansur Yavaş'ın açıkladığı rakamlardan sonra herhangi bir belediyenin ve belediye şirketlerinin batmaya yakın olacağını pek düşünmüyorum açıkcası. Sırf bilboardlardan yıllık 210 milyon TL kazanıyorsa Ankara belediyesi diğer gelirlerini düşünemiyorum :D Günlerdir aklımda valla bu para :zuhaha

SAİT71
29.Mart.2014, 19:25

RTE'nin en büyük avantajı konuşma kabiliyeti zaten. Bugün RTE gitse AKP mükemmel bir şekilde düşüşe geçer. AKP'nin ömrünün çok uzun olduğunu bu yüzden düşünmüyorum. Türkiye'de Tayyip seviyesinde konuşabilen bir kaç kişi var muhalefette onlarda başta değil.

Yılmaz Özdil: Ulusal güvenlik
29 Mart 2014

Cami bombalayacaklar yalanıyla orduyu hapse sokmak, ulusal güvenlik sorunu değil…
Türbe bombalandı yalanıyla orduyu savaşa sokarken yakalanmak, ulusal güvenlik sorunu öyle mi?
*
Boş lav silahıyla genelkurmay başkanını terörist diye hapse tıkmak, ulusal güvenlik sorunu değil…
Teröristlere iki bin tır dolusu silah gönderdiğinin ortaya çıkması, ulusal güvenlik sorunu öyle mi?
*
Suriye’den füze atılmasın diye kendi topraklarımıza Amerikalının Alman’ın Hollandalının patriotlarını yerleştirmek, bunların komutasını Yunan’a vermek, ulusal güvenlik sorunu değil…
Suriye’den kendi elimizle kendi topraklarımıza füze attırmayı planlarken enselenmek, ulusal güvenlik sorunu öyle mi?
*
Yabancılara şakır şakır toprak satılması için kanun çıkarmak, mayın temizleme ayağıyla Suriye sınırını boydan boya el âleme vermeye kalkışmak, iki milyon Suriyeliyi topraklarımıza sokmak, ulusal güvenlik sorunu değil…
İki tane Suriyelinin Suriye’deki toprağımıza girmesi, ulusal güvenlik sorunu öyle mi?
*
Güya devlet sırrı toplantısından, spiker gibi naklen yayın yapılması; sağır sultan bile duyarken, senin ruhunun bile duymaması, ulusal güvenlik sorunu değil…
Bu kepazeliğin kendi milletimiz tarafından duyulması, ulusal güvenlik sorunu öyle mi?
*
İranlının maşası bakan evlatlarını koruyacaksınız…
Vatan evlatlarını İran’ın maşasına karşı ateşe atacaksınız, öyle mi?
*
Dışişlerinin “1” numarası, mit’in “1” numarası, genelkurmayın “2” numarasıyla, koskoca devleti “112” acil servislik hale getirdiniz…
Ulusal güvenlik sorununun bizatihi kendisisiniz birader.

Hürriyet

di canio
29.Mart.2014, 20:11
Del Piero CHP mitinginden çıkanların başörtülü kadınları rahatsız etmeleriyle ilgili haber üzerine genelleme yapıp başbakanının söylemiyle "CeHaPe zihniyeti" demişti ya; az önce bir haber çıktı, AKP Kartal mitinginden çıkan AKP'liler (kaç kişi olduklarını bilmiyorum) seçim çalışması yapan TKP'lilere saldırmış ve 1 kişi bıçaklanmış. Olayın nasıl başladığı ve geliştiğini henüz bilmediğimden benim bir suçlamam olamaz iki tarafa da şu aşamada. Ama kendi tarafında olmayanı bertaraf edenler kendileri genellediler zaten zihniyetlerini. Ben yine de genelleme yapıp "AKP zihniyeti" demek istemiyorum.

ReaList
29.Mart.2014, 20:43
Türkiye'de Tayyip seviyesinde konuşabilen bir kaç kişi var muhalefette onlarda başta değil.

Ehm ehm. Sesim de hitabetim de oldukça kuvvetlidir. Zaten Öğretmenlik okurken tüm Profesör hocalarım kesinlikle Öğretmenlik yapmamamı kuvvetli hitabetim ile siyasete atılmamı tembihlediler; Lakin siyasetle uğraşmayı sevmem. Olur da fikir değiştirirsem bakarız : )

Ralph
29.Mart.2014, 20:45
Konuşma akıcı olacak aga :)

Misal bizim Fikret Orman başbakan olsa yemin ediyorum terkederdim ülkeyi. Iııııııııııııııııımmmmmmmmmmhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh eeeeeeeeööööhhhhhhhhh falan nasıl bi ara mırıltıdır o öyle be başkan

omersal
29.Mart.2014, 21:05
http://www.rturk.com.tr

Twitter'ın türk versiyonu :)

