Şekip Mosturoğlu basın toplantısı düzenledi.
Hukuk İşlerinden Sorumlu Asbaşkanımız Şekip Mosturoğlu düzenlediği basın toplantısında, Federasyonun kaosu engellemesi için acilen seçime gitmesi gerektiğini söyleyerek, ''Seçim isteyenler ve istemeyenler arasında bir kamplaşma olmuştur. İçinde bulunulan kaostan kurtulmak için seçime gidilmelidir. Yoksa bu tür olaylar çok yaşanacaktır'' dedi.
Mosturoğlu, Selçuk Dereli'nin cezalandırılmasını isteyerek, "Selçuk Dereli acilen cezalandırılmalı ve bu ceza diğer hakemlere örnek olmalıdır. Biz bugüne kadar hiç bir lokantada hakem ismi açıklamadık. Bunu söylemedik. Bu kişilerin bu bilgilere nasıl ulaştığı sorulmalıdır. teşvik primlerini kimin verdiğinin üstüne gitmesi lazım. Federasyonu göreve çağırıyorum buna bir son verilmeli ve bu olaylara müdahale etmelidir" diye konuştu.
Mosturoğlu, ligden çekilmeyi ciddi ciddi düşündüklerini belirterek, ''Bu gelişmelerin ardından gelecek yıl kupaya gençlerle katılacağız. aynı tarihte A takımımız özel maçlar yapacak. Lige devam etmemeyi ciddi bir şekilde düşünüyoruz. Bu konu için bize yüzbinlerce faks geldi.'' ifadelerini kullandı.
Şekip Mosturoğlu, ''Maçı yayınlayan yayıncı kuruluş hakkında ciddi problemler olmuştur. Lig TV kulüplerle federasyon arasında tartışmalara taraf olması son derece yanlıştır. TFF'den eğer bir dayatma varsa bunun çözümü kulüplerdir. Bize gelen duyumlar böyle bir dayatmanın olduğudur.. Digi Türk, bunu açıklamalı ve yardım istemelidir ve taraf olmamalıdır. Lig TV kulüplerle kavga ederek sözleşmeyi sürdürmesi mümkün değildir. Yayıncı kuruluşun kulübümüzün hakkında yaptığı konuşmalar, özellikle Şansal Büyüka'nın yaptığı konuşmalar bizi üzmüştür. Özür dilemesini ve açıklama yapmasının bekliyoruz'' dedi.
Şekip Mosturoğlu, havuz sistemine de değinerek, ''Ayrıca havuz sisteminde eşitsizlik var biz Anadolu kulüplerinin yanındayız. Havuzda adaletin olması lazım. Bütün takımlara eşit bir pay verilmesi lazım'' diye konuştu.
Mosturoğlu, ''Özellikle FIFA kokartlı hakemlerin maçlarda yaptığı hatalarla ilgili bir dosya hazırlıyoruz. Bunu FIFA ve UEFA ile paylaşacağız. Ayrıca medya organlarında yapılan haberleri de dosya haline getiriyoruz. Hakemlerin hataları bu dosyanın içinde yer alacaktır. Biz futbolda yaşanan bütün problemleri demokratik şekilde dile getiriyoruz ve her dile getirdiğimizde ceza alıyoruz. Bir kulüp başkanın hakemleri lokantada açıklamasını dile getiriyoruz diye ceza alıyoruz. Biz TFF'den denetim görevini yerine getirmesini istiyoruz'' diye konuştu.
Kaynak:Fenerbahçe resmi sitesi.Ayrıca basın toplantısı canlı yayınlandı ve bende izledim.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj: