Log in

View Full Version : Liverpool - Beşiktaş | Şampiyonlar Ligi AGrubu 4.Hafta

Pages : 1 [2]

Ilhan
06.Kasım.2006, 17:39
Hayrettin abi, takım desteklerken şurada yanılıyoruz: Takımı değil, içindekileri destekliyoruz. Halbuki desteklenmesi, sevilmesi gereken Siyah-Beyaz renkler.

Beşiktaş İlhan Mansız'ı sattıktan sonra dedim ki ben bıraktım Beşiktaş'ı, bir daha maçına da gitmem, maçını da seyretmem. Ama içim yapamadı bunu. Çünkü ben Beşiktaş yenildiğinde içi acıyan birisiyim. Kazandığında yüreği mutluluk dolan birisiyim.

Oynadığı futboldan tatmin olmazsın, ki ben Lucescu zamanından beridir tatmin değilim, ama Beşiktaş'ı asla bırakamazsın.

Türk uLusu ve Bu taraftarı madara edenLer.HaLa burda kaLmaya devam ettiği sürece kendimi biLdiğim 20 yıLdır destekLediğim bu takım adına artık hiç birşey yazmama,söyLememe ve takip etmeme kararı aLıyorum.Bu takım benim onLar için ayırdığım zamanı haketmiyorLar.

_LeGolaS_
06.Kasım.2006, 17:47
Maç hakkında kritik yapmanın anLamı yok.Beşiktaşın durumu hakkında bir kritik yapacak oLursak.Artık pembe gözLükLeri çıkarmanın zamanı geLdi.Bu işLerin bu kadro,teknik heyet ve yönetim ve futboLcusu iLe oLmayacağı net ve net ortaya çıktı.Sezon başında büyük umutLarLa geLen oyuncuLar ve teknik direktör Beşiktaş için tam bir facia oLduğu ortaya çıktı.Sinan Engin için ise eğer işini yaparsa Beşiktaş a yararLı oLur ama takıma karışacak oLur futboLun içine girerse Beşiktaş a zarar verir demiştim.Adam zarar vermeyi bırak tamamen mahvetti Beşiktaş ı.ErtuğruL sağLam için söyLenecek bişey yok asLında.Bizden birisi oLduğunu için zamanında bu formayı taşıdığından doLayı ıLımLı ve sıcak bakmıştık kendisine.Kayseri de oynattığı pozitif futboL u burada da oynatıcam diyerek herkese ''hadi bakaLım inşaLLah'' dedirtti ama ortada hiç birşey yok.Eğer Lucescu Sinan engin oyunLarına geLmeyip şu takımın başına getiriLseydi şu anda Ligde Lider,ŞL de de en azından gruptan Avrupa kupaLarına devam etmeyi garantiLemiş bir Beşiktaş oLacağına parmağımı basarım.Herkesin eLeştirdiği ama hiç bir zaman bu kLübü ve taraftarı utandıracak birşey yapmamıştı en azından.ŞampiyonLuk görmüştük ve Avrupada Çeyrek finaL kapıLarına dayanmıştık.Adam işi biLiyor.Şimdi düştüğümüz durumLar ortada.Bundan sonra yapacak tek şey var.Herkes görevini bu işi yapacak insanLara bırakmaLı.Ama yapacak insanLara bunLar gibi yapacak kişiLer geLEceksede varsınLar bırakmasınLar senaryoLar anyı oLacaksa.Demirören bundan sonra nasıL Beşiktaş camiyasının suratına bakaca biLmem.Her savunma yaptığında sen Rüştü ve YozgatLı,Nobre yi ezeLi rakibine darbe oLsun diye aLmışsın arkadaş bu adamLar senin sisteminde ve mentaLitende zaten yer etmiyor göz boyama rakibine hava atmak için yapıLmış transferLerden bu kadar oLur.YöneticiLerde gitmeLi.Navarro ve LegrotagLie gibi adamLarı aLamayıp aLın size Diatta diyenLerde ceketLerini aLmaLıLar.En önemLisi herşeyi boşverinde bu 8-0 nasıL açıkLayacaksınız deniLdiğinde zaten bunun açıkLaması yok deyip ceketLeri aLma zamanı geLdi artık.

Türk uLusu ve Bu taraftarı madara edenLer.HaLa burda kaLmaya devam ettiği sürece kendimi biLdiğim 20 yıLdır destekLediğim bu takım adına artık hiç birşey yazmama,söyLememe ve takip etmeme kararı aLıyorum.Bu takım benim onLar için ayırdığım zamanı haketmiyorLar.Kimseye haketmediği değeri vermemek gerek.Yoksa böyLe cıvıyorLar.Ne anLamı kaLdı 10 gün önce İnönünün çimLerine gömdüğümüz LiverpooL bizi AnfieLd Road ın heryerine gömdü.OLmuyor,oLmuyor,oLmuyor.Bu taraftarı haketmiyorsunuz.Beşiktaş sevgisi herşeyden üstündür evet ama hakedersen üstündür.Biz zor zamanLarında bu takıma destek verdik.Arka çıktı ama bunun geri çevirisi bu ise bende bu şekiLde çeviriyorum o zaman.

YazıkLar oLsun.

İnşallah sende olan bu hassasiyet yöneticilerde de olur da bırakıp giderler.

Flawless Victory
06.Kasım.2006, 18:40
Çağdaş'ı, bu kafayla Beşiktaş 10 sene şampiyon olamaz dediği için şutlayan kulüp iyice düşünmelidir. Tarih, Beşiktaş'ı Fenerbahçe maçından sonraki açıklamaları için cezalandırmıştır. Bence yönetimin istifa etmek için güzel bir bahanesi olabilirdi bu maç. Dilerim istifa ederler. Sinan Engin gibi bir kişinin Beşiktaş gibi büyük bir kulübün bünyesinde olması, hayret ve dehşet vericidir.

Şimdi size Beşiktaş camiasının kafa yapısı hakkında bir örnek vermek istiyorum. Duyunca güleyim mi ağlayayım mı diye düşündüm. Dünkü maçtan sonra hiç yapmadığım bir şeyi yaptım ve Star'da maç sonu yorumları izledim. Şimdi ismi aklımda olmayan bir spor yazarı şöyle diyordu : "Ya İsrail'li bir adama 3 gol attırılır mı?" Bu sözün üzerine başka bir cümle kurmaya gerek yok. Beşiktaşlı yöneticiler ve spor yazarları bu oyuna bakış açılarını değiştirmelidir. İbrahim Üzülmez'in maçtan sonra, Fenerbahçe maçından sonraki olaylardan dolayı motive olamadıklarını söylemesi yönetimin net bir mağlubiyetidir. Bir zamanlar Fenerbahçe yönetiminin yaptığı hataları şimdi Beşiktaş yapıyor ama inşallah böyle gitmez.

