Şu UEFA işi acayip kafamı karıştırdı yahu. :D Neyse, biz kalan maçlarımızı kazanalım da gerisini sonra düşünürüz.
Printable View
Şu UEFA işi acayip kafamı karıştırdı yahu. :D Neyse, biz kalan maçlarımızı kazanalım da gerisini sonra düşünürüz.
Zuhahahahaha :D :D :D :D :D
bence pek önemli bir durum değil ben ne yazık ki yine bir takımla gideceğimizi düşünüyorum
Olası rakipler lyon,chelsea(arsenal veya tothennam da olabilir),milan,schalkeirusyadan zenit ya da cska
Yine çok zor yani tabi inşallah milan ve schalke gelecek maçlarını kaybeder de yeni takımlar görmüş olmuşuz ve böylece bunların yerine psv veya metalist gelebilir
Bir fanatik beşiktaşlı arkadaşım twitter'da "beşiktaş ikinci olabilir diyenler ya futbolu bilmiyorlardır ya da matematiği az biliyorlardır" yazmış. Her harfine katılıyorum bu cümlenin.
Elbette Şampiyonlar Ligine gidersek, iyi bir TD ve 3-4 kaliteli transfer yapmamız gerekir. Bu kadroyla gidilmez zaten. En azından 2. olup şansımızı denemeliyiz. Ön elemeyi geçeriz belki, neden olmasın ki ? Tamam Samet Aybaba yetersiz, kadromuzun kalitesi belli falan ama bu da Beşiktaş yahu. Biz bu takıma inanmazsak kim inanacak ?
Neyine katılıyorsun mesela çok merak ettim? Sizin iki maçın birinde yenilip diğerinde berabere kalsanız bile bizim 2. olamayacağımıza mı katılıyorsun yoksa bizim göremediğimiz başka şeyler mi var?
Elbette zor bir ihtimal ama onu yazan arkadaşının matematiği biraz düşük seviye sanırım. Senin de buna katılman biraz tuhaf durmuş.
Matematiksel olarak hala şans varken her şey olabilir. Zor olabilir, ama olabilir.
Fenerbahçe Galatasaray'a yenilse bile sonraki hafta iyi hazırlanıp Karabük'ü dışarıda yener. Kaçan şampiyonluktan sonra ikincilikte kaçarsa taraftar yönetimi koymaz. Onun için gerekeni yaparlar. Şahsen ikincilik için fazla ümitli değilim. İkincillik hesabı yaparken üçüncülükten olmayalım başka bir şey istemiyorum. Bursaspor'u unutuyoruz arada kalan iki maçı da kazanacaklarını düşünüyorum. Gençler'i bir şekilde yeneriz ama son hafta Kayseri maçı çok kritik. Dördüncü olup fazladan ön eleme oynamak hiç akmaz. Sezonu erken açmak kötü olur.
Hem ikincilik maddi olarak fazla gelir demek. Ama birde işin SA tarafı var. İkinci olursak kalma ihtimali epey yüksek. Her şey toz pembe ayağına yapılacak değişikliklerin önü tıkanmasın. Daha yüksek hedefleri gelecek sezon düşünmemiz gerek. İlk önce SA bir gitsin hele.
Önder Özen ile anlaşmış Beşiktaş, Ali Ece açıkladı. Teknik direktör olarak Zico gelirse şaşırmam.
Bu Önder Özen kimdir ne işe yarar ?
NTV Spor'da yorumculuk yapan arkadaş değil mi ?
Aynen kır saçlı,efendi bir adam.
Yorumları kaliteli.Geçmişini bilmiyorum.Futbolu iyi anlayıp,okuyan birisi.Sanırım ikinci ligleri ve genç oyuncuları iyi takip eden birisi.Ama nasıl bir etki eder bilemiyorum.Yerli oyuncu anlamında mutlaka katkı yapar diye düşünüyorum.Sanırım scout tarzı bir oluşumda görev alır.
Önder Özen Beşiktaş'a büyük katkı sağlar,gerçekten yorumları futbolu çok iyi bildiğini gösteriyor.
İzlerim bundan sonra.Bu kadar fanı var takip edelim bakalım.
