pardon ben oyunda kızıl gerçekte de öyle mi diye anlamışım :icon_redface:
Printable View
Sorun degil yanlis anlasilmalar olabilir :) biz Galatasaray'i konusmaya devam edelim
Emre Güngör'ün ne kadar iyi yapıldığını daha önce söylemiştim işte size bir Emre Güngör profili,Sporting Lisbon kariyerime 1.7 Milyon Türk Lirası bonservis bedeliyle aldım.Buda sezon ortasındaki hali.Bu oyuncuyu bu kadar iyi etüd eden Perpetua'ya bir kez daha teşekkür ediyorum.Her zaman eleştiri olmaz dimi ;)
http://img241.imageshack.us/img241/1126/adszjo4.jpg
http://img241.imageshack.us/img241/a...pg/1/w1110.png
Çatır çatır top oynuyor,performansı mükemmel sezon başından beri..Antreman programı ve stafflarında rolü büyük bu gelişimde.Antreman programı kendi yapımımdır.
Esasinda bir hata nedniyle Emre Gungor bu kadar iyi.. :)
Sadece sag ayagini kullandigi icin, oyun butun teknik ve zihinsel, ayrica bazi fiziksel ozelliklerini 1'er puan yukseltiyor. (Roberto Carlos, Wederson, Volkan Yaman gibi oyuncularda da benzer sorun var ama bundan sonra cikacak ilk yamada bu konuda gozumuze carpanlari duzelttik).
Merhaba ben Ayhan'la alakalı biraz düzeltilme yapılması gerektiğini düşünüyorum özellikle work rate'i teamwork'ü passing'i tabii siz daha iyi bilirsiniz ama düzeltme olacak mı Ayhan'da?
http://forum.turksportal.net/vb/show...&postcount=400
Bu mesaj'da yazdigim gibi Ayhan'da bir cok degisiklik olacak. :)
Ancak teknik ozelliklerden daha cok bir cok zihinsel ozellikte ilerleme olacak (work rate haric).
teşekkürler ilginiz için peki bu güncelleme ne zaman çıkacak ondan haberiniz var mı
Baris'in "tackling'i" bence 17 olmali, bu degeri gayet hak ediyor.(Bu konuda Türkiye'nin en iyisi oldugunu iddaa edebilirim.)
Ayrica Stamina'da ve Positioning'de birer puan artabilir,eger mümkünse.
Emre yi yükseLtmeye gerek yok zaten oyunda sakatLıktan çıktıktan sonra bir kaç maç oynadıktan sonra top kapma özeLLiği 17 oLuyor zaten.
Barış ın değiL de TopaL ın top kapma değeri daha yüksek oLabiLir. Barış hızı, cesareti ve enerjisi iLe top kapıyor, rakip oyundan düştükten sonra haLa enerjisi oLduğundan doLayı yine aynı formunu koruyabiLiyor.
Ama TopaL; Hızı, pozisyon aLmayı biLmesi, devamLıLığı, iLe Barışa göre daha çok top kapıyor ve kesiyor bence. Barışa nazaran daha az koştuğundan ya da şöyLe diyeLim ne zaman koşması gerektiğini biLdiği için Barış gibi sürekLi saha içerisinde bir sağa bir soLa gitmediğinden daha az dikkat çekiyor. Ama oynadığı maçLarın hepsinde de gizLi kahraman oLmayı başarıyor. Barış`a göre daha iyi bir oyuncu zaten tartışıLmaz.
Baris oyunda "Midfield General" seviye'sine ulasabiliyormu?
Bence böyle bir durum gelecekte mümkün olabilir.Yabanci spikerler Baris'i genelde hep Gattuso'ya benzetiyor,dünde Fin kanalindan maclarin özetlerini gösterdikten sonra,yorumcular Baris'a Türk Gattuso dediler.
O kadar da oLmaz yahu. Oyunda zaten topu topu 5 tane feLan var herhaLde o seviyede oyuncu. Gerrard, Barry, Gattuso. Bu adamLarın arasına girebiLmesi için daha çook çaLışması gerek.