Ricardinho'nun oyuna sonradan alınması cinayete teşebbüstür.

BlackEagle19o3
06.Kasım.2006, 18:43
Söylenecek pek fazla bişey de yok 'yazıklar olsun' demekten başka.İnsan biraz üzerinde taşıdğı formadan,armadan,armasındaki TÜRK Bayrağından utanır.Bizim utanacak bişeyimiz yok.Bizi bu hallere düşürenler utansın.Diatta'yı Beşiktaş defansı diye alanlar utansın.

Demirören İstila Etme İstifa Et!

Flawless Victory
06.Kasım.2006, 18:46
O İsrailli dediği adam ayrıca 2 asist yapmıştır. Aurello yerine Babel ile başlansaydı maç rahatlıkla 10 olurdu ayrıca.

Memedov
06.Kasım.2006, 18:49
Beşiktaş Taraftarlarına yazık 5-0 olduğu halde desteklerini çekmediler, helal olsun onlara. Yazıklar olsun yönetime, teknik kadroya ve futbolculara..

besiktas1903
06.Kasım.2006, 19:20
cok yazik oldu cok.

demiroren geldigi zamandan beri cok az rahat mac yeniyoruz hepsi zor geciyor. istifa etma zamina geldi gec kaldi bile

BeaT
06.Kasım.2006, 19:25
yonetimin değişmesinin zamanı geldı bence ben fb taraftarı olarak avrupada boyle seyler gormekten sıkılıyorum artık bjk yönetiminin hatanın teknik adamlarda degil kendilerinde oldugunu görsün bu sene yapılan transferlerın yedek kalması v.s ler hep takımı yönetenlerin hatasıdır bence yönetim değişsin ve şu andaki bjk yönetiminin bu işi yapamadıgı apaçık bellidir.

eXcitinG
06.Kasım.2006, 19:28
Benim durumum şöyLe denebiLir.Bir boşLuk içerisindeyim dün akşamdan beri.Hani Lise dönemLerinde kız arkadaşınız oLur.GüzeL günLer geçirirsiniz vs ve hiç bitmeyecek sanırken birden ayrıLırsınız ve bir boşLukta hissedersiniz kendinizi.İçerinde bir yerLerde bir acı hissi kapLar size.Ama yaşadıkLarınız ve geçmişte geçirdiğiniz günLer size iLeride bunu tekrar aLevLendirecek izLer bırakır.Sanki kendimi Lise de ki bir kız arkadaşımdan ayrıLmış gibi hissediyorum.

Biz beşiktaşı öyLe böyLe sevmedik.BuLgaristanda daha küçücükken buLgarLar Levski,CSKA diye bağırırken biz hiç görmediğimiz,Dayımızdan babamızdan duyduğumuz Siyah beyaz renkin büyüsünü kendimizin gibi benimseyip onLAra karşı Siyah-Beyaz diye bağırarak sevdik.Bu yüzden bütün kırıkLığım.Çok üzdüLer beni ve herkesi bu yüzden kaLdıramıyorum.

Ama fazLada aLdırmamak gerek tabi.Ne haLi varsa görsünLer de diyemiyorsun ama Bir müddet böyLe oLmasından fayda var.

canavar20
06.Kasım.2006, 19:48
Rezillik ya , Benayun denen adam ne biçimmiş be. Yazık olmuş.

goosfraba
06.Kasım.2006, 19:53
Rezillik ya , Benayun denen adam ne biçimmiş be. Yazık olmuş.

Aslında bakarsak öyle üst düzey bir oyuncu değil, defansımız kötüydü. Adamı biz yıldız yaptık.

canavar20
06.Kasım.2006, 19:55
Aslında bakarsak öyle üst düzey bir oyuncu değil, defansımız kötüydü. Adamı biz yıldız yaptık.

Katılmıyorum kesinlikle adamın topla oynayışına hayranım , yani çalım atarken topu ileriye atmıyor yani hızını kullanmıyoru çok ilginç bir sitili var.

the_imam912
06.Kasım.2006, 20:41
Tarihe geçtik ama kötü olarak :mad:
Yuh be yuh.Ne rezil oynadık!

ChAoS
06.Kasım.2006, 21:31
Yazık gerçekten yazık bu kadar ruhsuz bir takım olamaz. Liverpool 2-0'dan sonra oyunu bırakmasına rağmen biz hala gol yemekte ısrar ettik . ibrahim , bıraksın artık futbolu benayoun gibi ortalama bir oyuncuya 3 gol attırdı ve o kanattan 2 gollük orta açtırdı . Takım maçın başlarında kendi sahasına hapsolmuş , abi niye ceza sahası iinde bekliyosun liverpool'u sen baştan mağlubiyeti kabullanmişsin bu kadarda olmaz . 1 kişiyle gol atmaya çalışan beşiktaş vardı sahada bütün topları bobo'ya şişirdiler sanki kafa toplarında etkii bir oyuncuymuş gibi hadi etkili bir oyuncu olduğunu varsayalım indirdiği topları alacak bir beşiktaşlı yok zaten etrafında . Beşiktaş bu 8 golü hakeden amatör bir futbol oynadı akşam . Hakan arıkan sağolsun her topu sektirdi ve dünyanın hiçbir yerinde bu kadar saçma goller yenmezdi benayoun'un attığı 3 golde birbirinin kopyasıydı . Sahada zaten oynayan bir liverpool yoktu ve 8 gol yemeyi başardık . Yazıklar olsun . Bize bu utancı yaşattınız ya !!

DisCo
06.Kasım.2006, 22:21
Fenerbahçe 6-2 yenildiği maçta 6 tanesini yemişti ama bir ara maçı tek kaleye çevirmişti.

Galatasaray, Liverpool'dan 3 tanesini yemiş 2. yarı neredeyse berabere bitecekti.

İngilizlere karşı hep deriz ilk 20 dakika dayan tamamdır. Liverpool'un ilk defa fırtına gibi esmeden bunaltmadan rahat rahat böyle 7-8 attığını görüyorum.

Şu oyuncu bu oyuncu demeninde anlamı yoktur. Adam ortasahadan topla koşuyor. M. Sedef'in karşılaması gerekirken İ. Üzülmez yüzyüze geliyordu. Defans her topa vurdurursa kaleci ne yapsın. Takım kendi alanına gömülürse Bobo ilerde ne yapsın. Takım olarak kötü oynadılar ve hezimete davetiye çıkardılar.