E.Cartman
29.Mart.2014, 21:58
Ehm ehm. Sesim de hitabetim de oldukça kuvvetlidir. Zaten Öğretmenlik okurken tüm Profesör hocalarım kesinlikle Öğretmenlik yapmamamı kuvvetli hitabetim ile siyasete atılmamı tembihlediler; Lakin siyasetle uğraşmayı sevmem. Olur da fikir değiştirirsem bakarız : )

Başkan yardımcılığı olur, danışmanlık olur, AB Bakanlığı bile olur herhangi bir göreve talibim ben, aklında bulunsun :D

SAİT71
29.Mart.2014, 22:07
http://www.rturk.com.tr

Twitter'ın türk versiyonu :)

Düşünce güzel olmuşta uygulama da zayıf kalmışlar. Site baya yavaş. :)

goosfraba
30.Mart.2014, 00:08
akp'nin köy ve beldelerde para dağıttığına dair iddialar var.

omersal
30.Mart.2014, 00:42
akp'nin köy ve beldelerde para dağıttığına dair iddialar var.

Hatay'ın dörtyol ilçesinde 300 bin dağıtacak diyor fuatavni abimiz.

BaGa TaRKaN
30.Mart.2014, 01:21
Sağolsun O Haktan Bende Yararlandım :) İlk Defa Bir Seçimde Para Kazandım :D Sandıkta Onun Karşılığını Verir miyim Allah Bilir.

Ne Kaldı Şurda Seçimin Bitmesine Yarın Bu Saatlerde Sonuçlar Belli Olur Fazla Kafanızı Yormayın Bas Geçin :D

mwaru
30.Mart.2014, 01:31
Yarın saat kaça kadar oy kullanabiliriz ? büyük ihtimal baya geç uyanıcam

SAİT71
30.Mart.2014, 01:38

OY KULLANMA SAATLERİ

YSK'dan yapılan açıklamada, saat 07.00 - 16.00 saatleri arasında; Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüshane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis 08.00 - 17.00 saatleri arasında ise; Yukarıda adları yazılı illerin dışında kalan diğer illerde oy kullanılabileceği belirtildi.

Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı bunları saydıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek.

BaGa TaRKaN
30.Mart.2014, 01:38

İzmir'de mi Oy Kullanacaksın ? Eğer Öyleyse Akşam Saat 5'e Kadar Oy Kullanabilirsin.

Doğu İlleri (32 İl) Sabah 7'de Başlayıp Akşam 4'e Kadar Oy Verme İşlemi Devam Edecek. Batıdaki 49 İl'de Sabah 8'de Başlayıp Akşam 5'e Kadar Oylarını Kullanabilecektir.

Sonuçlar ise; Seçim Yasağının Akşam 9'da Kalkmasıyla Beraber Anlık Ayrıntılarıyla Beraber Duyurulacak Daha Doğrusu Duyurulmaya Başlanacak

E.Cartman
30.Mart.2014, 01:41
Sağolsun O Haktan Bende Yararlandım :) İlk Defa Bir Seçimde Para Kazandım :D Sandıkta Onun Karşılığını Verir miyim Allah Bilir.

Ne Kaldı Şurda Seçimin Bitmesine Yarın Bu Saatlerde Sonuçlar Belli Olur Fazla Kafanızı Yormayın Bas Geçin :D

Seçim sana yaradı valla dede, yine düştün 4 ayağının üstüne :zuhaha

europeanconquer
30.Mart.2014, 01:50
Keşke bana da denk gelseydi :n: Hem oy da kullanamıyorum :n:

mwaru
30.Mart.2014, 02:19
@BaGa TaRKaN @SAİT71
Evet İzmir'de kullanacağım. çok teşekkürler bilgiler için

Kaka Leite
30.Mart.2014, 03:04
Firefox kullanıyorum da bu Youtube'a nasıl girerim?

Milan maçının özetine bakıcam bakamıyorum sinir oldum.:icon_smile:

Nedvedmania
30.Mart.2014, 03:14
Google a milan (rakibinin adı) highlights yaz, bak.

Konu iyice saçma hale geldi. Her konuyu konuşuyoruz :n:

anil luque
30.Mart.2014, 03:17
Bıkmadınız yıllar öncesinin olaylarını temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp milletin önüne koymaktan. Bıkmadınız ötekileştirmekten , genellemekten ve bu genellemelerle milletin hakkına girmekten.

Ama madem o kadar meraklısınız biz de sizin gibi oynayalım..

Hani diyorsunuz ya "CeHaPe" değişmez. Bu ülkede başörtülüye o oldu bu oldu yine gelirlerse yine olacak hede hödö.

Başbakan değiştim , değişerek geliştim deyince oluyor ya , bir sıkıntı yok ya hani.

Ben de diyorum ki başbakan çok değil bundan bi 15-20 sene önce demokrasi hakkında ne diyordu "demokrasi bizim için asla amaç olamaz, sadece araç olur." Bu adam her kesime hitap edecek öyle mi ? Yersen.