Bende diyorum ya, gelecekte olabilir diye :icon_smile:
Evet calismasi gerekiyor hemde coook ama bence olabilir (::)
Hele bi Almanya milli takimi'na cagirilsinda gerisi bence gelir :icon_biggrin:
P.S Servetin "heading" degeri tartisiliyordu. Dün gayet isabetli paslar atti kafasi ile. Ayrica Cafercan'in ss'ini alabilirmiyim :icon_cool:
Ömer üstat notunu almıştır ama ben yinede söyleyeyim gözden kaçmasın. Barış'ta ne natural fitness varmış öyle yahu. Adam 2-3 aylık sakatlıktan çıkar çıkmaz bir hacettepe bir de bu maçta acayip koştu.
Topal'da onun kadar olmasada bu hususta oldukça iyi.
Nonda ise bu konuda çok zayıf.
evet servet 12den fazla hakediyor bencede fakat 15-16 olmadığıda bariz ortada. önceki yazılardada tartışıldığı gibi 13 yada 14 gayet ideal servet için.
birde barış var onun headingi kaç bilmiorm ama en az meira kadar isabetli yerlere bırakabiliyor. top kapması ve work rate ise türkiye standartlarının üstünde olan bi oyuncu bence. dün gece kayarak yaptığı tüm denemelerde topa dokundu sürekli.17 olmasa bile 15 yada 16 çok rahat olur kanımca...
mehmet topal ise tartışılmaz zaten. böyle devam ederse ileride çok çok çok iyi yerlere gidecektir kendisi
Linocln'de herhangi bir değişiklik olacak mı Ömer abi=?
Barış'ınki natural fitness'tan ziyade stamina bence.
http://www.sporx.com/ozel/ozelroportaj/135409/
Galatasaray sağlık kuruluyla ilgili bir röportaj, faydalı bilgiler olabilir.
Natural Fitness - Saglik - Oyuncunun ne kadar saglikli oldugu. Sakat oldugu veya antrenman yapmadigi donemlerde oyuncunun ne kadar zinde oldugu. Saglikli oyuncular, sakatliktan cabuk cikar ve yaslandiginda bile zinde kalirlar.
Nonda sakatlıktan çıktığından beri 1 ay olacak neredeyse kendini toparlayamadı gitti ki... devamlıda fiziksel özelliklerinde düşüş var.
Bunun gençlik ve ihtiyarlık arasında ki farkı nedir sence?
Sen yukardaki tanımı okuduğun da ne anlıyorsun mesela?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Oyuncu özelliklerine bence diyebilecek durumda değiliz. X şudur. Şunu ifade eder. (araştırmacılar bence derse vay haline bu oyunun)
Stamina maç içinde ki dayanıklılıktır. Barış bunda da fena değil.
Ancak naturel fitness ile stamina farklı şeyler
Natural fitness sakatlıktan uzak durma eğilimi diye biliyorum ben. Hatta önceki oyunlarda sırf bu nedenle Alex'in bu özelliğinin 20 olduğunu görüyorduk. Sonradan oyunu yapanlar bu özelliğin tanımını değiştirdiyse bilemiyorum. Farklı şeyler olduğunu ben de biliyorum. Benim kastettiğim Barış'ın sakatlıktan çıkıp bu denli fizik kondisyonunun iyi diyebileceğimiz bir seviyede olmasının nedeninin Stamina'sıyla alakalı olduğu. Tabii bunda determination ve aggression gibi mental özelliklerinin de katkısı olduğu aşikar.
He birde aklıma geldi hakan Balta'nın soğuklanlılık özelliği arttırılmalıu bence dünkü maçta herkes panik yaptığı sıralarda çok sakindi :)
15 değil mi Hakan'ın "composure"ı? Bence gayet iyi.
Bence daha da yüksek olabilir diye düşünüyorum 17 gibi... Çünkü çok sakin her zaman :)
meiranın creativity özelliğinin en az 15 olması gerekir bence creativity boştaki adamları görme özelliği ise tabii
evet öyle... Composure'si de yüksek olmalı bence.
Bu arada bende şöyle bir izlenim oluştu. Kewell sakin ve oturaklı bir adam olmasına rağmen soğukkanlı biri değilmiş gibime geliyor benim.