ThersoN
06.Kasım.2006, 22:42
keskin sirke küpüne zarar...
şimdi o gitsin bu gitsin zamanı degildir kanımca.. eğer e.sağlam gitsin, sinan engin gitsin, başkan gitsin diyorsunuz iyi hoş zaten öyle olmalı ama onlar giderse, az da olsa olumlu etkileri iyice sıfıra inecektir. o zaman takımdan hiç birşey beklemeye hakkınız kalmaz, tamam birileri sorumlulugu ustune alıp kellesini ortaya koyacaktır ama bu şimdi degil, bjk'nin az da olsa uefaya gitme şansı var, ligde de iyi durumda sayılır, eğer gidecek kişiler gerek yönetim gerek teknik heyetten olsun, eger bu takıma bişiyler kazandırmak istiyorsa, devre arasına kadar dursun.. devre arasında adam gibi bir kongre yapılır, başkan secilir, teknik heyet kurulur, istedikleri gibi transfer yaparlar, ligde ve federasyon kupasında, en iyiyi olmaya çalışırlar, sanırım ertugrul sağlam istifasını vermiş, eger takım şimdiden parçalanırsa, bu sene beşiktaş için belki de telafisi olmayacak uzun dönemli kayıplara sebep olur, mevzu kötü oldugunda çekip gitmek degil, kötü oldugunda durumu iyiye indirger şekilde bırakmaktır, ama sözle degil icraatla...

El Comandante
06.Kasım.2006, 22:49
Benayoun üst düzey bir futbolcu degil,ama yetenekli bir futbolcu.Zaten 2 golü Hakanin topu sektirmesiyle atti.Öyle abartilacak biri degil.

Vallahi mac hakkinda ne desek bos,yine rezil olduk ve yine karsimizdaki takim Ingiliz ! Yeter yahu,adamlar bize fark atmaktan bikti,biz onlardan fark yemekten bikmadik ! 3 oldu 8-0lar,ha baska maclar da var da konusulmasi gereksiz ...

Yahu kaleye isabetli sutumuz yoktu,tek pozisyon yoktu,iceriye orta yoktu,her kaptigimiz topu geri verdik.Yav Besiktas amatör takimmi ki bunlari yapiyor :mad: Koskoca bir takim nasil bu kadar kötü oynar yav :mad:

Besiktas yönetimi komple istifa etmeli.Baska cözümü yok bunun !

canavar20
06.Kasım.2006, 23:22
Fenerbahçe 6-2 yenildiği maçta 6 tanesini yemişti ama bir ara maçı tek kaleye çevirmişti.

Galatasaray, Liverpool'dan 3 tanesini yemiş 2. yarı neredeyse berabere bitecekti.

İngilizlere karşı hep deriz ilk 20 dakika dayan tamamdır. Liverpool'un ilk defa fırtına gibi esmeden bunaltmadan rahat rahat böyle 7-8 attığını görüyorum.

Şu oyuncu bu oyuncu demeninde anlamı yoktur. Adam ortasahadan topla koşuyor. M. Sedef'in karşılaması gerekirken İ. Üzülmez yüzyüze geliyordu. Defans her topa vurdurursa kaleci ne yapsın. Takım kendi alanına gömülürse Bobo ilerde ne yapsın. Takım olarak kötü oynadılar ve hezimete davetiye çıkardılar.

Kesinlike haklısın harfi harfine katılıyorum.

Emurafu
06.Kasım.2006, 23:37
Beşiktaslı futbolcular Bulmuş ne güzel çayırı ohh..Bütün suc hakanın olurmu...Herkez kafasına göre takılıyor Sahada savunma dökülüyor...Liverpool maçta çok iyi oynamadı sadece pas yaptı ve besıktası Malesef ezdi...Besıktas ise Dol bosalt oynuyor ya bunlar hiç birsey bilmiyormu böylesine önemli maçta pas yapılmadan nasıl puan alınır...3 pas yapamassan farkı yersin...Motive ile alakası yok burası sampiyonlar ligi insan ister istemez motive oluyor....Crouch kilit oyuncu olurdedim aynende öyle oldu...Aslında diatta ilk dakikalardabaya iyi gidiyordu...2.gol oldu besıktas gezmeye cıktı...YAZIKLAR OLSUN..A

Maçta kontra oynuyorsun Kontra atak oyuncu Higuain yedek...Doldur bosalt oyna oh...Aldıfgın topu kullanma rastgele ileri vur sonra puan bekle...Hakanda top sektirme rekoru kırıyor..Besıktasın en krtik maçlarında hep Hakanın hatası var...Norveçde Kale Volkanın olmasılazım..

Sayın yönetim Çık bakalım şimdi sıkıysa pafla...Söz agızdan cıktı tabi bir kere..Ayıkla Şimdi Pirinçin taşını...

Sinan Enfgin bir maçtan sonra mazaretleri sıralıyor..Neymiş Fenerbahce macı ertelnemesi lazımmış...Besıktas 1 haftadada 2 maç yaptı liverpool 3 maç yaptı hepsinde as kadro vardı...

Gecesene Galatasarayda 2-0 dan 3-2 yapıncaherkez Liverpool geri ceklimiişdi dedi..Eb azından saha bir mücadele vardı..Üstelik liverpool kosmak zorunda kaldı...Dünlkü maçta yürüyerek maç aldılar sadece pas yaptılar...

Crazycat
06.Kasım.2006, 23:39
Maç bitti biz hala daha gol yiyoruz sayın seyirciler.Bir topu daha gol yiyerek savuşturduk. :D :D
Neyse yav bu Türk takımları niye böyle anlamadım gitti kadro iyi olmayınca böyle oluyor işte ben bir fenerbahçeli olarak biz şampiyonlar liginde bence süpper puanlar topladığımıza inanıyorum.Çünkü bu taktikle bu puanlar bize çok bence.Adamların yedek kadro bile bizim aslardan nerdeyse daha iyi.

CeSC FaBReGaS
07.Kasım.2006, 00:01
Beşiktaş dün sahada yoktu sanki.Bir Türk takımının hiç bir takımdan bu kdar yememesi gerekirdi.Maç öncesinde fazla ümitli değildim.Ama bu kadar fark Avrupa maçlarında zor görülürdü.Bu da oldu.Hemde bir Türk takımından sahadakiler adeta hiç birşey yapmadı.Türk futbolu nerelere gelmiş be!

FeYYaz1989
07.Kasım.2006, 00:31
Hayrettin abi, takım desteklerken şurada yanılıyoruz: Takımı değil, içindekileri destekliyoruz. Halbuki desteklenmesi, sevilmesi gereken Siyah-Beyaz renkler.

Beşiktaş İlhan Mansız'ı sattıktan sonra dedim ki ben bıraktım Beşiktaş'ı, bir daha maçına da gitmem, maçını da seyretmem. Ama içim yapamadı bunu. Çünkü ben Beşiktaş yenildiğinde içi acıyan birisiyim. Kazandığında yüreği mutluluk dolan birisiyim.