Başbakan diyordu ya "egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bu yalan. Egemenlik kayıtsız şartsız Allah'ındır". Hani ortam müsait olsa bir şey diyeceğim de neyse. Bu sözün böyle dünyevi veya uhrevi her neyse genel bir kapsamda söylenmediği , amacın devlet yönetimindeki fikri belirtmek olduğu o kadar açık olduğu halde milletin zayıf noktasından girip de şak şak toplama adına bu kadar aciz bir düzeltme , bu kadar aciz bir tespit yapılmaz. (YAPTI)

Sarıgül'ün yolsuzluk davası falan filan o konuda da yine başbakanın izinden gidip işkembeden sallamalar görüyorum. Ben desteklediğim partiden aday olan birinin " aklandığı halde (dur yolcu gülme) " adının böyle olaylarda vakti zamanında geçmiş olmasından ötürü rahatsızlık duyabiliyorken , hakkındaki iddialar hakkında yapabildiği tek savunma "bunlar montaaajjj" diye çığırmak olan , fezlekeler okunduğu sırada mecliste bir Allah'ın kulunu bile bulundurmayan , çıkıp iddiaları (eğer yalansa) çatır çatır çürütüp 3 olan oyunu 5 yapamayan adamdan, adamlardan zerre kadar rahatsızlık duyulmaması son derece endişe verici.

Yahu Tayyip yarın bir gün insafa gelse de (iddialar doğruysa) "evet ben bu haltı maalesef yedim" dese "adam ortamı yumuşatmak için suçu üstleniyor bravo sana be" diyecek bir kitle oluşuyor ki , son nokta.

Eğer cidden bu adamın hiç bir koşulda hata yapamayacağına inanan varsa -ki var gibi duruyor bunca şeyin açıklaması bence o kapıya çıkar ufaktan- çıkıp söylesin herkes rahatlasın.

Ama ben size bir şey söyleyeyim mi herkes hata yapar arkadaşlar beşer şaşar diye bir söz var. Bu adam da yapar hem de kralını yapar. Yanlışa yanlış demek bu kadar zor olmasın. Lütfen.

omersal
30.Mart.2014, 10:08
Numan Kurtulmuş HAS Parti'yi kurduğunda siyasetimizin gelişeceğini düşünüyordum.Ne yazık ki onlar da kendi kendilerini fesh ettiler:(

Seçim barajı kalkmadıktan sonra yeni kurulan hiç bir parti iş yapmaz. Geçen genel seçimlerde sırf barajın altında diye HEPARa oy vermeyen bir çok arkadaşım var.

byKpln
30.Mart.2014, 10:34

Numan Kurtulmuş HAS Parti'yi kurduğunda siyasetimizin gelişeceğini düşünüyordum.Ne yazık ki onlar da kendi kendilerini fesh ettiler:(

SAİT71
30.Mart.2014, 10:38
Firefox kullanıyorum da bu Youtube'a nasıl girerim?

Milan maçının özetine bakıcam bakamıyorum sinir oldum.:icon_smile:

195.46.39.39
195.46.39.40

DNS'leri ile her türlü yasaklı siteye erişilebilir. Bende bunu kullanıyorum :)

Aydin
30.Mart.2014, 11:59
Umarım ülke için hayırlısı olur. akp yine çoğunluk olacak, orası kesin gibi duruyor ama inşallah başbakan çıkıp da "millet bizi akladı" demez. Bari bu konuda bizi yanıltısın ve kendini aklamanın peşine düşsün.

attirson
30.Mart.2014, 12:02
Siz nasıl Youtube'a giremiyorsunuz anlamadım ben telefondan filanda giriyorum vpn filan kullanmadan.

ReaList
30.Mart.2014, 14:20
Umarım ülke için hayırlısı olur. akp yine çoğunluk olacak, orası kesin gibi duruyor ama inşallah başbakan çıkıp da "millet bizi akladı" demez. Bari bu konuda bizi yanıltısın ve kendini aklamanın peşine düşsün.
Eğer genelde oy oranı %40 altına düşerse bunu diyeceğini sanmıyorum. Umarım düşer. Çünkü aldığı oy oranına göre doğruyu veya yanlışı idrak eden biri için bundan daha iyi bir cevap olmayacaktır. Ama seçimlerden yüksek bir oran çıkması durumunda İrade yine onun düşüncesinde her şeyi örtecektir.

Aydin
30.Mart.2014, 14:25
Şimdilik bu konuyu kapatıyorum.

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?p=2629146#post2629146

Seçim muhabbetlerine şuradan devam ederiz.

Nedvedmania
02.Nisan.2014, 19:39
Twitter açılıyor

Anayasa Mahkemesi Twitter engellenmesinin kaldırılmasına karar verdi.

AYM: Başvurucuların hakları ihlal edildi. Gereğinin yapılması için karar TİB ve Bakanlığa gönderildi.