Ekşide birisi Fuat Akdağ'ın "Önder Özen gitseydi haberimiz olurdu hala bizim yorumcumuz "dediği yazıyor.Sonrada Ali Ece açıklamış işte 20 gündür çalışma yapıyormuş diye.
Bana saçma geldi.
Ne demek hoca transfer yapamaz bilmem ne. Tamam evet mantıklı konusuyor falan filan ama klüp yönetimi öyle futbol analizi yapmaya benzemez. Sportif direktörlük ne kadar uygun ülke dinamiklerine bunu da sorgulamak lazım. Ayrıca sportif direktörlükten anladıgımız nedir?
Mesela GS'da Albayrak aslında sportif direktördür. Sportif direktör demek hocayı getirir transferi yapar demek değildir. Bütün futbol takımının topcusundan malzemecisine her sorunuyla ilgilenmek herşeyi organize etmektir. Gerektiği zaman ki bu genelde öyledir, arka planda kalmaktır.
Önder Özen düne kadar sadece bir antrenördü. Takıma 5e2 yaptıran adamdı. Tv'de maç analizlerine bakarak bir yerlere getiriyorsan o zaman Teknik Direktör yap.
Bence pek yararlı olmayacak ama hep beraber izleyip göreceğiz.
Önder Özen haberi umarım doğrudur. Yorumları çok kaliteli bu adamın, takip edin anlayacaksınız. Ayrıca Zico ile döneminden de tanıyoruz. Gelirse acayip fayda sağlar.
Benim gözüm İbrahim Altınsay'dan başkasını görmüyor sportif direktör konusunda ama lanet olsunki mevcut batak düzende malesef böyle değerli bir adama yer yok.Anca millet bastırıp parasını egolarını tatmin etsin.Önder Özen hakkında ise pek fikrim yok doğrusu.Hangi görevle geleceğini bilmiyorum ayrıca.Hakkında yorum yapmak pek mantıklı olmaz o yüzden.Bakalım neler olacak ilerleyen zamanda,ona göre paylaşırız fikirlerimizi.
Volkan Ballı daha yararlı olurdu düşünüyorum.Önder Özen kaliteli yorumları olan kimi zaman kimi zaman skora göre konuşan bir adam.Hyaırlı olsun beşiktaş'a umarım bir başarı sağlar.Yorumlarındaki kaliteyi umarım bu işte'de gösterir.
Jürgen Klopp aklıma geliyor Önder Özen'in bir takım çalıştırma ihtimali konu olunca :) Klopp daha önce Mainz'i çalıştırmış, Bundesliga'ya yükselmiş ama geri düşmüş. Sonrasında görevi bırakıp televizyonda yorumculuk yapmaya başlıyor. Daha çok dikkat çekmeye, sevilmeye başladığı dönemde bu dönem. Sonrasında bir şekilde yolu Dortmund'la birleşti ve işte görüyoruz sonucunu. Önder Özen'i ve onun konuşmalarını dinlerken hep aynı duyguya kapılıyorum: "Bu adam bir takımı çalıştırmalı, eminim başarılı olacak." Sportif Direktörden ziyade teknik direktör olarak performansını merak ettiğim bir isim.
Stadyum için izin çıkmış bu arada. Önümüzdeki hafta şantiye kuruluyormuş.
[YOUTUBE="GFV98ZR8INI"]Önder Özen[/YOUTUBE]
Adam işi biliyor ama Beşiktaş'lı değil. Gerçi başarı için artık işi bilen adamlarla çalışmak gerek.
Önder Özen gelecekse Altınsay gelmeyecek demektir artık. Yazık oldu. Umarım başarılı olur tabi ki.
@sananes
1- Gerçekleşme ihtimalinin olmadığına katılıyorum demişsin ama sonra da matematiğime göre %10 şansı var Beşiktaşın demişsin. Karar ver hangisine inanıyorsun?
2-Sen bir tahminde bulunabilirsin eyvallah ona kimsenin lafı yok ama gelip de buraya arkadaşının yazdığı "ya futbolu az ya da matematiği az biliyorlardır" alıntısını yaparsan ve buna katıldığını söylersen şahsen ben alınırım ve de sana çıkışırım. Binlerce insan var buna inanan. Sen ve arkadaşının kimsenin matematiğini veya futbol bilgisini sorgulamaya hakkı yok. Bunu bilemezsinizde.