Oynadığı futboldan tatmin olmazsın, ki ben Lucescu zamanından beridir tatmin değilim, ama Beşiktaş'ı asla bırakamazsın.
Kesinlikle bende Nouma'nın -bence- haksız yere gönderilmesinden sonra posterleri falan indirmiştim,formaları topladım kaldırdım ama n'oldu?1 maç geçti dayanamadım,tekrar kaldığım yerden devam ettim..Bu tip sonuçlar var futbolda maalesef.Hem zihinsel hem de fiziksel yönden daha üstün bir takım vardı karşımızda,3-0'dan sonra da oyun koptu maalesef..
Ama sene başından beri -yazılarımı okuyanlar belki biliyordur- söylediğim bir şey var.Ertuğrul Sağlam tecrübesiz,transferler yetersiz,mutlaka yabancı kaleci lazım..Bunların hepsini söyledim,o zamanlar transferleri,hocayı beğenenler şimdi hepsinin gitmesini bekliyor.Artık yapacak bir şey yok!Bu takımı ilk haftalara yere göğe sığdıramayanlar şimdi bu sonuca katlanacak..Futbolcuların yüzüne bakıyorum,hiç birisi böyle olsun istemiyor(du)..Hoca yine aynı şekilde Ertuğrul Sağlam'ın hayatında ki belki en zor 90 dakikaydı..Yani yazık bu adamlara da ama 5-0 falan kabul edilebilir bir skor ama o 7. gol,4. gol,1. gol,2. gol de yapılan anlamsız hata..Bu goller kabul edilemez goller.Yossi Benayoun gibi sıradan bir oyuncu bile bir Şamp. Ligi maçında hat-trick yaptı ki attığı gollere bakın 4 ve 5 birbirinin aynısı ki burda onu Üzülmez yada Sedef'ten birinin marke etmesi gerekiyordu.2. gol Türk futbolcusunun mentalite konusunda zayıflığını ve Türk futbolunu sorgulamama yol açtı ama bundan bahsedersem çok uzun sürecek..Bu maçı pek ala 5-0'da bitirebilirdik-başarıya bak,yazık- ama adamlar zihin yönden bitmiş,fiziksel açıdan bitmiş ki bundan fb maçının etkisi olmadığını kimse söyleyemez herhalde..Bu dakikadan sonra bu maç hiç olmamış gibi davranmak gerekir bence yapacak bir şey yok.Her ne kadar sevmesemde başta Hakan Arıkan ve Ertuğrul Sağlam olmak üzere hepsine destek olmalıyız,destek değilde en azından üstüne gitmemeliyiz.Sene sonu olduğunda artık kaptan Üzülmez başta olmak üzere Hakan Arıkan,Lamine Diatta,Serdar Kurtuluş,Koray Avcı,Matias Delgado,Ricardinho,Gökhan Zan falan filan gitmesi gerek..Yola yine Ertuğrul Sağlam'ın istediği bir kaç yerli oyuncu ve yerlilerden paf takım ağırlıklı bir kadroyla yola devam edilmeli.Yabancı olarak Tello ve kalmak isterse Bobo takımda kalmalı,kalan yabancı yerleri stoper-kaleci gibi mevkilere 1. sınıf yabancı oyuncular alınmalıdır..Bunu Ertuğrul Sağlam seçmese iyi olur,çünkü oyunculardan galiba pek anlamıyor(Diatta-Higuain)..Yer dolsun diye de 2. sınıf yabancılar alınmamalı...
Ancak bu şekilde gelecek 3-4 yıl başarılı bir kadro,işler iyi gidesede 7-8 yıl sonra Avrupa'da başarılı olabilecek bir takım oluşabilir.Benim nacizane önerim budur,yönetim gitsin,şu gitsin,bu kalsın şu anda çözüm olmamakla birlikte sene sonunda bahsettiğim gibi ciddi bir revizyon gerekmektedir..Sene başında takıma destek verip,işler kötüye gidince küsmek ve yönetimi istifaya davet etmek işin kolay kısmı,ki maç sonunda aynı şeyi ben de yaptım o sinirle...Ama sene sonunda da mutlaka bu kadroda bir revizyona gidilmeli...BJK taraftarı hiç bir zaman iyi gün taraftarı olmadı,takım iyi giderken boş tribünlere oynardı.. :)
Bu arada Liverpool ve taraftarı bu maçtan sonra fazlasıyla gözümden düşmüştür..Maçtan sonra yaptıklarını da görünce her şeyiyle liverpool'dan ve taraftarından tiksindim.Nerde Kocelispor maçından 5. den sonra,yeter n'apıyorsunuz diyen Lucescu,nerde 7'den sonra bile hayvanca saldıran Liverpool..Tabi ki saldırmasalardı demiyorum ama fair-play ölmüş yani bunu anladım,Hakan'a yapılanlar falan.Yazık,galiba biz BJK taraftarı fazla duygasalız..

uAmurat91
07.Kasım.2006, 00:41
Çok fazla konuşmaya gerek yok ;

YAZIKLAR OLSUN !

fmsmyrna
07.Kasım.2006, 00:41
Bence futbolcuların ve teknşk heyetin fazla yapabileceği yok özellikle deplasmanlarda kendi evinde taraftarlarla atmosfer ile futbolcular kapasitelerinin üstüne çıkabilirler.Ama sonuçta Tello olmadığında sol kanatta sezon başından beri fazla şans bulmayan M.Sedef oynuyorsa bence kadro yetersiz demektir.Burda M.Sedef'i de kötülemiyorum o da kapasitesi kadar oynuyor bence burda suçlu bu kadroyu kuran yeterli diye düşünen yönetim

ogcj_me
07.Kasım.2006, 01:03
Dun aksam bu skorla turk futbolu cag gerilemistir

Bugra19o3
07.Kasım.2006, 01:13
artık benitez bile yeter dedi....daha nediyim ki....

Emurafu
07.Kasım.2006, 01:16
Liverpoolu burda yenince bir hafta konusduk..Yok zafer falan diye..Adamlar bize gösterdi zaferi..

uAsamet91
07.Kasım.2006, 01:39
Liverpoolu burda yenince bir hafta konusduk..Yok zafer falan diye..Adamlar bize gösterdi zaferi..

Katılıyorum..

RaSenGan
07.Kasım.2006, 01:55
Benayoun 3 gol 2 asistle oynadı.Golleri bir yana bırakırsak 2 asist yaparakta takıma büyük katkısı oldu.Daha yaşı genç.İlerde çok iyi olabilir.

Fietra 10
07.Kasım.2006, 01:56
Benayoun'u da yıldız ettik..O kadar üst düzey bi oyuncu değil

RaSenGan
07.Kasım.2006, 01:57
Benayoun üst düzey bir futbolcu olmasa Liverpool'da işi ne o zmn ?

inorax
07.Kasım.2006, 02:04
Benayoun'u da yıldız ettik..O kadar üst düzey bi oyuncu değil

Benayoun hakkında yanlış düşünüyorsun.Benayoun ligde de bu sezon bu maçtaki kadar iyi performans gösteriyor.