BASIN KONSEYİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Basın Konseyi, twitter'a erişimin engellenmesini "hak ihlali" olarak gören Anayasa Mahkemesi kararının derhal uygulanmasını istedi.

Konsey'den yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
"Twitter'a erişimin engellenmesi kararına karşı Türkiye Barolar Birliği'nin açtığı dava üzerine, Ankara İdare Mahkemesi tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararının gereği henüz yerine getirilmemişken, en son Anayasa Mahkemesi de konuya dair yapılan bireysel başvuru sonucunda; 'hak ihlali' kararı vermiştir. Hukuk düzenimizdeki en Yüksek Mahkemenin, bu uygulamanın “insan hakları ihlali' teşkil ettiğini tescil etmesi karşısında, Twitter'a tekrar erişimin DERHAL sağlanması, demokratik hukuk devleti olmanın bir gereğidir. Basın Konseyi olarak, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın, kararı hassasiyetle, vakit geçirmeksizin yerine getirmesini bekliyoruz."

Önder HOCA
02.Nisan.2014, 21:22
kapatan şahsiyetede bir ceza versinler bari öyle kapatırım ederimle olmayacağını anlasın ha pardon dokunulmazlık var tabi

William Rookwood
02.Nisan.2014, 21:52
Telekominikasyon yine bildiğini okur dinlemez mahkeme falan. Hukukun verdiği kararlar bile geçerli olmuyor ülkede.

SAİT71
02.Nisan.2014, 21:55
Hukuk sadece onların karşısındakilere geçerli. Zaten olmayan bir hukuk sistemimiz var. Az buçuk duyarlı hakimler savcılar kaldı. Onlarda bu kararlar ile kendi sonlarını hazırlamış oluyorlar.

sarianet
03.Nisan.2014, 14:01
https://www.facebook.com/photo.php?v=10152141984987885

adamlar bize vergi vermeyecek
adamlar bizim mahkememizi tanımayacak
adamlar senin ülkende büro açmayacak
ondan sonra da twitteri kapatanlar cezalandırılsın diyecek bir kısım aydın kesim
Erkan Tan güzel diyo böyle millete böyle twitter

Del Piero_10
03.Nisan.2014, 14:19
Anlaşılan, TSK içinde yakın zamana kadar var olan ülke yönetme heveslisi unsurlar, Anayasa Mahkeme'sinde hala mevcut. Bir iki seneye bunlar da normalleştirilecektir.

attirson
03.Nisan.2014, 14:30
Anlaşılan, TSK içinde yakın zamana kadar var olan ülke yönetme heveslisi unsurlar, Anayasa Mahkeme'sinde hala mevcut. Bir iki seneye bunlar da normalleştirilecektir.

Sen insanların sinirlerini sınamak icin geliyorsun heralde buraya.Senin normallesme dedigin diktatörlesme.Ne olacak hiç kimse paşamızın verdigi kararı bozamayacak mı hic bir kurum yaptıgın yanlıs diyemeyecek mi ? Allahım kimlere kaldık ya.

sui generis
03.Nisan.2014, 14:38
Normalleşmeyi falan bırakın da anayasa mahkemesinin kararı nasıl ugulanmaz onu anlatın.

sarianet
03.Nisan.2014, 14:46
mesele AYM ya da yasak meselesi değil
biraz empati yapın
sizin karınızın kız kardeşinizin vs görüntüleri konsa
Türkiye mahkemesi de kaldırılması konusunda karar verse ve twitter bunu sallamasa
hala twitter kapatılmasın demekte direnir miydiniz
samimi olan hiçkimse direnmez kapansın der çünkü ateş düştüğü yeri yakar
AYMyi niye tanımamışmış adam senin ülkeni tanımıyo hala AYM desiniz yapmayın arkadaşlar
biraz empati

Ralph
03.Nisan.2014, 14:46
La neyin hukukundan bahsediyorsunuz siz? Hukuk mu var ülkede? :icon_biggrin:

sui generis
03.Nisan.2014, 14:55
Eğer hukuk devletiysek AYM derdin de olurum tabi. Pes yahu, boşverin AYM'yi diyecek duruma gelmişsiniz. O bahsettiğin görüntülerin sahibi de gitsin mahkemede hakkını arasın, sonuç bulamazsa Anayasa mahkemesini taşısın olayı. Birinin görüntüleri falan var muhabbetine hukuku boşverir olduk.

europeanconquer
03.Nisan.2014, 14:56
Vergi ve Twitter.

