Originally Posted by
Aydın
makalele81, araştırmanın ne kadar kasvetli bir konu olduğundan, ca/pa dengesinin tutturulmasıdır şudur budur haberin var mı? evet ben de bazı şeylerden memnun değilim. ama oyunu oynadığımda dengeli bir türkiye ligi oluyor.
yama çıkmadan önce oyunlar kurularak test ediliyor türkiye liginin dengesi. bunu söylememde bir sakınca var mıdır bilmiyorum ama dengesiz olan tek şey kurulan oyunlarda ankaraspor'un küme düşmesiydi. bunun dışında hemen hemen her oyunda şu ankine benzer bir lig vardı. yani 3 büyüklerin domine ettiği, trabzon,sivas,kayseri gibi kulüplerin zirveye oynadığı bir lig. sanırım guiza'nın ne kadar uçacağı, tellonun ne kadar döküleceği ya da ardanın ne kadar koşacağı takımı yöneten menajerle de alakalı. ben 60. dakikada ardayı yoruldu diye oyundan aldığımı hiç hatırlamıyorum. sana karşı iyi bir tutum izlemeye çalışıyor buradaki çoğu kişi ama daha oyunu açmadan böyle sallamalarda bulunduğundan dolayı birçok kişinin sabrını zorladığını tahmin ediyorum. bu yüzden sana tavsiyem, oyunu oynadıktan sonra bize gelip türkiye liginin ne kadar dengesiz olduğundan bahsetmen.
araştırmanın öncelikli hedefi bunu yakalamak. ardından oyuncuların gerçek özelliklerini oyuna yansıtmak. bu konuda belki senin fikirlerini de desteklerim. çünkü benim de yerinde bulmadığım şeyler yok değil. ama bunu düzeltmek için de bize köstek değil, destek olacak elemanlar, profesyonel düşünüp ca/pa'nın ne demek olduğunu kavrayan kişiler lazım. "baroş 18 gol attı, finishingine 17-20 arası birşeyler verin" cümlesini herhalde 10 yaşındaki çocuklar söyler. biz de isteriz italya ligi gibi 50 kişlik prof. kadromuz olsun. ama destek yerine köstek olanlar oldukça Ömer abinin dediği gibi zaman alır bu olay.
yani demek istediğim, şu an piyasdaki birçok bizi eleştiren siteler olsun hep "biz sizden daha iyi biliyoruz bu işi" diyerek unoffical patch çıkardılar. ve bu patchlerdeki ca/pa dengeleri muazzam bir şekilde allak bullaktı. bu işin incelikleri var.
biliyor musun bilmiyorum ama türkiye ligine belirlenen maximum miktarda bir sınır var. bu sınırın üstüne çıkılmıyor bildiğim kadarıyla. yani ben isterim arda'nın dribblingi 19 flair'i 20 olsun. ama bu sınır buna bazı ekstrem oyuncular hariç izin vermilmiyor. 19 yapınca illaki bir yerden de kısacaksın çünkü senin liginin kalitesi bu deniliyor. ve buna göre dengeli yapılıyor. ilk başta bunu bilip bilmediğini merak ediyorum.
yoksa biz de sitemize patcher alıp, ligi premier lig kalitesine taşımayı bilmiyor muyuz zannediyorsunuz? "tek maharetiniz türkçeleştirme" diye atıp tutanlar vardı bi aralar. ca/pa dengesinden haberi olmayanların yapabileceği en güzel iş grafik paketi çıkarmaktır. ona saygı duyarım. ama diğer türlü gelecek eleştiriler boştur. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktır.
araştırma ile hiçbir alakam yok. ama merak edip Ömer abiye sorduğumda bunları öğrenmiştim. bilmemek değil öğrenmemek gibisinden. bir yerde hatalı birşey yazdıysam araştırmacı arkadaşlar düzeltirler.