Fietra 10
07.Kasım.2006, 02:09
Benayoun hakkında yanlış düşünüyorsun.Benayoun ligde de bu sezon bu maçtaki kadar iyi performans gösteriyor.

Bende bu sezon iyi bir performans gösterdiğine katılıyorum ama hiçbir zaman yıldız olabilecek potansiyelde bi oyuncu oldugunu düşünmüyorum

sananes
07.Kasım.2006, 02:09
benayoun bu takımın yedek oyuncusu pennant olmadıgında oynuyo.ama alt yapısı iyi belli sonucta ajaxta yetismis yinede ondan daha etkili silahları vardı benayounun bu kadar ön plana cıkmasının sebebi bence bizim sol kanadımızdı

Fietra 10
07.Kasım.2006, 02:10
Benayoun üst düzey bir futbolcu olmasa Liverpool'da işi ne o zmn ?

Her Liverpool'da oynayan oyuncu üst düzey olmak zorunda mı ? eger çok üst düzey bir oyuncu kadrosu olan bi takımsa 90'dan beri neden şampiyon olamadılar ?

besiktas1903
07.Kasım.2006, 02:11
Kesinlikle bende Nouma'nın -bence- haksız yere gönderilmesinden sonra posterleri falan indirmiştim,formaları topladım kaldırdım ama n'oldu?1 maç geçti dayanamadım,tekrar kaldığım yerden devam ettim..Bu tip sonuçlar var futbolda maalesef.Hem zihinsel hem de fiziksel yönden daha üstün bir takım vardı karşımızda,3-0'dan sonra da oyun koptu maalesef..
Ama sene başından beri -yazılarımı okuyanlar belki biliyordur- söylediğim bir şey var.Ertuğrul Sağlam tecrübesiz,transferler yetersiz,mutlaka yabancı kaleci lazım..Bunların hepsini söyledim,o zamanlar transferleri,hocayı beğenenler şimdi hepsinin gitmesini bekliyor.Artık yapacak bir şey yok!Bu takımı ilk haftalara yere göğe sığdıramayanlar şimdi bu sonuca katlanacak..Futbolcuların yüzüne bakıyorum,hiç birisi böyle olsun istemiyor(du)..Hoca yine aynı şekilde Ertuğrul Sağlam'ın hayatında ki belki en zor 90 dakikaydı..Yani yazık bu adamlara da ama 5-0 falan kabul edilebilir bir skor ama o 7. gol,4. gol,1. gol,2. gol de yapılan anlamsız hata..Bu goller kabul edilemez goller.Yossi Benayoun gibi sıradan bir oyuncu bile bir Şamp. Ligi maçında hat-trick yaptı ki attığı gollere bakın 4 ve 5 birbirinin aynısı ki burda onu Üzülmez yada Sedef'ten birinin marke etmesi gerekiyordu.2. gol Türk futbolcusunun mentalite konusunda zayıflığını ve Türk futbolunu sorgulamama yol açtı ama bundan bahsedersem çok uzun sürecek..Bu maçı pek ala 5-0'da bitirebilirdik-başarıya bak,yazık- ama adamlar zihin yönden bitmiş,fiziksel açıdan bitmiş ki bundan fb maçının etkisi olmadığını kimse söyleyemez herhalde..Bu dakikadan sonra bu maç hiç olmamış gibi davranmak gerekir bence yapacak bir şey yok.Her ne kadar sevmesemde başta Hakan Arıkan ve Ertuğrul Sağlam olmak üzere hepsine destek olmalıyız,destek değilde en azından üstüne gitmemeliyiz.Sene sonu olduğunda artık kaptan Üzülmez başta olmak üzere Hakan Arıkan,Lamine Diatta,Serdar Kurtuluş,Koray Avcı,Matias Delgado,Ricardinho,Gökhan Zan falan filan gitmesi gerek..Yola yine Ertuğrul Sağlam'ın istediği bir kaç yerli oyuncu ve yerlilerden paf takım ağırlıklı bir kadroyla yola devam edilmeli.Yabancı olarak Tello ve kalmak isterse Bobo takımda kalmalı,kalan yabancı yerleri stoper-kaleci gibi mevkilere 1. sınıf yabancı oyuncular alınmalıdır..Bunu Ertuğrul Sağlam seçmese iyi olur,çünkü oyunculardan galiba pek anlamıyor(Diatta-Higuain)..Yer dolsun diye de 2. sınıf yabancılar alınmamalı...
Ancak bu şekilde gelecek 3-4 yıl başarılı bir kadro,işler iyi gidesede 7-8 yıl sonra Avrupa'da başarılı olabilecek bir takım oluşabilir.Benim nacizane önerim budur,yönetim gitsin,şu gitsin,bu kalsın şu anda çözüm olmamakla birlikte sene sonunda bahsettiğim gibi ciddi bir revizyon gerekmektedir..Sene başında takıma destek verip,işler kötüye gidince küsmek ve yönetimi istifaya davet etmek işin kolay kısmı,ki maç sonunda aynı şeyi ben de yaptım o sinirle...Ama sene sonunda da mutlaka bu kadroda bir revizyona gidilmeli...BJK taraftarı hiç bir zaman iyi gün taraftarı olmadı,takım iyi giderken boş tribünlere oynardı.. :)
Bu arada Liverpool ve taraftarı bu maçtan sonra fazlasıyla gözümden düşmüştür..Maçtan sonra yaptıklarını da görünce her şeyiyle liverpool'dan ve taraftarından tiksindim.Nerde Kocelispor maçından 5. den sonra,yeter n'apıyorsunuz diyen Lucescu,nerde 7'den sonra bile hayvanca saldıran Liverpool..Tabi ki saldırmasalardı demiyorum ama fair-play ölmüş yani bunu anladım,Hakan'a yapılanlar falan.Yazık,galiba biz BJK taraftarı fazla duygasalız..

katiliyorum sana. bu arada guzel yazilar yaziyorsun :)

RaSenGan
07.Kasım.2006, 02:12
Her Liverpool'da oynayan oyuncu üst düzey olmak zorunda mı ? eger çok üst düzey bir oyuncu kadrosu olan bi takımsa 90'dan beri neden şampiyon olamadılar ?

Genelde takıma bakarsan %90'ını üst düzey futbolcu.Benayoun'da forma şansı buldukça kendini geliştirip daha iyi olacaktır.Bu maçta attığı ve attırdığı goller onu hırslandırdı.Ligde şampiyon olamadı ama ŞL'de hep finallere kalıyor ve 2 sene önce ŞL'yi aldı.Bu takımda da kötü futbolcu bulunmaz heralde.