Güzelmiş.

sarianet
03.Nisan.2014, 15:01
Eğer hukuk devletiysek AYM derdin de olurum tabi. Pes yahu, boşverin AYM'yi diyecek duruma gelmişsiniz. O bahsettiğin görüntülerin sahibi de gitsin mahkemede hakkını arasın, sonuç bulamazsa Anayasa mahkemesini taşısın olayı. Birinin görüntüleri falan var muhabbetine hukuku boşverir olduk.

bu kadar hukuk sevdalısısın tamam doğru ve ilkeli bir davranış
peki twitterin türk hukukunu tanımayışında bu gösterdiğin ilkeli davranışı neden göstermedin
sözüm geneledir
yazdığımdan da boşverin AYM'yi anlamı çıkarmak da ayrı bi enstantane

E.Cartman
03.Nisan.2014, 15:03
Türkiye'de hak, hukuk, vergi konusunda girecek miyiz gerçekten ? Varlığına inanıyor musunuz bu sistemlerin ciddi ciddi. Türkiye de tek gerçek var o da para. Money Talks...

sui generis
03.Nisan.2014, 15:10
peki twitterin türk hukukunu tanımayışında bu gösterdiğin ilkeli davranışı neden göstermedin
sözüm geneledir

Yahu o zaman devlette açsın vergi açısından davasını. Ama şuan en üst kademe twitter kapatılamaz diyor. Bunu yok sayamazsın. Bu kararı uygulamak zorundasın. Devletin vergi açısından bir sıkıntısı mı var, hukuk nezdinde gerekeni yapsın.

Aydin
03.Nisan.2014, 15:15

Tam başbakan ağzı ile konuşuyorsun. Onun için bir zamanlar referanduma "hayır" diyenler darbeciydi. Şimdi de twitterın kapatılmasına karşı çıkanları darbeci yapıyorsunuz.

Sonra da biz kutuplaştırıyoruz milleti di mi :)

Aydin
03.Nisan.2014, 15:17
sözüm geneledir

tamam da sıkıntı şu, twitter geçen seneden beri mi var? twitter'a açılan davalar yeni mi açılıyor?

herkes biliyor fuatavni, haramzadeler, başçalan vs. gibi yolsuzlukları açıklayanlar yüzünden twitter'ın kapatıldığını.

"bizim mahkemelerimizi dinlemiyorlar" demagojisi yapanların laflarını getirip önümüze çok güzel koyuyorsunuz. del piero'nun dediği gibi, kullandırtmayın kendinizi :)

sarianet
03.Nisan.2014, 15:23
Yahu o zaman devlette açsın vergi açısından davasını. Ama şuan en üst kademe twitter kapatılamaz diyor. Bunu yok sayamazsın. Bu kararı uygulamak zorundasın. Devletin vergi açısından bir sıkıntısı mı var, hukuk nezdinde gerekeni yapsın.

ben AYMde değili Aym verdiyse uygulansın ona bir şey dediğimiz yok
benim derdim samimiyet ve malesef yasağı eleştirenlerde o samimiyeti göremiyorum anlatmak istediğim bu

tamam da sıkıntı şu, twitter geçen seneden beri mi var? twitter'a açılan davalar yeni mi açılıyor?

herkes biliyor fuatavni, haramzadeler, başçalan vs. gibi yolsuzlukları açıklayanlar yüzünden twitter'ın kapatıldığını.

"bizim mahkemelerimizi dinlemiyorlar" demagojisi yapanların laflarını getirip önümüze çok güzel koyuyorsunuz. del piero'nun dediği gibi, kullandırtmayın kendinizi :)

ülkemi düşünmenin adı demogaji olduysa tamam demagoji yapıyorum

bu mesajı konunun başın atmıştım

haklısın europeanconquer herkesin başbakana küfretme hakkı var ve kimse bu hakkı kullanmakta cimri davranmıyor da
şunu düşünsek ya
adamlar benim ülkemin mahkemesini tanımıyor
türkiyeyi tınlamıyor abi hiç mi milli damarınız kabarmıyor
kapatmanın hiçbi türlüsünü desteklemiyorum bu karar bile yanlış ama
benim ülkemi de tanısın be abi yanlış mıyım
capslar bu arada süper bide fac kapansa ne capslar çıkar başbakan olsam denerdim yani seçimlerden sonra :D

hala da desteklemiyorum ama yapacak başka bir şey yoksa ona da birşey diyemem

Aydin
03.Nisan.2014, 15:46
ülkemi düşünmenin adı demogaji olduysa tamam demagoji yapıyorum

yahu yolcucum, sen twitter'ın avukatları buraya geldiğinde "twitter'ı dize getirdik" diye mesaj atmış adamsın, twitter'ın yaptıkları yüzünden düşündüklerini "ülkemi düşünüyorum" diye adlandırıyorsan, çok merak ediyorum ülkeni bombalayıp savaş çıkartmak isteyenler hakkında neler düşündüğünü?