Takımın yarısından çoğu çok soğukkanlı ancak mesela Hakan'da sahin bir adamdı ama oda çok heyecanlıydı... Kewell'da çok soğukkanlı değil gibi geldi bana
Sonuçta genç olan insanın vücudu iyileşmeye ve toparlamaya daha uygundur.Nonda'nın fiziki özellikleri gerileme dönemlerinde.Barış'la M.Topal'ın futbol oynadığı yılları toplasan Nondanın ki kadar etmez.Nonda 20 yıla yakındır futbol oynuyor.Doğal olarak eski gücünde kuvvetinde olması beklenemez.Eskiye oranla daha kolay sakatlanır ve toparlaması daha zor olur.Tabi ki %100 yaş etkili değildir ama mutlaka önemli bir etkendir yaş...
gençken fiziğini geliştirirse bir oyuncu yaşlılığı için yatırım yapmış olur bir nevi. misal:tugay kerimoğlu. ardayı bu yüzden eleştiriyoruz işte. inşallah 30 yaşından sonra çökmez. düşünün bir, gerrard kaç yaşına kadar oynar? giggs'e bakın, del piero'ya, nedved'e. fizik çok çok önemli. ama türk futbolcusu hiç önem vermiyor.
Son zamanlarda dikkat edilmesi gereken başka bir husus da Nonda'nın durumu.Bu adam nasıl Baros'tan fazla CA alır, hayret edilecek bir şey.
Yas onemli bir etken tabii ama natural fitness yas ile orantili oyunda da degisen bir deger (hatirladigim kadariyla).
Bu nedenle de oyuncularin son durumlarina gore natural fitness inis/cikis yasamasi normal bir deger.
Extensor: Baris'in natural fitness'da ufak bir yukseltme yapmistim zaten.
Taylan: Balta icin 15 yeterli bence. Lincoln'de stamina biraz yukseldi, passing biraz dustu, creativity biraz yukseldi. Saniyorum o kadar.
Baristayfur: Devre arasina kadar Servet'in tackling 12 seviyesinde kalacak. Benim bu sezon Servet'de ilgimi ceken daha iyi pozisyon almaya calismasi. Ayrica aggression ozelligini cok fazla kayarak mudahale yapmamasi icin dusurdum.
YusufT19: Midfield general olmak icin yanilmiyorsam tamamen iki yonlu oynayabilen orta saha oyuncusu olmak gerekiyor (hangi ozellikler bunu veriyor emin degilim) ama Baris boyle devam ederse (ki sezon basinda da cok iyiydi) onemli bir gelisme yapmak kacinilmaz olacak.
Exciting: Baris/Topal ikisi de esasinda cok farkli oyuncular. Baris toplara giren, dagitici, cok etkili pres yapan. Topal geride kalip supuren. Topal'in pozisyon alma konusunda (hatta bu hemen hemen butun Galatasaray takimi icin gecerli - Skibbe'nin takgigi nedeniyle) biraz daha iyiye gittigini ben de dusunuyorum. Buna Baris'in biraz daha deli-dolu olmasinin da katkisi var.
Bence Baros, Kewell, Meira nın üstünde durulmalı 9.0.2 de. Özellikle Baros... Bu 3 oyuncu pek iyi gelmemiş ingiltere ve almanya arastrmacılarından. Bastan savma gibi yapılmışlar. Nonda'da ciddi düşüş olmalı . Eski Nonda degil.
Ciddi olmamalı. Olmayacaktırda. Zira 15'er 20'şer dakikalık periotlarla performans değerlendirmek adil olmaz. Lig başında Kayseriye 1 Kocaeli'ye 1 Steau'ya 2 gol atan da Nonda. Yani bir kaç ay önce.
Ard arda maçlara çıksa kendisini toplayamayacak diye bir önyargıda bulunamayız. O yüzden ciddi düşüş olmaması daha mantıklı.
baros kewell ve meirayı siz yapmadınız mı perpetua?
meira almanyada oynarken çok daha iyiydi galatasaraya geldi diye mi düşürmüşler özellikleri
Lincoln'ün cornerleri de sanırım artacaktı. :)
Lincolnun staminanın artması çok doğru olmuştur.
Ayrıca 1-2 değişiklik de meira'da düşünüyordun sanırım ömer abi. Bence composure, passing beki technique arttırılabilir, tackling 16 herhalde o 14-15 olabilir diye düşünüyorum.