Fietra 10
07.Kasım.2006, 02:15
Genelde takıma bakarsan %90'ını üst düzey futbolcu.Benayoun'da forma şansı buldukça kendini geliştirip daha iyi olacaktır.Bu maçta attığı ve attırdığı goller onu hırslandırdı.Ligde şampiyon olamadı ama ŞL'de hep finallere kalıyor ve 2 sene önce ŞL'yi aldı.Bu takımda da kötü futbolcu bulunmaz heralde.

belli bir kalitesi olan takım ama bence çook üst düzey bir takım değil..ayrıca bence kadrosunda bazı kötü futbolcularda var örn:Finnan gibi

canavar20
07.Kasım.2006, 02:19

Belki Live 90'dan beridir şampiyon değil ama o 17 yıl içerisinde ki avrupa maceralarına bakıp kalitelerini ölçebilirsin.

( Maksat Live'yi abartıp kendimizi avutmak. :) )

Bu arada şu an İngiliz forumlarında nasıl bahsediliyordur bizden ?

Fietra 10
07.Kasım.2006, 02:26
Belki Live 90'dan beridir şampiyon değil ama o 17 yıl içerisinde ki avrupa maceralarına bakıp kalitelerini ölçebilirsin.

( Maksat Live'yi abartıp kendimizi avutmak. :) )

Bu arada şu an İngiliz forumlarında nasıl bahsediliyordur bizden ?

benim öyle maksatım olmadı hiç bir zaman. ayrıca Liverpool'u ben abartmıyorum siz çok büyük görüyorsunuz....zaten bende söyledim maçtan önce yeniliriz diye..bide 17 yıl içerisinde baktımda avrupadaki maçlarına son yıllardaki biliğimiz bilgiler mevcut 1 kupa 1 final..90-05 yılları arasıda nerdeymiş bu takım ligde ve avrupada ?rakipleri Drogba-Shevchenko Ronaldo-Tevez gibi hücum ikililerine sahipken Liverpool'da sakat değilse ToRRes o yoksa Crouch-Voronin..aradaki kalite farkını görmüşssünüzdür..biraz abatmıyor muyuz ?

canavar20
07.Kasım.2006, 02:27
benim öyle maksatım olmadı hiç bir zaman. ayrıca Liverpool'u ben abartmıyorum siz çok büyük görüyorsunuz....zaten bende söyledim maçtan önce yeniliriz diye..bide 17 yıl içerisinde baktımda avrupadaki maçlarına son yıllardaki biliğimiz bilgiler mevcut 1 kupa 1 final..90-05 yılları arasıda nerdeymiş bu takım ligde ve avrupada ?rakipleri Drogba-Shevchenko Ronaldo-Tevez gibi hücum ikililerine sahipken Liverpool'da sakat değilse ToRRes o yoksa Crouch-Voronin..aradaki kalite farkını görmüşssünüzdür..biraz abatmıyor muyuz ?

Kesinlikle abartmıyoruz.

GebzeLi1907
07.Kasım.2006, 02:40
ordaki hiç birşey adamLar forumlarında amma aLay ediyolardır bizle :(

El Comandante
07.Kasım.2006, 02:42
Daha cok var bunlardan,burada bile macin yankilari oldu Bjk aleyhine ...

El Barto
07.Kasım.2006, 02:49
Gençler sakin biraz.

Memedov
07.Kasım.2006, 02:55
Gereksiz mesajlari sildim, Mac hakkinda konusmaya ozen gosterelim.;)

canavar20
07.Kasım.2006, 03:06
Ben de bi baktım öyle bişey gördüm ki utandım adeta o yazıyı yazan bir şerefszi İngiliz hem siyasi hemde futbol açısından çok kötü sözler sarfetti. Bir gün karşlaşacağız İngilizler.

ForsakeN
07.Kasım.2006, 03:16
En fazla da tarihe geçmesi koydu bana. 8.gol yenmemeliydi.Bari onun için savaşmalıydılar 7-8 dk. :(

Neyse artık olan oldu.

SAİT71
07.Kasım.2006, 03:24
bir fb li olarak kahroldum. Ertuğrul hocaya çok üzüldüm ama Rüştü oynasaydı bu maçta 2-3 gol daha az yerlerdi. Rüştü tecrübesi ile bu maçı kaldırabilrdi. En azından Hakan gibi top sektirmezdi.

deniz.91
07.Kasım.2006, 04:32
bu maç hakkında sedece şunu söyleyebilitim bir Türk insanı olarak bu sonuçtan ben utandım....

Varonil
07.Kasım.2006, 04:34
Çok üzücü gerçekten .. :(

Emurafu
07.Kasım.2006, 04:34
Hakan oynadıgı büyülk maçlarda hep hata yaptı..Marsilya,Galatasaray,Fenerbahce,Liverpool

Hakan büyük maçların kalecisi degil...Norveç macında kalede volkan yedek aykut veya Orkun olmasılazım...Rüstüye de razıyım...Orkunu artık bekliyorum...

nart_susruko
07.Kasım.2006, 10:53
liver tişört olayına geçmiş hemen.

tık (http://img132.imageshack.us/img132/580/liv80blkio2.jpg)

Atakan38
07.Kasım.2006, 15:40
GuzeL Tişört YapmısLar Bide Rekor Olduğunuda YazmısLar:D

Maçta 5-0 BekLıodum İlk Maçtada Ole BekLıodum Ama Nası YendıLer HaLa Şaşıorum.
8-0 Çok Ağır Oldu.Tarihe Geçmekte Cabası

VoLkan'a Laf Dioduk Biz Ama Ondanda Kotusu Varmış.
Son 5-6 Maçtır Hep Kotuydu.MiLLi Takımda DahiL.Rüştü'nün Olusu BıLe Etmez

Defans Ztn Servet'in ÇırakLarı ŞekLinde Dvm Edio
YanLış TransferLerde Ortaya Cıkıo İice

Artık 3. Olmaya OynıcakLar Ama Oda Çok Zor

FeYYaz1989
08.Kasım.2006, 01:08
Forza Beşiktaş'ın açılışında ki yazı,
Utanmışlarmış...

Bugün bütün medya, ağız birliği etmişçesine, utanmaktan sözediyor.

Size ne oluyor? İster 10-0 yeneriz, ister 8-0 yeniliriz. Biz seviniriz, biz üzülürüz. Rahat bırakın bizi. Acımızı demlendirelim, kavgamızı edelim. Aşkımızı tazeliyelim.

Sınavda, 8 notunu "kendisi alan"; ama notu 3 olunca, "hocanın verdiğini" söyleyen sorumsuz talebe anlayışı vardır. Aynı o talebeler gibi, -ama mâsum olmayan- medyacılar da, 2 hafta önce "Liverpool''u yendik" diyordu. Bugün, "kahrettiler", "utanmazlar", "utandırdılar" vb. başlıkları attılar.