Ralph
03.Nisan.2014, 15:48
Tartışmaya ara verinde nolur şunu izleyin :D

https://www.facebook.com/photo.php?v=10152335621397372&set=vb.190461792371&type=2&theater

E.Cartman
03.Nisan.2014, 16:10

https://www.facebook.com/photo.php?v=10152335621397372&set=vb.190461792371&type=2&theater

educatedear bu işi biliyor :n::n:

SAİT71
03.Nisan.2014, 16:21
Kimi insanlar, başbakan evdeki ampulleri sökecez dese ona bile bir bahane uyduracak durumdalar. Çok görmemek lazım Twitter'ın kapatılması gericiliğini savunanları, Yasakçı zihniyeti.

europeanconquer
03.Nisan.2014, 17:07

Efsane olmuş efsane :D

Ralph
03.Nisan.2014, 17:12
Güzel tespitler var

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=888788251147751&set=a.531424750217438.141662.529173107109269&type=1&theater

anil luque
03.Nisan.2014, 18:34
Twitter açıldı.

Del Piero_10
03.Nisan.2014, 18:42
Tam başbakan ağzı ile konuşuyorsun. Onun için bir zamanlar referanduma "hayır" diyenler darbeciydi. Şimdi de twitterın kapatılmasına karşı çıkanları darbeci yapıyorsunuz.

Sonra da biz kutuplaştırıyoruz milleti di mi :)

Yoo darbeci demiyorum. Ülke yönetme heveslisi olup yönetemeyince, yönettirmeme yoluna gidenler diyorum. Eskiden mezhepçi, ulusalcı hükümranlığının 367, kapatma davası gibi garabetlerini konuşuyorduk. Şimdi yeni transfer Fetocular da geldi aralarına. İki başlı yönetimden bu ülkeye fayda gelmez.

Vergi ve Twitter.

Güzelmiş.

Türkiye üzerinden aldıkları hit ile milyonları kaldırmayı biliyorlar. Paranın olduğu yerde vergi de olur.

Normalleşmeyi falan bırakın da anayasa mahkemesinin kararı nasıl ugulanmaz onu anlatın.

Uygulanacak merak etme de mesele aym böyle idari bir karar üzerinde tasarrufta bulunmamalı. Seçilmiş iktidar her atacağı adımı onlara soracaksa seçimlere gerek yok. Uygulanmasaydı da kimse birşey diyemezdi, yetki aşımı olduğu için. İktidar yine gazınızı almak için iyi niyet gösteriyor.

Facx
03.Nisan.2014, 18:52
Yoo darbeci demiyorum. Ülke yönetme heveslisi olup yönetemeyince, yönettirmeme yoluna gidenler diyorum. Eskiden mezhepçi, ulusalcı hükümranlığının 367, kapatma davası gibi garabetlerini konuşuyorduk. Şimdi yeni transfer Fetocular da geldi aralarına. İki başlı yönetimden bu ülkeye fayda gelmez.

Türkiye üzerinden aldıkları hit ile milyonları kaldırmayı biliyorlar. Paranın olduğu yerde vergi de olur.

Uygulanacak merak etme de mesele aym böyle idari bir karar üzerinde tasarrufta bulunmamalı. Seçilmiş iktidar her atacağı adımı onlara soracaksa seçimlere gerek yok. Uygulanmasaydı da kimse birşey diyemezdi, yetki aşımı olduğu için. İktidar yine gazınızı almak için iyi niyet gösteriyor.

Türkiye de sunucusu mu var Twitter ın ? o zaman dünyada irili ufaklı tüm sitelerden vergi toplasın tüm ülkeler

Nedvedmania
03.Nisan.2014, 19:09
Ve açıldı ..

ReaList
03.Nisan.2014, 19:10
Yalnız engellenen DNS adreslerinde hala açılmadı (: DNS'leri düzeltince açılıyor.

Lesandro Parleo
03.Nisan.2014, 21:11
Ve açıldı ..

ee o zaman başlık da değiştirilebilir :) Twitter ve Youtube Açıldı !

Twitter'ın yasaklanması bile çok saçma bir karardı ve adalet yerini buldu, bu arada a Haber'e 28 kez yayın durdurma cezası verilmiş bu konu hakkında net bir bilgisi olan var mı ?

Nedvedmania
03.Nisan.2014, 22:59
Youtube hala kapalı. Onu da açın bari.

William Rookwood
03.Nisan.2014, 23:39
Onu da bir hafta içerisinde açarlar. Fakat cumhurbaşkanlığı seçimlerinde benzeri olaylar yaşanırsa iki sosyal paylaşım sitelerinin de tekrar kapanması sürpriz olmaz. :)

SAİT71
03.Nisan.2014, 23:47
Kimi yerlerde vpn veya dns ile girmeye devam edilmesi söyleniyor...

attirson
03.Nisan.2014, 23:54
Kimi yerlerde vpn veya dns ile girmeye devam edilmesi söyleniyor...

Neden ?