3-Sen inanmıyor olabilirsin. Senin matematiğine göre öyle bir ihtimal de olmuyor olabilir ama reel hayatta ve puan durumunda böyle bir durum söz konusu. Ben sana "görüşürüz sene sonu, biz ikinci olacağız" demiyorum. Bu zor bir ihtimal ama sonuçta böyle bir durum var.
Galatasaray ve Karabük ilk yarıda Fener'i yenen takımlar. Şimdide yenemezler mi? Yenerler. Galatasaray derbi olduğu için, Karabük de ligde kalmak için maça asılacaklardır.
Beşiktaş İnönü'deki son maçta tıklım tıklım dolu tribünlerle oynayacak. Maç da ligin orta sıra takımlarından Gençlerbirliği ile yani iddiasız Gençlerbirliği ile. Son maçta da Beşiktaş'ın ikinci olması işine yarayan Kayseri ile oynuyoruz.
Bunlara bakmadan yüzdeye vurursak Fener'in iki maçta da puan kaybetmesi %66. Beşiktaş'ın iki maçını da kazanması %66 oranındadır.
Ben de pek inançlı değilim ama bunun sebebi matematiksel olarak bitmesi yada daha zor görünmesi değil Beşiktaş'ın şansızlığı ve hakemler.
Nasıl Matematik o nasıl yuzde 10 anlamadım açıkcası.
Fb iki maçını berabere bitirse BJK kazanırsa ki bu olası , yeterlidir yani.
Bence tahmini %40 şansı var.
Derbi nasıl geçecek onu bir görmeliyiz bir de son hafta Karabuk için puan gerekecek mi bu da cok onemli.
Hele yukarıdaki arkadaşın söylediği gibi Kayseri 5.ligi garantilerse son maç çok rahat olur BJK için.
Cok zor değil.Galatasaray bizi Kadıköy'de yenip.Sonra karabük'le berabere kalırsak Beşiktaş iki maçınıda kazanırsa lig ikincisi olur.
Sonra maçlar taktiklere göre.
Fener-Galatasaray maçları taktikle oynanamaz yürekle oynanır bunu geçelim..
Karabük eğer ki düşme durumu olursa varını yoğunu koyacaktır maça.Kestirmesi güç maç.
Beşiktaş Gençleri taraftar desteği ile geçer.İlk yarıdaki maçta her iki takım cok poziyona girdi atmamıştı bu sefer inonüdeli son maç diye atmosfer farklı olur.
Kayserispor arkaya adam kaçırma taktiği ile oynuyor.Beşiktaş'ın en büyük zaafı bu eğer 2-3 poziyon verirse yakaladığını atan bir Bobo varken kaybederler.Savunmayı iyi tutarlarsa bir şekilde gol atıyor Beşiktaş.Galip gelir.
Önder Özen, Zico'nun yardımcısıyken tanınmış bir isim. Gelirse iyi işler yapacağına inanıyorum. Gönlüm ise, her zaman Altınsay'dan yana. Önder Özen gelsin; ama yanında Altınsay da olsun, çok istiyorum bunu. Biri alt liglere, gençlere, yurt içindeki transferlere bakar; diğeri de yurt dışından Oğuzhan gibi gençleri bulup kazandırır takıma. Scout ekibi dediğin de, böyle olur. Tek bir kişiyle olacak iş değil çünkü futbol komitesi.
İkincilik konusunda da şansımızın yadsınamayacak kadar yüksek olduğuna inanıyorum. F.Bahçe, kalan 2 maçta da puan kaybedebilir oynayacağı rakipler açısından düşünürsek. Biz ise, kalan 2 maçı da rahat konumlarda yer alan takımlarla yapacağız. Bu avantajı kullanabiliriz.
Önder Özen çok iyi bir hamle oldu gerçekten. Birde İbrahim Altınsay yönetiminde bir futbolcu izleme komitesi kuruldu mu tadından yenmez.
İbrahim Altınsay'dan mesaj var.