Dün maçtan sonra yorum yapan Mehmet Aslan, bugün "İkitelli''nin en bi utangaçı" E.Özkök''ün Hürriyet gastesinde ne yazmış diye baktım. Yazısını şöyle bitirmiş: "Shankly Gates... Liverpool’un kurucusu... O, "Futbol hayat memat meselesi değildir, ondan çok, çok daha önemlidir..." demişti. Önemli olan kaybederken ne kazandığımızdır"

Shankly Gates, Anfield''in kapılarından birinin adı. Bill Shankly''nin anısına, o isim verilmiş. Olmayan bir insanı, Liverpool FC kurucusu yapan utanmayacak. O gastenin sorumlusu, sahibi utanmayacak, Beşiktaş utanacak. Öyle mi? Hırsızlık mı yaptılar, elle gol mü attılar, kavga mı ettiler, yalandan yerlerde mi yuvarlandılar, rakibi mi sakatladılar? Niye utanacaklarmış ki.

Evet, üzüldük. Çokkkk üzüldük.

Ne yaptı bizim çocuklarımız? Bu sene bütün maçlarda yaptıkları gibi ileri top şişirdiler. Ankara maçından farklı mı oynadılar? Aynı topu oynadılar. Gelgelelim Liverpool, Ankara değildi. Bu fark, sonuca yansıdı. Yenilgi, hezimete dönüştü. (Benitez, 7-0 iken bastırın diye işaret yapıyordu, oturduğu yerden. Herkes Lucescu değil elbet. 3-0''dan sonra "Yana oynayın. Onların da ailesi, çocuğu var" desin.)

Ortalık, son haftada olduğu gibi, büzülmemiş torba misali beyânat fırtınasına tutulunca; Müslüm Gürses''i medya maymuna çeviren medyaya da söz hakkı doğdu. Doğal olarak.

Ama medya, söz hakkını kullanmakla yetinmedi. Bugün, adı Vatan olan gastenin spor sayfasında, Beşiktaşlı futbolcuların maçtan önce toplu olarak çektirdikleri fotoğraf vardı. Sayfanın üçte ikisini kaplıyordu neredeyse. Kocaman. Ve her bir futbolcumuzun gözünde bant vardı. Hani, kocaman çıplak kadın resmini basıp, sahtekârca memeuçlarına bant koyarlardı ya. Ondan. O günlerdeki gazeteleri göremediyseniz, tecavüz edilenlerin gözlerine konan bantları görmüşsünüzdür. İşte tam da ondan.

Gazeteciliğin alnına kara leke sürdüğünüz hergün için utansanıza. Kaptığınız köşelerinizden milletin beynini iğfal edip Türkçeyi iğdiş ederken, oradaki resminize bant koysanıza. tevelerde bu işi yaparken maske taksanıza. Takmazsınız. Bir de poz verirsiniz. Utanmazsınız çünkü. Utanmaktan söz etmeyin.

Irak "operasyonunda" kullanılacak "kilit silâhları", manşet yaparken utansanıza. Her silâhın resmini ve fiatını basarak, gastenizin ilk sayfasını silâh dergisine çevirdiğiniz için utansanıza.

Sağlık haberleriniz, ilâç reklâmı olduğu için; ekonomi (http://cluster.linkz.net/ztxt/ct?p=113&ka=188) haberleriniz holdinglerin basın bülteni olduğu için utansanıza.

Dış "haber"lerinizi, kaynak göstermeden, ABD medyasından tercüme ederek hırsızlıkla yaptığınız için, utansanıza. Hadi emeğe, fikre saygınız yok diyelim. Tercümeleri de doğru dürüst yapmadığınız için bile utanmıyorsunuz. Tercüme yapıyorum derken Türkçe cinayeti işliyorsunuz.

İran''a yapılacak saldırının ABD''ye kaça malolacağını tercüme ediyorsunuz da, kaç insan evlâdı ölecek merak etmiyorsunuz. Ama siz, Bağdat müzesinin yağmalanmasını da sorun etmeyen "utangaç" kişilersiniz. O müzedekiler de, İran''dakiler de, insanoğlunun tarihi. O eserler bizim, benim. Yağmalanmasından, yok edilmesinden acı duyuyorum; çocuklarımdan utanıyorum, emanetlerini koruyamadım diye. Ama hırsızlar, başka hırsızları ancak kıskanır, sizin gibi. Hırsızlığa toz kondurmazlar. "Benim hırsızım çok yaşasın" diyor haberleriniz. Sizin hırsızlarınız da yaşamasın, başkalarınınki de. Hele Beşiktaş''takiler hiç yaşamasın.

Siz ne utanmaz, iki yüzlülersiniz.

Ahmet Çakar''ı Cem Papila''yı Ali Şen''i, bağrınıza basıp maaş verdiğiniz için utanmak aklınıza gelmez.

Futbolcu dövenlerin, onlara "yamyam" diyenlerin, futbolun sportmenlik özelliğini öldürenlerin kapısında kul olurken neden utanmıyorsunuz?

Futbol adamı olmaları, ülkemizde misafir olmaları bir yana; sıradan bir insana "çeribaşı", "kasap", "kürdanlı arap", "zenci", "kazık" derken hiç utanmamıştınız.

Ar damarı kalmamış medyacılar sizi. Defolun siyah ve beyaz renklerden.

NOT: Geçen maçtan sonra, "Yendik" dediklerinde yazacaktım bunları. "Beyler, size ne oluyor? Biz yendik. Siz Fatih Terim''in takımının Norveç maçından sonra böbürlenin, hiçbir katkınız olmadan. Ya da -ki;daha kuvvetle muhtemeldir- daha dün karşısında konuşurken kekelediğiniz FT için urgan yağlayın. Ne yaparsanız yapın ama Beşiktaş''ımdan söz ederken "biz" demeyin." diyecektim. Fakat o kadar çok şey yaşadık ki... Medyacılara sıra gelmedi.

penche.com'dan "Gecebekçisi" kardeşimize ellerine sağlık diyoruz.
''Gecebekçisi''ne bir ellerine sağlık da benden,hem de bin defa..Her harfine katıldığımı söylememe gerek yok herhalde..

Cyzio
08.Kasım.2006, 01:13
Güzel bi tanıtım oldu.Tebrikler ancak bu kadar gol yenilebilirdi..

El Barto
08.Kasım.2006, 01:16
Çok güzel bir yazı olmuş gerçekten Feyyaz teşekkürler paylaştıgın için.

eXcitinG
08.Kasım.2006, 01:16
Forza Beşiktaş'ın açılışında ki yazı,
Utanmışlarmış...

Bugün bütün medya, ağız birliği etmişçesine, utanmaktan sözediyor.