SAİT71
04.Nisan.2014, 00:02
Ne olur ne olmaz vpn programlarını silmeyin, ayarlarla oynamayın deniyor. Yani TİB'e bağımlı olmayın mesajı veriliyor. Hani kapatırsanız kapatın manasında... :)

attirson
04.Nisan.2014, 00:04
Anladım , zaten cogu kiside bu programlar vardı Twitter depremi hissedilmedi bile. :D

Önder HOCA
04.Nisan.2014, 00:06
dursun zaten daha cumhurbaşkanlığı seçimi var sanki ev penceresi gibi kapatıp açmaya başladılar

SAİT71
04.Nisan.2014, 00:14
Açık olan bir şeyi tekrar açmak delilik, Seni unutmayacağız VPN esprileri dönmeye başladı bile :D

William Rookwood
04.Nisan.2014, 00:19
Ben youtube'nin kapandığını bile haberlerden öğrendim. Normalde de dns ayarları kullandığım için neyin kapalı neyin açık olduğunu farketmiyorum. :D

Corpus
04.Nisan.2014, 00:39
Türkiye' ye Twitter' ı da biz getirdik...Önceden vatandaşımız VPN ile DNS değişimi ile girmeye uğraşıyordu ! Onları düşündük. Twitter' ı BİZ açtık

sarianet
04.Nisan.2014, 00:50
Türkiye' ye Twitter' ı da biz getirdik...Önceden vatandaşımız VPN ile DNS değişimi ile girmeye uğraşıyordu ! Onları düşündük. Twitter' ı BİZ açtık

FM de ak parti zamanında türkçe oldu :D

Önder HOCA
04.Nisan.2014, 00:56
fifa 2002 ye birde fifa 2014 de bakın grafikleri biz geliştirdik

di canio
04.Nisan.2014, 05:15
Hani twitter'ın kapatılmasını haklı gören ve göstermeye çalışanlar "Türkiye Mahkemelerinin kararını dinlemiyorlardı" diyorlardı ya, Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından AKP'li bazı bakan ve vekiller mahkemenin kararına tepki göstermiş. Bu karara rağmen yakında yine bir punduna getirip yasaklayabilirler ama şu an planlar, organizasyonlar yapan ekibi Ankara'da çok meşgul.

Konuyla ilgili en güzel yorumlardan birisini dün akşam CNN Türk'e katılan Mansur Yavaş yaptı bence; "birileri ehliyetsiz araba kullanıp ölüme neden oldu diye araba kullanmayı yasaklamak gibi" dedi.

Fearless Coward
04.Nisan.2014, 05:18
Mansur Yavaş hakikaten olaya noktayı koymuş.

nerazzuri
04.Nisan.2014, 11:01
''Anayasa Mahkemesi kararına saygı duymak zorunda değilim ve bu karara saygı duymuyorum''

beheey yavrum be. büyüksün boşbakan.

SAİT71
04.Nisan.2014, 11:26
https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/10013507_10151966651365741_1874658460_n.jpg

Birde şöyle bir uyarı var...

E.Cartman
04.Nisan.2014, 12:22
Valla ben ping atıp baktım bu adres üzerinden değil orijinal twitter sunucusu üzerinden giriliyor. Timsah olabilir yani.

sarianet
04.Nisan.2014, 12:42
https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/10013507_10151966651365741_1874658460_n.jpg

Birde şöyle bir uyarı var...

yalnız tarih 29 mart gözüküyor :)

Redrum
04.Nisan.2014, 13:08
Bence bu aym karari tamamen danisikli dövüş :)

Sadixx
04.Nisan.2014, 13:29
Youtube da açılmış

Nedvedmania
04.Nisan.2014, 14:19
Saçmalamasyonda son sürat devam ediyoruz :D

E.Cartman
04.Nisan.2014, 14:22
Bende niye açık değil bu YouTube, devlet bana açmıyor YouTube'u :n::n:

di canio
04.Nisan.2014, 15:15
Twitter'ı Türkiye mahkemelerinin kararına uymadığı için kapattıran başbakan, twitter'ın tekrar açılması için karar veren ülkenin en üst mahkemesinin kararına saygı duymadığını söylüyor. Gerçi kendisi mahkemlerin kararına bakışı konusunda 17 Aralık'ta fazlasıyla rengini belli etti.

Aydin
04.Nisan.2014, 16:53
Twitter'ı Türkiye mahkemelerinin kararına uymadığı için kapattıran başbakan, twitter'ın tekrar açılması için karar veren ülkenin en üst mahkemesinin kararına saygı duymadığını söylüyor. Gerçi kendisi mahkemlerin kararına bakışı konusunda 17 Aralık'ta fazlasıyla rengini belli etti.

Abi bilmiyor musun, başbakanın istediğinin tersini yapanlar ya paralelci ya darbeci oluyor.

Ülkede adalet demek, "başbakan ne istiyorsa o" demek.

di canio
04.Nisan.2014, 17:08
Parti ismi adalet ve kalkınma olunca ülkeye adalet gelecek, ülke kalkınacak sananlar; ülkesel değil de RTE ve yandaşlarını kayıran kişisel bir adalet, RTE'nin ve yandaşlarının servetine servet katan kişisel (ailesel de diyebiliriz) bir kalkınma olgusunu 17 Aralık'tan sonra da göremediyse söylenebilecek fazla bir şey kalmıyor maalesef.