Size ne oluyor? İster 10-0 yeneriz, ister 8-0 yeniliriz. Biz seviniriz, biz üzülürüz. Rahat bırakın bizi. Acımızı demlendirelim, kavgamızı edelim. Aşkımızı tazeliyelim.

Sınavda, 8 notunu "kendisi alan"; ama notu 3 olunca, "hocanın verdiğini" söyleyen sorumsuz talebe anlayışı vardır. Aynı o talebeler gibi, -ama mâsum olmayan- medyacılar da, 2 hafta önce "Liverpool''u yendik" diyordu. Bugün, "kahrettiler", "utanmazlar", "utandırdılar" vb. başlıkları attılar.

Dün maçtan sonra yorum yapan Mehmet Aslan, bugün "İkitelli''nin en bi utangaçı" E.Özkök''ün Hürriyet gastesinde ne yazmış diye baktım. Yazısını şöyle bitirmiş: "Shankly Gates... Liverpool’un kurucusu... O, "Futbol hayat memat meselesi değildir, ondan çok, çok daha önemlidir..." demişti. Önemli olan kaybederken ne kazandığımızdır"

Shankly Gates, Anfield''in kapılarından birinin adı. Bill Shankly''nin anısına, o isim verilmiş. Olmayan bir insanı, Liverpool FC kurucusu yapan utanmayacak. O gastenin sorumlusu, sahibi utanmayacak, Beşiktaş utanacak. Öyle mi? Hırsızlık mı yaptılar, elle gol mü attılar, kavga mı ettiler, yalandan yerlerde mi yuvarlandılar, rakibi mi sakatladılar? Niye utanacaklarmış ki.

Evet, üzüldük. Çokkkk üzüldük.

Ne yaptı bizim çocuklarımız? Bu sene bütün maçlarda yaptıkları gibi ileri top şişirdiler. Ankara maçından farklı mı oynadılar? Aynı topu oynadılar. Gelgelelim Liverpool, Ankara değildi. Bu fark, sonuca yansıdı. Yenilgi, hezimete dönüştü. (Benitez, 7-0 iken bastırın diye işaret yapıyordu, oturduğu yerden. Herkes Lucescu değil elbet. 3-0''dan sonra "Yana oynayın. Onların da ailesi, çocuğu var" desin.)

Ortalık, son haftada olduğu gibi, büzülmemiş torba misali beyânat fırtınasına tutulunca; Müslüm Gürses''i medya maymuna çeviren medyaya da söz hakkı doğdu. Doğal olarak.

Ama medya, söz hakkını kullanmakla yetinmedi. Bugün, adı Vatan olan gastenin spor sayfasında, Beşiktaşlı futbolcuların maçtan önce toplu olarak çektirdikleri fotoğraf vardı. Sayfanın üçte ikisini kaplıyordu neredeyse. Kocaman. Ve her bir futbolcumuzun gözünde bant vardı. Hani, kocaman çıplak kadın resmini basıp, sahtekârca memeuçlarına bant koyarlardı ya. Ondan. O günlerdeki gazeteleri göremediyseniz, tecavüz edilenlerin gözlerine konan bantları görmüşsünüzdür. İşte tam da ondan.

Gazeteciliğin alnına kara leke sürdüğünüz hergün için utansanıza. Kaptığınız köşelerinizden milletin beynini iğfal edip Türkçeyi iğdiş ederken, oradaki resminize bant koysanıza. tevelerde bu işi yaparken maske taksanıza. Takmazsınız. Bir de poz verirsiniz. Utanmazsınız çünkü. Utanmaktan söz etmeyin.

Irak "operasyonunda" kullanılacak "kilit silâhları", manşet yaparken utansanıza. Her silâhın resmini ve fiatını basarak, gastenizin ilk sayfasını silâh dergisine çevirdiğiniz için utansanıza.

Sağlık haberleriniz, ilâç reklâmı olduğu için; ekonomi (http://cluster.linkz.net/ztxt/ct?p=113&ka=188) haberleriniz holdinglerin basın bülteni olduğu için utansanıza.

Dış "haber"lerinizi, kaynak göstermeden, ABD medyasından tercüme ederek hırsızlıkla yaptığınız için, utansanıza. Hadi emeğe, fikre saygınız yok diyelim. Tercümeleri de doğru dürüst yapmadığınız için bile utanmıyorsunuz. Tercüme yapıyorum derken Türkçe cinayeti işliyorsunuz.

İran''a yapılacak saldırının ABD''ye kaça malolacağını tercüme ediyorsunuz da, kaç insan evlâdı ölecek merak etmiyorsunuz. Ama siz, Bağdat müzesinin yağmalanmasını da sorun etmeyen "utangaç" kişilersiniz. O müzedekiler de, İran''dakiler de, insanoğlunun tarihi. O eserler bizim, benim. Yağmalanmasından, yok edilmesinden acı duyuyorum; çocuklarımdan utanıyorum, emanetlerini koruyamadım diye. Ama hırsızlar, başka hırsızları ancak kıskanır, sizin gibi. Hırsızlığa toz kondurmazlar. "Benim hırsızım çok yaşasın" diyor haberleriniz. Sizin hırsızlarınız da yaşamasın, başkalarınınki de. Hele Beşiktaş''takiler hiç yaşamasın.

Siz ne utanmaz, iki yüzlülersiniz.

Ahmet Çakar''ı Cem Papila''yı Ali Şen''i, bağrınıza basıp maaş verdiğiniz için utanmak aklınıza gelmez.

Futbolcu dövenlerin, onlara "yamyam" diyenlerin, futbolun sportmenlik özelliğini öldürenlerin kapısında kul olurken neden utanmıyorsunuz?

Futbol adamı olmaları, ülkemizde misafir olmaları bir yana; sıradan bir insana "çeribaşı", "kasap", "kürdanlı arap", "zenci", "kazık" derken hiç utanmamıştınız.

Ar damarı kalmamış medyacılar sizi. Defolun siyah ve beyaz renklerden.

NOT: Geçen maçtan sonra, "Yendik" dediklerinde yazacaktım bunları. "Beyler, size ne oluyor? Biz yendik. Siz Fatih Terim''in takımının Norveç maçından sonra böbürlenin, hiçbir katkınız olmadan. Ya da -ki;daha kuvvetle muhtemeldir- daha dün karşısında konuşurken kekelediğiniz FT için urgan yağlayın. Ne yaparsanız yapın ama Beşiktaş''ımdan söz ederken "biz" demeyin." diyecektim. Fakat o kadar çok şey yaşadık ki... Medyacılara sıra gelmedi.

penche.com'dan "Gecebekçisi" kardeşimize ellerine sağlık diyoruz.
''Gecebekçisi''ne bir ellerine sağlık da benden,hem de bin defa..Her harfine katıldığımı söylememe gerek yok herhalde..

Çok güzeL bir yazı iLe bu konu kiLitLenir.