SAİT71
04.Nisan.2014, 17:24
İşlerine gelince benim polisim, gelmeyince emniyet müdürü sen ne işe yararsın, 17 aralık paralelin oyunu, işlerine gelince mahkeme kararı var gelmeyince tanımıyoruz doğuda megri, baska yerde milliyetçi buna halk arasında bukalemunizm denir.

Nedvedmania
05.Nisan.2014, 00:42
Youtube tekrar kapatıldı. La havle

YouTube yasağı devam edecek
Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemesi, suça konu içeriklerin kaldırılmaması nedeniyle Youtube'a erişim engelinin devamına karar verdi.

Sadixx
05.Nisan.2014, 00:50
Bence youtube u böyle kapayamayınca bozmaya karar verdiler. Şu reklam aklıma geldi :) bana kalırsa cuk oturdu .

http://www.izlesene.com/video/engin-ile-artema-dayaniklilik-testi/6905252

Aç kapa aç kapa aç kapa :)

E.Cartman
05.Nisan.2014, 00:59
Bende YouTube hiç açılmamıştı, problem yok :D

sarianet
05.Nisan.2014, 01:02
gandırdım la demiş resmen mahkeme :D

William Rookwood
05.Nisan.2014, 01:10
Oyuncak ettiler youtube'yi. :) Allahtan dns denilen bir şey varda yokluğunu hissetmiyoruz. :)

sarianet
05.Nisan.2014, 17:01
twitter ne güzel kapatılmıştı semihvarol denen ergenden kurtulmuştuk neden açtılar ki :( :(

omersal
05.Nisan.2014, 22:31
Günlerdir girdiğim youtube a an itibari ile giremiyorum :( DNS var mı geçerli olan ?

Gncl1905
05.Nisan.2014, 22:37
Günlerdir girdiğim youtube a an itibari ile giremiyorum :( DNS var mı geçerli olan ?

C:\Windows\System32\drivers\etc içindeki hosts dosyasının sonuna

4.31.38.45 youtube.com

4.31.38.45 www.youtube.com

Ekleyince açılıyor, DNS falan gerek kalmıyor.

Yalnız dosyayı değiştirmek zor biraz. Bilgi için;

http://hosaf.org/yazi/windows-7de-hosts-dosyasini-degistirmek

sarianet
05.Nisan.2014, 22:40
77.88.8.8
77.88.8.1

omersal
05.Nisan.2014, 23:01
Teşekkürler beyler ama yine girmedi maalesef :( Neyse youtube suz idare edecez artık :) yolcunun gönderdiği DNSyi de korkarak girdim , sanki girince evimi polisler basacakmış gibi geldi siyasi görüşünden dolayı :D

E.Cartman
05.Nisan.2014, 23:04
Chrome veya Yandex Browser kullananlar Zenmate indirebilir.

5267
05.Nisan.2014, 23:05
http://i.imgur.com/Hf1w07i.jpg

Kesinlikle girer.

Börk
06.Nisan.2014, 00:04
Aynen bende bunu kullanıyorum youtube ve twitter a kesinlikle sorunsuz girersiniz.

omersal
06.Nisan.2014, 00:06
Maalesef yine girmiyor , DNS ile alakasız demek ki sorun ne olabilir ki :(

Börk
06.Nisan.2014, 00:11
Yukarıdakiyle girmemesi imkansız o derece bütün tanıdıklarım bunu kullanıyor.

omersal
06.Nisan.2014, 00:16
Yukarıdakiyle girmemesi imkansız o derece bütün tanıdıklarım bunu kullanıyor.

Önceki kullandığım DNS ile girmemesi de imkansızdı ama o siteye özel girmiyor işte nedense. neyse bekleyelim bakalım olmazsa sistem geri yükleme falan yaparım.

europeanconquer
06.Nisan.2014, 00:55
Ultrasurf kullan hocam,ben öyle gidiyorum.

sakary Ali
06.Nisan.2014, 03:03
Bende youtube neredeyse 5 dakika arayla kapanıyor açılıyor. Mesela yaklaşık yarım saat önce engellenmiştir uyarısı geliyordu şimdi giriyor. Yarım saat sonra denesem yine engellendi der. Durum 2-3 gündür böyle gidiyor :D

SAİT71
06.Nisan.2014, 05:12
Teşekkürler beyler ama yine girmedi maalesef :( Neyse youtube suz idare edecez artık :) yolcunun gönderdiği DNSyi de korkarak girdim , sanki girince evimi polisler basacakmış gibi geldi siyasi görüşünden dolayı :D

http://i.hizliresim.com/7mmPva.jpg

Ben kullanıyorum her türlü siteye erişebilirsin...